- 26 Eylül 2007
- 6.481
- 23
- 44
-
- Konu Sahibi yorgun savaxsxçxix
Arkadaslar bunu birkac defa daha yazmistim; bazilariniz dogal gaz'i kapatip acmiyoruz o sekil daha cok yakiyor diye demisiniz ama biz acip kapatiyoruz ve bize fatura cok gelmedi henuz. Iki aydir 40 ytl'nin altinda geldi ve esim hesapladi bu ay 85 ytl civarinda gelecek, bu ay bayramda 4 gun sabahtan aksama kadar yuksek ayarda yaktik ve diger gunler gunduzleri de yaktik arada ama gunduz evde olmayanlar kisik ayarda yakmalarini mantikli bulmuyorum.
Aksamlari yaktiginizda da kisik ayarda yakmanizi tavsiye etmiyorum cunku ne ev isiniyor nede fatura az geliyor cunku surekli devirdayim yapmak zorunda kaliyor kisik ayarda. Biz yaktigimizda yuksek yakiyoruz en az 50/60 ve faturamiz daha uygun geliyor.
Bize gore 85 bile cok ki 100, 200 hatta 300'un uzerinde fatura gelenini dusunemiyorum bile. Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Arkadaslar bunu birkac defa daha yazmistim; bazilariniz dogal gaz'i kapatip acmiyoruz o sekil daha cok yakiyor diye demisiniz ama biz acip kapatiyoruz ve bize fatura cok gelmedi henuz. Iki aydir 40 ytl'nin altinda geldi ve esim hesapladi bu ay 85 ytl civarinda gelecek, bu ay bayramda 4 gun sabahtan aksama kadar yuksek ayarda yaktik ve diger gunler gunduzleri de yaktik arada ama gunduz evde olmayanlar kisik ayarda yakmalarini mantikli bulmuyorum.
Aksamlari yaktiginizda da kisik ayarda yakmanizi tavsiye etmiyorum cunku ne ev isiniyor nede fatura az geliyor cunku surekli devirdayim yapmak zorunda kaliyor kisik ayarda. Biz yaktigimizda yuksek yakiyoruz en az 50/60 ve faturamiz daha uygun geliyor.
Bize gore 85 bile cok ki 100, 200 hatta 300'un uzerinde fatura gelenini dusunemiyorum bile. Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Ayrica sanirim illere gore farkli dogal gaz fiyati var az once bizim dogal gaz sitesine baktim boyle bir tabela var:
acaba alındığından beri mi öle yoksa sonradan mı oldu bizimkide aynı dediğiniz gibi yanıyodu 1-2 dk sonra dinleniyoduu ilk başlarda öle değildi tabi suyun devir daim yaptığı filtresi kirlenmiş kireçlenmiş temizlediler şimdi mis gibi çalışıyoo bence bi baktırınvalla kombinin markasıda önemli sanırım ya.bazı kombiler daha tasarruflu.bizimki sürekli harlayıp yanıyo sönüyo anlamadık.balkon panjurlu,kombide balkonda omu etkiliyo ikide bir parlıyo sönüyo almadık.
bende eltim kayınvalidem aynı binada oturuyoruz bizim burda dogalgaz olmadıgı için tanker koydurduk.tüp gazıyla ısınıyoruz ve malesef 2 ayda hepimiz toplam 3 milyarlık gaz yakıyoruz.zaten tankı da 3 milyardan asagı doldurmuyo uyanık adiler.
slm canım peki yatacağında kapatıyorsun sabaha kadar ev buz gibi oluyor bu sefer ısıtmak için daha çok gaz yakmıyormubenneyaptımki
ısınsakta ödesek helali hoş olsun ama kısıkta yanıyor kalorifer kendini ısıtıyor
Bende sana katılıyorum canım, bizde gündüz evde olmadığımız için yakmıyoruz, ben tek olsamda yakmıyorum, akşamları yakıyoruz sadece, bizim kombi bozuk olduğundan ilk faturamız 15 günlük 90 geldi, dün hesapladığıma göre 80 küsurluk yakmışız şimdiye kadar.. Allah hepimizin yardımcısı olsun :Saruboceq:
kızlar kombi bakımınızı her yıl yaptırın mutlaka kombinizin randımanı artıyor bende çok ödeyip doğru ısınamayanlardandım servisi çağırdık filtresini temizlediler meğer benim evim çok güzel ısınıyomuş fatura kesilmesine 10 gün var 250 tl yaktım sanıyorumm ve bayağı bi soğuktu hiç kapatmadım kısmadım hep evdeyim çünkü oh bee