Doğal gaz faturanız ne kadar geldi?

Merhaba;İzmirde olmamıza rağmen(haval olarak daha ılımandır)bu ay 215 ytl fatura ödedik:KK43:Ve hiç ısınmadan.4 aylık bır bebegım var onun ıcın bulundugumuz oda full yanıyor.ama gündüz oturma odası gece yatak odası seklınde.Hala nasıl bu kadar fatura geldı anlamış degılız.Düşündüğün zaman sadece 1 oda 24 saat yanmıs oluyor.Gece yanan gunduz kapanıyor çünkü.Birde şu 3 petek yanması gerekiyor deniyor.Bilgisi olan varsa anlatabılırmı?Biz daha çok yeniyiz doğalgazda:)

Slm kızlar petek üzerindeki perdeler için arkadaşım çok değişik bir yöntem bulmuş,mobilyacıya penceresinin ölçüsünde tornadan sopa gibi oymaylı bir şey yaptırmış,perdeyi pecreye o nunla yaklaştırmış peteğin üzerinden perde kalkınca ısı tamamen içeri veriyor, ben ölçüyü aldım iki penceremede verdim bile ahşam görünümlü gayette güzel olmuş

ben 15 aralık'ta gelen faturayı görünce sopa falan aramadan buruşturup camın içine sıkıştırdım tül ve perdeleri ne yalan söyleyeyim :eek: niye utandım şimdi ben, hayır utanmıyorum, utanması gereken ben değilim ki, değil mi?:kızgın:

tabii bizim tül ve perdeler kısa, yere kadar değil yani o yüzden yapabildim, ama hoş görünür, bundan sonra da her kış lazım olacak sanırım, anneme ileteyim bu bilgiyi. a.s.

Merhaba,
lütfen arkadaşlar(bu lütfen birbirine laf söyleyen alıntı yaparak sürekli cevap verme gereği duyan topik sahibi kardeşimizi ve diğer hanımları huzursuz eden kardeşlerimize)
topikte herkesin ortak bir sorunu dile getiriliyor,kavga etmeden birbirimize laf çarpmadan doğalgazla ilgili sorunlarımızı paylaşalım.
Doğalgaz tüketiminde evin yalıtımı,kombi,petek seçimi ve tesisatın doğru döşenmesi gibi konular büyük rol oynuyor,hepimizin bütçesi belli çoğumuz 40-50 derecenin üzerinde yakamıyoruz kombilerimizi.
Mesela bana geçen ay 177 tl geldi ama bu ay daha fazla bekliyorum çünkü evim yalıtımlı değil,haliyle 40larda yaktığım kombiyi 50lere getirdim ama ısınıyor muyum?İstediğim gibi değil,havalar biraz yumuşakken tesisatta devir dayim eden su hemen soğumuyordu ama şimdilerde hava soğuk ve tesisat içindeki dolaşan su daha çabuk soğuyor ve kombi daha sık devreye giriyor,her devreye girişinde tüketim artıyor.
Geçen sene bu zamanlarda 1 metreküpü 55 kuruş olan doğalgaz bu yıl 1metreküpü 1 tl (kdv vs.dahil)yani günde ortalama 10 metreküp yaksanız ayda 300 tl bir fatura gelir.
Bizim günde 10 metreküpü buluyor tüketimimiz.Hesap ortada.
He birde sizinle bir bilgiyi paylaşmak istiyorum,peteklerinizin her yanı eşit sıcaklıkta değilse tesisattaki su kirlenmiş olabilir bu da ısınmanıza engel teşkil ediyor,kullandığınız kombinin yetkili servisini arayıp danışın tesisat içindeki kirli suyu boşaltıp temiz su verildiğinde petekler daha randımanlı oluyoryerimseniben

Saygılarımla...

Son düzenleme:
sevgili mune,
gece gece gidip peteklerin sağını solunu, altını üstü elledim, işlem tamam, her tarafı ısınıyor.a.s ama yarın telefonla arkadaşlara iletiyorum bilgiyi.:Saruboceq:

Aman kızlar bu bilgiyi verdim ama tesisat içindeki su temizse boşuna para ödemeyin,birde su temizleme işlemi pahalı olmasa gerek çünkü yeni bir petek takılması ortalama 250 tl civarı,su temizletme bu fiyatın altındadır,yüksek fiyat veren olabilir diye bilgilendirmek istedim,ben yaptırmadım ama kardeşim temizlettirdi suyu,kaç paraya yapıldığını bilmiyor,parayı ödeyen eniştem olduğu için:)kombinin içinde su filtresine bakıldığında tortulu pis bir görüntü varsa yapılıyormuş bu işlema.s

bir de hava yapıyor sanırım petekler. bizim iş yerinde minik anaktar gibi bir şeyle peteklerin hani açıp kapama kolu değil de diğer tarafında küçük bir yer var ya, oradan döndürüp havasını alıyorlardı kış başında. belki de ilk yakıldığında oluyordur bilmiyorum. peteklerde soğukluk diyince aklıma geldi şimdi.

173 geldi...
çok fazla bebişli misafirimiz olduğu için her yeri en yüksekte yaktığımız çok oldu çünkü..
amaan sobanın kiri pasındansa çok iyi valla...

evet benim geldi faturam valla donduk denebilir bu ay 4 de devamlı yaktım 320 ytl ve buna ragmen kızımın odasında ufo kullandım geldimi elektirikte 147 eh işte ısındınızmı derseniz annanemin bi lafı vardı nerde kömür sobaları bu yaktıklarınızla önüm ısınıyo k..... donuyo derdi bizimki de o misal

evet benim geldi faturam valla donduk denebilir bu ay 4 de devamlı yaktım 320 ytl ve buna ragmen kızımın odasında ufo kullandım geldimi elektirikte 147 eh işte ısındınızmı derseniz annanemin bi lafı vardı nerde kömür sobaları bu yaktıklarınızla önüm ısınıyo k..... donuyo derdi bizimki de o misal

canım 4 te butun evımı yaktın 320 geldı:uhm:

Bizede dün 40 günlük fatura geldi....349 liracık......ısındınmı desen bende hayyııııııır dicem herkes gibi.....:))
Az gelen arkdaşları tebrik ediyorum nasıl böyle oluyo die..

255 lira geldi
Isınabildikmi tabiî ki hayır + elektrik sobasıda yaktım heralde oda bi 100-120 arası gelir
(ev çatı katı ve hiç bi koruması yok ısınmıyo)

Yalnız cidden kombiyi hiç ellemeden sabit bi ısıda yakmak işe yarıyomuş
Geçen sene ocak faturamız 297 liraymış ozaman m3 fiyatı 0.050 küsürlü imiş
Bu sene 0.086 yani 36 kuruş daha fazla
Geçen kış kombiyi akşam eve gelince açıyoduk sabah giderken kapatıyoduk yani sürekli aç kapa
Bu kış sabit bi ısıda yanıyo geçen sene daha ucuz olmasına rağmen daha çok fatura gelmiş:nazar:

Faturamatikten bakıyorum dakka başı , korkudan ısıyı da hissedemez oldum psikolojikman.
Şimdi bile 179 tl. cik görülüyo gelicek olan.
Bide kar yağsa don olsa ne olur düşünmek istemiyorum.

Bizede dün 40 günlük fatura geldi....349 liracık......ısındınmı desen bende hayyııııııır dicem herkes gibi.....:))
Az gelen arkdaşları tebrik ediyorum nasıl böyle oluyo die..

Vallaha kac defa anlatiriyoruz nasil oyle oluyor diye ama tinlayan yok. :1closedeyes:

Vallaha kac defa anlatiriyoruz nasil oyle oluyor diye ama tinlayan yok. :1closedeyes:

hihoyyythihoyyytkaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2 üst üste giyinip evde spor yapcaz haydiii sağlıklı yaşam , bu arada terlemeyin ama üşütüp birde dr. ilaç masrafı çıkmasın

X