Doğal gaz faturanız ne kadar geldi?

Kızzlaarr başlıyoruz yine tekrar gelen zamlar cabası..
oğlum olduğundan yakmaya başladım ben bakalım nrkadar gelcek:KK31:

Ben de meraktayım yeni zamlardan sonra ne kadar gelicek. Ben şimdilik 3 gündür gündüzleri en kısıkta yakıyorum ki evin soğuğu gitsin en azından

Bizede her ay 270 ila 320 arası bir doğalgaz faturası geliyordu. Halbuki sadece 2 odada sürekli yanıyor. Yinede çok fazla tüm doğalgaz tasarruf cihazlarını denedik hiç biri fayda etmedi. Geçenlerde internette gördüm sizede yazayım bir deneyin isterseniz. Fatura ne kadar gelecek bilmiyorum ama odada ki sıcaklık sanki biraz arttı gibi... Değişik bir ürün ama bakın bakalım nasıl birşeymiş yorumlarınızı da buradan yazarsınız. http://www.radyafan.com.tr

arkadaşlar bi kaç sorum var benim tasarruf için
bizim kombide öyle derece felan yazmıyor nokta işaretleri var en minimumdan meximuma kadar bende minimum çizgisini geçiriyorum açılıyor ama petekler öyle çok yanıyor ki eve gelen dokunan soruyor 70 de mi yakıyosunuz diye hayır en kısık diyorum şaşırıyorlar. bende farkettim başka evlerde en kısıkta yakanların ki ılık oluyor bizim ki niye ateş gibi onu anlamadım ve tabi faturayada yansıyor. bende diyorum acaba peteklerin ayarını kıssam böylece sanırım ılık olur faturayada yansır mı yoksa farkeden bişey olmaz mı?
hergün evde olmuyorum bu aralar sık sık kapatıp açıyorum kapatıp açmak daha fazla yazıyor bunu biliyorum. hem kısık yansın hem hiç kapatmak zorunda kalmıyım hemde faturam kabarmasın isitiyorum :KK43:(

geçen yıl eskişehir gibi ayaz memlekette en fazla 200 verdik. bir de eski evimizin yalıtımı çok iyi değildi. Sadece astarlama gibi bişey yapılmıştı.

Ama ben gündüz ev boş olduğu için kapatıyorum. Eve gidince biraz yüksekte yakıp ısınıca tekrar düşüğe alıyordum. Bu yıl yeni evimizin yalıtımı çok çok iyi. 10-15 gün boyunca hiç söndürmeden 35te yaktık 100 tl geldi ve daha o kadar kar soğuk olmadığı halde.Sanırım zamlar baya bi fazla etkileyecek tam kışın ortasında....

Henuz yakmadim,evim hem ufak hemde ters cephede ruzgar almiyo.cok serin olursa aksamlari elektrikli soba yakiyoruz.gayette ilik hala.ama 10 gun sonra dogum yapicam bu kış agir gecicek :26:

arkadaşlar bi kaç sorum var benim tasarruf için
bizim kombide öyle derece felan yazmıyor nokta işaretleri var en minimumdan meximuma kadar bende minimum çizgisini geçiriyorum açılıyor ama petekler öyle çok yanıyor ki eve gelen dokunan soruyor 70 de mi yakıyosunuz diye hayır en kısık diyorum şaşırıyorlar. bende farkettim başka evlerde en kısıkta yakanların ki ılık oluyor bizim ki niye ateş gibi onu anlamadım ve tabi faturayada yansıyor. bende diyorum acaba peteklerin ayarını kıssam böylece sanırım ılık olur faturayada yansır mı yoksa farkeden bişey olmaz mı?
hergün evde olmuyorum bu aralar sık sık kapatıp açıyorum kapatıp açmak daha fazla yazıyor bunu biliyorum. hem kısık yansın hem hiç kapatmak zorunda kalmıyım hemde faturam kabarmasın isitiyorum :KK43:(

aynı sorunu bende yaşıyorum benim kombi buderus yoksa sizinkidemi buderus?

Kizlar en az yakan kombi demirdöküm nitron digital.
Kombi cok farkettiriyo faturada.
Birde kombiye en yakin petegi kac tur döndugune bakip once yari yariya acmak gerekiyomus.
Kombici bir enistem var bazen tuyolar veriyo bize..

faturalarını yazacak arkadaşlar kombi derecesiyle odanızdaki sıcaklık derecesinide yazarmısınız
benim kasım faturam 37 tl idi ama kaloriferi çok az yakmıştım.asıl aralık faturasında belli olacak. ayın 15 ini bekliyorum .faturam gelsin bende buradan paylaşırım...

164 tl geldi. Termostat kulanıyoruz biz. Sabah 9 ve 11 arası hariç günün her saatinde 24,5 derece oluyor evin sıcaklığı.

canim bende termostat almayi dusunuyorum.hangi markayi kullaniyorsun?

merhaba;
kombimiz vaillant olduğu için termostatı da vaillant aldık. biz memnunuz. istediğin daate istediğin dereceyi ayarlıyorsun. üstelik tatile falan gidersen sen gelmeden önce ayarladığın saatte yanıyor. eve gelince ohhh sıcacık....

Benim kasım faturam 29tl idi..
Şuan borç sorgulamadan baktım aralık 101tl görünüyo ama 6 gün daha yakıcam ayın 19unda geliyo faturamız..
evimi içten köpük yaptırdım bu yaz biraz fark etti sıcaklık 45derecede 4 petek sabah akşam yanıyo.. arada bazen mutfağı yani 5. peteğide açtığım oldu misafirlerim bolca geldiği zamanlar..

kızlar bir akıl verin bugün canım çok sıkıldı 402 tl geldi fatura. evim 4+1 ama fazla yakmayalım diye salonu kapattık. bu ay bazı günler gündüz tamamen kapattık kombiyi yinede gelen faturaya bakın. ocakla şubatı düşünemiyorum bile:18:

kızlar bir akıl verin bugün canım çok sıkıldı 402 tl geldi fatura. evim 4+1 ama fazla yakmayalım diye salonu kapattık. bu ay bazı günler gündüz tamamen kapattık kombiyi yinede gelen faturaya bakın. ocakla şubatı düşünemiyorum bile:18:

aynen canım benim evim de ters dublex ve holden alt kata inerken arada kapı da yok.. sadece oturduğumuz odaları yakıyoruz..yemek yerken,yaparken mutfağı açıyorum biraz,ocakta yemek pişirmeye başlayınca kapatıyorum..akşam yatana kadar salonda oturuyoruz,sonra yatıyoruz zaten..öyle aman aman sıcak da değil ev ama 200 lira fatura gelmiş:KK53::KK53: ve 2 kişiyiz,çoluk çocuk olunca ne yaparız bilmem:18::18: Allahım evsizlere,işssizlere yardım etsin bu cuma vakti..

aynen canım benim evim de ters dublex ve holden alt kata inerken arada kapı da yok.. sadece oturduğumuz odaları yakıyoruz..yemek yerken,yaparken mutfağı açıyorum biraz,ocakta yemek pişirmeye başlayınca kapatıyorum..akşam yatana kadar salonda oturuyoruz,sonra yatıyoruz zaten..öyle aman aman sıcak da değil ev ama 200 lira fatura gelmiş:KK53::KK53: ve 2 kişiyiz,çoluk çocuk olunca ne yaparız bilmem:18::18: Allahım evsizlere,işssizlere yardım etsin bu cuma vakti..

hiç sorma dediğin gibi hani iyi ısınmış olsak gam yemeyeceğim. bizim salon dışında bütün odalar yanıyor, benim 2 çocuğum var kapatamam ama acaba gündüz kapatıp akşam açsak daha mı az gelir fatura, bazılarıda aç kapa yapınca daha fazla enerji harcanıyor diyor. nasıl yapsak bilmiyorum:KK50:

faturayı asıl etkileyen kombinin derecesi ..peteği gece kapatmak,yada bazı odaları kapatmak 30-40 lira farkediyor en fazla.

Bu ay gündüzleri genellikle kapatıp akşam yaktım ama 174 lira gelmiş..Bence oldukça yüksek bu kadar beklemiyordum..Geçen ay 59 lira gelmişti..
Canım bence gündüz da açık bırak ama en kısık derece bırak. Sadece gece yaktıgında kombinin evi ısıtması için harcadığı enerji daha fazla oluyor. Ben en kısıkta yakıyorum akşam da bira zarttırıyorum en azından evin ölü soğuğu olmuyo

X