Doğal gaz faturanız ne kadar geldi?

arkadaşlar,
enerji kaybını önlemek için bir yapı markette izocam'ın radyatör arkalığı satılıyor. daha önce kullanan var mı acaba? ısı tutucu ve yansıtıcı olarak kullanılır diyor indirim kağıdında.

55X90X1,5 cm ebatlarında 6,50 tl.

bu dediğiniz yalıtım şeyi nerede satılıyor ve peteklerin arkasınamı konuyor???

ben araştırdım düşündüm taşındım katalitik almaya karar verdim...en güzel eski zamanlardaki gibi ufo mu vardı cnm eskiden:)))bari ne kadar elektrik gelcek die düşünmeden aldığım tüpü bilirim hem de odanın tamamını ısıtıyor belli bir yönü değil:)

bauhaus,koçtaş gibi yapı marketlerde bulabilirsin.
peteklerin arkasınada koyuluyor,soğuk olduğunu düşündüğün duvarada kestirip yapıştırabilirsin.

benim en üstte ebatlarını ve fiyatını verdiğim bauhaus'ta satılıyor. şimdi baktım kampanya 6 şubat'a kadarmış. 6,50 tl olduğuna göre indirimde olmasa da belki çok pahalı değildir. biz ilk fırsatta almayı düşünüyoruz ama bauhaus'a gitmek lazım.

ilginç ya karnım acıkmasın diye tuvalete gitmeyenler vardır ya çok afedersiniz sonra da yooo hiç de öyle değil diye kendilerini savunurlar.okuldayken bi ev arkadaşım vardı fatura çok gelmesin diye 7 kat giyinirdi robokop gbi giderdi her yere sonra bize yandım bu evde ne kadar sıcak derdi aklıma o geldi nedense.geldi işte ölee:)

peki görünüyomu karşıdan bakıncaa yani çirkin bi görüntü oluşturmuyor değilmi?acaba bu dediğiniz alümünyum folyo benzeri bişi mi?
bu arada bizim fatura haftaya gelir şimdi hesapladım 345 tl yakmışım ama ne yalan söyliyim iyi ısındık..geçen senede kışın en soğuk günlerinde 378 tl gelmiştibu yıl bizmi tasarruf ediyoruz bilmiyorum ama yapılan onca zamdan sonra geçen yıla göre az geldiCADIARZU

aman diyeyim az faturam geldi deme,üstüne atlarlardelikafadulden
canım çok çirkin bir görüntü değil ama eğer monte etmeyip direk koyduysan peteğin altından bir miktar görünebilir o kadar.ama kötü değil bence.yani amacı belli.belkide o yüzden benim gözüme çok batmıyor.

ilginç ya karnım acıkmasın diye tuvalete gitmeyenler vardır ya çok afedersiniz sonra da yooo hiç de öyle değil diye kendilerini savunurlar.okuldayken bi ev arkadaşım vardı fatura çok gelmesin diye 7 kat giyinirdi robokop gbi giderdi her yere sonra bize yandım bu evde ne kadar sıcak derdi aklıma o geldi nedense.geldi işte ölee:)

benimde bi arkadaşım vardı sizinkinden iyi olmasın...içerisi cayır cayır yanarken bile donuyorum,hiç ısınamadım bilmem ne der,ama yarı çıplakta otururdu.
bak benimde aklıma birden öyle geliverdi işte..
ne günlerdi bee:))kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
bizde çok eskiden bekarken evde soba arkasında kullanırdık...duvarı ısıtmak yerine biraz odaya yansıtıyorr..kalörifer için hiç düşünmemiştimm..

bizde çok eskiden bekarken evde soba arkasında kullanırdık...duvarı ısıtmak yerine biraz odaya yansıtıyorr..kalörifer için hiç düşünmemiştimm..

evet canım o soba arkasına konan ısı yansıcılarını şimdi petek arkalarına koyuyolar bu zamlardan sonra devir tasarruf devrine döndü sıkın kemerleri az daha yada fatura az gelsin diye haberlerde çıkmıştı teyzem evin içerisinde spor yapıyordu üşümemek için kapatın kombileri haydi harekete başlayın hoppp bir ikiiii kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2hihoyyyt

iyide bu kadar fark etmezkibenneyaptımki
benim evim 80 m2.bütün odalarda petek var.ayrıca banyo ve mutfaktada.borular zemin kaplamasınında altından gidiyor.
kayınvalidemlerde ise çift daire var.ama iki petek yakmadıklarını düşünürsem diyelimki 1,5 daire.ve bütün gün bütün ay boyunca yandı petekler.ortalama 30-40 derecede.
benim ev içten yalıtım.ama kayınvalidelerde oda yok.genede 200 geldi.

ben 40 derecede yaktım.ve 20 gün kadar.ısındımda.çoğu zaman t-shirt ile durdum.çorapsız gezebildim.oğlumda öyle.ve gelen fatura 177benneyaptımki

ben en düşük derecede yani ortalama 30-40 arasında yaktım ve gayet güzelde ısındım.siz daha yüksek yakarak nasıl ısınmadınız anlamadım doğrusu:bbo:
bencede bu işte bir terslik varfisfisfis

ya bende anlamadım,benim evim 140 metrekare,bende 30 da ısındım,evim yalıtımlı oldukca,altım ve üstüm yanıyor.ama fatura sizinkine kıyasla fazla gelmiş,3 petek yakıyorum ben.oğlumun odasını,yatak odamı ve salonumu!ya var bunda bir iş caba kombide fark edermi ,bazı kombilerin fazla yaktığını bazılarınında daha ekonomik olduğu duymuştum.mesela benimki vaillant ama tamir gördü geçen sene,su tankı delinmiş o değişti,o zamandan bu yana aynı randımanı verdiğini düşünmüyorum ben.eskiden anki evin içi daha sıcak oluyordu!

evet canım o soba arkasına konan ısı yansıcılarını şimdi petek arkalarına koyuyolar bu zamlardan sonra devir tasarruf devrine döndü sıkın kemerleri az daha yada fatura az gelsin diye haberlerde çıkmıştı teyzem evin içerisinde spor yapıyordu üşümemek için kapatın kombileri haydi harekete başlayın hoppp bir ikiiii kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2hihoyyyt

bu mesajı alıntı yapcektim pardonn..

ısınma sorununu halletik olduk bir robokop sıra beslenmeye geldi mutfak ve atık sudan da tasarruf tuvalette gitmemek:roflol::roflol::roflol: iyi fikir :içelim:

banada 372 tl geldı hala şoktayız 3 petek yakıyorum ve guzel ısınamıyorum bıle evde battanıye ıle dolasıyoruz ınanın ama malesef bu kadar geldı galıba rekor bende oturdugum bınada rekoru ben kırdım

şu anda fark ettiğim bir şeyi itiraf etmek istiyorum. bazı anlaşmazlıklara sebep olan benim seçmiş olduğum başlık sanırım:mymeka: ama o anda, gerçekten merak ettiğim için öyle bir soru sormuştum, o faturayı görünce:1shok:

daha sonra defalarca söylemeye çalıştığım, birçok arkadaşın da belirttiği gibi ve de derya_derya ve kronick'in aşağıda örneklerini verdikleri gibi; herkesin evinin büyüklüğü, yalıtımı, bulunduğu kat, komşularının az/çok yakması, üşüme eşikleri, hastalıkları vb. farklı olduğundan doğal olarak aynı metrekare büyüklükteki evlerin bile faturaları birbirinden az veya çok olabilir.

benim atmam gereken başlık aslında "doğal gaz zammıyla nasıl başa çıkıyorsunuz?" gibi bir başlık olmalıymış.

benimde bi arkadaşım vardı sizinkinden iyi olmasın...içerisi cayır cayır yanarken bile donuyorum,hiç ısınamadım bilmem ne der,ama yarı çıplakta otururdu.
bak benimde aklıma birden öyle geliverdi işte..
ne günlerdi bee:))kaydirigubbakcemile3

yordgun savşçı sen sıkma canını başlık doğalgaz faturanız eksiden ne kadardı şimdi ne kadar dilediğiniz gibi ısınıp kombiyi istediğiniz gibi yakabiliyormusunuz olabilirdi...daha önce 100 milyona ısınıpta şuan daha çok doğalgaz faturası ödeyen varr...eski yeni karşılaştırması yapıyoruzz..geçen senelerde 60 70 de yaakarken kombiyi şimdi 40 45 in üstüne çıkınca korkuyoruz resmen...bizim 9 günde 100 ytl lik gazımız bitiyorr..bebekte var diye devamlı yanıyorr..üstüne birde ufoyu yakıyoruz oturduğumuz salona..paran varsa olursa yakıyorsun olmayınca yaakamıyorsun allah herkesin yardımcısı olsun..bazılarınada akıl fikir versinde zamlarda insaflı olsunlarr..

daha önce dediğim gibi hakediyoruz biz bu akılla..

birde şimdi enerji kıtlığı var 10 günlük doğal gaz var yok Türkiyenin her sene aynı hikaye adamlar vanayı kapatıyor bizimkiler saolsun sıkıntı yok bu sene kesilmeyecek diye ahkam kesiyorlarr...

aklı başında gerçekten iş yapan dediğim dedik bu millet bu vatan kendi kendine yetecek diyerek biri çıkıp idare edemedi...bolluk içinde kıtlık çekiyoruzya yanarım yanarım ben ona yanarım .

Son düzenleme:
ne kadar doğru söylemişsin arkadaşım a.s. gerçekten de zam haricinde senin yazdığın faktörler dışında bir terslik yok aslında. toplam zam oranı %80 olduğuna göre bu şişik faturalara şaşırmamak lazım aslında.

bize de yeni geldi 25 günlük 204! geçen yıl ödediğimiz en yüksek fatura 159 liraydı (30 günlük). gelecek ay kesin daha da fazla olacak. sonuçta gelen zam ortada daha önceki sayfalarda yazmıştım, tekrarlıyorum:

İgdaş'ın sitesinden aldığım bilgilere göre;

01.12.2007 İtibariyle Konut Müşterilerine Uygulanan Doğalgaz Satış Tarifesi
YTL/m3 YTL/KWH
Konut ve Ticari 0,52896 0,04971

01.12.2008 İtibariyle Konut Müşterilerine Uygulanan Doğalgaz Satış Tarifesi
YTL/m3 YTL/KWH
Konut ve Ticari 0,91732 0,08621

fiyat belli, faturalarda da yazıyor, hala %80 zam nerede diye soranları anlayamıyorum doğrusu.:1closedeyes:

bir siteden oranları buldum:
doğal gaza 2008 yılında beş (5) kez zam yapılmıştır. Bu zamlar konutlarda tarih sırasıyla şöyledir:

1 Ocak 2008’de %7,4;
1 Haziran 2008’de %7,4;
1 Ağustos 2008’de %16,8;
1 Ekim 2008’de 4,6;
1 Kasım 2008’de %22,50.

vermiş olduğun bilgiler için bende teşekkür ediyorum arkadaşım :1hug:

yordgun savşçı sen sıkma canını başlık doğalgaz faturanız eksiden ne kadardı şimdi ne kadar dilediğiniz gibi ısınıp kombiyi istediğiniz gibi yakabiliyormusunuz olabilirdi...daha önce 100 milyona ısınıpta şuan daha çok doğalgaz faturası ödeyen varr...eski yeni karşılaştırması yapıyoruzz..geçen senelerde 60 70 de yaakarken kombiyi şimdi 40 45 in üstüne çıkınca korkuyoruz resmen...bizim 9 günde 100 ytl lik gazımız bitiyorr..bebekte var diye devamlı yanıyorr..üstüne birde ufoyu yakıyoruz oturduğumuz salona..paran varsa olursa yakıyorsun olmayınca yaakamıyorsun allah herkesin yardımcısı olsun..bazılarınada akıl fikir versinde zamlarda insaflı olsunlarr..

daha önce dediğim gibi hakediyoruz biz bu akılla..

birde şimdi enerji kıtlığı var 10 günlük doğal gaz var yok Türkiyenin her sene aynı hikaye adamlar vanayı kapatıyor bizimkiler saolsun sıkıntı yok bu sene kesilmeyecek diye ahkam kesiyorlarr...

aklı başında gerçekten iş yapan dediğim dedik bu millet bu vatan kendi kendine yetecek diyerek biri çıkıp idare edemedi...bolluk içinde kıtlık çekiyoruzya yanarım yanarım ben ona yanarım .
evet canım haklısın ,hiç baharın gelmesini buseneki kadar beklememiştim ,hersene rusya gazı kesiyor söylentisi arkasından bir zam haberi daha süprizzzzz

Slm kızlar petek üzerindeki perdeler için arkadaşım çok değişik bir yöntem bulmuş,mobilyacıya penceresinin ölçüsünde tornadan sopa gibi oymaylı bir şey yaptırmış,perdeyi pecreye o nunla yaklaştırmış peteğin üzerinden perde kalkınca ısı tamamen içeri veriyor, ben ölçüyü aldım iki penceremede verdim bile ahşam görünümlü gayette güzel olmuş

X