Doğal gaz faturanız ne kadar geldi?

bizde bebek var doğalgaz 40 45 de yanıyorr... ufoda salon serin oluyor diye yakıyoruz 5 dk da bir sönüp yanıyorr bakalım ne gelecek bir gece kapanıyorr..

Evde 2 çocuk var o yüzden bütün petekler açık
Gündüzleri 40 derecede, akşamları 45 derece, yatarkende 40 derecede yanıyor..
Biz kart kullanıyoruz 100 ytl yüklediğimde 10 gün gidiyor
Yani ayda 300 ytl. Ama çokta ısındığımız söylenemez..
Ankara bugünlerde çok soğuk kat kat giyiniyoruz ancak ısınabiliyoruz..
Allah yakıtı olmayanlar yardım etsin..

evde burnum buz gibi oturuyorum resmen...nasıl iş bu yaa napiim ben martta gelcek indirimi...çok düzgün ekonomi canım herşey ucuz allah razı olsun herşeye en ucuz en kolay yoldan ulaşailiyoruz...faturamatike hesaplattım 138 ytl yazdı...bu ay kesin bi 250 gelcek ve sadece 4 petek...ev 180 m2 olsa ve güldür güldür sıcak olsa içim gam yemicek.kat kat oturuyorum ayaklarım buz burnum buz...en iisi kömür annemler kömürlü kalorifer.ev 180 m2 ve ayda 150ytl veriolar apt görevlisi ücreti de dahil buna ve evde şort tshirtle oturuolar...hakmı adaletmi..birileri çok kazancak diye çektiğimiz işkenceye bak..keşke hiç dönülmeseydi doğalgaza

valla benim 1. kat alt dükkan boş heryerde tek oda yanıyor ve doğalgaz sobalı çalıştığımız için akşamdan akşama yanıyor 42 tl geldi çok memnunum tek oda olsada ısınıyorum....

kırmızı çerçeveli son 3 hanesi yazılmayacak

Bizim merkezi sistem, ve tabandan ısıtma..Banyo ve ocak için ayrıca ödüyoruz doğalgazı..
Geçtiğimiz ay 180 yakıt, 35 banyo ve ocak geldi yani 215 ytl..Ve hiç ısınamadık..
Bizim 2 yanımız, altımız, üstümüzde daire..Gündüzleri annem diyor çook ılık yakıyorlar, akşamları arttırıyorlar sıcaklığı ve gece sönüyor..Eve gittiğimde lahana gibi giyiniyorum..Tabandan ısıtmalı evde patikle dolaşıyorum..Geçen yıllarda hiç böyle olmamıştı..Kısa kollu tişörtle gezerdim kışın..

Bu geçen ay çok soğuk olmayan zamanlarda gelen miktar..Bu ay yönetici 400 gelir diyormuş..
Birde ayrıyeten ocak ve banyo var..Ne yapacağız bilmem..Yakında gelen miktarı yazarım..

% 80 zam..Dilimiz alışmış kolayca söyleyiveriyoruz..Ne demek..Asgari ücretliye, emekliye, içşiye yapılan zam ne? Doğalgaza elektriğe, suya yapılan zam ne...
Marta nisanda indirim yapsalar ne olur..Kış bitmiş olacak..
Bu seferde seneye kışın başında zam yapacaklar..E indirim yaptıkya diyecekler..

arkadaşlar ben çok geldiğini düşünürken halime şükretmeliymişim. biz bu yıl ilk defa petek kullanmaya başladık. bu ilk ayımızdı ve gece gündüz yandı 40 derece civarında. şimdi hesapladım faturamatikten 140 gelecekmiş, ama bu bizim borç ödeyen bütçemiz için fazla ve tam olarak ısınamadık bile. oda kırık biçimdeydi hep..
biz de haftasonu eşimle bi karar aldık..
ikimizde çalışıyoruz ve annemlerde yemek yedikten sonra eve 9-10 civarı geliyoruz. gündüz petek yakmak mantıksız yani. peteklerde aç kapa yapmakta faturaya bi yarar sağlamıyor yine aynı geliyormuş.
bizde gene döndük d.gaz sobasına. istediğin zaman kapatıp istediğin zaman açabiliyorsun, açtığın gibi odayı fırın gibi yapıyor, ısındığını biliyorsun.
sobadan çok memnunum. gündüz kapatacağımız için baya tasarruf edicez galiba..

Son düzenleme:

kızzlaaarrrrrr ne olur benii uyandırın,
inanamıyorum biri beni çimdiklesinn:1shok:
şoktayımmm ve sonunda baktım ki netten
faturamız 378 geliyorrrr:1shok:
inanamıyorrummm yaaa,
öyle çok ısınamadıkk,daa çokda yakmadık 45 derece en fazlaa,
offf hemen gidip şuan kapatıyorum kombiyiii:çok üzgünüm:
bu ne yaa,soğuktamı oturcaz,iyiki indirim yapmışlar hee
%15 olmasaymış ne gelirmiş acabaa:mymeka:
çok kötüü oldu bu şimdi hemde bu krizdee

extreme,
indirim ertetelendi demişler, ben görmedim haberi ama kaç kişiden duydum :çok üzgünüm:

biz de 15 günlük yaktığımızla olası faturayı hesapladık, bir de havaların daha da soğuk olduğunu düşününce 300 ü gözden çıkardık. hoş biz mi 300 ü gözden çıkardık :1shok:, 300 mü bizim gözümüzü çıkardı :1shok: orası belli değil :1no2:

ben dedimkii 250 gelir herhalde ama 378 ne demek ya,
yaktıkmı okadar anlamaıyorum kii,
doğalgaz saati uçuyor sanki ger gün artıyor rakamlarklava:
napalım ödeyeceğiz artık ama baya fazla oldu bu seferr

yazık günah yaa bu kadarda sırtımızdan geçinip yatırım çıkar sağlıyorlar ya yuh diyorumm ..gözümüzü açalım artık diyorum başkada demiyorumm...

İgdaş faturamatikte bir sürü şey denedim ama beceremedim :çok üzgünüm: Bilen biri nasıl hesaplatıcağımı bana anlatabilirmi lütfen:çok üzgünüm:

didscim,
bir faturanı eline al,
en üstte tesisat no yazan yere ilk 7 rakamı yaz

alta daire numaranı mesela 23

sonrada doğalgaz sayacında sol taraftaki 4 haneli sayıyı gir

didscim,
bir faturanı eline al,
en üstte tesisat no yazan yere ilk 7 rakamı yaz

alta daire numaranı mesela 23

sonrada doğalgaz sayacında sol taraftaki 4 haneli sayıyı gir

Ya işte benim faturda tesisat no diye bişey yazmıyor fisfisfis Abone no ve sayaç no yazıyor, çıktım sayaca baktım, ordaki numaraylada olmuyor, kesin fatura korkunç ondan göremiyorum :roflol::roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…