• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal ürün sorunu

Hanımlar selam, parfümsüz katkısız vs ürün konusunda titiz bir insanım. Dün doğuma hazırlık için prima'nın yenidoğan bezini aldım. Üzerinde yazan ifadelerden parfümsüz sanmıştım ama bu sabah farkettim ki buram buram parfüm kokuyor. :KK67:

Alt silme mendili olarak pamuklardan aldım. Islak mendiller yine hoşuma gitmedi.

Bez, pudra pişik kremi vs.de doğal önerileri olan var mı ? Ne alabilirim katkısız olarak?
Pudra kullanmanızı tavsiye etmiyorum, bir araştırın lütfen zararlarını
Benim yanımda biri pudra kullansa astım krizi geçiriyorum mesela…
Bebek bezlerinin parfümlü olanları da mı varmış? Kimyevi bir kokusu oluyor evet ama özellikle parfümlü ilk kez sizden duydum
Bende oğluma altını silmek için pamuk almıştım ama bebeğin poposu vıcık vıcık yara oldu pamuğa alerjisi gelişti, en saf ıslak mendili alıp bir kova suya koydum, ihtiyaç oldukça biraz sıcak su damlatıp kovaya ılık ılık sildim altını
Pişik kremi yerine has zeytinyağı tavsiye ederim her alt açmanızda sürmeyin ama, iki yeğenim de zeytinyağıyla büyüdü hiç ama hiç pişik olmadılar
Başka doğal yağları da seyreltip kullanabilirsiniz, ben kantaron yağı kullanmıştım
Pişik kremine popişini alıştırmamanızı tavsiye ediyorum alıştırırsanız oranın pH I bozuluyor ve birkez sürmediğinizde pişik oluyor, eğer pişik olursa sudo krem öneririm, baktınız geçmiyor eczaneden bir karışım isteyin, yok illa kullanacam derseniz de piyasadaki kremlerin en özelliksiz olanını kullanın
Bebe losyonu nemlendirici filan hiç kullanmadım ben, banyosunu yaptırdım, bebek yağı sürdüm banyodan çıkarmadan fıs fıs şeklinde olanı almıştım heryerine fısfıs yapıp şöyle bir su döktüm üzerinden fazlasını akıttım ama durulamadım
Banyo suyuna bir iki damla lavanta yağı, papatya yağı, Gül yağı filanda damlatabilirsiniz

Yağları hangi markadan alıyorsunuz?

Mama konusunda evet sonradan tembellik yaptırma riski var ama hastanedeyken sütü gelmeyen bir kaç arkadaşı dinleyince insan bebek aç kalmasın diye kendini garantiye almak istiyor mecburen :/
Hiç o kafaya girmeyin bence, hormonlarınız sizin esiriniz siz de onların…..
Benim doğumdan bir gece önce sütüm geldi, sabah doğuma gidecem akşamdan banyoya girdim bir bakayım şu süt denen şey geliyor mu dedim sıktım ucunu süt vardı ama sezeryan-narkoz-ağrı-kaygı…..bebek emdi süt de vardı ama az geldi, doktor birkaç gün mama ile memeyi destekleyelim sarılığı var deyince en basit mamayı alıp yalnızca gece uykusuna yatırmadan kaşıkla verdim, birkaç günün sonunda bebek emdikçe ben duş alıp göğüslerime masaj yapıp uyuyup su içtikçe yeterince arttı

Ben de prima aldım sadece bir paket yeni doğan. Sonra bezleri deneyeceğim hangisine uyum sağlarsa ona başlayacağım. Aslında yıkanabilir bezler en sağlıklı tabi temizleme kısmımda çok hassas olmak lazım. Yani en doğalı yıkanabilir bez kullanmak bunun için pamucco hesabına bakın.
Alt temizleme pamuğu ben de aldım. İlk etapta onu kullanacağım temiz suyla ıslayarak daha sonra ıslak mendil aldım baby turconun. Onu da iyice yıkayıp sıkıp kullanırım öncesinde de öyle yapmıştım.
Pişik kremi olarak hindistan cevizi yağı kullanacağım inşallah. Bunu bebe yağı olarak da kullanabilirim banyodan sonra. Temiz içerikli. Kaşıntı için aynısefa kremi konak için keçi kılı fırça ve zeytinyağı kullanacağım. Bunları da yeşil incir hesabından alacağım veya güvendiğim aktardan alacağım inşallah. Gaz sıkıntısını önlemek için de kehribar kolye öneriliyor.
Deterjan olarak siveno aldım. Şampuan olarak incia aldım.
Bebeğe kolye takmanızı tavsiye etmem, halhal gibi ayak bileğine belki olabilir

Doğumdan sonra süt gelmesi birkaç gün sürebilir.
Benim 2 çocukta da 3.gün geldi sütüm.
Kolostrum damla damla da olsa doyuruyor.
Ha yetmediğini düşünürseniz her markette var, şimdiden almanıza hiç gerek yok.
Evet öyleymiş, bebeğin midesi çok küçük olduğudna yeterliymiş, yeni öğrendim

Pudra kullanmanızı tavsiye etmiyorum, bir araştırın lütfen zararlarını
Benim yanımda biri pudra kullansa astım krizi geçiriyorum mesela…
Bebek bezlerinin parfümlü olanları da mı varmış? Kimyevi bir kokusu oluyor evet ama özellikle parfümlü ilk kez sizden duydum
Bende oğluma altını silmek için pamuk almıştım ama bebeğin poposu vıcık vıcık yara oldu pamuğa alerjisi gelişti, en saf ıslak mendili alıp bir kova suya koydum, ihtiyaç oldukça biraz sıcak su damlatıp kovaya ılık ılık sildim altını
Pişik kremi yerine has zeytinyağı tavsiye ederim her alt açmanızda sürmeyin ama, iki yeğenim de zeytinyağıyla büyüdü hiç ama hiç pişik olmadılar
Başka doğal yağları da seyreltip kullanabilirsiniz, ben kantaron yağı kullanmıştım
Pişik kremine popişini alıştırmamanızı tavsiye ediyorum alıştırırsanız oranın pH I bozuluyor ve birkez sürmediğinizde pişik oluyor, eğer pişik olursa sudo krem öneririm, baktınız geçmiyor eczaneden bir karışım isteyin, yok illa kullanacam derseniz de piyasadaki kremlerin en özelliksiz olanını kullanın
Bebe losyonu nemlendirici filan hiç kullanmadım ben, banyosunu yaptırdım, bebek yağı sürdüm banyodan çıkarmadan fıs fıs şeklinde olanı almıştım heryerine fısfıs yapıp şöyle bir su döktüm üzerinden fazlasını akıttım ama durulamadım
Banyo suyuna bir iki damla lavanta yağı, papatya yağı, Gül yağı filanda damlatabilirsiniz
Ben pudrayı masum sanıyordum değilmiş.

Evet prima aldım ve pudraya benzer bir kokusu var ve buram buram kokuyor.

Sarı kantaronun yeni mahsülleri haziran ortasında çıkacakmış onlardan alıp kendim yağını yapacağım. Pişik durumuyla yağ ile baş edemezsem sudokremi kullanmayı düşünüyorum, daha da geçmezse artık farklı bir krem kullanmaya karar verdim.

Losyon felan kullanmaya niyetim yok dediğiniz gibi yağ sürerim az birşey yeterli olur.

Hanımlar selam, parfümsüz katkısız vs ürün konusunda titiz bir insanım. Dün doğuma hazırlık için prima'nın yenidoğan bezini aldım. Üzerinde yazan ifadelerden parfümsüz sanmıştım ama bu sabah farkettim ki buram buram parfüm kokuyor. :KK67:

Alt silme mendili olarak pamuklardan aldım. Islak mendiller yine hoşuma gitmedi.

Bez, pudra pişik kremi vs.de doğal önerileri olan var mı ? Ne alabilirim katkısız olarak?
Bende oğluşuma doğal ürünleri kullanmaktan yanayım siberian ürünlerinden pantenol var tahriş ve pişikleri önleyici bakım ve onarıcı jel mükemmel kendim içinde kullanıyorum👌

Back