Doğmamış çocuğuma biçilen donlar

Yahuu benim kayınvalide çocuğu yazın alıcam köye getircem yaz aylarında burada doğal meyve sebze yiyecek benim torunum derdi ben hamileyken..

Sonuç: daha hiç gitmedi. Çocuk istemedikçe o konuşulanların lafı dahi edilmiyor.

Hayatı bu kadar zorlaştırmayın kendinize

Hevesliler ne güzel. Kırma bence. Onlara çok ihtiyacın olacağı zamanlar olacak. Sen sınırlarını çizersin. Terbiyesine müdahale etmesinler, kalma konuları da zaten öyle olmaz. Ohooo o zaman gelene kadar kim ole kim kala...

6
neden bu kadar tepkilisin? Mutlaka sorunlar olmuştur. yoksa ilgi görmek insanı bu kadar rahatsız etmez?
Çocuk doğmuş olsa da o yasa gelse bunlar söylense elbette teki versin, ben de verirdim. Burada daha hiçbir şey yok ortada. Onlar hayal kuruyor. Çoğu aile böyle şeyler söyler de yapa da yüzde bir olur. Canını sıktığına değmez konu sahibinin.

Benim de kayınvalidem her fırsat da ne gerek var uğrasıyorsun? Benim için hiç önemli değil tedavi olma (sanki onun için tedavi oldum) derdi. Hamile kalınca bile olmasa da olur du dedi. Hatta daha önce de kaç kere suan sakın doğurma dedi durdu. Ölsem gitsem asla unutmam. Su an bebeğimi kucağına aldığında sinirden damarım çekiliyor. Söylediği laflar aklıma geliyor ve sevdiğine asla inanmıyorum. Aslında başkası olsa asla ne görüşür ne çocuğu gösterir. O yüzden ne kadar uykusuz kalsam da asla yardım istemedim. Allah da mecbur etmesin. Aklıma gelince yine sinirlendim yoksa asla buraya böyle seyler yazmazdım

Belki iyi niyetlilerdir ama ben kimseye güvenmiyorum. Komşumuz hep anlatır. Oğlumu kv bırakmadı bakayım kendim diye, sen bilmezsin dur ben yapayım, görümce desen aynı, ağlardım bana anne olduğumu hissettirmezlerdi diye anlatır hep. Gel zaman git zaman abuk subuk birşeyden kv görümce gelin arası limoni oluyor o gün bugundür, öyle doldurmuşlar ki çocuğu. Sana biz baktık seni biz dolaştırdık, tatile götürdük, annenin emeği yok vs diye, çocuk 25 yaşlarında anneye düşman babaanneyi halayı Anne görüyor hala. Hiç birşeyinizi bırakmayın taviz vermeyin. En güzelini yapmışsın.

Dedigim gibi benim huyum boyle, severim on yil yirmi yil sonrasini planlamayi. O yuzden karsimda boyle konusan olursa ben de ayni ciddiyetle cevap veriyorum. Dusunuyorum gercekten o durumla empati yapiyorum yani, sacma gelebilir tabi size ama ornegin birgun lotoyu kazanirsam diye a b c planlarim bile hazir

Cocuk daha ohtimal dahilinde oldugu icin, ben de daha hamile kalmadan bebekken bakimi, ilk okulunu falan dusunurum. Hatta ilk cocugumda ilkokulunu aynen secmistim boyle, ustune coxuk okul yasina gelene kadar 4 kez tasindim yazik oldu planlarima

Nankör değilsiniz. Bende rahatsız olurdum olmamış çocuğum üzerinden yapılan planları dinlemeyi. Sonuçta onlarin torunuysa sizinde çocuğunuz olacak o çocuk ve hayaller kurmak plan yapmak en başta size düşer.

3vet biraz dön biçmek gibi olmuş ama bırakın biraz hayal kursunlar ne var bunda günü gelince belki baksinlardiye gözünün bebeğine bakicaksin hayat neler gostercek bilemeyiz

Ben herşeyi hamileyken konuştum gayet rahat oluyor
. Şimdi kimse istemedigim seyleri yapmiyor.. bende boylece tekrar tekrar soylemiyorum

Bizimkiler de öyle. Daha yeni gebeyim geçen gün kyv hemen ardından bi daha yap ben bakarım diyor. Daha karnımdakinin durumu belli değil 2. İçin hevesleniyor. Allah razı olsun bakar çok da severim kendisini de biraz aşıyorlar.
-Anne tamam sen bakarsın inanıyorum da sorumluluk bende bunu sende biliyorsun dedim. - e ben dedim geçtim.
- ??

Niyetlerinin kötü olduğunu düşünmemekle birlikte bu durum bizim toplumda cok ayağa düşmüş geliyor bana.Tamam heves edip söylüyorlar ama ya karşıdakinin bir problemi varsa ve aslinda bunu cok büyük sıkınti yapiyorsa kendine? Bunu hic düşünmüyorlar. Bu kadar dikte edilmesinden hoslanmamaniz dogru ama tepkiniz aşırı biraz.

Çok yakın bi tanidigim sizin gibi atar tutardi kusara bakmayin ama.. kendi annesine dahi cocugunu baktirmayacagini bakici tutacagini falan soylerdi. Şimdi annesine yalvariyor baksin diye hatta annesi hafta sonu baska sehire gidince onu bencillikle sucluyor, hayat hep buyuk konustugumuz seyleri bize yasatiyor dikkat edin:)

Hele bi yola ciksin, saglikla kucaginiza zamani gelince alin da..
Bunlar guzel hevesler ama gereksiz detayli hayaller.

Valla benim kv neler diyordu taktım mi hayır, o da nenesi deli gibi heyecanli hevesliydi neden sizin yaptığınız gibi yapıp insanların hevesini kırayım, saçma sapan triplere gireyim dimi?

Bana da benzerini yapmışlardı. Kuş uçmaz kervan geçmez dağ başında bir köyleri var. Ordaki ağaçlara fln tırmanacaktı güya. Biz onlara gittiğimizde onlarla uyuyacaktı, eve dönmek istemeyecekti, dede diye ağlayacaktı, böyle saçma sapan şeyler. Doğumdan sonrali günlerde de başka şehirden gelip kaldılar, çocuk ağlardı kayınvalidem alırdı kucağına sallar uyutmaya çalışırdı. Dayanamadım artık doktor bu ayda çocuk öyle sallanmaz dedi diyr aldım elinden emzirdim. Biraz bozuldu ama bıraktı. Ben de böyle müdahalelere devam ede ede bıraktırdım. Şimdi bana sormadan bir şey yapamıyorlar. O köye daha gitmedi bile. Dede diye ağladığını tarih yazmaz
Boşverin canınızı sıkmayın. Uyarırsınız bol bol. Çocuk sizin

Ya öyle desinler adı üstünde hayal kuruyorlar
Yani Allah aşkına kim başkasının çocuğuna tahammül eder.

Bacm ne güzel bakmaya hevesliler işte benm annemde Allah askına bir daha cocuk yapma cok zor bakması diyo kayınvalide desen kızlarının cocuklarına bakıyo bakmak isteyen yok ailede
Bakmak zorunda olmadıkları için sorun yok bence. Herkes doğurduğuna bakmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…