Dn taklar ve Erkek taraf!!

üatelik sizin ailenizin taktığı takılar.Büyük terbiyesizlik doğrusu.Kendılerı bıle yapmış olsalar almaları terbıyesızlık olurdu ya.bu daha vahim yani.onlar geline hediyedir bence geri alınmaz.ben takıları almaya gıttıgımız zaman söyledım.bunları dugunden sonra satıp degerlendırıcem dıye.çünkü altın takmayı seven biri değilim.sonuç olarak dugunden sonra sattık ve araba aldık.kimsede gıgını çıkaramadı.hatta kayınvaldem sevdıgı için takı takılmasını sattık diye çok üzüldü.diyeceğim o ki baştan tavrını belli etmekte fayda var,ancak karşınızdaki anlayışlı olmalı tabi.

amn canım yaa keske sadece kayınvalıdenlerın tarafından takılanları bozdursaydın dıgerlerınıde benım annemler taktı bozduramam deseydın annene soylemekten baska caren yok zannetmıyorumkı altınlar gerı gelsın sende ona gore davran kaynanana....
benımde buna benzer bı problemımm var kaynanam esım okulu bıtırdıkten sonra 3 bılezıgını bozdurmus ogrenıme yatırmıs benım esımde alacam demıs o ara parayı bırıktırıp alammıs bızımkı ben evlendım kaynanamlara her gıdısımde ver 3 bılezıgımıdeyıp duruyo benım bılezıklere goz dıktı anlayacagınız bende deımkı benım annemde bozdurdu dugunden sonra bıze baya bı yardımı oldu benımkı ısterım bılezıklerı demıyo .... onun bekarlıgında kalmıs alsaydı dedım falan agız kavgası yaptık kadın her tartısmada bılezıklerımı ısterım dıyo bende esıme cıkarıp verırım ama bıdaha annenlere gelmıyecez dedım bısey demedı... ha bıde benımkı 1 yıllık evlıyız daha nıye ev almadınız dedı sankı trılyonlar kazanıyoz yaa o kadar cok ıstıyon bırıktırıp ev alsaydın dedım.. ayy daha neler neler kaynanaımın bu paraya duskunlugunden dolayı cekmedıgım kalmdı hatta bosanmaya kadar getırdı sonra sen suclusun dedııı ..allah hepımızın yardımcısı olsun bak kız yaramı deprestırdınnn:)

elindeki altınalrı vermekle hata yapmışsın. benimkiler de hem ağlandılar hem kavga çıkarttılar ben birini bile vermedim vermemde. taktıysanız alın dedim sizinkiler borca gitti dedim. vermeyince kavga çıkarttılar ben dimdik akarşılarımda babam taktı onları sanane dedim. etrafa işte borçları üzerlerine yıkayımda görür bileziği altını demiş kaynana. hakikatende yıktı üzerimize ama azmettim çalıştım ödedim ama bileziklerimi satmadım. asla inanma kanma onlar gibilerine. bu sana bir ders olsun canım.

Kıyamam sizlere ya.. Bu yapılanlara anlam veremıyorum,sonucta evladının gelecegı ıcın harcamıs o bılezıklerı,böle kendı öz evladına üvey muamelesı yapılmıyormu cıldırıyorum acıkcası..Ben daha 4 aylık evlıyım,cok sükür cok mutluyum.. Benım derdımde esımın aılesıyle ılgılı ama benimki ılgınc :) Düğün arefesı olanları anlatsam cok uzar ama benım sıkıntım telefon!!! Su telefonu ıcat eden varya ıyımı yapmıs kotumu anlamadım:) Ben eşimle severek evlendımcok sıkıntıları asarak kavustuk.Bız flort ederken baslarda o kadar anlamamıstım ama sonra sonra baktım hergun gunde en az ıkı kere annesı ve babası arıyor,ne yapıyorsun? nerdesın? ne yapıcan şimdi?kiminlesin?(Eşimde o zaman 25 yasında ve aılesıne 2 saat uzaklıkta bır ilde calısıor)neyse ilişkimiz ilereldıkce ben bu durumdan rahatsızlık duymaya basladım,cunku benı bılıolardı ve hergun ne yaptıgımızı nerde oldugumuzu bılıolardı.Artık eşimde farkettım rahatsız olmaya basladı ve tlf gorusmelerını zorla 2-3 gunde 1 e ındırdı :)ama ne tavırlar yapıldı kı görmeyın,aksam 9 da mesaısı bıtıodu 9.30 da babası arıyodu yarım saat gecmıs nıye aramıyomusun deyıp suratına tlfnu kapatırdı eşimin!
üstünden 3 yıl gectı ve aynı tepkılerı benım aılemede yapıolar! düğünden beri ınsan bı dünürünü aramazmı,gelin almıssın sonucta adam sana kızını vermiş ve tabıkı bazı beklentılerı var ama ınanırmısınız 4 aydır aynı sehırde olmalarına ragmen ne tlf ne zıyaret!! Kayınvaldemın dedıgı benım aılem kucuklermıs onlardan, benım aılemın araması gıtmesı gerekmıs,en son kayınvaldemler aramıs sıra benımkılerdeymıs! Bızı ararlar sonra hıc seslerı cıkmaz,neymıs en son onlar aramıs sıra bızdeymıs birde bı tavırlı kousmalar yapıyolarkı sorma.. Kayınvaldem evlendıgımın 4.gunu bana tlf acıp nıye aramıyosunuz bırbırnıze kavusunca bızı unuttunuz dıye bıde bana ımalı kousmasınmı,gelde cıldırma..Insan evladına yada ne bıleyım yakınlarına sıracılık yaparmı..Ben daha ne kadarlık evliyimki.. Artık senın oglun evlı sonucta,arıyo oglunu(benı hıc aramadı,bırebır bı problemımızde yok ama..) arada sesını duyayım merak edıyorum senı dıyo,sankı oglu hala bekar..ya bılemıyorum daha cook sey var.. Dogum gununde aramamısız kayınvaldemı kendı kendıne karar almıs bı daha onları rahatsız etmıcem dıye,ne bu tavır alınganlık neye dayanıyor anlamıyorum,düğün zamanı okadar uzdulerkı eşimle benı, hala ne bu hürmet saygı beklentısı anlamıyorum..Zıyarete gıderız oglumu gordum yaglarım erıdı ozlemıstım dıyo benım yanımda sonrada bana dönüp benı aramıyosun dıye bana gonul koyuyo.. Belkı sıze cok aman aman bı sey gelmıcek bunlar ama ınanın cok bunaltıcı..eşimde cok rahatsız bu durumdan.. Görümcem hele tam bir çay kaşığı misali oratlıgı arada öle bı karıstırıyorkı.. Tlf sms le komutlar vermeye bayılır,bigün bakmışız eşimle cok keyıflıyız o aksam kesın bı msj atar görümcem eşime 'annem cok özluyo senı bi ara onu' ya da kayınpederm arar' annen bıraz uznıyo rahatsız 5 dk sonra ara onu' ya daha neler neler.. suan tüm olanları aslında yazmak ıstıyorum aklımdan hepsı geçıyo bırer bırer(az sey yazdım ya :) ) ama düşündükce hala gerılıyorum.
o yuzden artık cep telefonlerına antipati duymaya basladım..

madem eşinde inanıyo ailesine ve madem seninde yapıcak bi şeyin kalmamış mesafeni koy..ve gözü aç olanlaara sadakm olsun de.bunuda aynen kocana söyle(gözü aç olan cümleyi değil:)..SADAKAM OLSUN DE.!!!SENİ ANLIYORUM İNAN..

ayybenimde vrdı böle bi sorun sen bari görmuşun bilmişin kendin vermişin ben takı parası görmedim bile ben bulaşıkları yıkarken kaynanam kayınbabam 2 milyarını almışlar 350 sinide bana göndermişler bide 29 tane kuçuk altın onlarda foto albumu vs şeylere gitti anlıcağınız bende yelimi aldım ama şuanki tek pişmanlığım keşke o 350 yide çıkarım sizin bunada ihtiyacınız vardır deyip verseydim. bu arada o paralarla kaynanam kendine bilesik yapmıştıı ay yine çok canım sıkıldı bak şimdii

Selam arkadaşlar. Benim başımdan geçenlerde sizinkinden farksız. Demek ki evliliğe ilk adım böyle atılıyor. Eşden, ailesinden yenilen darbelerle.
Ben evlendikten 1,5 ay sonra eşimin yiğeni ile msn deki yazışmalarına tanık oldum. Yiğeni dayısına (yani eşime) altınları soruyor. Üzerine ne vazife ise. Ve annemin üzerine iftira atıyor.
Ben balayına gidiyoruz diye, altın çantasını anneme vermiştim.
Çantanın akıbetini soruyor ve üzerine şöyle bir yorum yapıyor. Kendi tarafının taktığı takıları almıştır. AA olacak şeymi bu. Ayıp alınır mı diyor.
Eşimin verdiği cevap ise şu : Saymak lazım. CD den izleyip tek tek saymak lazım. Nasıl olacak bilmiyorum ama...
Ve bunun gibi daha neler neler yazmışlar. Allaha havale ediyorum.
Günahı olmayan kişilere iftira atmanın cezasını Allah versin onlara.
Ben bunları okur okumaz ikisinide çağırdım. Altınları önlerine döktüm. Hadi, birlikte sayalım.
Bende merak ediyorum. Benim ailem hırsızmı. dedim.
Ama kime diyorsun ki...
Üzerinden 6 ay geçti yiğeni ile hiç konuşmuyorum.
Adını bile anınca tüylerim diken diken oluyor.
Hayır, paraya ihtayaçları olsa anlarım.
ihtiyaçları yok çünkü eşim hepsini besliyor.
Ablası, kardeşleri, yiğenleri..Arada benim üzerime bir iki birşey alır ağzımı kapatır.
Ben de dişimi tırnağıma takıp çalışırım.Eşim ailesini iyi beslesin, onların haklarına engel olmayayım diye.
Şimdi eşim tutmuş bu iftiracı yiğenine daire bağışlıyor.
Neymiş, yiğeninin annesi ( yani eşimin ablası) annesine bakıyormuş,
Bakacak tabi.Bunun için sıfır daire mi verilir. Kim olsa bakacak.
Yani kısaca bana yaptıklarına karşılık olarak ödül veriyor...
Düşündükçe kafayı yiyiyorum.

Selam arkadaşlar. Benim başımdan geçenlerde sizinkinden farksız. Demek ki evliliğe ilk adım böyle atılıyor. Eşden, ailesinden yenilen darbelerle.
Ben evlendikten 1,5 ay sonra eşimin yiğeni ile msn deki yazışmalarına tanık oldum. Yiğeni dayısına (yani eşime) altınları soruyor. Üzerine ne vazife ise. Ve annemin üzerine iftira atıyor.
Çantanın akıbetini soruyor ve üzerine şöyle bir yorum yapıyor. Kendi tarafının taktığı takıları almıştır. AA olacak şeymi bu. Ayıp alınır mı diyor.
Eşimin verdiği cevap ise şu : Saymak lazım. CD den izleyip tek tek saymak lazım. Nasıl olacak bilmiyorum ama...
Ben bunları okur okumaz ikisinide çağırdım. Altınları önlerine döktüm. Hadi, birlikte sayalım.
Ama kime diyorsun ki...
Ablası, kardeşleri, yiğenleri..Arada benim üzerime bir iki birşey alır ağzımı kapatır.
Ben de dişimi tırnağıma takıp çalışırım.Eşim ailesini iyi beslesin, onların haklarına engel olmayayım diye.

yok artık daha neler ya

benim eşim yegeni ile öyle konuşacak ailemi hırsız konumuna getirecek altınları başına atar çeker giderdim evde sen iyi sabretmişsin daha neler duyacaz

Ama kime diyorsun ki...
ayy canım ya kıyamam şuanki aklım olsa varya kesin kimsesi olmayan bi adamla evlenirdim parasıda olmasın kimseside :kızgın: ama kesinlikle daire almasına izin verme sakın nap et engelle almasını bi daire bu nedemek yaa :1shok:

Ama kime diyorsun ki...
afedersiniz ama artık iyice azıttılar bunlar neler duyuyorum yaa şimdi ayrılıcam sinirimden:oklava:

Ama kime diyorsun ki...

Daha neler yaa.. Ama aferım arkadasım,önlerıne dökunce nasılda afallamıslardır ama eşinde ayıp etmiş..

Benim de bir arkadaşım düğündeki altınları,bilezikleri kayınvalidesine emenet etmiş.Çalıştığı yerde güvenlik yok diye.Aradan 3-4 ay geçince aramışlar kızı" kızım altınlarını sattık ev almaya karar verdik,ev çok dardı hakkını helal et "diye.

Benim de bir arkadaşım düğündeki altınları,bilezikleri kayınvalidesine emenet etmiş.Çalıştığı yerde güvenlik yok diye.Aradan 3-4 ay geçince aramışlar kızı" kızım altınlarını sattık ev almaya karar verdik,ev çok dardı hakkını helal et "diye.

yok daha neler yaa.. bende kendı halıme yanıyordum..Valla ıyı sabırlıymıssınız,ben nasıl olurdum bılemem..:1no2:

hepimiz, sağolsunlar kayınvaldeden dolayı bişeyler yaşamışız, kötü olan insan unutamıyor. tabiki günlük hayata taşımak yanlış ve yıpratıcı,ama insan evlenir evlenmez en mutlu olacaği günleri uzun süre hayalini kurduğu günleri bu şekilde ki bir anılyla hatırlaması öfkesini artırıyor. ben unutmuyorum, unutmak istemiyorum zaten çünkü o zaman iyi niyetime yenik düşebilirim. ha düşmanca davranmıyorum tabi ama bundan sonra onlarla herhangi bir aliş verişim asla olmaz. :delphin:

sen nasl davranacagını tabıkı daha ıyı bılırsın.. Valla su bıgercek kı bazen kayınvaldeler ne konuda olursa olsun düşünmeden hareket edıyolar.. Benımkı takılarla ılgılı deıl ama bu sabah bı sok! yasadım desem yerıdır :)
Eşimin dogum günü bugun,bense gunler öncesınden planlarımı yapmıstım sürpriz yapacaktım ama olmıcak :( sabah 7 de eşimin tlfnu caldı,arayan kayınvaldem! suan termınaldeyız gel bizi al!!! neymiş ogluna surprız yapmak ıstemıs.. Ya ben daha 4 aylık evlıyım ya.. Zaten dugunden once hıc dogum gunlerınde özel gunlerde beraber olamamıstık eşimle(işinden dolayı),daha ılk özel gunumuzde SÜRPRİZ yapmıslar..

yeni evli çiftlerin hemen hepsi düğünden sonra takı sorunu
yaşarlar:sm_confused:bizde evlendik ertesi sabah kayınvaldem aradı
kendisi takı merasiminden sonra ortadan kaybolunca biz takıları
yanlız saymak zorunda kaldık benim annem ve eşim...
Kayınvaldem şöle diyor kaç altınınız var kaç bilezik kim ne takdı vs
tlf sesi yüksek olduğu için bende duyuyorum en son sölediği laf şu
ben o kadına sorarım beni beklemedi kaçırır gibi saydı benim gözlerim fırladı
eşimde yerinden fırladı aniden ben yüksek bir sesle hiç eşime bırakmadan
hop hop hop dedim gelip başını bekleseydin sigara içmeye gidecene:teytey:
telefon kapandı bu hususda kimseye laf bırakmam eşimede ben cevabını direk veririm
söz konusu benim annem altınlarımda daha halan ennemde duruyor kimse gık diyemez:dilcikar:
bozdurma mevzusuna gelince eşim çok karşı son çare olarak bile görmüyor
allah ondan razı olsun:Saruboceq::Saruboceq:

Yazdiklarinizi okuyunca sizinkide dertmi demek geldi icimden.Ben evlendigimde 3 bilezik 1 de cumhuriyet altini takti kocam bana,kocam diyorum cunki kayinvalidem ve kocamin sulalesi(amcasinin taktigi 1 bilezik disinda)hicbirsey takmadi para bile..veee bu takilanlarda kocamin dayisi tarafindan ic edildi 31 senedir alamadim :oklava:

Kayinvalidem kucuk kaynim buyuk kaynim eltim ve cocugu dogu illerinin birinde oturuyordu,buyuk zahmetlerle onlari istanbula getirttik,ev duzduk yillarca komur parasi,kurban parasi ayrica gecinmeleri icin yardim ettik(kayinvalidem onlarda kaldigi icin)koydeki evi sattilar istanbulda ev alabilmek icin,uzerinede bizden bir bucuk milyon aldilar (o zamanlar alacaklari ev onbes milyondu)almadilar kötükedihüso o parayla bir suru resat altini almislar,benim 9 yil cocugum olmadi izine gittigimizde kizim 10 aylikti kayinvalidem altinlari cikardi bana dediki"bunlari sizin gonderdiginiz parayla aldik al birgun boynuna takta gozun kalmasin"ve kizima hicbirsey almadilar 9 sene beklemisim madem o altinlar gercekte benim bir tanesini torununa taksa yuregim gam yemeyecek..Kaynimin oglu evlendi dugunu biz yapacakmisiz bir taneymis yegenleri bir kacyil oncede kaynimin oglundan bir mesaj geldi madem onun istedigi parayi gondermemisiz oda amcasini defterinden silmis..oylemi :oklava::oklava: birden tepem atti 26 senenin siniri kizginligi yasakkelime"Yeter diye bagirdim ben sizin sulalenize bakmak icinmi dunyaya geldim,ben sizi coktan silmistim ama kocamin hatiri vardi simdi hatir matir dinlemiyorum bundan sonra kurallari ben koyacagim isinize gelirse"OOOh simdi oyle rahatimki vicdanimda rahat kurallar benim istedigim gibi
Kocammi? agzimin icine bakiyo ne zaman (annene para gonderelim) diyecegim diye...:teytey::teytey::teytey:

Back