• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doa Kozmetik Ürünleri

Ya arkadaşlar araştırması ne güzel işte araştırsın olur da bir hata bulursa bizimle paylaşır. Biz de öğreniriz ha oldu ki bulamaz yine bizimle paylaşır biz daha daha içimiz rahat kullanıriz. Tavsiye ederiz. Kendide beğendiği zaman kendi de kullanır zaten. Ama hep başka yerlerde ki yorumlarına baktım max factoru cok beğeniyormus. Tamam bende beğeniyorum makyaj malzemelerini . Ama eğer hayvanlar üzerinde deney yapıyorsa bende kullanmak istemiyorum. Birisi yazmıştı bir tavşan üzerinde bir deneyin nasıl yapıldığını cok acı ya cok kötü. Kirpiklerim daha uzun görünsün diye bu tavşana bunu yapma hakkım yok. :-( bence sizde araştırın eğer max hayvanlar üzerinde deney yapıyorsa yine sizin takdirinız ama bence kullanmayin.

kızlar doa nın argan yağını siperiş verdim kullanıp da memnun kalan var mı .. konuda çok sayfa var anacım kullanıp fikrini yazan olmuşsa link verebilir misiniz bulamıyorum da.. teşekkrler

kızlar doa nın argan yağını siperiş verdim kullanıp da memnun kalan var mı .. konuda çok sayfa var anacım kullanıp fikrini yazan olmuşsa link verebilir misiniz bulamıyorum da.. teşekkrler

kullanıpta memnun kalmayan yok :34:
benimde yeni geldi henüz kullanmadım memnuniyet konusunda şüphem yok sadece nerelere kullanıcamı kestiremedim kaç gündür okadar çok sayfa okudumki ve bir kerede yağların çoğunu aldığımdan işler azıcık karıştı :44: ama arkadaşlar yardımcı olacaktır :51:

hint yağlı ve sarımsaklı sabunu deneyen var mı?

HİNT YAĞI & SARIMSAK SABUNU’nu ben bir aydır kullanıyorum, doa'dan ilk siparişimi verdiğimde almıştım. Özellikle saçlarımı yağlayıp bakım yaptığım zamanlar şampuandan önce sabunu kullanıyorum sanki daha iyi temizliyor diğer sabunlar gibi çok sertleştirmiyor saçı, ıslakken hafif bir sertlik olsa da kuruduktan sonra yumuşacık oluyor kısaca ben gayet mumnunum severek kullanıyorum. Bence denemenize değer.

shea butturı sacına deneyen varmı aranızda sanırım sacada denenıyormus sıparıs olarak verdım annem ayagı cok catlıyor onun ıcın ama sacımada denemek ısterım

Ben DOA markalı ürünlere KÖTÜ-İYİ demiyorum. Övmüyorum da eleştirmiyorum da....
Ancak ürünlerine şöyle bir baktım : bana hitap etmiyor

Sorun şu : DOA gibi adı hiç duyulmamış, ambalajları son derece çirkin, nerede - hangi şartlarda - hangi standartlarda - kimin denetiminde üretildiği konusunda veri bulunmayan , hiçbir kozmetikte olmayan , hiçbir markette satılmayan , şehirlerarası bir trafiği olmayan yani YOK HÜKMÜNDE bir markanın ürünleri ile alakalı 1800 mesaj ilginçtir.
"çok kaliteli de ondan" dersiniz elbette , bu da bir ihtimal.. "kulaktan kulağa duyduk , mucize etkisi var" dersiniz ,evet bu da bir ihtimal. Ama küçücük bir ihtimal.

Zaten hep bir ağızdan bana saldırmanız bile digital imzalı bir organizasyonun ispatı.
Aslında ben bu olayı dün gece çözdüm ancak açıklamak için somut olarak ispatlamam gerek.

Sorun şu : DOA gibi adı hiç duyulmamış, ambalajları son derece çirkin, nerede - hangi şartlarda - hangi standartlarda - kimin denetiminde üretildiği konusunda veri bulunmayan , hiçbir kozmetikte olmayan , hiçbir markette satılmayan , şehirlerarası bir trafiği olmayan yani YOK HÜKMÜNDE bir markanın ürünleri ile alakalı 1800 mesaj ilginçtir.
"çok kaliteli de ondan" dersiniz elbette , bu da bir ihtimal.. "kulaktan kulağa duyduk , mucize etkisi var" dersiniz ,evet bu da bir ihtimal. Ama küçücük bir ihtimal.

Zaten hep bir ağızdan bana saldırmanız bile digital imzalı bir organizasyonun ispatı.
Aslında ben bu olayı dün gece çözdüm ancak açıklamak için somut olarak ispatlamam gerek.

merak ettim gerçekten özdüğünüz olay nedir acaba :26:

e bende digital imzamı atıyım bari:9:
doa kozmetikle bu site sayesinde tanıştım,ve ilk siparişimi cuma günü verdim,malesef ben ambalaja bakmıyorum,zira yıllar yılı sırf ambalaja bi ton para verdik,sadece burdaki arkadaşların samimiyetine,o güzel niyetlerine ve ürünler hakkındaki yorumlarına bakarak alışveriş yapmaya karar verdim,beni bilgilendirdikleri ve doa'yla tanıştırdıkları için başta "diren" olmak üzere herkese teşekkür ediyorum,cumadan beri sevgili doa çalışanlarıyla bi ton mail attık birbirimize,çok ilgili,anlayışlı ve esprili ve sıcak kanlılar,bana yolladıkları mesajları buraya yazsam hepiniz gülmekten bayılırsınız:9:

cuma günü havale yoluyla sipariş verdim,ancak havalede alıcı kısmına 'doa kozmetik' yazdığım için,havaleyi alamamışlar,(siz bu hataya düşmeyin,alıcı:denizada kozmetik olacak),bana bugün aynen kopyalıyorum;
"esra kargon elimizde, onu sağ salim almak istiyorsan sakın polise gitme. banka havaleni kontrol et. para gelmemiş,"
şeklinde bi mesaj attılar,evet malesef ben havaleyi yollarken yanlış yapmışım ve havale onlara ulaşmamış,bende bankamla iletişime geçtim,düzeltmelerini rica ettim,ancak bana havalenin hemen gerçekleşmeyeceğini,2-3 gün sonra alıcının hesabına geçebileceğini söyledi banka yetkilisi ve durumu kendilerine bildirdim,kargomu biraz daha bekletmelerini ve havale gerçekleşince kendilerine tekrar mesaj atacağımı bildiren bi mail attım ve gelen cevabıda kopyalıyorum;
"kargon standart çıkıyor bugün esra, biz pek kontrol etmeyiz yapar göndeririz. ödeyen öder ödemeyenin canı sağolur. hahaha harbi ya bende diyorum bu kargolar neden yetişmiyor fazla çeneden :)))"
şeklinde bir mail geldi,artık gerisini siz düşünün,tabii aralarda birsürü espri dolu maillerimiz var,gerçekten çok sıcakkanlı ve samimiler.
şüphelenmek isteyen,araştırmak isteyen buyursun araştırsın,ama kurusıkı atmasın,gelsin belgeleriyle,ispatlarıyla burda tartışalım,kimse kimseyi itham etmesin,iş oraya gelirse bizde sizi itham edebilecek birsürü şey bulabiliriz hanfendi,buyrun buda benim digital imzam olsun size....

Çok merak ediyorum bu arkadaşın başka işi yokmu bunlara kafa yoruyor.Yada işi bumu ?
Sanırım ikinci seçenek daha kuvvetli,karalama politikası resmen.:36::36:

Ben de merak ettim çözdüğünüz nedir açıklarsanız biz de öğrenmiş oluruz faydalanırız sizin bilginizden, eğer dijital imza ile bu yorumları hep aynı kişinin farklı kişilermiş gibi yorum yaptığını kastediyorsanız ve çözdüğünüz olay buysa ben kendi adıma özelden adresimi verebilirim teşrif edip gelirsiniz artık, tek bir adresim olduğunu ıspatlarım size hatta sanırım diğer arkadaşlar da verebilir adreslerini oralara da gidersiniz tabi biraz zahmetli olur farklı şehirlerdeyizdir ama araştırmacılık da zahmetli iştir zaten, fakat bir iş yapılıyorsa hakkını da vermek lazım değil mi. Ambalajları çok çirkin demişsiniz de doa'nın ürünlerinin fiyatının uygun olması sanıyorum ki zaten bütün bu nedenlerden diğer süslü markalar gibi şaşalı ambalaj yok reklam yok zaten o şaşalı ambalajlı ürünlerin ambalaj paraları bizim cebimizden çıkmıyor mu ne yapayım ben cicili bicili ambalajı açıp çöpe atıyorum ambalajları paramı çöpe atacağıma ambalajsız olsun, ambalajı çirkin olsun hiç önemli değil benim için, üstelik doa'nın sitesinde hakkımızda olan kısmı okursanız ambalajların çevreye zarar vermemesi için de duyarlı davranarak mesaj verdıklerını gorursunuz.

Sahi çözdüğünüz neydi?

çamur at izi kalsın nasıl olsa yargı bitene kadar işi götürürsünüz öyle mi ? bu tip ithamlar buralara kadar sıçramış bilirim senin gibileri ? saygı göstermiyorum dikkat edersen kadın olmadığını düşündüğüm için..

DOAyı araştırma demiyoruz araştır arkadaşım sana burada kim dedi eleştirme araştırma diye ama araştırmanı yaparken o çok övdüğün market ürünlerini de araştırsan iyi olur!!!
denetim de denetim diyorsun ama yazılanlara göre peta yı ciddiye almıyormuşsun neden acaba?
ayrıca hiç bi üründe denetim yok kozmetik yasasını aç bi oku...

kulaktan kulağa duyduk doğru ama mucize etkisi var diyen yok doa çalışanları bile kozmetiklerden mucize beklemeyin diyor!
neden bu kadar konuşuluyor biliyormusun? çünkü doa çevreye duyarlı, tüm içeriklerini miktarlarıyla yazıyor bilgilendiriyor. hem zararsız hem de fiyatı piyasadakilere göre kat kat uygun..sana hitap etmez çünkü sen ambalajına adına bakıp kazıklananlardansın.

ayrıca böyle itici yorumlar yazarsan tabiki herkes karşı yorumda bulunur.. dijital imzaymış çok güldüm dijital imzanın ne olduğunu nasıl alındığını bilmiyorum bile açıkla da öğrenelim :37:

Doa dan naçizane ricam üretim tesislerini, üretim şekillerini fotoğraflayıp yayınlasınlar bu tiplerde konuşmayı keser...ısrarla söylüyorum web tasarımınız logonuz kimliğinize yakışmıyor bence buna çözüm bulunmalı..

Cevap doa'dan gelmiş zaten.

DOA ÜRÜNLERİ NASIL ÜRETİLİYOR VE DAĞITILIYOR
sevgili tüketici, sabahtan beri soru soruyorsun, bak sonra kargolar yetişmiyor, ama 4-5 soru olunca açıklama yapma gereği farz oldu. Evvela DOA ürünleri çok ilkel koşullarda üretiliyor, mesela Burkina Faso ve Gana da kadınlar hiç bir teknoloji kullanmadan, piyasa denetimine tabi olmadan, doğadaki karite ağacı fıstıklarını toplayıp yağ elde ediyorlar, üstelik kilosu 1 dolara çalışıyorlar, sonra gene ilkel şartlarda çalışan işçiler aylığı 100 dolara çalışıp, ilkel yerlerde karın tokluğuna ana toplama merkezlerine götürüyorlar. Bazı insanların bir gecede 2 kadeh içki parasına ödedikleri ücrete, dünya üzerinde karın tokluğuna çalışan insanlar var mesela.

DOA bu yağı ana tedarikçiden satın alıp, size ulaştırıyor. Raf bedeli veya yüksek kira ödemediği, saadet zinciri gibi elden sattırıp arada yüzlerce insana avanta sağlamadığı, tepenizde dikilip amanda şunu alın diyen satış personeli, çalıştırmadığı, 1 liralık ürünü 20 liraya nasıl satarım derdinde reklam departmanı olmadığı, reklam yapmadığı, hayatında tek artısı fizyolojik güzelliği olan bazı kadınların bedenini metalaştırmadığı, amanda güzellik sırrım şu dedirtip ona para ödemediği için, kurumsal imaj için plazalarda avm lerde yüksek kira maliyetine katlanmadığı için makul fiyatlarla erişmenizi sağlıyor, bir çok üründe piyasa ortalamasının 4 ila 10 da birine üstelik. bu işten kazandığı paralar, jeep almasına yetmediği içinse, birde dolacak jeepin deposu derdi yok, ağaç gölgesini recidance griliğine tercih ettiği için finanse etmesi gerek milyon dolarlık yaşam alanı derdi yok. bunlarında parasını ödemiyorsunuz.

Ambalajlarımız maksimum geri dönüşümlü olduğu ve çirkin olduğu için, çoğu zaman etiketlerimiz kalitesiz olduğu için, dış kutu yapmadığımız için de sizden özür diliyoruz. malesef ambalaj tasarlatacak, buna onbinlerce dolar ödeyecek paramız yok.

Ayrıca kargolarınızı geç gönderdiğimiz için de özür dileriz. çünkü nedeni bilinmez biçimde, internet sitemiz, saldırı alıyor, çoğu zaman yönetim panelini açamıyoruz. bilgisayar sistemimiz çöktü hala kurtaramadık, kargolarınızın faturasını elimizle yazıyoruz bunun için de özür dileriz.

Hiç bir markette, hiçbir kozmetik dükkanında olmadığımız için özür diliyoruz sizden, malesef kar marjlarımız o noktaların beklentilerini karşılamıyor. Aslında bizde isterdik, ama olmuyor, ha satmak isteyen olursa hayır demeyiz.

Ama sağda solda hakkımızda enteresan şeyler yazanlardan özür dilemiyoruz.Müşterilerimizi reklam ajansı sanmanız, DOA nın arkasında pazarlama dehası aramanız, gerçekten takdire şayan, ancak üzgünüz malesef boşa uğraşıyorsunuz, böyle bir ajans falan yok. Ancak ürünlerimizin ambalajlarına ve marka haklarımıza hakarete varan açıklamalarınız, hiç hoş değil, lakin canınız sağolsun, çünkü biz, sosyal medya araçlarında defalarca deklere ettik, AVM lerde değil gönülllerdeyiz diye. Evet gönüllerdeyiz. Sizin gibi ay sonunda aldığımız aylıklarla, nasıl daha fazla hedonist (hazcı) oluruz, daha fazla nasıl tüketiriz, daha fazla nasıl kazanırız, insanları nasıl yönlendiririz derdimiz olmadığı için bizi anlamanız mümkün değil. Bu gün kışın donuyor, yazın sıcaktan kavruluyorsak, siz ve sizin gibilerin zihniyetinin dünyayı 100 senede getirdiği halden dolayıdır. Gelecek nesiller bu zihniyeti lanetleyecek. Biz tükenen dünya kaynakları sonucunda oluşacak durumu bugünden öngörüp buna uygun organize oluyor ve maksimum doğal ve geri dönüşümlü üretim yapıyoruz ve emin olun ki gelecek nesiller de sizi ve zihniyetinizi anlamayacak. YARINLAR BİZİM

saygılarımızla

DOA KOZMETİK

Doa Kozmetik sitesinden alıntı.

Son düzenleme:
Çok merak ediyorum bu arkadaşın başka işi yokmu bunlara kafa yoruyor.Yada işi bumu ?
Sanırım ikinci seçenek daha kuvvetli,karalama politikası resmen.:36::36:

Karalamak mı ? Karalamak için ne yapıyorum? Ürünle ilgili yorumum bile yok.
Burada (bana göre) anormal bir durum var. Organize bir manipülasyon var. Bunu söyleyince tepki veremezsiniz. "Dikensiz Gül Bahçesi" istiyorsunuz ama bakın 1800 mesajdan sonra dikenler çıkmaya başlıyor.

Burası özgür bir kadın platformu. Herkes fikrini kırmadan dökmeden söyleyebiliyor. Ben de öyle yapıyorum.
Siz beğenseniz de beğenmeseniz de ....................

Nasredin Hoca'nın bir gün canı sıkılır gider bir çınar ağacının gölgesine oturur.pişkin bir işgüzarın teki hocaya:

-"Hoca!Birisi daha demin şurdan bir tepsi baklavayla geçti."der.
Hoca hiç oralı olmadan:

-"Bananee!"diye cevap verir.
Adam yine pişkin pişkin:

-"Ama hoca sizin ve doğru gidiyorduu."derken Hoca:

-"Be adam o halde SANANEEEE"diye yanıtlar.kıssadan hisse allah başka dert vermesin kardeş fazlada film izleme:1::1:mesaja mesaj yazıp polemıge gırmeyı sevmem ama bağrım çatladı yahu:1::1::1:

İlahi rewend çok güldüm ama lekelicilt pek anlamamış hala boş boş konuşuyor:1::1::1:

kullanıpta memnun kalmayan yok :34:
benimde yeni geldi henüz kullanmadım memnuniyet konusunda şüphem yok sadece nerelere kullanıcamı kestiremedim kaç gündür okadar çok sayfa okudumki ve bir kerede yağların çoğunu aldığımdan işler azıcık karıştı :44: ama arkadaşlar yardımcı olacaktır :51:

Geldim karamelcim cebime gelen mailde gördüm diğer başlıktaki yorumunu az sonra yardımcı olacağım:9:

Sizin bizlerle sorununuz var farkındayız!
Menfi yorum ve suçlamalarınıza bir çok kullanıcı tatlı tatlı açıklama yaptığı halde devam ediyorsunuz.
Hala mı dijital imza:1:
Mesela ben kullanmaya başladığımdan bu yana artık aleni reklam yapıyorum, kullanıyorum memnunun ve daha fazla insana ulaşsın istiyorum, var mı itirazın?!
Kullandığı üründen memnun olun insanları görmek pek dokunmuş size ki forumdaki kendi cevaplarınızda sizin memnuniyetsizlik ve muhalefet tavrınızı hepimiz okuduk.
Ne kadar şekilciymişssiniz ki ürün ambalajlarından tek şikayeti olan kullanıcı da görmedik burada gayet sade şıklar.
Burası herkese, her yoruma açık bir kulüptür ancak bir noktada haddinizi bilmediniz kullanıcıları suçluyorsunuz!
Mucize etkisi derken? Ne doa nın kendi sitesinde ne buradaki yorumlarda mucize iddiası göremedim!
Zaten yeni üyesiniz amacınızı anlamak çok zor değil.
Daha fazla devam etmeyiniz koca site yöneticilerinin anlamadığı ama sizin bulduğunuz delilinizi bu başlığa yüklemeden artık boş yorumlarınızı yazmayınız!

e bende digital imzamı atıyım bari:9:
doa kozmetikle bu site sayesinde tanıştım,ve ilk siparişimi cuma günü verdim,malesef ben ambalaja bakmıyorum,zira yıllar yılı sırf ambalaja bi ton para verdik,sadece burdaki arkadaşların samimiyetine,o güzel niyetlerine ve ürünler hakkındaki yorumlarına bakarak alışveriş yapmaya karar verdim,beni bilgilendirdikleri ve doa'yla tanıştırdıkları için başta "diren" olmak üzere herkese teşekkür ediyorum,cumadan beri sevgili doa çalışanlarıyla bi ton mail attık birbirimize,çok ilgili,anlayışlı ve esprili ve sıcak kanlılar,bana yolladıkları mesajları buraya yazsam hepiniz gülmekten bayılırsınız:9:

cuma günü havale yoluyla sipariş verdim,ancak havalede alıcı kısmına 'doa kozmetik' yazdığım için,havaleyi alamamışlar,(siz bu hataya düşmeyin,alıcı:denizada kozmetik olacak),bana bugün aynen kopyalıyorum;
"esra kargon elimizde, onu sağ salim almak istiyorsan sakın polise gitme. banka havaleni kontrol et. para gelmemiş,"
şeklinde bi mesaj attılar,evet malesef ben havaleyi yollarken yanlış yapmışım ve havale onlara ulaşmamış,bende bankamla iletişime geçtim,düzeltmelerini rica ettim,ancak bana havalenin hemen gerçekleşmeyeceğini,2-3 gün sonra alıcının hesabına geçebileceğini söyledi banka yetkilisi ve durumu kendilerine bildirdim,kargomu biraz daha bekletmelerini ve havale gerçekleşince kendilerine tekrar mesaj atacağımı bildiren bi mail attım ve gelen cevabıda kopyalıyorum;
"kargon standart çıkıyor bugün esra, biz pek kontrol etmeyiz yapar göndeririz. ödeyen öder ödemeyenin canı sağolur. hahaha harbi ya bende diyorum bu kargolar neden yetişmiyor fazla çeneden :)))"
şeklinde bir mail geldi,artık gerisini siz düşünün,tabii aralarda birsürü espri dolu maillerimiz var,gerçekten çok sıcakkanlı ve samimiler.
şüphelenmek isteyen,araştırmak isteyen buyursun araştırsın,ama kurusıkı atmasın,gelsin belgeleriyle,ispatlarıyla burda tartışalım,kimse kimseyi itham etmesin,iş oraya gelirse bizde sizi itham edebilecek birsürü şey bulabiliriz hanfendi,buyrun buda benim digital imzam olsun size....

Seviyorum sizi kızlar ya ben sizin kadar tatlı tatlı açıklama yapacak saygıyı dahi hakettiğini düşünmüyorum o şahsın.
Bizleri suçladı, firmayı suçladı kısaca haddini ohoooo fazla falza aştı!
Sözde buldu ama nedense açıklayamadı bir türlü, çamur at izi kalsın mantığı burada sökmez:1::1::1:

Son düzenleme:
Burada (bana göre) anormal bir durum var. Organize bir manipülasyon var. Bunu söyleyince tepki veremezsiniz. "Dikensiz Gül Bahçesi" istiyorsunuz ama bakın 1800 mesajdan sonra dikenler çıkmaya başlıyor.

Burası özgür bir kadın platformu. Herkes fikrini kırmadan dökmeden söyleyebiliyor. Ben de öyle yapıyorum.

ilginç olanda bu zaten,ürünlerle ilgili hiçbi yorumun yok,çünkü kullanmıyosun,sadece,yok "ambalajı kötü,"yok "tanınmayan bilinmeyen bi firma",yok "1800 mesaj almış,neden acaba" vb yorumlar yapıyosun,artı bi de kullanan ve memnuniyetini belirten insanları firmanın reklamını yapmakla hatta firma adına ortak propaganda yapmakla suçluyosun,ne iş ben anlayamadım?
arkadaşım burda insanlar bu markanın ürünlerini kullanıyor iyi yada kötü düşüncelerini söylüyo,sen ne iş yapıyosun,senin yerin burası değil,varsa bi şikayetin gerekli mercilere bildir,sağlık bakanlığına falan bi şikayet et istersen,bakalım ne çıkacak.

Eeeeh hakikaten lekeliymişsin!!
Git ne araştırması yapıyorsan yap, kendine bunun için başka başlık aç!
İnsanlar bu konuya ürün yorumlarını ve kullanıcı memnuniyetlerini okumak için geliyor, senin saçma sapan sıçrattığın çamur lekelerini okumaya değil!

Kızlar cevap verip bu konuyu uzatmayalım ki yine gelip aptal saptal sanrılarıyla konuyu linç etmeye devam etmesin..
Gitsin başka bir platformda yazsın çizsin. Çok rica ediyorum.

Hiç gelemiyorum böyle sahtekarlıklara ve ucuz oyunlara ya:20:

burası değil de bence sen bi organize manipülasyonun bi parçasısın !
kendini de diken olarak deşifre ettin sanırım kişinin fikri neyse zikri o olurmuş..

Cumhurbaşkanlığı SEnfoni Orkestrası gibi.

Kimi obua çalıyor kimi keman kimi piyano çalıyor kimi saksafon.
Ama melodi ortak : DOA ürünleri çok ucuz,çok kaliteli,çevreye çok duyarlı herkes onu kullanmalı.

Bir koca orkestraya karşı eline sıradan bir fülüt alan bir kız olarak görüyorum kendimi. Sesim cılız çıkıyor ama ona bile tahammülleri yok.
Olsun!!
Burada gördüğüm anormalliği yazdım. Manipülasyonu gördüm,teşhis ettim yazdım. KK ya çok teşekkür ederim. Özgürce fikirlerimizi paylaşmamıza fırsat verdiği için.

Bunun değerlendirmesini dışarıdan DOA başlığını okuyan sıradan insanlar objektif olarak yapacaktır zaten.
Gerisi La'fontene masalıdır.

(şimdi hemen uzun uzun mesajları alt alta dizecekler ki benim mesajım arada yok olsun,dikkat çekmesin.-Kargom gelmedi.. Sabumun da sabunum.. Ayy ben çok memnun kaldım vs vs vs . Manipülasyonun temel ilkesidir bu, yemeyin)

Back