• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Bakım Ürünleri Doa Kozmetik saç bakım yağları

kızlar hindistan cevizi yağını nasıl kullanmalıyım :)
ben sprey kolonya şişesine doldurdum... bir başka şişeyede defne ve sarımsak yağlarını karıştırdım .. her ikisinin içinede e vitamini ve bepanten ampül koydum birer tane.. haftada bir uyguluyorum ve kepeklenme tarih oldu.. saçlarım çabucak uzamaya başladı şimdi belimde.. ve dolgunlaşıyor...

ben sprey kolonya şişesine doldurdum... bir başka şişeyede defne ve sarımsak yağlarını karıştırdım .. her ikisinin içinede e vitamini ve bepanten ampül koydum birer tane.. haftada bir uyguluyorum ve kepeklenme tarih oldu.. saçlarım çabucak uzamaya başladı şimdi belimde.. ve dolgunlaşıyor...

sprey kolanyaya mı :53: ama hindistan cevizi yağı katı olmaz mı ki ben hep öyle görmüştüm ya :)

kolonyaya eklemedim cano, bitmiş şişesine doldurdum :)) bide hindistan cevizi yağı sıvıdır.. yarın bir aktarlara gözat :)

kolonyaya eklemedim cano, bitmiş şişesine doldurdum :)) bide hindistan cevizi yağı sıvıdır.. yarın bir aktarlara gözat :)

Aktarlardaki hindistan cevizi yağı değil likit parafindir tatlım..
Saf hindistan cevizi yağı katı kıvamdadır, ama eline aldığında hemen sıvılaşır..
Yazın da sıvılaşır sıcaktan..
Ben buzdolabında saklıyorum mesela.

Canım şampuana ampul kırmak istiyorum ben, ama sanki burada okumuştum, bemiks özelliğini yitiriyormuş, bepanten yitirmiyormuş..
Evigen hakkında bişey okumadım:44:

Sen ne diyorsun yoğun dökülmeler için şampuana ampul kırma işine?

Canım şampuanın içinde biotin vardı zaten. Bir de bana göre bir şampuan temizleme dışında çok fazla şey vaadetmese iyi olur. Yani şampuanın içinde yağlar vitaminler bir yerden sonra gözenekleri yıkayabilir. Ampullerle bakım yapmak istersen bekletip yıkayarak daha faydalı olur düşüncesindeyim

Aktarlardaki hindistan cevizi yağı değil likit parafindir tatlım..
Saf hindistan cevizi yağı katı kıvamdadır, ama eline aldığında hemen sıvılaşır..
Yazın da sıvılaşır sıcaktan..
Ben buzdolabında saklıyorum mesela.

ben kahverengi ilaç şişesi gibi bir şişede sıvı formda aldım.. sahte olduğunu sanmıyorum çünkü markalı bir üründü..
ama farklı formlarda farklı işlemlerden geçmiş yağlar olabilir diye düşünüyorum..

ben kahverengi ilaç şişesi gibi bir şişede sıvı formda aldım.. sahte olduğunu sanmıyorum çünkü markalı bir üründü..
ama farklı formlarda farklı işlemlerden geçmiş yağlar olabilir diye düşünüyorum..

Hindistan cevizi yağı sıvı kıvamda olmaz...
Hatta bu konu burada da bir hayli paylaşıldı..
Maalesef likit parafin almaktasınız.

Hindistan cevizi yağı sıvı kıvamda olmaz...
Hatta bu konu burada da bir hayli paylaşıldı..
Maalesef likit parafin almaktasınız.

eyvah eyvah... ayyy teşekkürmü etsem yoksa kandırıldığımamı üzülsem bilemedim... herşeyde hayır var diyip geçiştireyim madem :))))
kendi doğal kürlerimizdende şüphe duyar olduk..
yazıklar olsun...

Canım şampuanın içinde biotin vardı zaten. Bir de bana göre bir şampuan temizleme dışında çok fazla şey vaadetmese iyi olur. Yani şampuanın içinde yağlar vitaminler bir yerden sonra gözenekleri yıkayabilir. Ampullerle bakım yapmak istersen bekletip yıkayarak daha faydalı olur düşüncesindeyim

Anladım canım..Benim sorunum aşırı demir eksikliğiymiş...Ama aşırı düşük çıktı..Şimdi demir ilacı alıyorum folikasitle beraber..
Hala tutam tutam gidiyor ama saçlarım:14:
Daha hemen değerler normale dönmez dimi :(

Buzdolabına koyup donup donmadığına bakın. Eğer donmuyorsa ekstra işlemlerden geçmiş rafine edilmiştir, veya içine başka maddeyle çoğaltmışlardır. 20 derecenin altında katı kıvamda olan yağdan kullanmanızı öneririm

eyvah eyvah... ayyy teşekkürmü etsem yoksa kandırıldığımamı üzülsem bilemedim... herşeyde hayır var diyip geçiştireyim madem :))))
kendi doğal kürlerimizdende şüphe duyar olduk..
yazıklar olsun...

Canım sadece o değil ki..Aktarlardan aldığımız neredeyse tüm yağlar likit parafin..
Hiç biri saf değil...
Aktardan yağ almayı bırakalı baya uzun zaman oldu..Evde kalanları da attım..

Anladım canım..Benim sorunum aşırı demir eksikliğiymiş...Ama aşırı düşük çıktı..Şimdi demir ilacı alıyorum folikasitle beraber..
Hala tutam tutam gidiyor ama saçlarım:14:
Daha hemen değerler normale dönmez dimi :(

Bol bol c vitamini de almaya çalış canım, aldığın ilaç daha çok emilir.

Bu dökülme sorunu biz üzüldükçe inat ediyor sanki, bu yüzden saçınla ilgili konuları bir süre ihmal etmeye çalış bence. Ben de benzer bir süreçten geçtim, üzülüp dökülenlere baktıkça geçmedi daha da arttı sanki. Sonra bir baktım minik bebecik saçlar gelmiş ben onlarla uğraşmazken

Canım sadece o değil ki..Aktarlardan aldığımız neredeyse tüm yağlar likit parafin..
Hiç biri saf değil...

nerden alıyorsun ? kokularıda farklı kokudamı basıyorlar içine? mesela sarımsak ceviz defne badem çam terebenti.... kullanıyorum hepsini.. ve iyi geliyor saçlarıma...

Hiç biri saf değil...

Ben de doa yağ çıkarmaya başladığından beri aktardan yağ almayı bıraktım. Yalnız eskiden kalan bir jojoba var pek bereketli çıktı, hala aynanın önünde ,bir de eskiden kalma bebe yağı var. Bebe yağı da artık bir daha almayı düşünmüyorum, olanı bazen saçımın düğümlerini açarken kullanıyorum

Bol bol c vitamini de almaya çalış canım, aldığın ilaç daha çok emilir.

Bu dökülme sorunu biz üzüldükçe inat ediyor sanki, bu yüzden saçınla ilgili konuları bir süre ihmal etmeye çalış bence. Ben de benzer bir süreçten geçtim, üzülüp dökülenlere baktıkça geçmedi daha da arttı sanki. Sonra bir baktım minik bebecik saçlar gelmiş ben onlarla uğraşmazken

Tüm bakımlarımı durdurdum canım..Özellikle yağ bakımlarını..Şu yazı bir atlatayım..Sadece şampuan-uçlara krem ve hindistan cevizi yağı kullanıyorum serum gibi..

Oturup ağladığımı hatırlarım ben..Ama dediğin gibi sanki inat edip daha çok dökülüyorlar..

nerden alıyorsun ? kokularıda farklı kokudamı basıyorlar içine? mesela sarımsak ceviz defne badem çam terebenti.... kullanıyorum hepsini.. ve iyi geliyor saçlarıma...

canım onların bazılarının içinde bebe yağı diye bildiğimiz mineral yağlardan var. Petrol türevi olduğu için çevre dostu değil pek, fakat saçını yumuşatmasına yumuşatır. Zaten bu özelliği olmasaydı keşke çünkü bu yüzden herşeyin içine koyuyorlar

Tüm bakımlarımı durdurdum canım..Özellikle yağ bakımlarını..Şu yazı bir atlatayım..Sadece şampuan-uçlara krem ve hindistan cevizi yağı kullanıyorum serum gibi..

Oturup ağladığımı hatırlarım ben..Ama dediğin gibi sanki inat edip daha çok dökülüyorlar..

Üzülme canım ya derdinin kaynağı belli ve tedaviyi de uyguluyorsun. Hele bir demir seviyen yükselsin doa nın reklam yüzü olursun rapunzel gibi :) Reklam yapmayı sevmezler ama :23:

Canım konusundasın zaten:) Doadan alıyoruz hepimiz..Aktardan aldığında esans kullanmış olabilirler, bilemiyorum ki..Ama aldığın çok yüksek ihtimal likit parafin..Sen yine buzdolabına koyup donup donmadığına bak mavikuşun dediği gibi..Ben hiç sanmıyorum donacağını ama :1:

Ben de doa yağ çıkarmaya başladığından beri aktardan yağ almayı bıraktım. Yalnız eskiden kalan bir jojoba var pek bereketli çıktı, hala aynanın önünde ,bir de eskiden kalma bebe yağı var. Bebe yağı da artık bir daha almayı düşünmüyorum, olanı bazen saçımın düğümlerini açarken kullanıyorum

Benim de vardı jojoba..Attım onu da diğerleriyle :1:
Bebe yağında da parafin varmış baksana..
Ben de yazın denize girmeden önce kullanırdım saçıma..Nedense tuzdan koruyacağına falan inanırdım:9:

Son düzenleme:
Üzülme canım ya derdinin kaynağı belli ve tedaviyi de uyguluyorsun. Hele bir demir seviyen yükselsin doa nın reklam yüzü olursun rapunzel gibi :) Reklam yapmayı sevmezler ama :23:

Zaten burada da reklamcıları oldum ya canım :9::9::9::9::9::9::9:

Valla param olsa kendim hazırlardım bir reklam filmi, arkadaşım çeker ben oynardım :9::9::9:
Onlara can feda..

Benim de vardı jojoba..Attım onu da diğerleriyle :1:
Bebe yağında da parafin varmış baksana..
Ben de yazın denize girmeden önce kullanırdım saçıma..Nedense tuzdan koruyacağına falan inanırdım:9:

Bebe yağı zaten mineral yağ yani likit parafinin ta kendisi, içinde ekstradan koku falan bebe yağı oluyor.

Bebe yağının yani likit parafinin faydası hiç olmaz değil olur, yumuşatır ve saç telinin üzerine oturarak onu tuzdan ve başka çevresel etkenlerden de koruyabilir. Arada göz attığım yabancı bir forumda bununla saçlarını kesmekten kurtarmış arkadaşlar da var

Fakat doğal yağlar varken niye petrol türevi kullanalım ki? İsterse rapunzel yapsın çevreye ve bedene zararlı bir hammaddeyi kullanmak ilgimi çekmiyor

Back