Dn taklar ve Erkek taraf!!

canim belki seni deniyordur. simdi dugunde erkegin boynuna kurdela asin. seninde kesen olsun. yaninda da can bir arkadasin. ister bilezik ister ceyrek olsun, senin taraftan ise keseye onlarin taraftan ise ya sana ya damada. seninkiler kesede biriksin. taki fasli biitnce keseyi arkadasin alir, annene verir. farkederlerse de ben kaybederim onda dursun dersin. ver alitnlari derse de siizn taktiklariniz burada al dersin verirsin.

sonra da ikide bir dersin. ne taktiniz ki dugunde falan diye. boyle kayinbabaya boyle cevap yakisir.

orada sana takilsa biel al keseye at. yonlendir sen takanlari. bilezik de olsa al at keseye. hem agzi kapali gorunmez de.

canım ya çok teşekkür ederim gerçekten süper bi fikir
kk kadınları gerçekten çok zeki yaaaaŞeniz
öyle yapıcam daha mantıklıı

arkadaşım dugun gunu olmadan ıkı aile oturup konuşşun bu konuyu. hatta aile buyuklerinden rıca edin. yoksa dugunden sonra o heyecanla o mutlulukla pek saglıklı duşunemezsiniz ve olan dugunde takılanlara olur. bence çok cıddı bır durum bu. mıllet ıkı bılezik için kadını öldürüyor bu hayata artık. dugun demek evlilik demek guvence demek. bır guvencen olmalı. malesef sevgi karın doyurmuyor. ekonomınıde saglama alman gerekli .çünkü ekonomi iyice kötuleşiyor elinizde bı bırıkımınız olsa fena mı olur? kesinlikle verılmemeli. hatta tartışma bıle çıksa bu sebepten çıksın. iki laf işitcem kötu gelin olucam deyıpte susmak malesef karnını doyurmucak. hakkını savun . zaten ıyı olsanda kötu dıcek bırı hep cıkar . hiç olmazsa elinde paranız olsunda oyle kötu gelin desinler.

ya ona bakarsan kız tarafının yaptığı masrafı düşünen yok..oğlan belki para biriktirdi masraf yaptı düşünen yok..belki borçları var o altınla ödeyecekler..düşünen yok...kız borca girdi düşünen yok
adam zaten baştan kendini kayırmaya çalışıyor , kendi rahatını düşünüyor..ben borçtan kurtulayım da onlar ne yaparsa yapsın

evet o yüzden o altınların hiç birini vermemesi gerekiyor
nışanlısıda bir zahmet babasına altınları vermeyi düşünmedikleri söylesin olsun bitsin
ben olsam ailemi bile devreye sokardım yani elimden altınlarımı almak istiyorlar diye
bana böyle bir saygısızlık yapılsaydı kesin susup bir kenarda oturmazdım

[/B]
canım o takılan altınlar senin benim olmuyor
eğer senin benim ayrımını daha altınlarda yaparsanız evliğiniz çok sağlam temeller üzerine kurulmaz
o altınlar SİZİN, ikinize takılıyor
ya hepsini vereceksin yada hiç birini
bunlar benim bunlar senin diye bir ayrım yaparsanız daha baştan kayıpedersiniz

yok canım benim demiyorumki ben zaten bana takılanlar diyorum ben zaten bana takılanları onun ailesine vermesem bile kendim gidip harcamıcamki eşimle benim olucak
sen beni yanlış anladın hayatımŞeniz

verme güzelim..ailemde istiyor onlarda masraf yaptı zor durumdlar de,verme..ne diyecek o zaman..oğluna takılanları alsın..seninkileride ailen alsın,sonra al onlardan

evet öyle benim babam gerçektende çok zorlanıyor bi çeyiz dünyanın masrafı sandık çeyizi pek gözle görünmüyr ama en çok parada kız tarafı harcıyor

bence wer gitsin mutluluğunda önemli değil altın falan geçici ağzınızın tadı bozulmasın

inşallah vermek zorunda kalmam canımm gerçekten içim istemiyor:1no2:

ya aslında böyle bir konunun konuşulması bile çok ayıp..kendi çocuğunu evlendiriyon tabii ki masraf yapacan..borca girecen..
madem aileler altınları alacaktı siz para biriktirip evlenseydiniz yada kredi çekseydiniz.valla başınız ağrımazdı,kimsede ver altınları demezdi...ooohhh ne güzel..önce düğün yapacaz derler ,masraf yaparlar ,sonra bana borcun var ver derler..banka gibi çalışıyor mübarekler
valla biz eşimle kendimiz evlendik hiç te başımız ağrımadı..

evet o yüzden o altınların hiç birini vermemesi gerekiyor
nışanlısıda bir zahmet babasına altınları vermeyi düşünmedikleri söylesin olsun bitsin
ben olsam ailemi bile devreye sokardım yani elimden altınlarımı almak istiyorlar diye
bana böyle bir saygısızlık yapılsaydı kesin susup bir kenarda oturmazdım

işte onu söyleyemiyor babasıyla pek bi münasebeti yok ama öyle diklenemezde
ailemi devreye soksam ne degişckki bide benim üzülcekler babama hiç kıyamıyorum şu sıralarbenneyaptımki
evet prensesim dedigin gibi çok büyük bi saygısızlık ama benim yaptıgım susup otrma deil
kalitemi düşürmeme
gerçekten yüz göz olmaya degmez
ne yapıcaksam o gn yapmalıyım ya vericem ya vermicem çözüm bu
dua ediyrum allah tarafından böyle bi terbiyesizlik yapmaktn vazgeçsin

bence soylede yapabılırsın illakı alcaz diyolar madem elınden altınları;
gerı alcaklarsa neden takıyorlar gosterıs için mi?? eger oyleyse hiç takmasınlar bence ..
bu arada bıran önce durumu ailene izah et , onlara gore mantıklı olan neyse onu yaparsınız artık..
ama bu arada bi arkdasında dedigi gibi sankı hiç kız tarafı borc yapmıyor hep erkek tarafı yapıyor borcu harcı :kızgın: ailenede soyle sen tatlım..

alsınlar başlarına çalsınlar dicem ama demiyorum onlar senin hakkın bari yakın çevrendekilere de küçük altın falan takmasınlar mümkün oldukca bilezik taksınlar güçleri yetmiyorsa birleşip taksınlar

Benim düğünüm bittiğinde paraları ve altınları eşim annesine vermişti, düğünden sonra alırız diye. Ertesi gün el öpmeye gittiğimizde aldık. Ama içinde sadece 3-5 çeyrek vardı, bilezikler bendeydi. Ben de eşime sordum altınlar, paralar nerde diye, annemler salona verdiler dedi.

Deliye döndüm, neden baştan söylemediler, bilseydim düğün yerine nikah yapardık dedim. Ama olan olmuştu.Emin ol bu genelde bütün erkek ailelerinin yaptığı birşeydir.

Altınlar, paralar gitti, bizde borçlarla başbaşa kaldık.

Sana tavsiyem kayınpederin baştan söylemiş dürüstlük yapıp, bence daha fazla uzatma.
Uzatsan da her halukarda sen haksız olursun. Öyle derler.

Hiç canını sıkma, şurda düğününe ne kalmış. Bu güzel günlerinizi ne kendine ne de nişanlına zehir etme.
İleride öyle mutlu olun ki, bunlar aklına bile gelmesin inşallah.

Allah bir ömür boyu mutlu etsin, şimdiden tebrikler....

en iyisi ailelerin borçla eşya yapmaması(altınları alma düşüncesi varsa). güçleri kadar yardımcı olsunlar.
siz altınları verdikten sonra,eşyalarınızı onlar almış olmuyor ki.
en azından zevkinize göre alırdınız.

ben imam nikahı kıyılırken, takıları mehir olarak istedim. eşimin ailesinin (masraf yapmadığı halde) altınlardan alma düşüncesi varmış. mehiri söylediğimde kayınvalidem çok bozuldu ve söylendi.

vermek istemiyorsanız, mehir olarak isteyebilirsiniz.

bence kayınpederin altınları alıcağını söyleyerek dürüstlük yapmış olmamış. insan gelir gelinini adam yerine koyar kale alır ve altınları alma gerekcesını açıklar nazik bir dille.bu dürüstlüktür benim için. hem öyle bir konuşmada gelin de, özellikle kendisinde kalmasını istediği birşey varsa atiyorum annesinin takıcağını, dile getirir bir sorun olmaz. bu ne ki oğluyla haber gönderiyor. emrivaki yapıyor.

en iyisi ailelerin borçla eşya yapmaması(altınları alma düşüncesi varsa). güçleri kadar yardımcı olsunlar.
siz altınları verdikten sonra,eşyalarınızı onlar almış olmuyor ki.
en azından zevkinize göre alırdınız.

ben imam nikahı kıyılırken, takıları mehir olarak istedim. eşimin ailesinin (masraf yapmadığı halde) altınlardan alma düşüncesi varmış. mehiri söylediğimde kayınvalidem çok bozuldu ve söylendi.

vermek istemiyorsanız, mehir olarak isteyebilirsiniz.

mehir olarak 30 tane altın istemiştim ben benneyaptımki
zaten kayınbabam mehirden anlayacak kapsitede deilki
banane oglum çalışıp ödesin der

valla senın gene en azından evıne esya almıslar uzerıne borc bırakmamıslar..benım durumum hepsınden beter..dugunumu babam yaptı onlar anca gelıp surat astı..evıme coplerı yok..esım borc ıcındeydı eve dogru duzgun bı esya alamadık aldıklarmz da öyle böyle ıcıme sınmeyen seylerdı gıdım gıdım hesaplanark alındı tabı alınanlar da..oturma odası grubumla buzdolabımı bıle esımın arkdsları aldı dusun..tabı kendı aılem bılmıyor bunları..ustune ne mı oldu kendı babamn yaptıgı dugunde kendı akrabalarımn cevremın taktıgı tum altın para zıynet alındı nıye dugun ıcın kredı cekmısler..dugun dedıklerı de kendı sehrlernde tek göz odada ellı kısye verdıklerı mevlut yemegı ha..onlarn orda takılan 25 tanecık ceyrek altna elımın bıle surmedım zaten..esım babam benm adıma borc yaptı ben yuzustu bırakamam vercez dedı ama bılıyorm onlar ıstedı..benden alıp esım ıcerı götrrken kulaklarmla duydum görumcemın hemen bankaya bılmem nere ödeme yapın sunu bun verın dıye pazarlıklarını..hersey önceden planlıydı..masrafı yapan asıl borca sokan kendını benım babamken paralara konup aylarca bana taksıt borc ödettıren de onlardı..ha ne oldu eve alınanları ödeycez derken ustune bır de kart faızınden borc cıktı..onu da saolsun gene babacım bırazını borc verdı bıraznı kendı ödedı de bankadan kurtulduk en azından..ama hala borcluyuz evlendk evlenelı borcluyuz ya..ama benmkı hala annesının dıslernı yaptrmanın derdınde..guler mısın aglar mısın..sırf altınlarn gıtmesyle de kalmıyor yanı..
benım anlamadgm bır tek erkek tarafı mı masraf yapıyor kız babaları da ıstesn madem takıları onun da kızı evlenıyor evın bı dunya esyası ıncıgı cıncgı ceyız dıye yapılıyor az para mı..ha bır de benm gıbı gelın alırcasna kız evlendren babalar da var o ayrı..ceyızımı bıle bır sehrden bır sehre araba tutup babam getrıdı be..hakkaten ustume para bıle verdıler yanı..ay bak ahtrladm sınırım had safhada gene..Allahından bulsunlar..

arkadasım neden veriyorsunuz,vermeseydiniz keske!!

annem saolsun çok çeyiz verdi evlenince kaynana kayınbabadan bir çöp görmedim ve eşimle anlastım düğünde takı odasına kimse girmicek ne senin taraf ne benim taraf ne kadar toplanmış falan herseyi biz yaptık biz bilcez dedim kabul etti düğünde görevliyede tembih ettik takı sonrası teyzesi girmeye kalkıyoduda cadıyı görevli durdurdu yasak die :))))) kimseye vermedim merhametten maraz dogar arkadas hata sende vermicektin şimdi dili kısa olsa bari.

canım gerçekden üzüldüm ama mehir olarak istemek çok iyi ama tabi karşındaki ondan anlarsa bende mehir olarak takılanlarımı istemiştim allaha şükür gözleride olmadı düğünümüde yaptılar eşyamıda aldılar sağolsunlar ama bir kadının eşinin haberi olmadan kenarda bi parası altını bişi olmalı

canım aynısı ablamın basına aynısı hemde..kayınpeder aldı butun altınlarını..agladı hastelere yattı para die..altınları werdıklerı gun adam hasteneden cıktı..8 aydır batıyor güüyaa..hala batmadı..ocakta gelcektı altınlar..ama gelmezzz gecmiş olsun..yazının basını okudugmda sakın werme diicektim ama wermişssin..herkesin aklında bulunsun o altınlar gelinle damadındır..parası olmayan oğlunu ewlendırmesın!!we de harammm olsun böle yapanlara...

canım aynısı ablamın basına aynısı hemde..kayınpeder aldı butun altınlarını..agladı hastelere yattı para die..altınları werdıklerı gun adam hasteneden cıktı..8 aydır batıyor güüyaa..hala batmadı..ocakta gelcektı altınlar..ama gelmezzz gecmiş olsun..yazının basını okudugmda sakın werme diicektim ama wermişssin..herkesin aklında bulunsun o altınlar gelinle damadındır..parası olmayan oğlunu ewlendırmesın!!we de harammm olsun böle yapanlara...

gitti benim de küçük altınım. :roflol:

offffffffff. yuzyıllar gecti hemen hemen her evlilikde bu takılar yuzunden sorunlar yasanıyor:(

evliliklerde de gözlemlediğim kadarıyla senin anan benim anam muhabeti bundan doğuyor.allahm benim düğünüm bi istisna olsa keşke yaaaaaaaaa.çok gerginim caktırmadan.çünkü iki tarafında maddi durumları ortada.
umarım sende bu sorununu birazn önce asabilirsin bezbebek. ama bence tek bir lafı bile atlamadan herşeyi acık acık konus. eşine de annen cok ağladı verdim rezil olcam anneme!
kayınvalidene de söyle ne olucaksa olsun. annenede söyle zor durumdalar dı ne yapsaydım????eger verirsem annem beni paralarmı deseydim de. bence bunu yap. herkes zorduruma düşücek ama inan sen rahatlayacaksın

Back