Doğal gaz faturanız ne kadar geldi?

bugüb heyecanla beklediğimiz fatura geldi veee 185 ytl inanamadım ya isime baktım bizim mi diye.içime oturdu kızlar.
inanın hiç ısınamadık yaaa...bizim kombimiz buderus termostat var oturma odasında en düşük hep 20 de yaktık.battanıye ile oturduk evde.iliğimize kadar ısınsak anlıcam 90m2 ev bide.
şoktayım yaaa ben.Allah yardımcımız olsun.
ne diim valla baştakılere saydım içimden habireee....
ev kıra değil ama eşim zaten 650 ytl maaş alıyo.bu ay birsürü ödeme var bağkur,motorlu taşıt.neye yetişcez bilemedim...
Allahım sen büyüksün.Halimiz zor arkadaşlar bide daha 3 çoçuk doğurun diyolar neyle bakcaz o çoçuklara....
kusura bakmayın ya vallahı çok sinirliyım hala...

kırklarelinede doğalgaz kimi yherde kulanılmaya başlanılşdı ama çok az haşla kazılar var ama kırklareli gibi soğuk yerde doğalazgazla ısınmak çok masraflı olur bize göre değil en iyi ya soba yada kalrifer zaten doğlkgaz trt de tam çıkmıuyoer hepsi dıardan gelme rusya gazı kesti, ileride iranda keser doğlaz gaz işi sakat bence

biz bu sene kullanmaya başladık daha önce bu kadar zamsız olup kullananlar ısınabiliyormuydu bilmiyorum.gecen sene kömürle yanıyodu kaloriferler vallahi çok güsel ısınıyorduk t-shirtle dolaşıyorduk.bu sene kat katt artıkk.napalım.soğuklarda hiç yakmasanda olmuyo kı

merakla bekliyorum acaba bizim fatura ne gelecek diye:nazar:
yorumlara bakılırsa 300 gelirse öpüpte başımın üstüne koyucamdelikafadulden

duyduklarıma ve okudukalrıma göre merkezi sistem ısınma daha ekonomik demek ki
245 geldi ama biz ısınıyoruz kat kat giyinmelere gerek olmuyor
tşörtle durmuyoruz tabii ama ince bir kazak yetiyor

önceleri kombi olsaydı keşke diyordum ama iyi ki değil
mesela alt katımızda ki yaşlı amca bu sene yok oğlunun yanındaymış kombi olsaydı o daire şimdi buz gibi olacaktı ve biz ısınabilmek için daha çok yakmak zorunda kalacaktık

20 günlük fatura 177 ytl geldi...çok fazla değil bence.
cayır cayır yanmadık ama ısındık.çoğu zaman çorapsız gezebildik mesela..demekki 220-250 civarı gelecekti tam bir ay yaksaydık.1 aylık faturası 400-500 gelenler kombilerini bakıma götürsünler bence...
geçen kışta en çok yaktığımda 250 ödemiştim.
ben bu işten anlamadım bişey...hani %80 zam?
yada bizim apartmana zam yapmadılar...
(kayınvalidemede tam 1 aylık 204 ytl geldi)

üstelik kayınvalidemlere 1,5 daire için geldi 204 ytl...
nasıl olur peki bufisfisfis
niye onlara 350-500 arası gelmedi..
hep düşükte ama bütün ay yaktılar.çift daire onlarınki.sadece bi mutfak ve bir oda yanmıyor ikinci dairede.
yüksek fatura ödeyenler demekki kısıkta yakmadılar.

Bende pek anlayamadım bu işi....
Bizim merkezi sistem yaz kış 80 tl ödüyoruz çok şükür evimiz hamam gibi oluyor...ama bu ay toplantı var ne kadar zam yaparlar bilemiyorum...
Teyzemlere 420 tl doğalgaz ft.gelmiş bizim ağzımız açık kaldı...hemde ohh şöyle cayır cayırr ısınmadıkları halde...çok tuhaf gerçekten...allah hepimizin yardımcısı olsun..

Arkadaşlar sormayın benim dün kalbim sıkışacaktı sadece 10gün yakmakla 235 ytl geldi midce spazması geçirdim neredeyse çok dokundu çooooooooook

valla dokunulmucak gibi değeil canım.. insanın cup içine oturuyor.. bizede 25 günlük sadece yaktık 210 ytl geldi..yandık yani.. Allah'tan kira ödemiyoruz.. Allah yardımcımız oldu ne diyelimki..baştakileride bildiği yapsın..

Bizimde daha gelmedi bu ayki fatura.
Bu arada doğalgazı en pahalı kullananda biziz.İzgaz-İzmit.
Tabi İzgazıda sattılar yabancılara bu arada...

20 günlük fatura 177 ytl geldi...çok fazla değil bence.
cayır cayır yanmadık ama ısındık.çoğu zaman çorapsız gezebildik mesela..demekki 220-250 civarı gelecekti tam bir ay yaksaydık.1 aylık faturası 400-500 gelenler kombilerini bakıma götürsünler bence...
geçen kışta en çok yaktığımda 250 ödemiştim.
ben bu işten anlamadım bişey...hani %80 zam?
yada bizim apartmana zam yapmadılar...
(kayınvalidemede tam 1 aylık 204 ytl geldi)

gelmez olurmu evin metre karesi ve açık olan petek sayısıda fark ediyor bir de tesisatın doğru döşenmesi etki ediyor bizim petekleri kapatığımmız salondan ve bir balkondan dolaşıp geliyor mesela karşı komşumun ise direk sıcak su dağıtımı antresinden odalara verilmiş o bile evin ısınmasında farkediyor dolaysiyle bu faturaya yansıyor

ben 30 derece yaktım bu ay hep,20 gün sadece 10 gün yoktum zaten evde,222 ytl geldi,ilk defa bu kadar çok geliyor,hep 160-170 gibi gelirdi hemde tam ay için!

valla ben öğlen 2 gibi yakıyordum akşamda 11-12 gibi kapatıyordum 2 haftalık 160 tl geldi.:1shok:bizde ısıtıcılara geçtik çünkü yaksakta ısınmıyor bizim ev alt boş zaten şimdik ev sobalı gibi oldu bu kış böle idare etcez artık..he ısıtıcıda faturaya 50 tl olarak yansıdı.:içelim:allah yardımcımız olsun fatura ödemekten iflahımız kesildi valla.:uhm:

bende anlamış değilim ya gercekten ısınamadık şaka değil ki gündüz 20,5-21 de tuttuk ısıyı.gece 19a aldık bu kadar hiç kapatma falan olmadı kombiyi, termostatı...
düngece zor uyudum ya içime oturdu resmen ısınsam acımam paraya.ama battanıyeyle oturdum gene,değişen bişi yok.komşu biliyo hergün gelır gider aman aman ısınmadın çok yanı dediii...

gündüz gece orta ayarda yanıyor ;parasını geçtim bari ısınsak :kızgın: kaç yıllık bina ara daire etraf boşta değil soğuk bir yerde de yaşamıyoruz..gelen fatura 320 ytl :1no2: bu işte bir iş var;burnum kötü kokular alıyor.. Çok üzgünüm çoook

gelmez olurmu evin metre karesi ve açık olan petek sayısıda fark ediyor bir de tesisatın doğru döşenmesi etki ediyor bizim petekleri kapatığımmız salondan ve bir balkondan dolaşıp geliyor mesela karşı komşumun ise direk sıcak su dağıtımı antresinden odalara verilmiş o bile evin ısınmasında farkediyor dolaysiyle bu faturaya yansıyor
iyide bu kadar fark etmezkibenneyaptımki
benim evim 80 m2.bütün odalarda petek var.ayrıca banyo ve mutfaktada.borular zemin kaplamasınında altından gidiyor.
kayınvalidemlerde ise çift daire var.ama iki petek yakmadıklarını düşünürsem diyelimki 1,5 daire.ve bütün gün bütün ay boyunca yandı petekler.ortalama 30-40 derecede.
benim ev içten yalıtım.ama kayınvalidelerde oda yok.genede 200 geldi.

ben 30 derece yaktım bu ay hep,20 gün sadece 10 gün yoktum zaten evde,222 ytl geldi,ilk defa bu kadar çok geliyor,hep 160-170 gibi gelirdi hemde tam ay için!

ben 40 derecede yaktım.ve 20 gün kadar.ısındımda.çoğu zaman t-shirt ile durdum.çorapsız gezebildim.oğlumda öyle.ve gelen fatura 177benneyaptımki

gündüz gece orta ayarda yanıyor ;parasını geçtim bari ısınsak :kızgın: kaç yıllık bina ara daire etraf boşta değil soğuk bir yerde de yaşamıyoruz..gelen fatura 320 ytl :1no2: bu işte bir iş var;burnum kötü kokular alıyor.. Çok üzgünüm çoook

ben en düşük derecede yani ortalama 30-40 arasında yaktım ve gayet güzelde ısındım.siz daha yüksek yakarak nasıl ısınmadınız anlamadım doğrusu:bbo:
bencede bu işte bir terslik varfisfisfis

arkadaşlar bi terslik yok zam haricinde aynı ayarda yakıpta herkesin farklı gelmesinin biçok sebebi olabilir. fisfisfis
mesela
**ara kat olması
**ısı yalıtımının olması (ki bu çokk farkettiriyor)
**kombi tercihi (bence bu da önemli biz alırken çok araştırdık iyiki de vaillant almışız)
**petek tercihi
**tesisat borularının fazla dolanmış olması

bizde gece gündüz yaktık. misafirimiz vardı. gece 37-40.. gündüz de 40-50 arası..
bize çok geldi diye düşünürken bizim iyiymiş gerçekten a.s
148 geldi bize
sizede nacizane tavsiyem yukardaki faktörleri bi gözden geçirin.. belki arasında düzeltebileceğiniz durumlar vardır.. a.s.

X