Doğmamış çocuğuma biçilen donlar

Ben farklı bir pencereden bakicam, inşallah konuşugu kadarinin yarısını yapar da rahat edersin, daha zerresi olmayan çocuk hakkında atıp tutmak kolay.

Doğunca az baksalar rahat edersiniz zaten.
Şimdilik nasip hihi falan deyip geçin, olunca alıp kaçıracak değiller ya..

Ay nolur böyle olmayacağını söyleyin.

Bakın o kısımda sonuna kadar haklısınız Allah göstermesin önemli bir hastalık gibi bi sebep dışında anne ve çocuğun kesinlikle ayrı evlerde olmasına karşıyım ama siz çalışırken akşam çocuğunuzla beraber eve gitmeniz şartıyla babaanenin başka kimseye bırakmaması da bu zamanda bulunmaz nimet

Bir arkadaşım da sizin gibi düşünüp dedi ki: hepsi şöyle bakacağım böyle yapacağım size bırakmayacağım der müstakbel annenin sinirini bozar sonra bankada hastanede orda burda bir gün işin çıkınca ayyy kızım ben hastayım ben yaşlandım kolum tutmuyor babanın emekli maaşını çekmeye gideceğim komşunun teyzesinin torunu evlendi hayırlı olsuna gidecektik der ortadan yok oluverirler bilmiyorum belki de böyle olacak

cocuk bırlık ve beraberlık ıcınde buyur senden alırım bende kalsın ben bakarım gıbı uslupla yaklasması yanlıs olmus evdekı yün yorgan mı bu hafta ıcı bende yazın surda kalsın dıye kafalarına gore sızın bınbır zorlukla doguracagınız cocugunuz uzerıne plan yapıyorlar bu benıde rahatsız ederdı

evet dogmamıs cocuga don daha anne aday adayısınız ... hamılelık bıle yok ortada. ıstemsız baskı da olusturur bu uzerınızde ama bellıkı dusunememısler belkıde bu sozlere mutlu olacagınızı dusunmuslerdır . cocuk olunca hersey degısır bosverın

Ay nolur böyle olmayacağını söyleyin.
Hep durdurman gerekecek annesinin sen olduğunu hatırlatman ileri gittiklerinde set çekmen zor olacak ama bu şekilde baş edeceksin emzirmeyi ihmal etme çok uğraş güzel emen çocuk anneyle çok güzel bağ kuruyor öz bakımını hep sen yap onlarin hoşuna gitmeyen hal ve hareketlerini gördüğünde hic cekinme durdur onları çünkü çok kaptiriyorlar benimki ne derdi doğduğunda okulun ilk günü yanında ben olmalıyım işte ilk kez bilmem ne yaparken bende gelmeliyim ilk kitabını ben almalıyım vs vs hep burda yatsın burda kalsın hem ben evde olduğum halde götürmeyin vs derlerdi hayır evinde yatağında uyur ben bu şekilde sevmiyorum en olmadı izin vermiyorum diye diye geçti o günler şimdi bugüne çok şükür

Gebe okulunda tanıştığım bir arkadaşım var kızıda çok seviyorum ama oda sizin gibi önyargılıydı kayınvalidesi planlar yapıyor diye. Çocuk doğdu kız gördü dünya kaç bucak insan iki saat bile olsa yardım arıyor şimdi hergün alıp iki saat baksınlar diye saat sayıyor hem ilerde çocuğunuz olunca anlarsınız şuan gıcık kaptığınız şeyler nimet insan çocuğu sevilince çok mutlu oluyor değer görmesi güzel birşey. Mesela benim kayınvalidem yaşasaydı yazın yazlığa gönderirdim tabi okul çağında

Bacm ne güzel bakmaya hevesliler işte benm annemde Allah askına bir daha cocuk yapma cok zor bakması diyo kayınvalide desen kızlarının cocuklarına bakıyo bakmak isteyen yok ailede

Bazı konularda peşin hükümlü olmak iyi değildir, ben de çok kızardım yapılan yorumlara, isteklere vs. O zamanlar henüz çocuk düşünmüyordum şimdiyse çocuk sahibi olmak için kendimi paralıyorum. Allah önce nasip edecek mi ona bakmak lazım birazda

Benim bile hevesim kaçtı

Simdiden kendinizi doldurmayin. Yarin cocuk olunca enerjisine yetisemezler. Arada gelip bakmalari sizin icin de iyi olur

Sanki çocuğun kötülüğünü düşünüyorlar da... Ne olmuş heveslilerse? He he deyip geçebilirsiniz. Zamanı geldikçe alınacak kararlarla ilgili söz sahibi olmadıklarını anlarlar zaten.

Benim kayınvalidem de dağlarda yürüyüş yapar. Torunum doğsun onu sırtıma bağlayıp dağda kamp yapıcam derdi. Oğlum doğunca cesaret dahi edemedi çünkü kendi de farketti riskli olduğunu, benim dememe gerek bile kalmadı. Biraz oluruna bırakın bence.

Çok takmayın derim çünkü çocuk doğunca ültimatomlar level atlıyor. Bu kadar tahammülsüz olmaya gerek yok. Annesi babası istemeden kimse bir şey yapamaz çocuğa zaten. Çoğu hayalleri lafta kalıyor.
Benim kayınvalidem kulaklarını deldireceğim diye tutturuyor yıllardır. Küpe alacakmış kızıma hevesi varmış. Biz o kararı kızıma bıraktık. Kendisi ne zaman isterse o zaman yaptıracağız. Kadın anlamıyor ama işte ne yapalım

Aynen öyle, o yüzden çok takmayın.
Şimdilik he deyin geçin, gerçekten rahatsız edici derece de ilgili olurlarsa o zaman düşünürsünüz.
Şimdi anca atıp tutmak onlarınki

valla canım bunların hepsi sözde kalıyor merak etmeyin iş gerçeğe binince bir bakıyorsun sen ve yavrun baş başa kalıvermişsin... bırak herkes konuşsun yaşadık gördük hepsini evelallah ...

Keşke benim kvmdem de böyle olsaydı. Daha 3 aylık hamileyken söyleyeyim ben asla bakmam dedi bakmadı da çok yakın oturuyoruz ama gelmedi hiç yardıma hep bahaneler sundu. Bakmak zorunda değil tabi ama insan umuyor yani evlat ya nebilim bence kırmayın onları kötü sözler değil bunlar. Mesela ben sevdirmek bile istemiyorum artık beni bu duruma getirdiler. Kızlarına türlü türlü hastalık buldular hep öyle olsa ve siz çocuğunuzu göstermek bile istemeseni inanın çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…