- 28 Mart 2012
- 8.170
- 2.003
- Konu Sahibi yorgun savaxsxçxix
- #1.281
400 lira .......
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hayırlı olsun canım, memmun olduğun kombinin ismi nedir?
Yalnız bizim sıcak su ve ocak dahil değil..
Sadece ısınma parası bu..
hayır rekor bende 352 lira geldi ama yalan yok epey yaktık evde iki bebek olunca
benim evim güney cephe ve yalıtımlı yukarı komşumun çocukları var yakıyo alttakide yakıyo yane evim güneş oldugu zman kendiliğinden ısınıyo zaten ama biz gündüz evde yokuz gece gelioruz eve
benim kombim sürekli 40 derecede hiç kapatmadım evde eşim atletle oturuo ben askılı yazın giydiğim geceliklerle dolanıorum evde minimumda bile çok sıcak oluyo
bu sıcaklık evin yapısıyla ilgili arkadaşım hatta ben bu ay hep yakmayı denedim bidahaki ayda evde yokken kapatcam eve gelince açıcam bakalım farketcekmi bide öle denicem? ama faturam 150 den az gelirse hiç oynamam:)
Sürekli minumumda tuttuğunuz için fatura yüksek gelmez.
Gerçekten yüksek bir fatura.
Günlük olarak yaklaşık 10 metreküp doğalgaz eviniz çok büyükse, toplam petek uzunluğunuz çok fazlaysa ve bir de yalıtım yoksa normaldir.
Banyo, mutfak evlerin hava giriş çıkış mekanlarıdır. Muhtemelen evinizde oralarda ısı kaybı vardır. Eviniz bu sıcaklıkta soğuk olmuyormuş, anladığım kadarıyla fazla korunaksız bir ev değil.
Bana kalırsa vanalarla kullanım şeklinize göre oynama yapın.
Ben öyle yapıyorum. Sabah kalkınca yatak odasının vanasını tek bir tur döndürüyorum.
Gece yatarken oturma odasının vanasını tek bir tur kalana kadar çeviriyorum.
Sürekli kombi açık olduğu için vanadan kısınca ısı fazla değişmiyor.
Bir sorum var cevaplarsanız sevinirim:Benim en büyük peteğim salonda..Yaklaşık normal peteğin 3 katı kadar..Geceleri bu peteği kapatsam sabah açsam fark edermi ne dersiniz?
40 derecek atletle oturmak bizim evde imkansız canım ya..Normal eşofmanla oturuyoruz yani hani zaten atletle oturmak giib bir derdim yokta yeterki faturam düşsün..
Canım evim büyük değil tam tersi 110 m2 kadar falan..Ama korunaksız malesef..Mesela evimin altı otopark,üzeri yakmaz,sağımda dükkan var solumda ise açık otopark...Anlayacağın 4 taraftan ısınmıyorum koruma sıfır..Tek artısı güney cephe olması...Buay balkon camla kapanıyor bakalım onun ne gibi artısı olacak...
Bugün 21 günlük bktımda 244 lira olmuş yine...Aynı gelecek demek ki:26:
40 derecek atletle oturmak bizim evde imkansız canım ya..Normal eşofmanla oturuyoruz yani hani zaten atletle oturmak giib bir derdim yokta yeterki faturam düşsün..
Canım evim büyük değil tam tersi 110 m2 kadar falan..Ama korunaksız malesef..Mesela evimin altı otopark,üzeri yakmaz,sağımda dükkan var solumda ise açık otopark...Anlayacağın 4 taraftan ısınmıyorum koruma sıfır..Tek artısı güney cephe olması...Buay balkon camla kapanıyor bakalım onun ne gibi artısı olacak...
Bugün 21 günlük bktımda 244 lira olmuş yine...Aynı gelecek demek ki:26:
Bir sorum var cevaplarsanız sevinirim:Benim en büyük peteğim salonda..Yaklaşık normal peteğin 3 katı kadar..Geceleri bu peteği kapatsam sabah açsam fark edermi ne dersiniz?
kızlarrrrrrrrr bundan 1 hafta önce kombimi şu şekilde kullanıodum
24 saat minimumda 40 dersede yani tüm petekler açık sonuç 160 metreküp harcamışız yani hergüne 5 metreküp düşüo 190 tl
bu ay işe giderken kapatıorum mutfağın ve yemek odasının peteklerini kapattım
günkük metreküp harcamamı ölçtüm 2 metreküp harcıorum artık
kombiyi kapatmayın diyenler belki kendilerince haklılar ama benim evde işe yaramıo....
ben artık gündüz işe giderken kapatıorum
fatura hesabını nasıl yaptınız?
Isı kaybının çok olduğu evlerde kullanmadığınız odaların peteklerini açık bırakmak doğru değil.
Evinizde küçük sayılmaz zaten.
Alt kat zaten otaparkmış, baya etkiliyordur.
Balkonu kapatmak ile iyi yapmışsınız ama gündüz güney cephe güneşli günlerde tülüde açın ısınsın oda.
Salonda mı yaşıyorsunuz?
Yaşam alanınız orası mı?
bize bu ay 280 tl gelmiş..
evimiz en üst kat,yarı dublex olarak geçiyor.
üst tarafta 2 oda var azıcık petekler yansa bunaltıcı derecede sıcak oluyor.
biz sadece o 2 küçük odanın peteklerini açıyoruz
söylenene göre en az 3 petek açılmalıymış kombinin bozulmaması için.
salon alt tarafta onu kullanmıyoruz misafir geldikçe işte ayda 4 kere filan akşamları ısıtıyoruz.
çok değilmi bu fatura