- 14 Mayıs 2009
- 4.482
- 1.094
-
- Konu Sahibi yorgun savaxsxçxix
- #1.101
Kızzlaarr başlıyoruz yine tekrar gelen zamlar cabası..
oğlum olduğundan yakmaya başladım ben bakalım nrkadar gelcek
arkadaşlar bi kaç sorum var benim tasarruf için
bizim kombide öyle derece felan yazmıyor nokta işaretleri var en minimumdan meximuma kadar bende minimum çizgisini geçiriyorum açılıyor ama petekler öyle çok yanıyor ki eve gelen dokunan soruyor 70 de mi yakıyosunuz diye hayır en kısık diyorum şaşırıyorlar. bende farkettim başka evlerde en kısıkta yakanların ki ılık oluyor bizim ki niye ateş gibi onu anlamadım ve tabi faturayada yansıyor. bende diyorum acaba peteklerin ayarını kıssam böylece sanırım ılık olur faturayada yansır mı yoksa farkeden bişey olmaz mı?
hergün evde olmuyorum bu aralar sık sık kapatıp açıyorum kapatıp açmak daha fazla yazıyor bunu biliyorum. hem kısık yansın hem hiç kapatmak zorunda kalmıyım hemde faturam kabarmasın isitiyorum(
164 tl geldi. Termostat kulanıyoruz biz. Sabah 9 ve 11 arası hariç günün her saatinde 24,5 derece oluyor evin sıcaklığı.
canim bende termostat almayi dusunuyorum.hangi markayi kullaniyorsun?
kızlar bir akıl verin bugün canım çok sıkıldı 402 tl geldi fatura. evim 4+1 ama fazla yakmayalım diye salonu kapattık. bu ay bazı günler gündüz tamamen kapattık kombiyi yinede gelen faturaya bakın. ocakla şubatı düşünemiyorum bile:18:
aynen canım benim evim de ters dublex ve holden alt kata inerken arada kapı da yok.. sadece oturduğumuz odaları yakıyoruz..yemek yerken,yaparken mutfağı açıyorum biraz,ocakta yemek pişirmeye başlayınca kapatıyorum..akşam yatana kadar salonda oturuyoruz,sonra yatıyoruz zaten..öyle aman aman sıcak da değil ev ama 200 lira fatura gelmişve 2 kişiyiz,çoluk çocuk olunca ne yaparız bilmem:18::18: Allahım evsizlere,işssizlere yardım etsin bu cuma vakti..
kızlar bir akıl verin bugün canım çok sıkıldı 402 tl geldi fatura. evim 4+1 ama fazla yakmayalım diye salonu kapattık. bu ay bazı günler gündüz tamamen kapattık kombiyi yinede gelen faturaya bakın. ocakla şubatı düşünemiyorum bile:18:
Canım bence gündüz da açık bırak ama en kısık derece bırak. Sadece gece yaktıgında kombinin evi ısıtması için harcadığı enerji daha fazla oluyor. Ben en kısıkta yakıyorum akşam da bira zarttırıyorum en azından evin ölü soğuğu olmuyoBu ay gündüzleri genellikle kapatıp akşam yaktım ama 174 lira gelmiş..Bence oldukça yüksek bu kadar beklemiyordum..Geçen ay 59 lira gelmişti..