• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doa Kozmetik Ürünleri

Bir anlasam... Yani sürerken sorun yokta kuruyunca kedi sidiği gibi geliyor burnuma, delilik çeşit çeşit işte hahahaha

Arada bana da ekşi ekşi kokuyor da kedi sidiği gelinecek son nokta olsa gerek :1:
yakaladım seni burada da ahaha benden kaçabileceğini mi sandıııın :1:

argan yağı için ciltteki lekeleri götürüyor diye almıştım bende ama malesef öyle bir etkisini göremedim.çok iyi nemlendiriyor belki ilerleyen zamanlarda cildi yeniler ama şu aşamada nemlendirme dışında bir etkisini göremedim.:19:

ciltteki lekeler ve çiller için sana tavsiyem şunu yap:

bir çay bardağı çiğ süt içerisine bir adet salatalık rendelenerek konulur 2 saat beklenilir. salatalık tülbentten süzülür ve tülbentin içinde sıkılarak bütün suyunun süte geçilmesi sağlanır bu süt ile yüze sık sık pansuman yapılır bu terkibe 10-15 gün sürdürülürse yüzdeki lekeler geçer.gülsuyu ile de sabah akşam cilt temizlenir.

NOT:HAZIRLADIĞINIZ TONİĞİ BUZ DOLABINDA SAKLAYINIZ VE HER KULLANMANIZDAN ÖNCE GÜZELCE Bİ ÇALKALAYINIZ
(bir arkdşm yaptı ve yüzü inanılmaz düzeldi)bende bugn başladım yapmaya..ve sürdükten sonra bir gerilme oluyor azıcık.etkisini gösteriyor olsa gerek :) gerçi bende çok az var..ama nede olsa doğal karışım ne zararı olacak ki..

bir çay bardağı çiğ süt içerisine bir adet salatalık rendelenerek konulur 2 saat beklenilir. salatalık tülbentten süzülür ve tülbentin içinde sıkılarak bütün suyunun süte geçilmesi sağlanır bu süt ile yüze sık sık pansuman yapılır bu terkibe 10-15 gün sürdürülürse yüzdeki lekeler geçer.gülsuyu ile de sabah akşam cilt temizlenir.

NOT:HAZIRLADIĞINIZ TONİĞİ BUZ DOLABINDA SAKLAYINIZ VE HER KULLANMANIZDAN ÖNCE GÜZELCE Bİ ÇALKALAYINIZ
(bir arkdşm yaptı ve yüzü inanılmaz düzeldi)bende bugn başladım yapmaya..ve sürdükten sonra bir gerilme oluyor azıcık.etkisini gösteriyor olsa gerek :) gerçi bende çok az var..ama nede olsa doğal karışım ne zararı olacak ki..

canım teşekkür ederim önerin için.Benim asıl preblemim 3 haftadır yüzümü basan sivilceler ve sürekli cildimde olan sihay noktalar.
dediğin toniği denicem mevsim salatalığı çıkınca.Eğer sivilce ve sihah noktalar için önerin varsa çok memnun olurum.

canım teşekkür ederim önerin için.Benim asıl preblemim 3 haftadır yüzümü basan sivilceler ve sürekli cildimde olan sihay noktalar.
dediğin toniği denicem mevsim salatalığı çıkınca.Eğer sivilce ve sihah noktalar için önerin varsa çok memnun olurum.

bende sivlce ve siyh nokta olmadığı içn çözümde aramadım cnm ...ama sivilceler için bence bi cildiyeciye gözük...arkadşıma roaccutane ilacını vermişlerdi..önce tahlil yaptırtıyorlar zatn...bunu kullananların kökten sivilceleri bitti.doktor kontrolünde kullanılması gerekiyor..çok ağır bi ilaç. ama bir önce verdiğim karışım bence sivilceleride söndürebilr ..bak bakalım onlarda da etki gösterecekmi?

birde argan yağını saçınıza nasıl uyguluyorsunuz ?kullananlardan cvp veren olurrsa sevinirim.

Mavikuş cevap vermiş gerçi ama, ben ben banyodan sonra saç uçlarıma uyguluyorum canım..serum şeklinde yani :)

ya kızlar bişi sorucam.bende argan yağı ve shea butter siparişi verdm.arganda shea de vücuda sürülebiliyor.arganı saçıma sürmeyi düşünüyorum.saçımda yağlıdır normalde..iyiyce yağlandırmaz umarım :/
yüzüme ve vücuduma hangisini sürmeliyim??? :/ yüzüm karma cilt yapısına sahip bu arada.sizce nasıl kullanmalıyım?

her ikisi de vücuda ve cilde sürülüyor..ama tabi argan yağını vücuduna kullanarak heba etme..shea butter muhteşem bir şey zaten..ben her yerime sürüyorum neredeyse :)

Kızlar merhaba, ben de bişi sormak istiyorum, sizlerin yorumları üzerine Doa'dan sipariş vermeyi düşünüyorum, şampuanı hakkında bilgi sahibi olmak istedim.
Benim saçım yağlıdır caba bana da iyi gelir mi? Saç yapılarına göre çeşitleri olmadığından düşündürdü beni birazcık..

Şampuanını hangi saç tipinde olanlar kullandı ve ne gibi sonuçlar aldı yazabilir mi acaba?
Şimdiden teşekkür ediyorum hepinize :)

Şampuanı tek tip..Ben bunu yazmıştım aslında..Enteresan bir şampuan..Kuru saçları kurutmadan yumuşacık yapıyor, yağlı saçlarda ise çok iyi sonuç veriyor..bir daha ki duşa kadar yağlanmıyor neredeyse...Yağlı saçlılar krem kullanmazsa daha iyi sonuç alırlar diye düşünüyorum..

kızlar bu argan yağı ne kadar sürede etki eder acaba? ben 1 haftadır düzünli kullanıyoruma ama bir etkisini göremedim.
sivilcelerim için ısırgan sabunuyla yıkayıp üzerine argan yağı sürüyorum sabah akşam ama bir gelişme göremedim.
uzun süre kullanıp değişim gören var mı acaba?

1 hafta da gelişme mi? Hem de lekeler için?
Canım cilt lekeleri için insanlar aylarca, hatta senelerce uğraşıyor..Yapmayın yahu..
Argan yağı çok iyi bir yenileyici, doğal koruyucu ve çok güçlü bir nemlendirici...1 haftada cilt lekesi geçiren bir şey üretilmedi yani henüz...Cilt tedavileri sabır ister..

benimde argan yağım 14 şubatta geldi o günden itibaren hem sabah hem akşam uyguluyorum yüzüme ama hala bir faydasını göremedim. acaba cilt tipimden mi kaynaklanıyor? yinede bir değişiklik olursa bildiririm :(

Üstteki cevabım sizi de ilgilendiriyor...

Nasıl bir fayda bekliyordunuz ki sukut-u hayale uğradınız? Argan yağının diğer yağlardan tek farkı içeriğindeki e vitamini oranının diğer yağlara göre daha fazla olması buna ek olarak cilt tarafından daha rahat emildiği için iyi nemlendirmesi, bunun dışında bir özelliği yok... Reklamlara aldanmayın...

Canım ondan önce şunun sorgulanması gerekiyor, hangi ürün 1 haftada ciltte muazzam bir değişiklik yaratmış? Cilt sonuçta bu yani..
Aslında ben iyi bir nemlendirici olmasının yanında yenileyici özelliğinin de olduğunu düşünüyorum..uzun süreli kullanımlarda kırışıklara falan iyi gelebilir..ama 1 haftada değil tabi :))

ben de doğal şaaampuaan arayışında iken şimdi sitesine rastladım bi de sizin yorumlara denk geldim kızlar meğer ne kadar cok kullanan.ve memnun kalan varmış fiyatları makul görünce ben dedim kesin yalan dolandır en yakın zamanda siperiş vereyim bari.sabunlarrını vücudunuzda kullanıp memnun kalan oldumu.benim cildimde saçımda kuruya dönük bana neler önerirsiniz.

Aslında tüm ürünleri favorim oldu ama şampuan, shea butter ve sabunlar başı çekiyor..cilt özelliğine göre bir sabun alabilirsin..Sabunları cidden çok iyi..ürün listesinde olmayan ama ellerinde mevcut olan süt-bal sabunundan çok memnunum mesela ben..

argan yağı için ciltteki lekeleri götürüyor diye almıştım bende ama malesef öyle bir etkisini göremedim.çok iyi nemlendiriyor belki ilerleyen zamanlarda cildi yeniler ama şu aşamada nemlendirme dışında bir etkisini göremedim.:19:

Şu aşamada bu etkisinden başka bir etkisini görmen imkansız canım..Bir de lekeler için başka tedaviler de uygulaman gerekir...Eczaneden exipigment alıp kullanabilirsin..Tabi bir doktora danışarak..

Hımm...Güzel bir uygulama bu..Teşekkürler paylaştığın için..

Kil ve ısırgan sabunu siparişi vermeni öneririm..Sonuç alacağından eminim..

ben dün argan yağını saçlarıma maske yaptım :) diplerine ve birazda üstüne sürdüm..streçle kapladım.hatta pazar poşetide geçirdm sıcak olsun diye.2 saat filan bekledi.yıkarken zor oldu onu akıtmam ama sonuçta yıkandı:D doa dan aldığım saç kreminide uçlarına sürdüm..duruladım..önce ıslakken sert gibi geldi..korktum hatta..kuruyunca yumuşacık oldu..çok hoşuma gitti.. ama bunu birdaha yapmam..kıyamam arganı bitirmeye:/ uçlarına sürüncede etki ediyor sonuçta.

birde şampuanımı ikiye böldüm..birine sarımsak rendeledim.onla yıkadım..kokusu gitsin diyede diğer şampuanım ile yıkadım...zaten öyle koku olmuyor..buda saçı uzatması için yaptığım ufak birşey ;) yeni başladım saçımla uğraşmaya:) hadi hayırlısı :)))

Biraz rahatlayınca bu sefer de hint yağı ve susam yağlarından almayı düşünüyorum. Argan da azaldı git gide. Bir de saç bakım yağı vardı bende o da bugün bitti. İçinde mentol var çok ferahlatıyor. çok karışık yağları sevmiyorum ama sırf o his için bile tekrar bakım yağını da alabilirim. Bakalım mavikuşun gözü doymak bilmiyor. Biraz saçımla uğraşmaya ara versem iyi olacak ama imkansız gibi:17:

Kızlar siteye göz attınız mı?
Tüm ürünler % 50 indirime girmiş :53:
8 marty kadınlar günü dolayısıyla yarı yarıya indirmişler neredeyse...Daha geçen gün sipariş vermiştim:14:
30 liralık daha alışveriş yaptık biz, stok yaptık resmen.
Uzunca bir süre giderler artık :)

Biraz rahatlayınca bu sefer de hint yağı ve susam yağlarından almayı düşünüyorum. Argan da azaldı git gide. Bir de saç bakım yağı vardı bende o da bugün bitti. İçinde mentol var çok ferahlatıyor. çok karışık yağları sevmiyorum ama sırf o his için bile tekrar bakım yağını da alabilirim. Bakalım mavikuşun gözü doymak bilmiyor. Biraz saçımla uğraşmaya ara versem iyi olacak ama imkansız gibi:17:

Bu pazar gününe kadar indirimleri sürecekmiş canım.
Bakım yağları 6.50 ye inmiş.

Canım ondan önce şunun sorgulanması gerekiyor, hangi ürün 1 haftada ciltte muazzam bir değişiklik yaratmış? Cilt sonuçta bu yani..
Aslında ben iyi bir nemlendirici olmasının yanında yenileyici özelliğinin de olduğunu düşünüyorum..uzun süreli kullanımlarda kırışıklara falan iyi gelebilir..ama 1 haftada değil tabi :))

Ciltte kırışıklık varsa vardır, ütülesen açılmaz yalnızca daha kötüye gitmesini yavaşlatır ama engellemez, bunuda yapan doğal yağlar değil maalesef çünkü hiç bir doğal yağ kolajen sentezini arttırabilme yetisine sahip değildir ve dermisi güçlendiremez, yalnızca ve yalnızca epidermisde yüzeysel değişiklik sağlar mesajımı tekrar ediyorum;

Argan yağının diğer yağlardan tek farkı içeriğindeki e vitamini oranının diğer yağlara göre daha fazla olması buna ek olarak cilt tarafından daha rahat emildiği için iyi nemlendirmesi, bunun dışında bir özelliği yok... "REKLAMLARA" aldanmayın...

Son düzenleme:
Bu pazar gününe kadar indirimleri sürecekmiş canım.
Bakım yağları 6.50 ye inmiş.

Bana da mesaj geldi canım dün. Yağ almayı düşünüyordum zaten bu indirime denk gelmiş oldu. Argan, susam , badem ve hint yağlarından aldım ben. Hint yağını saç derisine masaj yapmak için kullanıyorum. Diğerlerini de saçın hepsine sürmek için. Haftada bir veya vaktim yoksa iki haftada bir yapmayı çok seviyorum

Saç bakımından çok terapi halini aldı, saça yağları yedirirken başım rahatlıyor gibi

merhaba;
daha önce otacının bitkisel sabunlarını denemiş ve beğenmemiş biri olarak bu site sayesinde keşfettim doa yı.

ilk siparişimde cilt problemi olan biri olarak sabunlara ağırlık verdim.

yaklaşık iki haftadır saçım için (saç kremi ile birlikte) defne sabununu ve yüzüme de lavanta sabununu kullanıyorum.

bu yaşa kadar elli tane ürün denedim yüzüme meğer çare lavanta sabunundaymış.

ciltte ciddi oranda düzeltme yapıyor, herkese tavsiye ederim.

tabii hazır sipariş vermişken sakura solid parfümü unutmamak gerek, sürüp sürüp mutlu oluyor insan :)

defne sabunum bitmek üzere (eşim de çok beğendi o bile kullanıyor), bir sipariş daha vereceğim ve şu shea butter i de denemek istiyorum.

Sabunlara birşey diyemem ph değeri 4.5 ile 6.5 cilde uyumlu olduğu sürece kabul edilebilir firma una dikkat ediyordur , Sitede şu açıklama dikkatimi çekti
Şampuanlarınız Organik mi? Bilge A. Antalya

...........Eğer doğada bir şampuan ağacı yoksa ki uzun aramalarımıza rağmen biz bulamadık, organik şampuan diye bir şeyin olması mümkün değildir. Adı organik olan birçok şampuanla içeriğimizin aynı hatta daha doğal olduğunu söyleyebiliriz. DOA ürünleri zararlı hiçbir kimyasal madde içermez.........

Noktalı işaretli yeri okuduğumda diyorki zararlı kimyasal içermez Sonuçta bu şampuandada kimyasal vardır ben bunu anlıyorum Doğal bir ürün değil.İçinde doğal içerik olabilir.

xxxxx Şampuanlardaki zararlı madde

Son düzenleyen: Moderatör:
Sabunlara birşey diyemem ph değeri 4.5 ile 6.5 cilde uyumlu olduğu sürece kabul edilebilir firma una dikkat ediyordur , Sitede şu açıklama dikkatimi çekti

...........Eğer doğada bir şampuan ağacı yoksa ki uzun aramalarımıza rağmen biz bulamadık, organik şampuan diye bir şeyin olması mümkün değildir. Adı organik olan birçok şampuanla içeriğimizin aynı hatta daha doğal olduğunu söyleyebiliriz. DOA ürünleri zararlı hiçbir kimyasal madde içermez.........

Noktalı işaretli yeri okuduğumda diyorki zararlı kimyasal içermez Sonuçta bu şampuandada kimyasal vardır ben bunu anlıyorum Doğal bir ürün değil.İçinde doğal içerik olabilir.
xxxx Şampuanlardaki zararlı madde

Kimyasal var tabi, şampuan nasıl oluşabilir ki yoksa. Sadece çok zararlı kimyasalların yerine insan ve doğayla daha barışık maddeler kullanıyorlar

Organik şampuan mesela hintlilerin kullandığı bitki tozları olabilir saç yıkamak için

Son düzenleyen: Moderatör:

[Önemli] Sodyum Lauryl Sülfat (SLS) Şampuanlardaki Zararlı madde Şampuanlardaki zararlı madde

Öncelikle verdiğin link gayet alakasız olmuş. Zira doa şampuanı zaten sls içermiyor.

Dürüst davrandıkları ve "organik ve doğal" diye geçinen bir çok firmayla dalga geçtikleri için kendilerini bir kere daha takdir ettim.Okumamıştım bu yazdıklarını... Adamlar açıkça yazmış işte.."Doğada şampuan ağacı olmadığına göre, organik şampuan da olamaz" diye...Yani biz doğal ve organiğiz demiyorlar, biz piyasadaki organiğiz diye geçinen bir çok firmadan daha doğalız diyorlar. Yani uzun lafın kısası, sizin o cümleden kendinize göre olan çıkarımınızı, yine o cümle fena halde çürütmüş...

Şampuan bu..Elbette kimyasal içerecek.

Bu arada, burada hiç birimiz firmanın mümessilleri falan değiliz...
Ürünleri kullananlar olarak, memnuniyetimizi ya da memnuniyetsizliğimizi belirtiyoruz.
Uzun süreli kullanımlarda sonuçları paylaşmak adına açtık konuyu.
Bu nedenle, bizleri düşünüp bilgilendirdiğin için yine de teşekkür ederiz :)

Son düzenleme:
Ben de Doa Kozmetik'ten şampuan, badem yağı, argan yağı, shea butter, solid parfüm (melissa ve tenedos man) sipariş ettim. Hediye olarak saç kremi, ahşap tarak ve de erguvan tohumu yollamışlar. Dürüst yaklaşımlarını takdir ettim, hele de ağaç tohumu yollamaları beni bitirdi :) Ürünlerini birkaç gündür kullanıyorum, tek tek yorumlayayım istedim. Yorumumu uzun bulanlar sadece burayı okuyup geçebilirler: Harikalar, gönül rahatlığıyla tavsiye ederim!

Evet başlayalım,

Diğer saç tiplerini bilemem ama şampuanı yağlı saçlara birebir. Daha önce Head&Shoulders kullanıyordum (şimdiye kadar kullandıklarımdan en iyisiydi) bu şampuanda sonra H&S falan almam artık :) Normalde 1 gün içinde yağlanan saçlarım 2-3 gün temiz kalıyor. Zararsız maddelerden yapılması da cabası. Kıvamı biraz garip, normal şampuanlar kadar köpürmüyor ve ilk kullanımda biraz keçeleştirir gibi oluyor saçları. Ama kullanmaya devam ettim ve bu etkisi geçti, saçlarım artık yumuşak ve de en önemlisi temiz.

Saç kremini henüz 1 kez kullandım o yüzden yorum yapamayacağım, tek söyleyebileceğim muhteşem koktuğu :)

Badem yağını normalde zaten kullanıyorum kaş ve kirpiklerim için, boş bir rimel kutusuna doldurup gece yatmadan sürüyorum. Bu firmaya güvendiğim için saf yağdır nasılsa diye sipariş ettim. Aktarlarda her zaman doğal olanını bulamıyorsunuz.

Argan yağını internetteki yorumlara ve abartılı reklamlara kanarak başlangıçta mucize zannedip 30 ml için 100 TL gibi bir ücreti gözden çıkarmıştım (ah bu kadın milleti :) ). Bir de kendimi bilinçli sayarım :) Burada fiyatını oldukça uygun görünce mail atıp sebebini sordum, beni gayet nazik bir biçimde argan yağının evet kaliteli olduğu fakat mucize beklememem ve de abartılı fiyatlara aldanmamam gerektiği konusunda bilgilendirdiler. Sırf bu davranışları için bile takdir edilesi insanlar. Argan yağını gece yatmadan önce bir kaç damla yüzüme nemlendirici olarak uyguluyorum (kuru bir cildim var) ve sabah kalktığımda cildim yumuşacık oluyor. Bir kaç gündür yüzüme nemlendirici sürmüyorum bile (ki günde birkaç defa sürerim normalde). Bu etkisi de benim için fazlasıyla yeterli zaten.

Shea butter ise harika bir ürün, tüm cildime nemlendirici olarak kullanıyorum, yumuşacık yapıyor. Faydasını anında değil biraz süre geçince görüyorsunuz (bu aslında tüm ürünler için geçerli, sadece biraz sabır). Vücudumdaki kuruluktan kaynaklı pullanmalar geçti ve bunu %100 doğal bir ürünün sağlaması beni çok memnun etti :)

Katı parfümler kokularının yanında shea butter ile aynı işlevi görüyorlar. Tenedos man güzel kokuyor ama daha çok unisex bir koku. Erkek kardeşlerim için ayırdım onu :) Hatta adını hatırlamadığım hafif bir erkek parfümünü andırıyor. Melissalı katı parfüm ise berbat kokuyor :D Böyle ağır vazelin gibi bir kokusu var meretin, yumuşatıcı etkisi çok iyi olduğundan bitsin diye kollarıma ayaklarıma falan sürüyorum :) Tabii koku olayının zevk meselesi olduğunu eklemem gerek.

Sonuç olarak Doa Kozmetik'ten çok çok memnun kaldım. Vücut bakımının ömür boyu devam eden bir süreç olduğunu ve sadece kremler yağlar vs ile değil, kaliteli yaşamla (iyi beslenme, uyku, sigarasız yaşam diye gider bu) sağlanacağını bilen kişiler de eminim memnun kalacaklardır (en azından rutin bakımınızı mümkün olduğunca doğal ürünlerle yapıyorsunuz). Bana göre bir firmanın uzun vadede en büyük kazanımı oluşturduğu güven duygusudur, ve bunu şimdiden bende oluşturdular. Kozmetiğe nispeten para harcayan biri olarak diğer kullandığım tüm ürünlerden vazgeçtim. Harika ürünlerini bir kenara bırakırsak bu firmada en sevdiğim şey, ülkemizde ne yazık ki çok yaygın olan şark kurnazlığından uzak kalmaları oldu. En basitinden mantar gibi türeyen onlarca esnaf "mucizevi argan yağı" ile insanları bafilemeye çalışırken bu insanlar beni dürüstçe bilinçlendirdiler. Bol kazançlar diliyorum kendilerine çoğu markadan daha çok hak ediyorlar bunu, umarım zamanla bu çizgilerini bozmazlar.

Merak edenlere bir yararı olur belki diye uzun bir yorum yazdım, sonuç olarak herkese tavsiye ediyorum :)

Son düzenleme:
Back