Dn taklar ve Erkek taraf!!

buradaki çogu arkadaşımızın derdi yanında hiç gibi kalıcak belki benimkisi ama
bikaç gündür kafamı kurcalyan ve sinirlerimi bozan bi durum varbenneyaptımki
bir ay sonra dügünümüz olucak allah izin verirse
geçenlerde nişanlım bana babam dügünde takılan altınları ve paraları (bilezikler hariç)alıcak dedi
sebebiyse dügün parasını içinmiş..duyunca çok sinirlendim
sonuçtan o altınlar gelinindir neden verimkiibenneyaptımki
zaten ihtiyacı olsa ben kendiligimden verirrim ama durumuda zengin denilicek kadar iyi
nişanlımda babasını karşısına almaktan korktugu için hiç bişey diyemiyor
çünkü babasının yanında çalışıyor bide şimdi aldıgının bikaç sene daha fazlasını yapar boşuna arayı bozmayalım diyor
yinede ben çok sinirlendim daha evlenmeden böyle şeyler duymak iyice soguttu beni
susup oturmak kadr beter bişey yok
sorun para deil ama böyle cahilce davranması çileden çıkarttı beni
siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ??:1no2:

ben de takılan paraları düğün salonu parası verilsin die vermiştim ama çeyrekleri vermemiştim lülülülülülü
gerçi farketmedi yine borca gittiler sengözlerimebaksanab
aman bea sağlık olsun neki altın maltınn huzurumolsun gerisi yalann kaydirigubbakcemile5

paraların ve altınların çiftte kalması taraftarıyım bir nevi ikinizin güvencesi olur zor zamanlarınız için saklarsınız. kayınpederin düşüncesizlik etmiş düğün masrafını sadece o yapmıyorki senin ailende yapıyor o zaman senin babanda istesin varmı böyle mantıksız bir durum. ben olsam vermezdim ...

En azından dürüst davranmış da düğünde alacam haberiniz olsun demiş adam..
Burada okuyorum,insanlar daha düğün salonundayken ellerinden alınıyor herşeyi.. Hem de bir anda,neye uğradığına şaşırıyor insanlar.. Baştan söylemiş sizinki yani..
Zor bir durum tabii..Ama yapacak pek bir şey yok..
Vermicem desen,huzurunuz kaçmaz mı ileride?
Baba oğul aynı yerde çalışıyorlamış ya sürekli bu muhabbetin içinde kalır nişanlın..Çok üzgünüm çoook

cnm benm teyzemide vaktinde çok zengn biri istedi ama dayısının yanında çalışıo die istevmedi bende antepte oturuyorum ve zengn koca bulmk çok kolay ama ben istemedm çnk hepsi babasının yanına çalışıyor bir ömür boyu babasını poh pohlamak zorundaydm teyzemde o yzdn istemedi yapack bişeyn yok çnk babasına muhtaç allah bir ömür mutlu etsn ama ii dşün derm ben

canım dert etme benımde bılezıklerıme varana kadar herseyım gıttı dugun ıcın senın yıne bılezıklerın duracakmıs..tek altınlarım paralarım gıtse yıne ıyı..bıde kunyelerım bıle gıttı..senden beterlerı var yanı bana bak ıcın rahatlasın..bende yenı evlıyım..

her tarafın adeti farklıdır canım
mesela bizdede öyledir
düğünde takılan paralar erkek babasına verilir oda düğün salonunun parasını öder
takıları falan almazlar çoğu yerde böyledir bu

haklısınız aslında çok dert edilicek bişey deil ama
benim babam nişan parasına dokunmamaışken o niye almak istiyor tüm sinirim buna
sırf nişanlımın hatırına sesimi çıkartmayacagım yinede

canım inşallah allah kat kat fazlasını verrir
gerçekten önemsiz gibi görünsede insaın canı sıkılıyor elde deilbenneyaptımki

peki beyaz esyanızı mobilyanızı evinizi aldımı
eğer onları aldıysa vermen gerekebilir sıkısmıs olabilirler
ama onları almadıysa
ben sayett zırnık göstermem

peki beyaz esyanızı mobilyanızı evinizi aldımı
eğer onları aldıysa vermen gerekebilir sıkısmıs olabilirler
ama onları almadıysa
ben sayett zırnık göstermem

evin herşeyi alındı borçsuz evlenicez
ama onlar bile bana çok sıkıntı oldu götürdü beni istikbale bak ben bunları alıyorum dedi bende öteki daha güzel dedim sesini çıkartmadı
sonuç olarak eşyalarıda kendi istedigi gibi aldı
o yüzdende içim pek gitmiyor altın vermeye
kalbim kırık hala

Bende çok karşıyım bu para ve altınları alma muhabbetine, benimkini kimse istemedi hoş istesede asla vermezdim ama ablamınkileri istediler kan beynime çıktı, hala sinir olurum aklıma geldikçe, sana takılanları verme bence, nişanlın ne yaparsa yapsın, sonuçta senin ailendense para ve küçük altın takacaklar, kendininkileri verme annene veya kardeine ver tembihle kimseye vermemesini, düğün bitince yada balayı dönüşü alırsın onlardan.

çok haklısın canım bend eöyle düşündüm ama demişki kayınbabam gelinin üzerne takılanlarıda alıcam demiş:1no2:
ben yinede kendiminkileri vermemek için elimden geleni yapıcam

çok haklısın canım bend eöyle düşündüm ama demişki kayınbabam gelinin üzerne takılanlarıda alıcam demiş:1no2:
ben yinede kendiminkileri vermemek için elimden geleni yapıcam

Ne münasebet ya hangi hakla alabilir, senin sülalen takı takacak ve kayınpederin alacak o takıları öylemi? Sana takı takacakların düğünleri olunca kayınpedere dersin ki, " düğünde bana x akrabam para takmıştı, şimdi onların düğünleri var, bir zahmet gidin takısını takın" de. İnan çok sinir oluyorum bu durumlara.

kan beynime sıçradı benimde ne hakla benim altınlarımı alabilirki
vermicem kararımı verdim gelin odasınada kimseyi girdirmeyecegim normalde kim kim giriliyor bilmem ama bitek eşimle ben olucam

benim eşimin ailesinin durumu çok çok iyiyken bütün küçük altınları almışlardıki en az120 tane vardı

oluyor böyle şeyler belkide sizinkilerin ihtiyacı vardır hem babasına ne diyebilir sonuçta babası yani üstelik yanında çalışlıyormuş bi bakıma el mahkum

bir konuşun belki gerçekten ihtiyaçları vardır
sana takınlanları vermek zorunda değilsin tabiki

ablamınkınde dedıler bıze '' biz dugunde takılan altınları alcaz'' die hemde bunu taa söz kesılmede dediler sonra annemde dayanamayıp sizin borcunuz harcınız oluyorsa bızımde oluyor bende bana gelen kızıma takılan altınları alıcam dedi .. kadın bunun üzerine bi şokk gecırdı neymıs biz alamazmısız ,altınlar onların hakkıymıs filan... sonrası dugun zamanı oldunda gercektende annem dedigini yaptı ablama takılan altın ne varsa hepsını aldı sakladı.ablam yurtdısına gelın gitti ve turkıyeye geldıklerınde ona takılan altınları yine ablamın elıne verdı (kaynanasının habrı yok bundan) ablamda burda altınları alıp bir kuyumcuda degeri neyse kendıne trabzon hasırı yaptırtdı set olarak..buna duyan kaynanası deliye döndü çok olaylar oldu .. ama sonucta onların taktıgı bitane altın yok hepsını bizim taraf taktı ona ne oluyokı
Allah yardımcın olsun canım... en basta nasıl ezılırsen oyle gider.. bence kendını ezdırmemeye bak a.s.

bi kayınpeder olarak yapması gerekeni yapmış ise valla ver gitsin ya huzurunuzu bozmayın derim
belki sizin için güzel şeyler yapacaktır..
huzurubnuzu bozmaya değmez :delphin
:

bende verdim canım düğünde toplanan altınların hepsini sadece onların taktığı bilezikler ve setim kalmıştı..o zamanlar gücüme gitmedi ne yalan söyleyeyim ama bende 3 yıl sonra kaynımın düğünü oldı ve ondan alamadılar hiçbirşey vermedi eltim sadece 1 hafta konuştular vermedi etmedi diye sonra sustular hatta şimdi o ne yaparsa yapsın iyi gelin bu olaylardan sonra cok gücüme gitti ve şimdi hakkımı helal etmiyorum onlara

ya ben buyuk konusmak ıstemıyorum ama kötu bır sey bu yaa
ama esım cok borc yaparsa bıraz verebılırım ama eşimeeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…