Dn taklar ve Erkek taraf!!

ben düğün takılarının çiftte kalması taraftarıyım...banada böyle söylense hoşuma gitmezdi. ve ailem hiç hoş karşılazdı....sizin aileniz biliyormu? nasıl karşıladılar......

belki bu fikrim herkese cok komik gelebilir ama herkese sölerdim kendi tarafımdakilere böle böle bi durum var bana takı takmayın anneme verin bana ne verceksiniz onlar ölekurnazsa bende kurnazım

bende büyük konuşmayım ama bende vermeyi düşünmüyorum. zaten evlenirken en az masrafla evlenmeyi planlıyorum . yani herşey alıp evi hınca hınç doldurma niyetim yok. ama benim annem altta kalmaz biliyorum. en güzeli gulpembe1984ün dediği gibi kendi tarafınızdan kimseye altın taktırmayın annenize kızkardeşinize versin. bilekziklerimi de kolumdan çıkarıp alamazlar yok öyle.

illaki vereceksen onların taktıklarını ver o zaman..kendi ailenin tarafından takılanları verme
yada şöyle bişi var..madem düğün masrafları için alacaklardı size niye onlar düğün yaptı..gidip kredi çekse idiniz kendiniz yapsaydınız..yada nişanlın para biriktirseydi..o zaman böyle saçma mevzulara girmemiş olurdunuz

belki bu fikrim herkese cok komik gelebilir ama herkese sölerdim kendi tarafımdakilere böle böle bi durum var bana takı takmayın anneme verin bana ne verceksiniz onlar ölekurnazsa bende kurnazım

evet bencede mantıklı..ya şöylede olabilir..kına gecesinde kız tarafı altınlarını parasını takar..düğünde takmaz..benim eltim öyle yaptı..onlardada böyle bir sorun oldu..kına gecesinde kız tarafı altınları paraları taktı..düğündede sadece erkek tarafı taktı..kız tarafı takmadı..hatta biz bilmiyorduk..düğünde tkacaktık..bize takmayın,altınları alacaklar dediler..eltime verdik..

buradaki çogu arkadaşımızın derdi yanında hiç gibi kalıcak belki benimkisi ama
bikaç gündür kafamı kurcalyan ve sinirlerimi bozan bi durum varbenneyaptımki
bir ay sonra dügünümüz olucak allah izin verirse
geçenlerde nişanlım bana babam dügünde takılan altınları ve paraları (bilezikler hariç)alıcak dedi:kızgın:
sebebiyse dügün parasını içinmiş..duyunca çok sinirlendim
sonuçtan o altınlar gelinindir neden verimkiibenneyaptımki
zaten ihtiyacı olsa ben kendiligimden verirrim ama durumuda zengin denilicek kadar iyi
nişanlımda babasını karşısına almaktan korktugu için hiç bişey diyemiyor
çünkü babasının yanında çalışıyor bide şimdi aldıgının bikaç sene daha fazlasını yapar boşuna arayı bozmayalım diyor
yinede ben çok sinirlendim daha evlenmeden böyle şeyler duymak iyice soguttu beni
susup oturmak kadr beter bişey yok
sorun para deil ama böyle cahilce davranması çileden çıkarttı beni
siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ??:1no2:

canım sende yine bileziklerin kalacak...
benden onuda aldılar paralara çeyreklere bileziklere kadar hepsini düğün günü aldılar...
çok zor bi durum unuttummu hayır unutmadım hiçbir zamanda unutmayacagım içimde hep kalacak...
sanada bişey diyemem,nasıl hareket edeceğini sen daha iyi bilirsin...:teselli:

ben düğün takılarının çiftte kalması taraftarıyım...banada böyle söylense hoşuma gitmezdi. ve ailem hiç hoş karşılazdı....sizin aileniz biliyormu? nasıl karşıladılar......
canım tam olarak bilmiyorlar bilselerde bişey degişmezki kayınbaba gerçekten çok fena

aynısını bende düşünmedim deil hatta nişanlım bile öyle yap dedi
ama millete bunu nasıl açıklayabilirimki zaten yakın akrabalarım bilezik takıcak
taa uzaktan akrabalara nasıl söylenir
anneme desem sen topla diye bu seferde annem altınların peşine düşmüş gibi olur yanlış anlaşılır

ya güzelim senin kına gecen falan olmayacakmı?davetiye verirken söylesin annen..düğünde değilde kına gecesinde takınızı takın..düğünde erkek tarafı takacak...kız tarafı takmayacak..onlarda ona göre davranır..eltim öyle yaptı..

Vermem, gerçekten vermem. Verip ona karşı sürekli geçmeyecek bir kızgınlık duyacağıma, "gelin vermedi" desinler daha iyi...
Söylüyorum verirseniz,pişman olacaksınız... Kızgınlığınız ailenize yansıyacak. Oğlunu evlendirirken sizemi güveniyordu, yapsaydı birikimini....Siz vermeyince oğlunu işten çıkaracak hali yok heralde.

ya güzelim senin kına gecen falan olmayacakmı?davetiye verirken söylesin annen..düğünde değilde kına gecesinde takınızı takın..düğünde erkek tarafı takacak...kız tarafı takmayacak..onlarda ona göre davranır..eltim öyle yaptı..

kına gecem evde olucak ve tahminim öle kimse gelemez kış günü arkadaşlarım ve yakın akrabalarım arasında olur
aslında şeyta diyorki dügünde kap mikrafonu ve lütfen kimse takı takmasın hepsini kayınbabam alıcak dekötükedihüso

Vermem, gerçekten vermem. Verip ona karşı sürekli geçmeyecek bir kızgınlık duyacağıma, "gelin vermedi" desinler daha iyi...
Söylüyorum verirseniz,pişman olacaksınız... Kızgınlığınız ailenize yansıyacak. Oğlunu evlendirirken sizemi güveniyordu, yapsaydı birikimini....Siz vermeyince oğlunu işten çıkaracak hali yok heralde.

kayınbaba gerçekten çok zengin bilmem kaç tane evi var zaten niye alıyor bende anlam veremiyorumki
bizimi sınamaya çalışıyor ne yapıyorbenneyaptımki
şimdi vermessek nişanlı diyorki üzülen biz oluruz sorun işten çıkartmak degil destegini kaybetmek
ama ben karaımı verdim kendi altınlarımı vermeyecegim
nişnlımda ister versin ister vermesin beni ilgilendirmez:1closedeyes:
allah cahil insanlardan uzak tutsun başka bişey demiyorumm:1no2:

malı mülkü varsa birde üstüne altınları istiyors yazıklar olsun
ya şöyle bişi esen..annemlerde düğünde takılanları istiyor..onlarda zor durumda kaldı..bende bana takılanları vereceğim..sende sana takılanları ver o zaman desen....
yanlış anlamadıysam kayınpederin hem kendi hemde sizin taraftan tkılanları istiyor

ben olsam asla vermezdim yerinde olsam
onlar sana ve eşine takılıyor babasına nolyorki
oğlunu evlendiriyor bide üstüne paramı kazanmak istiyor
durumu yoksa düğün yapmasın nikah yapsın oğluna
lafa gelince evlat evlendirdik demesini bilir kesin
yok arkadaşım sakın verme
niye verecen onlar size ilerde çok lazım olacak
şimdi verelim ilerde daha iyilerini alır muhabbetlerinede kanma
ilerde daha iyisini alacaksa şimdi niye alsın sizden? madem durumu iyi
senin aileninde masrafı olacak ozaman bir kismida onlara verilmeli
öyle değilmi

Cabnım seni üzmek istemem de düğüne kadar erkek tarafı yapıyor bir dünya borc sonra da takı paralarını toplayıp onları kapıyor
Bende dahil çokkk evli bayanın basından böyle geçti bu düğün olayı...
ha insan çok kızıyor çok laf ediyor soğuyor ama
yapılacak hiç birsey olmadıktan sonra ...

malı mülkü varsa birde üstüne altınları istiyors yazıklar olsun
ya şöyle bişi esen..annemlerde düğünde takılanları istiyor..onlarda zor durumda kaldı..bende bana takılanları vereceğim..sende sana takılanları ver o zaman desen....
yanlış anlamadıysam kayınpederin hem kendi hemde sizin taraftan tkılanları istiyor

evet canım aynen öyle istemiyorki zaten bana soran kim direk onlar benim diyor
benim bişey demem onun yanındagerçekten fayda etmez alıcam dediyse alır
ne kadar almak istesede ben bana takılanları vermiycem kararıyım
çöpe atarım yinede vermem:1closedeyes:

canim belki seni deniyordur. simdi dugunde erkegin boynuna kurdela asin. seninde kesen olsun. yaninda da can bir arkadasin. ister bilezik ister ceyrek olsun, senin taraftan ise keseye onlarin taraftan ise ya sana ya damada. seninkiler kesede biriksin. taki fasli biitnce keseyi arkadasin alir, annene verir. farkederlerse de ben kaybederim onda dursun dersin. ver alitnlari derse de siizn taktiklariniz burada al dersin verirsin.

sonra da ikide bir dersin. ne taktiniz ki dugunde falan diye. boyle kayinbabaya boyle cevap yakisir.

orada sana takilsa biel al keseye at. yonlendir sen takanlari. bilezik de olsa al at keseye. hem agzi kapali gorunmez de.

kayınbaba gerçekten çok zengin bilmem kaç tane evi var zaten niye alıyor bende anlam veremiyorumki
bizimi sınamaya çalışıyor ne yapıyorbenneyaptımki
şimdi vermessek nişanlı diyorki üzülen biz oluruz sorun işten çıkartmak degil destegini kaybetmek
ama ben karaımı verdim kendi altınlarımı vermeyecegim
nişnlımda ister versin ister vermesin beni ilgilendirmez:1closedeyes:
allah cahil insanlardan uzak tutsun başka bişey demiyorumm:1no2:

canım o takılan altınlar senin benim olmuyor
eğer senin benim ayrımını daha altınlarda yaparsanız evliğiniz çok sağlam temeller üzerine kurulmaz
o altınlar SİZİN, ikinize takılıyor
ya hepsini vereceksin yada hiç birini
bunlar benim bunlar senin diye bir ayrım yaparsanız daha baştan kayıpedersiniz

verme güzelim..ailemde istiyor onlarda masraf yaptı zor durumdlar de,verme..ne diyecek o zaman..oğluna takılanları alsın..seninkileride ailen alsın,sonra al onlardan

bence wer gitsin mutluluğunda önemli değil altın falan geçici ağzınızın tadı bozulmasın

canım o takılan altınlar senin benim olmuyor
eğer senin benim ayrımını daha altınlarda yaparsanız evliğiniz çok sağlam temeller üzerine kurulmaz
o altınlar SİZİN, ikinize takılıyor
ya hepsini vereceksin yada hiç birini
bunlar benim bunlar senin diye bir ayrım yaparsanız daha baştan kayıpedersiniz

ya ona bakarsan kız tarafının yaptığı masrafı düşünen yok..oğlan belki para biriktirdi masraf yaptı düşünen yok..belki borçları var o altınla ödeyecekler..düşünen yok...kız borca girdi düşünen yok
adam zaten baştan kendini kayırmaya çalışıyor , kendi rahatını düşünüyor..ben borçtan kurtulayım da onlar ne yaparsa yapsın

Back