Doğal gaz faturanız ne kadar geldi?

şimdi faturama tekrar baktım.26 günlükmüş gelen 177.

yorgun savaşçı anlatamıyorum galiba derdimi.
ekonomik terimlerin ne anlama geldiğini biliyorum.yüzde hesapları yapacak kadar matematik bilgimde var.
ben sadece geçen ayki başlangıç faturamla bu aykinin arasında %80 lik bir fark olmadığını söylüyorum.yaktığım ısıda değişmedi,geçen seneden bu yana eve yalıtım anlamında bişeyde yapmadım.(önceki sene yapmıştım.)
zam elbette var yok demiyorum.yaksam ve iliklerime kadar ısınsam banada gelir yüklü fatura.
demekki bir ayda 400-500,10 günde 300 yakanların evi sadece dört duvar:nazar:
neden bu kadar tepki gösterdiniz anlamadım.
ille evet banada %80 zam geldi,öldüm bittim dondum demek zorundamıyımCADIARZU
bana gelen fatura bu.
bakalım şubatta kaç gelecek?

kronick,
tepki göstermekle ne kastettiğini anlamadım. burada herkes fikirlerini paylaşmıyor mu? senin mesajında %80 neredeyi görünce ben de önceki sayfaları da okuyamamış (çok gerilerde kalmıştı zam açıklaması) arkadaşlara da bilgi olsun diye alıntı yaptım kendi mesajımdaki bilgilerden.

büyük bir yanlış anlamayla karşı karşıyayız anlaşılan, bizim bahsettiğimiz zam bir yılda yapılan toplam zam burada %70-80 zam derken kimse bir aylık fiyat farkından bahsetmiyor ve herkes kendine göre harcıyor. yani az üşüyen geçen sene de az üşüyordu, çok üşüyen bu sene de çok üşüyor değil mi?

tüm arkadaşları sakin olmaya davet ediyorum a.s. bu başlığı, hayatım boyunca evime gelen faturaların en yükseğini alınca, o şaşkınlık ve panikle açmıştım. tabii o anda bir yılda gelen toplam zammın pratikte böyle sonuçlarını düşünememiştim :mymeka:

geçen yıl en yüksek faturamız 156 ise tabii ki bu yıl da %75 zamlı olması kaçınılmaz olacaktı. o yüzden dereceyi bile azalttık. (odadaki termostat 23 ken 21'e indirdik mesela)

bunun dışında, ısı kaybının nelerden kaynaklanabildiği tartışıldı, bazı arkadaşlarımızın faydalandığı bilgiler oldu, bazı arkadaşlarımız yöntemlerini paylaştı.

ben soruyorum %80 zam nerde diye...
ve hala soruyorum.
kusura bakmayın ama 10 günde 300 liralık yaktım diye yazanlarda var.nasıl olur bu?demek ki açılmış sonuna kadar kombi.e öyle açsam banada gelir o fatura.
geçen şubat ayı en yüksek ödediğim aydı ve gayet net hatırlıyorum 220 ytl ödemiştim.bakalım bu şubatta kaç ödeyeceğim?
ben kombinin derecesini hiç düşürmüyorum da yükseltmiyorum da.hep minimumda yani 40 derecede yanıyor.havalar soğuduğunda üşüyorsam bir kat daha fazla giyiyorum üstüme.yani yine aynı yanacak kombi.en fazla 250 ödeyeceğimi düşünüyorum bu kış.
geçen kış ilk faturam 148 gelmişti.bu kış ilk faturam 177 geldi.yani %30 küsürlük fark var.%80 değil.fisfisfis
bakalım ne lacak önümüzdeki ay?

bak burda sordugun zammmm nerde diye sorduğun zam vardı ya o işteeee sen yazdın bunu değilmi :roflol::roflol:

Bu arada bir aylık yapılan zamdan değil bir yıllık yapılan zamdan bahsediliyor (gideyim şu kombiyi 60 a indireyim ter bastıııı dermişimmmmmmmm:roflol::roflol: nerde anam nerde 45 in üzeine çıklmıyor bu ekonomik krizde kombiyi sonuna kadar açacak bir lüksümüz yok he bu arada gecen sene iliklerimize kadar ısıyor ama gelen faturdan şikayet etmiyorduk yaktıkkı geldi deniyordu ama bu sene tam tersiii buda zamlardan kaynaklanıyorrr anlamayana duyurulur..)

bak burda sordugun zammmm nerde diye sorduğun zam vardı ya o işteeee sen yazdın bunu değilmi :roflol::roflol:
bu kadar gülmeden önce keşke en alt satırıda okusaydın be güzelim....
bak orda bana yansıyan fark %30 civarı demişim.zam yok dememişim.ben %80 zam görmüyorum demişim.
demekki neymiş?
son gülen iyi gülermiş:eek:

kombinin derecesi seni ilgilendirmiyor seviyeni takın ve yazdıklarını sen bir daha gözden geçir zam nerde ben zam göremiyorum diyen sensin ya değilse sana 10 gelmiş bana 100 gelmiş senide benide ilgilendirmez senın zam yok nerde bu zam demen sinir etti ister hırka giy otur ister kepenek bu senın sorunun faturanın bedelinden değil yapılan zamdan şikayetci tabi 70 tede yakarım 80 dede ödeyecek olan benim veya sen 20 dede yakarsın 30 dada titriyerek oturacak olan sensin beni ilgilendirmez gözünüzü açın ve daha önceki yazdıklarınızı birdaha okuyun derimmm :kızgın:

seni ilgilendirmiyorsa zam yok dememe niye bu kadar taktın anlamadımsositososito
ayrıca istediğini yazabilirsin artıkk.topğin selameti açısından sana cevap vermeyeceğim.
hadi sana kendi çapında iyi eğlencelerhihoyyyt

Son düzenleme:
arkadaşlar,
enerji kaybını önlemek için bir yapı markette izocam'ın radyatör arkalığı satılıyor. daha önce kullanan var mı acaba? ısı tutucu ve yansıtıcı olarak kullanılır diyor indirim kağıdında.

55X90X1,5 cm ebatlarında 6,50 tl.

zam olmasa böle bi konuda açılmazdı heralde
diye düşünüyorum
ama ne mutlu zammı farkedemeyenlere keşke halkımdan kimse farkedemese
ne diyim ben sobalı evde oturuyorum rabbim ısınan ısınamayan herkeze kolaylık versin.

ben kullanıyorum 2 seneden beri...

şimdi bizim radyatörleri ölçtük, uzun olarak büyüklere 2 tane alalım dedik ama kafamıza bir şey takıldı. hani duvara monte etmek için bağlantılar var ya, oraları kesmek mi lazım:uhm: sadece o çubukların arasına koyarsak da çok fayda etmez gibi geldifisfisfis siz nasıl kullanıyorsunuz? :sm_confused:

bu kadar gülmeden önce keşke en alt satırıda okusaydın be güzelim....
bak orda bana yansıyan fark %30 civarı demişim.zam yok dememişim.ben %80 zam görmüyorum demişim.
demekki neymiş?
son gülen iyi gülermiş:eek:

seni ilgilendirmiyorsa zam yok dememe niye bu kadar taktın anlamadımsositososito
ayrıca istediğini yazabilirsin artıkk.topğin selameti açısından sana cevap vermeyeceğim.
hadi sana kendi çapında iyi eğlencelerhihoyyyt

iyi güldüğüne göre sende krizi teğet geçirenlerdensin anlaşılan :roflol::roflol:%30 muşşş:roflol::roflol::roflol: bukadar milletin sorunuda psikolojik canım takıl sende kafan göre gamyoncuiremsugamyoncuiremsu

şimdi bizim radyatörleri ölçtük, uzun olarak büyüklere 2 tane alalım dedik ama kafamıza bir şey takıldı. hani duvara monte etmek için bağlantılar var ya, oraları kesmek mi lazım:uhm: sadece o çubukların arasına koyarsak da çok fayda etmez gibi geldifisfisfis siz nasıl kullanıyorsunuz? :sm_confused:

evet canım bizde de var bu ısı yansıtıcılardan petekler döşenirken yapılmıştı sanırsam petekleri söküp duvara motelemeniz lazım kolay gelsin

evet canım bizde de var bu ısı yansıtıcılardan petekler döşenirken yapılmıştı sanırsam petekleri söküp duvara motelemeniz lazım kolay gelsin

annem de biraz önce keşke kombiyi yaptırmadan önce yani petekleri de taktırmadan önce görseymişiz demişti :çok üzgünüm: uff, şu anda yaptıramayız ki o tamiratı, boşuna almayalım, ya da alıp radyatörün arkasına kadar mı kessek, hani hiç yoktan faydası olur mu acaba?:uhm:

170 gelmiş :1shok: zaten gündüzeleri evde yokuz akşamdam akşama yanıyoo
gecen sene 100 gelirdi
tam olarak zammı yansıttı :KK70:

ben direk koydum peteklerin arkasına.ayrıca delmedim bi yeri.zaten çok az bir mesafe kaldı o panoları koyduktan sonra.delmeye gerek görmedim.
birde bütün pencerelere mastik çektim yeniden.bununda izolasyonsa çok faydasını gördüm aklında olsun.
hatta o kadar faydalı olduki bana %30 zam geldisositososito

canım daha pratik bir bilgi vereyim bizim alt komsu petekleri söktürmemek için kalın mukavva kartonlar oluyor onun etrafını bildiğimiz aliminyum folyoyla sarmış ve petegin arkasına yerleştirmiş düşüne bilirsiniz

ben direk koydum peteklerin arkasına.ayrıca delmedim bi yeri.zaten çok az bir mesafe kaldı o panoları koyduktan sonra.delmeye gerek görmedim.
birde bütün pencerelere mastik çektim yeniden.bununda izolasyonsa çok faydasını gördüm aklında olsun.
hatta o kadar faydalı olduki bana %30 zam geldisositososito

sositososito biz de öyle koyalım o zaman, çünkü evde tamirattan nefret ediyorum :1no2:
olmazsa uzunların kenarından kestiklerimi o bağlantı demirlerinin dış tarafına seloteyple falan tuttururum :jeyyar:

pencereleri 4-5 sene önce hepsini pimapen yaptırdık (pimapen tarzı yani markayı tam hatırlamıyorum) o zamanlar doğal gaz sobamız vardı, çok büyük fark olmuştu :hooray: ısınmamızda. pencere yönünden bizim sıkıntımız yok olan arkadaşlar vardır.

canım daha pratik bir bilgi vereyim bizim alt komsu petekleri söktürmemek için kalın mukavva kartonlar oluyor onun etrafını bildiğimiz aliminyum folyoyla sarmış ve petegin arkasına yerleştirmiş düşüne bilirsiniz

türk insanı yaratıcıdır :hooray: CADIARZU bizim peteklerin hemen üst tarafına pencerenin mermeri geliyor, şimdi baktım parmaklarımı bile kıvırarak zor sokuyorum, ama söylerim arkadaşlara duvar tarafında peteği olanların özellikle işine yarayabilir.

bi dene yorgun savaşçı.bende işe yaradı.
bu arada düzeyin için teşekkür ederim yorgun savaşçı.eğitimli olduğun her halinden belliyerimseniben

bu dediğiniz yalıtım şeyi nerede satılıyor ve peteklerin arkasınamı konuyor???

ben araştırdım düşündüm taşındım katalitik almaya karar verdim...en güzel eski zamanlardaki gibi ufo mu vardı cnm eskiden:)))bari ne kadar elektrik gelcek die düşünmeden aldığım tüpü bilirim hem de odanın tamamını ısıtıyor belli bir yönü değil:)

bu dediğiniz yalıtım şeyi nerede satılıyor ve peteklerin arkasınamı konuyor???

ben araştırdım düşündüm taşındım katalitik almaya karar verdim...en güzel eski zamanlardaki gibi ufo mu vardı cnm eskiden:)))bari ne kadar elektrik gelcek die düşünmeden aldığım tüpü bilirim hem de odanın tamamını ısıtıyor belli bir yönü değil:)

bauhaus,koçtaş gibi yapı marketlerde bulabilirsin.
peteklerin arkasınada koyuluyor,soğuk olduğunu düşündüğün duvarada kestirip yapıştırabilirsin.

bauhaus,koçtaş gibi yapı marketlerde bulabilirsin.
peteklerin arkasınada koyuluyor,soğuk olduğunu düşündüğün duvarada kestirip yapıştırabilirsin.
peki görünüyomu karşıdan bakıncaa yani çirkin bi görüntü oluşturmuyor değilmi?acaba bu dediğiniz alümünyum folyo benzeri bişi mi?
bu arada bizim fatura haftaya gelir şimdi hesapladım 345 tl yakmışım ama ne yalan söyliyim iyi ısındık..geçen senede kışın en soğuk günlerinde 378 tl gelmiştibu yıl bizmi tasarruf ediyoruz bilmiyorum ama yapılan onca zamdan sonra geçen yıla göre az geldiCADIARZU

X