Doğal gaz faturanız ne kadar geldi?

Evet bu ay bu şekilde deniycem bakalım ne kadar fark edecek..

Bi de başka bi forumda gördüm suyun derecesini kaynar olmayacak şekilde ayarlamakta baya farkettiriyomuş..
Yani su derecesini çok açıp, soğuk - sıcak su karışımı yapmak yerine suyu dengede tutmak gerekiyomuş..

Benim faturamda dün geldi 102tl. kombim 65 derecede, evim içi sürekli 23 24 derece,evde toplamda 8 metre petek var ve hepsi açık.ayrıca oda termostatı kullanıyorum.
çok gelen arkadaşları görünce şükrettim halime ve görüyorum ki termostat gerçekten çok faydalı...
şuda var ben kombiyi 40 yada 45 te yaktığımda petekler bile ısınmıyor siz nasıl ısınıyosunuz merak ettim valla...

Son düzenleme:

65 derecede yakıyosun ve 102tl mi geldi. Bu bi mucize olmalı. En kısıkta yani 40-45de petek ısınmıyo tabii ama evin soğuğunu alıyo. Bebek felan varsa yetmez tabii. Ben hep kısıkta yaktım 135tl geldi

65 derecede yakıyosun ve 102tl mi geldi. Bu bi mucize olmalı. En kısıkta yani 40-45de petek ısınmıyo tabii ama evin soğuğunu alıyo. Bebek felan varsa yetmez tabii. Ben hep kısıkta yaktım 135tl geldi

mucize değil gerçek. ben 45 te yaksam saatlerce evin 24 derece olmasını beklerim ki bence boşa dönen saat ve harcanan yakıt. bende deneme yanılma yoluyla buldum. aslında işi yapan oda termostatı. ister 65 te yak 10 dakikada evi ısıt ister 45 te yak saatlerce ısınmak için bekle. bizde böyle odanın ısısı 24 e gelince termostat kombiyi kapatıyor oda soğuduğu zaman terar yakıyor ve böyle devam ediyor...

Faturalarda evin konumuda çok önemli senin evin 3 yada 4 tarafı acıktır her yerinden soğuk alır ne ısınabilirsin nede faturanı düşürebilirsin.
benim evim sadece ön ve arka tarafı dışarıya bakıyor bitişik nizam yani sağında ve solunda ev var alt katım ve üst katımda dolu pek rüzgar almıyor. camlarımda pimapen biraz korunaklı yani..
bende bebek yok ama 4 yaşında çocuk var evi soğutmam mümkün değil ki bunu zaten hiç yapmadım. tamamen soğuyan su geç ısınır mantığıyla...

işin özü termostat diyosun yani. Zaten biz de kendi evimize geçicez 1 aya kadar. Orda da merkezi sistem var. Eve bakmaya gittiğimizde kombi petekler kapalı olmasına reğmen ev sıcaktı. Şua anki kirada oturduğumuz evde üst katım yakmıyo zaten. Mutfagım da baya rüzgar alıyo. Bende termostat yok ama geçen kış en fazla 180tl fatura gelmişti. Onu da kombiyi hiç kapatmadan kısıkta yakarak geçirdim ama çok soğuklarda akşam biraz arttırdım derecesini.

dün 208 tl lik nur topu gibi bir faturam oldu:84: bugün internetten sipariş verdim oda termostatı için. çalışan insanlarız günüdz güldür güldür yanıyor kombi ne kadar kıssakta fatura ortada yakmışız he bu arada general HT-300 Programlanabilir Dijital Oda termostatı kullanan varmı aranızda. ben internetteki yorumlara baktım pek bişey yazan yok.inşallah iyi çıkar.evim 4 . kat üstümüzde çatı var. izalasyonlu yeni bina .yanımda başka bir bitişik bina diğer yanımda karşı dairem.ev 90 metrekare.bakalım termostat gelince deniycem yine yazarım buraya diğer ay e kadar geldiğini.

kac arkadaşın evlerinde (apartmanlarında) mantolama var ? Bunuda yazarlarsa eger yuksek fatura gelenlere acıklama getirmiş oluruz.
yada evlerinde kucuk bebek, yaşlı şeker hastası (malum onlar cok üşür) var sa buda yuksek meblağ sebebi.

bende 8 metre petek kullanıyorum kombimin termostatı var bir ara kullandık ama sonra söktük çünkü ev büyük sıcaklık olayını algılamadığı için sürekli çalışıyordu antreye takmışlardı çok soğuk alan bir yerde değil aslında.faturalar geneli 200 veya 250 arası geliyordu.birazda kombinin tasarrufu oluyor ben buna inanıyorum.
sizin kullandığınız kombinin adını öğrenebilirmiyim
benim buderus..

bizim eca.kızlar evin yalıtımı çok önemli.geçen kıç 230dan aşağı ödemedik.yazı saolsun eşim bayağı uğraştı yalıtım için.şimdi çok şüküe 140 ile 150 arası geliyor.

kızlar ben de bugün 240 liralık faturayla şok geçirdim

1 aylık kullanım. ve bütün odalar yandı 40 derecede. ama geçtiğimiz cumartesi salonumu kapattım. keşke önceden kapatsaydım. orada 2 petek var çünkü. bi de 6 gündür gündüz 40 ta bırakıp akşam üstü 50 ye çıkardım. gece yine 40 düşürdüm.

evim ısınıyor 50 de. 40 ta da soğuk değil yani. yeni bina pimapenli. ama bu fatura çok değil mi Allah aşkına

benim termostatım sabit değil kumanda gibi istediğim odaya götürebiliyorum. gündüzleri salonda duruyor.geceleride çocuk odasında bırakıyorum.orasının ısısını kaale alıyor ve 23 derecede yanıyor. diğer odalarda 22 falan oluyor gece boyunca. gündüzleri yine salonda oluyor. kombimin markası baymak luna avant3 yoğuşmalı olanından ve ben çok memnunum..

bencede çok fazla kış daha yeni geldi çünkü. yaşadığınız şehir çok soğuksa normaldir belkide . ben izmir deyim ve hava ilk kez bugün kışı hissettik çok çok soğudu.

bencede çok fazla kış daha yeni geldi çünkü. yaşadığınız şehir çok soğuksa normaldir belkide . ben izmir deyim ve hava ilk kez bugün kışı hissettik çok çok soğudu.

yok arkadaşım egede size çok yakın bir ildeyim. acaba salonda açık kaldı ondan mı.ya da 3 hafta 8 petek yandı. son 1 gafta 6 peteğe düştü. bilmiyorum nie böyle

hergün doğalgaza zam geliyor birde niye böyle diyorsunuz.. 18 günlük güncel faturam 80 tl . sadece 3 gün en kısıkta yaktım.. mutfak ve bir oda yanmıyor halbuki. bakalım toplamda ne kadar gelecek. doğalgaz faturanızı kendiniz hesaplayabilirsiniz. önceki faturalardan ilk endeksten son endeksi çıkartın .çıkan sayıyı güncel endeks farkınızla oran orantı yöntemiyle fiyatı bulabilirsiniz. ben sürekli doğalgaz kutusunu endekslerine bakıyorum. soldaki sayılar bir rakam ilerlediğinde 1 tl ye denk geliyor nerdeyse artık. oda kolay yolu. yani geçen ay faturamda endeks farklarım 16 idi fatura 15 geldi.. bu ayki güncel endeks farkı 80 idi fatura 75 felan eder ki daha ayda bitmedi malesef :)

hangi marka termostat öğrenebilirmiyim. tşk..

İgdaş da eşimin dediğine göre şöyle bir uygulama varmış , size her ay belli bir fatura geliyor kışın ne kadar yakarsanız yakın yine aynı fiyatı ödüyorsunuz , tabi bu fatura yaz kış aynı oluyor .
Tam bir bilgim olmamakla böyle bir uygulama olduğunu sanıyorum .
Evi büyük olanlar için makul geldi :44:

Kombi önemli tabi ki, ancak yalıtım kadar değildir diye tahmin ediyorum.

Evim 100 metrekare. İki yan duvar komşularımızdan bir kat daha yüksekteyim. Üstelik çatı değil, üst kat komple teras. Üstelik, hiç bir yalıtım yok. Üstelik, sadece mutfak, oğlumuzun odası, banyo dışındaki alan komple L şeklinde ve açık olunca, ön cephe de komple cam olunca doğalgaz faturası doğal olarak cep yakıyor.

Geçen dönem 480 liraydı. Ama bu ay çok daha yüksek derecede kullandık. Muhtemelen epey daha yüksek gelecek.

Bence kombiden ziyade kesinlikle yalıtım ve ara katlarda olmak gibi etkenler çok daha önemli diye düşünüyorum.

Yazık yahu o paraya yukarı da bahsettiğim uygulamayı bir araştırsanız belki işinize gelebilir.Annemler de en üst katta oturuyor insan parasını ödemekten değilde ödediği halde ısınamadığına yanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…