Doğal gaz faturanız ne kadar geldi?

Bende sana katılıyorum canım, bizde gündüz evde olmadığımız için yakmıyoruz, ben tek olsamda yakmıyorum, akşamları yakıyoruz sadece, bizim kombi bozuk olduğundan ilk faturamız 15 günlük 90 geldi, dün hesapladığıma göre 80 küsurluk yakmışız şimdiye kadar.. Allah hepimizin yardımcısı olsun :Saruboceq:

evet canım illere göre m3 başına düşen miktar farklı.sen bu şekilde ekonomi yapıyorsun belki ama istanbulda bu durum tersine oluyor.aynı binada en alt katımızda oturanlar gündüz çalıştıkları için gündüz yakmayıp gece açıyorlarmış 2-3 saat ,daha sonrada yatarken yine kapattıkları halde 180 gelmiş onlarada.bizim sürekli yandığı halde 300 geliyor,onlar geceleri 3 saat yakıp 180 ödüyor.nerde bunun ekonomisifisfisfis
valla gece kapatılmıyor,havalar buz gibi.lanet olsun buraya ödemesek doktora ödeyeceğiz bu parayı.her iki durumdada soyulan biziz

kızlar kombi bakımınızı her yıl yaptırın mutlaka kombinizin randımanı artıyor bende çok ödeyip doğru ısınamayanlardandım servisi çağırdık filtresini temizlediler meğer benim evim çok güzel ısınıyomuş fatura kesilmesine 10 gün var 250 tl yaktım sanıyorumm ve bayağı bi soğuktu hiç kapatmadım kısmadım hep evdeyim çünkü oh bee

valla kombinin markasıda önemli sanırım ya.bazı kombiler daha tasarruflu.bizimki sürekli harlayıp yanıyo sönüyo anlamadık.balkon panjurlu,kombide balkonda omu etkiliyo ikide bir parlıyo sönüyo almadık.

valla kombinin markasıda önemli sanırım ya.bazı kombiler daha tasarruflu.bizimki sürekli harlayıp yanıyo sönüyo anlamadık.balkon panjurlu,kombide balkonda omu etkiliyo ikide bir parlıyo sönüyo almadık.
acaba alındığından beri mi öle yoksa sonradan mı oldu bizimkide aynı dediğiniz gibi yanıyodu 1-2 dk sonra dinleniyoduu ilk başlarda öle değildi tabi suyun devir daim yaptığı filtresi kirlenmiş kireçlenmiş temizlediler şimdi mis gibi çalışıyoo bence bi baktırın

bizimki merkezi ısıtma.evimiz 2+1 yaz kış 83 milyon ödüyoruz.geçen ay 166 milyon geldi,soluğu yöneticide aldık,ama ben sizi okuyunca bizimkine şükrettim,çok yanıyor tişörtle geziyoruz,cam bile açıyoruz.ara kattayız.yönetici en üst katta,tasarruf yapalım az yakın dedik,içerden hanımı sinirle geldi(kapısında konuşuyoruz içeri buyur etmedi) üst katlara göre ayarlanıyor,ben de battaniye ile oturuyorum dedi.İZOCAM reklamını hatırladım.
allah hepimizin yardımcısı olsun.

bende eltim kayınvalidem aynı binada oturuyoruz bizim burda dogalgaz olmadıgı için tanker koydurduk.tüp gazıyla ısınıyoruz ve malesef 2 ayda hepimiz toplam 3 milyarlık gaz yakıyoruz.zaten tankı da 3 milyardan asagı doldurmuyo uyanık adiler.

3 milyarmı kaç kişi yakıyosunuz bacım okadar gazı yaza kadarmı?? yaza kadarsa iyide aylıksaa çok zor bir durumm...:1shok::uhm:

sırnaşık şeyValla 1 aylık fatura 420-ytl geldi ama 2 kata bölsen 210 daire başı ama odaların sıcaklığı 17-18 derece demek ki 22 falan yapmaya kalksak öleces belimizi doğrultamayacas iyi ki çocuk yok daha yoksa mokoko

slm canım peki yatacağında kapatıyorsun sabaha kadar ev buz gibi oluyor bu sefer ısıtmak için daha çok gaz yakmıyormubenneyaptımki

Herkes oyle diyor ama faturalari kiyaslarsak durum ortada. Illere gore degistiginden dolayi degil burda da biri sabahtan aksama kadar kisikta yakmisti 15 gunluk 140 gelmis. Biz acip kapatiyoruz ve cok cok daha az gelmisti.

ısınsakta ödesek helali hoş olsun ama kısıkta yanıyor kalorifer kendini ısıtıyor

Bak canim benim de surekli anlatmak istedigim bu, bircogunuz kisikta yakiyoruz onca para geliyor demisiniz. Kisikta yakmak daha pahaliya maal oluyor cunku surekli devirdayim yapiyor ne ev isiniyor ne birsey sadece petekler kendini isitiyor oda ilik gibi birsey oluyor degil mi? Biz actigimizda yuksek aciyoruz en az 50/60 hem petekler cok iyi oluyor hem fatura okadar fazla gelmiyor.

Ayrica kullanmadiginiz odalarin peteklerini sadece ust kisimdan kapatin ve alt kisimlar acik mi diye bakin, cunku alt kisimlar kapali ise peteklerin acik oldugu odalara da ulasamaz o odalarin petekleri de fazla isinmaz ve alt kismini kapatiginiz odalarin petekleri patlayabilir de Allah korusun. Butun odalarda peteklerin alt kismi daima acik kalmasi gerekiyor, petegi kapatirken bunu yalniz ust taraftan yapin.

Evet canim dikkat edersen bu sekilde yapanlarin faturasi cok daha az geliyor butun gun kisik ayarda yakanlara gore.

Tabi ben sadece tecrubelerimi ve gelen fatura miktari hakkinda yorum yaparak bu sekil yakmanizi tavsiye ediyorum ama yine de belirteyim bu bir garanti degildir elbet ama size de mantikli geliyorsa denemenizi tavsiye ederim.

eşimde bende çalıştığım için gündülzeri yakmıyoruz 73 ytl geldi ama biz doğalgaz sobası yakıyoruz

buyurun burdan yakın biz burda 300-geldi500geldi derken bu ay indirim beklerken neymiş rusya vanayı kapatmış hani sen anlaşmanı yapmış kapamama sözü almıştın sırf milletle dalga geçiyor :mymeka: indirim falan beklemeyin kızlar bindirim gelmezsse Çok üzgünüm çoook süprizzzzz

Nasıl yakarsak daha az gelir şunumu yapsak bunumu yapsak derdi baydı açın kızlar kombileri getirin 90 dereceye ohhhhhhhhhhhh ısınsın kemiklerinizhihoyyythihoyyyt kapat rusya vanaları kıdım verme böylece onların mekanlarıda soğusun da anlasınlar milletin halindennn dua edin kızlar biz alıştık kısık ısıda oturmaya şöyle 5 gun vermese rusya doğal gazıda donsa onların totolarıda anlasalar milletin halinden süprizzzzzsüprizzzzz

slm canım kombinin markasını yaza bilirmisin bizimkiferroli 4 dakka yansa 2 dakka dinlemye geçiyor acaba dedim bizim kidemi tıkandı :bbo:

kombi deavlı çalışmazki zaten...biraz çalışır sonra durur bir süre sonra tekrar çalışırr...buda ynma derecesine göre bekleyip yanma dakikası değişebilir...

bu mesajı yazmıştım:

valla ben yatakodasının ve banyonun peteğını sonuna kadar açtım diğer yerler kapalı, kombiyi de sabah işe giderken en kısık ayara getiriyorum yani 30 dereceye, eve gelince 50 ye yükseltiyorum, sabah yine 30 a indiriyorum. petekle oynamiyorum. kombiden yapıyorum. 50 ye yükseltiğimdede sadece soğu kırıyor öyle aman aman bi sıcak olmuyor. salondada isiticimiz var onuda direk önümüze koyuyoruz, ısıtıcıyla odayı ısıtmıyoruz. kendimizi isitiyoruz:) ne kadar dogru yapıyoprum bilmiyorum fatura da henüz gelmedi.
ilk baharı iple çektiğimi belirtmek istiyorum :)

neden tekrar yazıyorum?

çünkü fatura geldi. 98 TL benneyaptımki 98 TL ne demek ya ısınmadık arkadaslar ısınmadık :1shok:sadece soğuk kırıldı yine kazakla ve bataniyeyle oturduk. salondada ufo var zaten bakalım onun faturası gelmedi daha. valla yemin ederim sözün bittiği yerdeyim :1shok: vee bu 15 günlük filan tam bi ay yakmadım. söylicek bişey bulamiyorum daha önceki yazimdan dolayı faturayi bildirmek istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…