- 14 Ağustos 2007
- 7.543
- 23
- Konu Sahibi yorgun savaxsxçxix
şimdi faturama tekrar baktım.26 günlükmüş gelen 177.
yorgun savaşçı anlatamıyorum galiba derdimi.
ekonomik terimlerin ne anlama geldiğini biliyorum.yüzde hesapları yapacak kadar matematik bilgimde var.
ben sadece geçen ayki başlangıç faturamla bu aykinin arasında %80 lik bir fark olmadığını söylüyorum.yaktığım ısıda değişmedi,geçen seneden bu yana eve yalıtım anlamında bişeyde yapmadım.(önceki sene yapmıştım.)
zam elbette var yok demiyorum.yaksam ve iliklerime kadar ısınsam banada gelir yüklü fatura.
demekki bir ayda 400-500,10 günde 300 yakanların evi sadece dört duvar
neden bu kadar tepki gösterdiniz anlamadım.
ille evet banada %80 zam geldi,öldüm bittim dondum demek zorundamıyımCADIARZU
bana gelen fatura bu.
bakalım şubatta kaç gelecek?
kronick,
tepki göstermekle ne kastettiğini anlamadım. burada herkes fikirlerini paylaşmıyor mu? senin mesajında %80 neredeyi görünce ben de önceki sayfaları da okuyamamış (çok gerilerde kalmıştı zam açıklaması) arkadaşlara da bilgi olsun diye alıntı yaptım kendi mesajımdaki bilgilerden.
büyük bir yanlış anlamayla karşı karşıyayız anlaşılan, bizim bahsettiğimiz zam bir yılda yapılan toplam zam burada %70-80 zam derken kimse bir aylık fiyat farkından bahsetmiyor ve herkes kendine göre harcıyor. yani az üşüyen geçen sene de az üşüyordu, çok üşüyen bu sene de çok üşüyor değil mi?
tüm arkadaşları sakin olmaya davet ediyorum a.s. bu başlığı, hayatım boyunca evime gelen faturaların en yükseğini alınca, o şaşkınlık ve panikle açmıştım. tabii o anda bir yılda gelen toplam zammın pratikte böyle sonuçlarını düşünememiştim :mymeka:
geçen yıl en yüksek faturamız 156 ise tabii ki bu yıl da %75 zamlı olması kaçınılmaz olacaktı. o yüzden dereceyi bile azalttık. (odadaki termostat 23 ken 21'e indirdik mesela)
bunun dışında, ısı kaybının nelerden kaynaklanabildiği tartışıldı, bazı arkadaşlarımızın faydalandığı bilgiler oldu, bazı arkadaşlarımız yöntemlerini paylaştı.