Dn taklar ve Erkek taraf!!

sen nasl davranacagını tabıkı daha ıyı bılırsın.. Valla su bıgercek kı bazen kayınvaldeler ne konuda olursa olsun düşünmeden hareket edıyolar.. Benımkı takılarla ılgılı deıl ama bu sabah bı sok! yasadım desem yerıdır :)
Eşimin dogum günü bugun,bense gunler öncesınden planlarımı yapmıstım sürpriz yapacaktım ama olmıcak :( sabah 7 de eşimin tlfnu caldı,arayan kayınvaldem! suan termınaldeyız gel bizi al!!! neymiş ogluna surprız yapmak ıstemıs.. Ya ben daha 4 aylık evlıyım ya.. Zaten dugunden once hıc dogum gunlerınde özel gunlerde beraber olamamıstık eşimle(işinden dolayı),daha ılk özel gunumuzde SÜRPRİZ yapmıslar..

böyle emrivakilere de sinir olurum, valla bu altın davasında ben eşime dedim ailenden hiçkimse bu eve girmeyecek. bu mahalleye adım atmayacaklar dedimşakkıdı, eşimin ailesi ile farklı şehirlerde yaşıyoruz, yüz vermediğim içinde gelemiyorlar. aslında yavaş yavaş izin vermeyi düşünüyorum çünkü benim ailem sürekli geliyor, onunkiler de gelsin bu kadar ceza yeter sanırım sizce? hatta bi kere istanbula geldiler abisiyle kiz kardeşi, amcalarının yanına gitmişer, bizde uğradık yanlarına, çıkarken gelin bize bizde kalın falan demedim, eşime de tembih ettim aklın varsa çağırma diye.

böyle emrivakilere de sinir olurum, valla bu altın davasında ben eşime dedim ailenden hiçkimse bu eve girmeyecek. bu mahalleye adım atmayacaklar dedimşakkıdı, eşimin ailesi ile farklı şehirlerde yaşıyoruz, yüz vermediğim içinde gelemiyorlar. aslında yavaş yavaş izin vermeyi düşünüyorum çünkü benim ailem sürekli geliyor, onunkiler de gelsin bu kadar ceza yeter sanırım sizce? hatta bi kere istanbula geldiler abisiyle kiz kardeşi, amcalarının yanına gitmişer, bizde uğradık yanlarına, çıkarken gelin bize bizde kalın falan demedim, eşime de tembih ettim aklın varsa çağırma diye.

Aynen bu emirvakiye bende sinir oldum,ayrıca sabahın köründe pat diye yeni evlilere baskın yapar gibi gelinir mi,düşünebiliyor musun?? Valla dedim keşke daha önce haber verseydiniz anne dedim,o zaman surprız olmazmışmışmış...:kızgın: ınanın eşimde acayıp kızdı..Sanırım bunlarda genetık sabahları rahatsız etmek:) balayından döndüğümüzün ertesi günü yıne sabah 7 gıbı falan benım tlf calıo,(eşim kapamıstı kımse aramasın dıe)baktım görümcem.. izmire semınere gıdıormus nısanlısıyla, balayından döndüysenız biz evın önundeyız sıze gelıyoruz kahvaltıya demesın mı:) evde bisey yok,alısverıs yapmaya vakıtte olmamıstı gece gelmıstık balayından,valla ben köpürüyordum ki eşimi hıc sormayn zaten,ama bu son oldu artık görumcemın adı fazla gecmıyor evde.. Anlatsak bıtmez bu kayınvalde görümce dertleri arkadasım vallahı..

kızlar ne kayınvalidesi ya:)

düğün bitti kız kardeşim gelin ve damat masamıza geldi

el,indede annemin çantası

annem bana kız tarafından takılan takıları istiyor

borca girmişler beni evlendiriken onu bana akılanlara güvenerek kapatırız diye düşünmüşler

düşünün herkes şokta eşim annem tartıştılar

ben ağlamaktan öldümm

annem hiçbirşey olmamış gibi sanki kendi istememeiş gibi davrandı

ömrüm boyunca unutmayacağım olaylar arasında

bana küstüler takıları vermedim diye

neler var neler anlayacağınız bunu bana yapan üvey annem değil öz annem düşünün kaldı ki

kaynanalar neler yapmasın öyle değil mii

sıkmayın canınızı ne anneler var bi bilseniz

ve düğün yaparken hiç birisi de yardım etmedi eşim de bende çalışıyorz diye yıktılar üstümüze herşeyi 1.5 sene gecti hala ödüyoruz ne bitmedik borcmuş aq

burayı okumadan takıları alınan tek kişi annemle yengem sanıyordum ama babaanneme has bi durum değilmiş bu takı almak demekki:dance:
yengem takıları düğünden sonraki ilk sabah alındığı anda ne biçim ailen var diyip boşandı amcamdan.1 gün sonra boşanan bir çift oldular yani.allahtan annem dayanmışta ben olmuşum:lepi:

kızlar ne kayınvalidesi ya:)

düğün bitti kız kardeşim gelin ve damat masamıza geldi

el,indede annemin çantası

annem bana kız tarafından takılan takıları istiyor

borca girmişler beni evlendiriken onu bana akılanlara güvenerek kapatırız diye düşünmüşler

düşünün herkes şokta eşim annem tartıştılar

ben ağlamaktan öldümm

annem hiçbirşey olmamış gibi sanki kendi istememeiş gibi davrandı

ömrüm boyunca unutmayacağım olaylar arasında

bana küstüler takıları vermedim diye

neler var neler anlayacağınız bunu bana yapan üvey annem değil öz annem düşünün kaldı ki

kaynanalar neler yapmasın öyle değil mii

sıkmayın canınızı ne anneler var bi bilseniz

Allah Allah.. Neticede sizin annenızde kayınvalde artık ama cok uzuldum yaa.. Valla benım annem kına gecemde kendısıne verılen takılarda dahil düğünümüzde hepsini taktı..

insan bunları okudukça gördükçe psikolojisi bozuluyor. boşyere stres yaşıyoruz ya. hayatımızda derdimiz yokken kaşınıyoruz. kaynana kayınvalide görümce elti ne biliyim bir sürü derdin altına giriyoruz. ben boşuna demiyorum bana dügünde takı takmayın hiçbirşey istemiyorum diye. hiçbirşey olmazsa dertte kalmaz tasada :D

Evet kızlar, bütün bunları okuduktan sonra ....
Kayınvalidemle annemi sarılıp öpmek geldi içimden. Çok şükür böyle şeyler yaşatmadılar bize
Ben artık hiçbir nikahta, düğünde altın maltın takmayacağım.
Gelini ilk gördüğümde evinde mi olur, işinde mi olur, her neredeyse...
Eline vericem altınımı.
Ben yeni evlilere yardım olsun diye takıyorum, bırak işe yaramayı, bir de üzüntü kaynağı oluyor yeni gelinlere.

Ardindan BIN LAF dinleyip sizin yüzünüzden bukadar borca girdik...

Size dügün yaptik ettik bictik laflarini duymaktansa ALTIN,PARAM,SON KURUSUM herseyi vermeye hazirim..

Biz takidan cikan bütün parayla bütün herseyi ödedik altinlarim bana kaldi cünkü baya taki/para takildi altinlarim kasada ve nezaman bozduracagima kimse karisamaz ne benim ailem nede esimin ailesi tek ben ve esim karar veririz buna, geri kalan bir kac borc vardi onuda esimin kenadarda kösede parasi vardi onla ödedik üstüne birde kayinbabam biraz borc yapmisti onlarin borcunuda ödedik bir yardimimiz dokunsun diye ama benim suanda tek mutlu oldugum olay: hic kimseden hic bir sekilde laf isitmek zorunda olmamamiz kimse biz yaptik,ettik,bictik,borc altina girdik sizin yüzünüzden demiyor birkere demeye kalkistilar oda kayinpederin kendine yaptigi borcu (dügünde kendilerine aldiklari elbiselerin borcu ) ödeyince sustular ama esimde ona göre davraniyor artik onlara ...

BENCE HİİİÇ KENDİ ANNENİ KANDIRMA KAYNANANA DEKİ (ki o da kendi annengile deme ha ben sana geri vercem demiş ama sözünde durmamış) KENDİ ANNEMLERE SÖYLEMEK ZORUNDA KALACAĞIM ÇÜNKÜ ANNEM KİME NE GİTCEK SAĞIN SOLUN DÜĞÜNÜ OLUYO HATIRLAYAMIYARIM KİMİN NE TAKTIĞIN ALTINLARI Bİ ÇIKARSANA DEDİ ,,BUNU DAHA NE KADAR DEVAM ETTİRİRİM ANNEM ALTINLARI GÖRMEK İSTİYO İME NE GÖTÜRCEĞİNİ BİLMEK İÇİN DE KAYNANANA,,,HERALDE MAHÇUP OLMA KORKUSU SARAR NEBİLİM

YAZILANLARI OKUDUKÇA ÇOK KÖTÜ OLDUM
canını sıkma daha fazla ...herşeyin başı sağlık..umarım ileride kat kat fazlasına
sahip olursun...ağzının tadı yerinde olsun yeter bence..

Son düzenleme:
KAYINVALiDENİN YALAN SÖYLEMESİ SİNİR BOZUCU.
MADEM ÖYLE BAŞTAN DESEYDİ BEN EMEKLİ MAAŞIYLA SİZE DESTEK OLAMAM DİYE.
BİNBİR TÜRLÜ YALANLA NEREYE VARMAYA ÇALIŞTI.
BENCE SEN ANNENE ANLAT, KAYINVALİDENE DEKİ ANNEMLERE SÖYLEDİM SİZE VERDİĞİMİ.
ONLARDA SIKIŞMIŞ, BENDEN BORÇ İSTİYORLAR GERİ ÖDEMEYİ ANNEMLERE YAPIN.
BU KONUDADA ANNENLE İŞBİRLİKÇİ OL. SONUÇ OLARAK ANNEN KIZAR BAĞIRIR AMA, DAHA DENEYİMLİDİR.
AMA ANNEN ARAYA DİREKT OLARAK GİRMESİN, NE DE OLSA YÜZ GÖZ OLUNMUŞ OLUR.
SONRA ORTADA DAHA CİDDİ SORUNLAR OLURSA ( Allah göstermesin ) ANNENİN NE EŞİNİN YANINDA, EN AİLESİNİN YANINDA BİR AĞIRLIĞI KALMAZ.
ZATEN ÖDEMEYECEKSE ANNENDE İSTESE ÖDEMEZ.
SADECE SEN ANNENİN ADINI KULLAN, AMA ABARTMADAN.

AYNI DURUM BENDE OLSA BU YÖNTEMLERE BAŞVURURMUYDUM BİLMİYORUM.
BU KADAR SİNİRLENİRSEM, GERİDE GELMEYECEKSE BAŞIMIN GÖZÜMÜN SADAKASI DER KORDUM MESAFEMİ.
AMA TARLASI VAR DİYORSUN,, DURUMU VAR DİYORSUN GERÇEKTEN BÖYLEYSE ÇOK ÇİRKİN.
DURUMU OLMAZ TABİİ Kİ SİZDEN ALMAYACAK KİMDEN ALACAK.

BİZDE BENZER DURUMU YAŞADIK....
ALTINLARMI DİREKT OLARAK İSTEMEDİ AMA, İMA ETTİ.
BİZİMKİLERDE DÜĞÜN TARİHİMİZİ BİLE 3 HAFTA KALA ÖĞRENDİLER. ( O kadar ilgililerdi yani )
SONRA EL ÖPMEYE GİTTİĞİMİZDE, NE KADAR TAKIN OLDU DİYE SORDU ve ELTİSİNİN GELİNİN TAKILARINI ALDIĞINDAN BAHSETTİ.
BENDE ONU DUYMADIMDA ÇOK ŞAŞAAALI OLMUŞ HERŞEYLERİ ÇOK BORÇLANMIŞLAR DESTEK İSTEMİŞLER DEDİM.
YANİ SEN NE YAPTINDA NE İMA EDİYORSUN DEMEYE GETİRDİM.
SONRA BUNLARA KİRA VERGİSİNDEN 6000 YTL BORÇ ÇIKTI.
BANA DOKUNDURDULAR ALTINLAR DURUYORMU DİYE
BENDE DURUYOR TABİİ ONLARI KOLAY KOLAY BOZDURURMUYUM DEDİM.
GİTTİ KREDİ ÇEKTİ. ( Hiç sanmıyorum çünkü gerçekten durumu iyi )
BİZ EŞİMLE KENDİ İMKANIMIZLA KREDİYLE EV ALMIŞTIK DÜĞÜNDEN ÖNCE, EPEY BORÇ VARDI. ( Takılarımı da krediyi ödeyemezsem diye güvence olarak tutuyordum )

AMA BİZİMKİ İNAN DÜĞÜNDE 4 BİLEZİK TAKTI BAŞKADA BİR İĞNE ALMADI.
NE DÜŞÜNDÜ NE DÜŞÜNMEDİ BİLMİYORUM DÜĞÜNDEN 1,5 YIL SONRA 5000 YTL VERDİ BİZE ( Ev hediyesiymiş )
YANİ BAŞTAN RENGİMİ BELLİ ETTİM.
ŞİMDİ DE BORÇ HARÇ BİTTİ.
ZAMAN ZAMAN HEDİYELERİMİZİ ALIYORUZ, ONLAR BİZE, BİZ ONLARA
MUTLU MESUT DEVAM EDİYORUZ.

İNŞALLAH HERŞEY İSTEDİĞİN GİBİ OLUR.

çok yakın sana güvenen arkadaşın akraban ablan vs varsa onların takılarını göster derim ben.üzerinden iki yıl geçmiş olması ve annenin ısar etmesi ilgünç geldi bana.ayrıca bunu annenle paylaşmalıydın en başta..

benimde başıma hemen hemen aynısı geldi sendden gene istediler canım benım kolumdan ılk gece cıkardılar neymıs rahat ıs yapamazmısım evledıgım sabahı 23 bılezıkten koluma 12 tane taktılar 12 de tek tek yedıler
nasılmı yok amcadan ıkı bılezk aldk vs. diye yanı para ceyrek altınları ise hiç görmedm burdan komsular yeni gelınmıyya beni görmeye gelirken hediye getiriyolar valide ben götürdüm bana geldi deyip alıp evine götürdü yaaaaaa

ben olsam anneme doğru olanı söylerdim. sonuçta seni en iyi anlayacak olan yine annendir. bu şekilde yalanlar söyleyerek nereye kadar götürebileceksin.sen o altınlardan ümidini kes bence. eşinle de böyle bişey için kavga etme.

senin yasadiklarinin aynisini ben yasadim
dugunume davet ettigim insanlar sordu ne eksiginiz var ne alalim diye
esim para takin dedi
bizde seviniyorduk cok para takilacak ihtiyaclarimizi giderebilecegiz diye
dugun salonunda daha dugun bitmeden kaynanam tuvalette aldi paralari benden
neymis dugunu o yapmis borc odeyecekmis
ben 1 bardak soguk su ictim inan
yapilacak baska bir sey yok

senin yasadiklarinin aynisini ben yasadim
dugunume davet ettigim insanlar sordu ne eksiginiz var ne alalim diye
esim para takin dedi
bizde seviniyorduk cok para takilacak ihtiyaclarimizi giderebilecegiz diye
dugun salonunda daha dugun bitmeden kaynanam tuvalette aldi paralari benden
neymis dugunu o yapmis borc odeyecekmis
ben 1 bardak soguk su ictim inan
yapilacak baska bir sey yok

Okuyunca kanım dondu :1shok:
Nasıl isteyebiliyor,utanmıyor mu acaba??
Madem ödeyemeyeceksın ne dıye düğüne kalkışırsın..
Hukukende gecerli olan birşey var,maalesef kımse anlamıyor..
Resmi nikah olduktan sonra gelinde bulunan bütün takılar ziynete
girdiği için,eşler boşansa dahi o takıları verip vermemek gelinin gönlüne kalmış birşeydir..
Kimse zorla alamaz..
Ama gününmüzde öyle seyler oluyor kı kımse bunların önüne gecemıyor..

cook üzüldüm :(((((
annen bence coook haklı oda sonucta senın ıyılıgını ıstıyooo malını kaptırma ılerde bı derdıne ılac olur dıye düşünür
ve ısrarla görmek ıstemesıdee anlamıstır hıc takmadıgın ıcın yanııı :(( bence annene güzellıkle anlat annecım böyle böyle oldu dıyee güvendım kaynanama ama sonuc bu dıyeee belkı annen de kaynanala laf arasında konusur ve kaynanan utanır vermek zorunda kalır ayrıca bu devırdee cooook emeklı maasıyla aglunu evlendıren ona sıgınmasın bencee fazla yüzsüz senın kaynanaan yaaa
cook güz verme ara ara ıstee biryerde oda sıkısıp kendını suclu hıssedıp verebılır az az da olsa :))
UMARIM TABİİİİİİİİİ

Back