Dn taklar ve Erkek taraf!!

yalancı bır kayınvalıden
onları desteklıyıp senı saf yerıne koyan bır kocan
haliyle sinirli bır annen var
ıyı nıyetın suıstımal edılmış
edılır de....
kocanı bakmadan mı aldın ne kadar flort ettınız merak edıyorum.
kolay gelsın zor durumdasın dusman basına vermesın yani

Yaa anlamıyorum. Tama kayınvaliden çok ayıp etmiş, yenisini yapıcam deyip kandırmış seni. Ama emekli insan demekki yapamadı. 2,5 milyar çok da büyük bir para değil. İkinizde çalışıyorsanız kolaylıkla biriktirirsiniz. Eşinle kötü olmaya değmez, belliki parası olmayan insana niye kızıyorsun diyerek seni haksız bulduğunu göstermiş.

Ha eğer diyorsan ki bunu onların yanına mı bırakayım. HAYIR. Her ay 250 ytl maaşından ayır ve annemlerin ihtiyacı vardı altınları istediler kayınvalidelerin aldığını ve geri yapmadıklarını söyledim. Çok kızdı o altınları biz size takmıştık kaynanan borçlarını ödesin diye değil dedi dersin. Her ay ayırdığın parayı da aileme yardım ediyorum diyerek biriktir.Böylece 1 senede altınların parası birikir. Ve kocan da senin maaşına ve ailenin altınlarına güvenerek evlenip eşya alıp sonra borcu birlikte öderke ailesine toz kondurmamasının karşılığını da almış olur. Oh sen çalış kendi borçlarını öde, birde yetmezmiş gibi kaynananların borçlarını da öde... Yok öyle yağma kusura kalmasın....

bunu yap dıyecektım sana ama okudum tum yazıları yazanların cogu aynı durumda ay ne fena ya ıyı kı evlenmemısım ben de yasım 30a gıdıyor ama ewlenmedım ıyı kı bır de okuyorum bunları okudukca sasırıyorum yahu ne fena seyler oluyormus bır de kocalar da ses cıkarmıyor ya,
gkc sen de kacarak gıbı ewlenmıssın resmen annenler ıstememıs demek vardı bı bıldıklerı aman allahım yahu ne fena bırde her ay 150 lıra ıcerdeyız zaten borclanıoruz demıssın neyse en azından ıkınız de calısıyorsunuz ılerde gelır gerı ama sen de bıl kı bole durumlarda esın senden yana degıl bıraz bencıl davranıor dukkatlı ol yanı ılerde de cocugun olur alır vermez vs gıbı seyler olabılır bu bı uyarı olsun sana ne dıım gecmıs olsun cok.

Son düzenleyen: Moderatör:
evet canim malesef benimde almislardi kayinvalidem herkesin taktiklarini bizde onlara takcaz geri diyerek elimden almisti cok kizdim ofkelendim birtek o kotulugunu gordum esime soyledim elinden oyuncagi alinmis cocuga dondum resmen dedim tabiki ben yasli bir insanim siz gonderene kadar para ben bunlari takarim diyip almisti esimde sakin ol iki katini takcam sana dedi sagolsun simdi gordukce eltiminde kayinvalideminde gozu kaliyor sen bunlari nasil yaptin geri diye bu gunleride atlatirsin canim buda sana ders olur obur dunyada alacagin olsun hayir etmez kayinvalidene

klasik kaynanaymış seninkisi....
sana mı güvenmiş düğün yaparken sinir oldum valla....
ufak çapta bir araba falan alın kredi çekersiniz annene araba için bozdurdum dersin

CNM BİR ARKADAS DEMİŞKİ

Her ay 250 ytl maaşından ayır ve annemlerin ihtiyacı vardı altınları istediler kayınvalidelerin aldığını ve geri yapmadıklarını söyledim. Çok kızdı o altınları biz size takmıştık kaynanan borçlarını ödesin diye değil dedi dersin. Her ay ayırdığın parayı da aileme yardım ediyorum diyerek biriktir.Böylece 1 senede altınların parası birikir.

TAMAMEN KATILIYORUM
VE KAYNANANA GELİNCE ALLAH A HAVALE ET İNAN BANA HAKKI YENENENİN HAKKI YERDE KALAMAZ KOLAY ÖLÜM ÖLEMEZ SEN HAKKINI HELAL ETMEDİKÇE

hanımlar benim başımda özetle anlatmak gerekirse şöyle bir olay geçti,
kayınvaldem bize ev tutmak için kendi kardeşinden borç almış, düğünde takılan paradan veririm demiş, neyse düğünde para fazla takılmadı takılanlarla koltuklar halılar perdeler erkek tarafın aldığı fakat ödemediği şeyler ödendi. eşimin ailesi borç oğlumun borcu benim borcum değilki olarak görüyor bu nasıl bir zihniyetse artık. neyse geldi kayınvaldenin kardeşine olan borç tutturdu altın bozduralım ama bir ağlıyor bir ağliyor kardeşimin düğünü olacak o da yurt dışında inşaatlarda çalışıp bu parayı biriktirdi (2.500 ytl) ona bir şekilde vermemiz gerek ki 2 ay sonra kendi düğününü yapsın. ok dedim dayanamadım kadın karşımda ağladı sonuçta, ben sana geri alip vericem sakın annenlere söyleme dedi. tamam dedim bunu söylemesinin sebebi de şu, onlar bana düğünde 1 tane altın takmadıkları için annemde bu altınların hepsini biz taktık, onların borçları için bozdurursan çok fena oluruz dedi. neyse gel gelelim 2 sene oldu ve altının a sı yok. eşim annesiyle konuştu annesi diyorkı, param yok emekli maaşıyla geçiniyoruz.(tarlalarından geliri var,ev kendinin, ve istanbul gibi pahalı bir yerde oturmuyor) eşim diyor niye alicam dedin madem öyle, ben alamicami biliyordum ama o an öyle demeseydim gkc bana vermezdi. gelde çıldırmaaaaaaa
resmen aptal yerine koydu benii yaa ben aldiğim 3 kuruş parayla o altınları nasil alırım yaa, 2,500 sattık ok ama alırken en azz 3.000 ytl tutacak.ve ben sonradan tekrar altın bozddurmak zorunda kaldım onların ödemediği taksitler düğün foto, düğün araba vs. annem düğünden sonra takıları hiç görmedi diyorki bir bakalım, kim ne takmış bizde ona göre onların düğünü olunca takıcaz diyor. bende çalışıyor olmamı bahane göstererek bankaya kasaya gidemeyiz diyorum ama nereye kadar. sizin başınıza böyle bir şey gelseydi ne yapardınız? veya başına gelen varmı? özetle dedim ama inanınki bu özeti daha ne rezaletler oldu...

Arkadaşın dediği gibi bunun üstüne bi bardak su iç...
benim düğünümdede düğünde gelen bütün paraları altınları bilezikleri aldılar ilk gün..o bilezikler 24 saat bile durmadı kolumda...
olan oldu artık sende allaha havale et...
hakkını helal etme onlara...ben şahsen öyle diyorum....:kızgın::kızgın:

aah ahbenimde onca altinim onca param gitti takilardan ama a si bile yok dedigin gibi vercekler dediler yapcaklar dediler ama hani nerde 30 yakin cumhuriyet altini kucuk altinim vardi belki de daha fazla ama 4 bucuk sene oldu hic kimsenin umru degil bi suru de para takildi ama hic biri ortalikda yok
bana sadece bi tarla verdiler ama ben nedem tarlaryi simdi o altinlar bize ne kadar lazim olcakti, ama kimin umrunda ah ahhhhhhhhhhhhhh
hakkimi helal etmicem

benneyaptımkiSaolsun benim zeki kaynanam da dünya kadar borc yapmış
düğün bittikten hmeen sonra topladılar bilezikleri altınların birazını..
düşünebiliyor musunuz tam 9milyar borç yapmışlar
ve düğün salonunun parası bile o gün benim takılardan verildi
ilk aylarda nerdeyse bu konu yüzünden delirecektim :((

benimde takılarımı aldı kayınvalidem bileziklerime dokunmadı yalnız sadece para ve altınları aldı ama bütün eşyamıda aldı beni hiç borçsuz bıraktı takıları verdim karşılığında eşyalarımın hepsini aldı kayınvalidem

allaha şükür benim kaynanam böyle bir (kusurabakmayın ama görgüsüzlük dışında başka bir kelime bulamıyorum) görgüsüzlük yapmadı ama ben altınlarımı saklması için kendi aileme vericem deyince bozuldu.
benm taktiğim şu oluyor hep öyle mi yapayım böylemi diye çok sormuyorum çetrefilli konularda (altınlar ne olacak, nereye saklanacak, stılacak mı vb.) şöyle yapıcam diyorum geçiyorum kenara böylece bişey diyemiyorlar.
sen kıyamamışsın gözyaşlarına vermişsin altınlarını. ama demek ki o bu düğünü ve evliliğinizi yolunacak kaz gibi görmüş.

Benim düğünümde hiç altın takılmadığı için yorum yapamayacağım hiç olmazsa sana geride alsa göstermelikte olsa bişiy yapmışlar budas bişiydir

Benim düğünümde hiç altın takılmadığı için yorum yapamayacağım hiç olmazsa sana geride alsa göstermelikte olsa bişiy yapmışlar budas bişiydir

canım takıları o takmadı bir tane altin takmadı eşimin ailesinden kimse takmadı, hepsini benim ailem ve tanıdıklarım taktı. o acıdan bişey yapmadı yanı, üstüne üstük başkasının taktığı altınlara kondu. :delphin:

ha ha ha...............

sadece gülebiliyorum ya....ben nişanlı iken ve öncesi altın bilezik vb. almaya hep beraber kuyumcuya gittiydik. en hafif ve ucuz olanlarına görümcem saldırıp zorla koluma takmaya kalkmıştı.elimden bileğime girmiyordu ve uğraşırken el parmaklarımın derisi sıyrılmıştı....

bir de bilezikler desensiz olacakmış çünkü bozdururken değer kaybetmesinmiş.bun söyleyen değerli kocamdı.peeeeehhhh...

evlenince külüstür arabası bozuldukça birer birer kolumdan çıkarıp saydım eline marifetmiş gibi...güya fedakarlık yaptım. seti falan bozdurup yeni araba aldık kaynana borçlar için el koydu.

yıllar sonra da kaynanamlar kollarım boş kalınca altınlara ne yaptın niye korumadın diye bir dövmedikleri kaldıydı.....

biz takı yüzü görmedik sormadan aldılar herşeyide bize ödettiler...

çok üzüldüm, onlar gelin almamış, anneniz damat almış resmen.
ben olsam ailemin bana taktıklarını ne olursa olsun, eşimin ailesine vermezdim. eşyalarımın taksitlerini eşimle kendim öderdim.
kayınvalideme de; annem altınları soruyor, sizin aldığınızı söyleyeceğim artık, derdim. belki annenizden çekinirler de geri yaparlar aldıkları bilezikleri. yapmazlarsa da ona göre davranırdım.
ama bence eşinize de kızmanız gerekir. annesinin bu hatasını görmüyorsa, gerekirse ek iş yapsın, keyfi harcamalarından vaz geçip o miktarda bileziği size yapmalı. bundan sonra annenizden para almayın artık bence.

2 dayım evlendi,5 erkek kuzenim evlendi,kız kuzenlerim evlendi,diğer akrabalarım evlendi,arkadaslarım evlendi,bir suru duğun evlenen gordum ama altınların aileler tarafından alındığını ilk kez bu sitede duydum,oğrendim.. vay anasını yaaaaa........ nasıl iştir bu anlamadım.o takılar geline takılıyor,gelinin altınları onlar. kızlar madem cevrenizde kaynanalar boyle gorgusuzluk yapıyor,siz daha beterini neden yapmadınız.."ne munasebet,onlar benim altınlarım,bu konusmayı yapmamıs kabul ediyorum" falan desydiniz keske.. walla billa ilk kez duydum hanımlar,meger ne tipler varmıs.. neyse arkadaslar saglık olsun,huzurunuz mutlulugunuz bozulmasın..

hayır bide şöyle bişey var, sonradan fotorafcidan resimleri 8 ay alamadık artık fotorafcı aramaya başladi güya düğünden sonra biz resimleri seçecektik onlarda ödeyecekti. 800 ytl lik bilezik bozdurup almak zorunda kaldım. hem onlar benim altınlarımdan aldılar hemde bizi mağdur biraktıkalı icin popomuzu toplamak için bizde bozdurmak zorunda kaldık. offff çok doluyum kusura bakmayın
Kiyamam ben sana yaaaa cnm benim:teselli:cadi kaynanaa:mymeka:anlat cnm annene herseyi sonucta o senin annen bastan sana kizsada asil kizginligi o kadina olucaka.s

bende bizimkilere kızıyordum.Ama gene şükretmem gerekmiş.herşeyimi tepeden tırnağa aldılar 0 borçla evlendik ve annemlerde pek bişi takmadılar allah var.mutfağa kap kacak bile almış kayınvalidem.ama bende düğünden sonra takılanları ki çevreleri geniştir bayya bi olmuştu elleri sıkışık diye verdim.ödücez diyolar ya bakalım ne olur?ama burda yazılanları okuduktan sonra anladım ki su içcez üstüne.
başlığı yazan arkadaşa da tavsiyem hiç takma olan olmuş bundan sonra kayınvalidenden hıncını almak için bulunduğun tüm girişimler kocanla aranı bozar. booşşverr allah size çok daha fazlasını verir.

canım benim zor durumdasın..
ben evlendiğimde kayınvaldem ısrar etmişti bizde kalın diye ama son anda kararımı değiştirdim evime geldim kayınvalde bozuldu tabi...
sabahıda başka şehire gittik eşimle neyse gelelim konuya..
ısrar edildi yola çıkıyorsunuz ( kayınvaldemlerden 1 saat uzaktayım) altınlar kayınvaldende kalsın dendi bunu söyleyende benim ailem????
hayır dedim altınlarım benimle olucak kaza geçirip öldüysemde varsın altınlarda gitsin ne yapim...
vermedim altınlarımı ben kendi düşünceme bakarım kimsenin ne düşündüğü umrumda değil...
kayın valdende seni kötü kandırmış yaa..
bence annene söyle derim annen binsin kayınvaldenin tepesine bırak seni korusun sessiz kalırsan daha çok biner tepene..

düğünde altın ve paralar yeni evlilere hediye ve yardım olarak takılır. ihtiyaçlarını görsünler diye. sizde o altınlarla ihtiyaçlarınızı görmüssünüz işte. olayı büyütmeye gerek yok bence sonuçta bu devirde çok zor düğün işi falan. artık karı koca çalışıp düğünlerini yapıp borçlarını ödüyorlar. düğün yapıp yardımcı olmak isteyen anne babaların durumlarının çok çok iyi olması lazım. zaten bozdurulan altınlar yine senin adına yapılan masraflara gitmiş. boşa gitmemiş yani. annene gelince illaki niye görmek istiyorki sözle söylesin şu bunu taktı- o şunuı taktı diye. hem bozdurmuşsanda o artık sizi ilgilendirir. annen dahil kimseyi ilgilendirmez. bu tür şeyleri dert edip karı koca gerginlik yaratmayın bence.

Back