aynen katılıyorum onlar sebeb oluyor herşeye sonrada neden soğuksun nenden kın tutuoun en gusel anlarımız mahvedın snrada..
aynı benım kaynanamda tam duğun uzerı evını doşettı parkeler mutfak banyo her yerı yaptrdı 10 bın masraf ama kndı odeyebıldımı desen hayr esım çalışıodu onunkartlaryls odedı nışanlıyken.
duğunde elınde 5 kuruş bırıkımı yoktu ondan bnda borç alıp odedı salon parasnı falan mobılyalar desen taksıtle alındı ama olan benımaltınara olduu daha balayına gdeceğim gun yola cıkmadan ıstedı altınlaı yanıı kendı mobılyamı duğunumu ben yapmış oldum hanfendı borcladuğun yaptı borclarıda altınlarmzlaodedı sonrada ortada dolnıyo ben oğlan evlendrdım dıee kı benım eşim tek çocuk bırıkım yapması gerekmezmydı
ev kendının eşi emeklı hemde calışıo kendıde calışıodu ama ellerınde 5 kuruş para yokk napıolar dersenız bılmıorum
benımle sureklı yarş halınde olan bı kaynanam var aldıklarımı almaya calışır.. elınde braz para olsunharcarr nefret edıorum ondann
altınlarımı gerı odıcem dıe aldı 2.5 sene oldu bırak odemeyı daha bebeğime takılanları ıstedı ama artık yemezler bı defa kandrdn sen benı bı dah b..verırım hakkımı helal etmıyorummmm..
aynen katılıyorum onlar sebeb oluyor herşeye sonrada neden soğuksun nenden kın tutuoun en gusel anlarımız mahvedın snrada..
aynı benım kaynanamda tam duğun uzerı evını doşettı parkeler mutfak banyo her yerı yaptrdı 10 bın masraf ama kndı odeyebıldımı desen hayr esım çalışıodu onunkartlaryls odedı nışanlıyken.
duğunde elınde 5 kuruş bırıkımı yoktu ondan bnda borç alıp odedı salon parasnı falan mobılyalar desen taksıtle alındı ama olan benımaltınara olduu daha balayına gdeceğim gun yola cıkmadan ıstedı altınlaı yanıı kendı mobılyamı duğunumu ben yapmış oldum hanfendı borcladuğun yaptı borclarıda altınlarmzlaodedı sonrada ortada dolnıyo ben oğlan evlendrdım dıee kı benım eşim tek çocuk bırıkım yapması gerekmezmydı
ev kendının eşi emeklı hemde calışıo kendıde calışıodu ama ellerınde 5 kuruş para yokk napıolar dersenız bılmıorum
benımle sureklı yarş halınde olan bı kaynanam var aldıklarımı almaya calışır.. elınde braz para olsunharcarr nefret edıorum ondann
altınlarımı gerı odıcem dıe aldı 2.5 sene oldu bırak odemeyı daha bebeğime takılanları ıstedı ama artık yemezler bı defa kandrdn sen benı bı dah b..verırım hakkımı helal etmıyorummmm..
suuuu,gardını al,bak nişanlıyken çözmüşsün huyunu,ona göre davran yoksa çook canını sıkar bu kadın.
iyi orgenize et altınlar sende kalsınValla ben nişanlıyım benim kaynana ukalasıda nişan sadece yüzükle geldi kiyafetimi falan ben aldım. şimdide düğünde hiçbirşey takmayacak ve ayrıca eşyaya da yardım etmeyecek. nişanlım düğünü kendisi yapacak anlayacagin ve bizim taraftan bana çok fazla para altin birikecegini biliyorum bende o altın parayı alıp kendi erkek kardeşimin eğitim masrafina vericem. çünkü o salak kadın senın dugunde birikenleri satarız dedi ve bende gardımı aldım. o para bize girmeyecek nişanlıma da söyledim ağzını bile açamadı. sonuçta düğün benim memlekette olacak para kız tarafının. öldürselerde vermem yasasin kotülük. annesininde Allah belasini versinde kurtulaym
kızlar okudukça insan daha da sinir oluyor bizde 2sene sonra evlenmeyi düşünüyoruz ama ne altınlarımı ne paralarımı nede başka birşey vermeyi düşünüyorum sözlümün ailesine. gelip bana ihtiyacımız var deseler bilie vermeyi düşünmüyorum evleneceğimiz zaman belli benim okul bittikten sonra suan 3.sınıftayım dedim sözlümede 1g takı bile vermem şimdiden söyliyim dedim birikim yapmaya başlasınlar yok salon parası yok eşya parası diye cıkmasınlar sakın karşıma dedim benim aillemde nişan yapıcak bana oda az para değil ama kendileri yapıcak birikim yapmaya başladılar ufaktan nişan paramı ailem istemez cünkü öyle demişlerdi üstümüze düşeni yaparız demişlerdi o yüzden vermeyi düşünmüyorum cünkü geri gelmez üstüne bende 1 bardak su içerim
Okuyorum okuyorum anlam veremiyorum..
Evlenmek sonuç olarak hayat boyu ciddi bir sorumluluğun altına girmek değil midir?
Ayrıca anne-baba aile evlenirken size destek olmak zorunda mıdır?
Yapmayın etmeyin bence..Durumunuz uygunsa kendi başınıza ayaklarınız üzerinde durabiliyorsanız evlenin..Alışkanlık haline gelmiş bizim toplumda ama esasen kimse kimseye hiçbir şey almak zorunda değil evlenirken..Düğün yapmak filan zorunda da değil..Olduğu kadarına tamah edip kimseden bir şey beklemezseniz bu şekilde üzülmezsiniz..Hem de hiç kimsenin size laf söyleyip elinizden bir şey alma hakkı da olmaz..Fotoğraf parası için bile altın bozdurmak zorunda kalacaksanız çektirmeyiverin..Ben de evliyim biz tek kuruş almadık ailelerimizden..Teklif etmelerine rağmen..Çünkü bu bizim kararımız ve hayatımız kimseyi zor duruma sokma hakkımız yok ev kuracağız diye..Ama sonuç olarak ne oldu..Tüm eşyalarımızı düğünüüzmü v.s aklınıza gelecek herşeyi kendimiz yaptığımız için aileler ev btip yerleştikten sonra sadece gelip görüp güzel olmuş dediler..Ne karışan ne görüşen olmadı ki dünyanın en güzel nimeti bu olsa gerek.Kimse bize ne takıldı diye de soramadı haliyle..Durumu süper olmayan bir arkadaşım da evlenirken eşyalı kiralık bir ev tuttu ve nikah yaıpı geçti..Sonuç olarak borçları harçları yok karışanları yok ve gayet mutlular..Hem herşeyim olsun hem destek olsunlar hem karışmasınlar v.s v.s..Ütopik istekler bunlar hanımlar dünya kimsenin etrafında dönmüyor..Sorunsuz hayatın sırrı ayaklarınız üzerinde durmaktır bence...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?