• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

Günaydın hanımlarrrrr :3:
Yeni bir haftaya merhaba derken yine ve yeniden kendimi sıfırlayıp artık istediğim forma girene kadar sizlerleyim inşallah...
Hafta sonu şehir dışındaydım 2 haftadır yemek düzenim alt üst olmuştu. Haftasonu da tatlı, hamur işi, aşure falan derken artık ben bile isyan ettimmmmmmmm:47: Kendi düzenimi özledim valla...
Neyse artık en az 6 ay boyunca kaçamak yapma şansım olmayacak hayırlısıyla... Tabii tatlı krizlerine girdiğim zamanları saymazsak:17:
Bugün tartıya çıktım ve ilk bildirim benden olsun:34:
Kilom: 82,0kg
İlk başlangıç kilom 83,4 idi. Tabii 1 ay önce falan... İlk bu topiğe yazmaya başladığım zamanki kilom 83lerdeydi.
Tüm olumsuzluklara rağmen 1 ay içinde az da olsa tartıda negatifleri görmek inanın harika birşey:16:

Bugünkü kahvaltım şu şekilde:
- 2 dl çavdar ekmeği
- 1-2 tatlı kaşığı kadar sürme beyaz peynir
- yarım domates
- 1 bardak açık çay (ben yıllardır çayı şekersiz içerim o yüzden şekersiz içtim diye belirtmeyeceğim bundan sonra:34:)

Ara öğün olarak meyve ya da süt getirmedim ama marketten ayran aldım yarısını içerim artık süt yerine:34:
Kalanını da öğle yemeğinde içerim.
Öğlen için de yine ekmek arası peynirli sandviç var - birini sürme peynirle birini de beyaz peynirle yaptım değişiklik olsun diyeeee:1:
Akşam da tavuk suyuna şehriye çorbası var yanına da brokoli haşlayacağım salatasını yaparım artık. Bir de meyve olarak cennet meyvesinden getirmişti komşum ondan bir tane yerim
Bugünlük plan bu şekilde...

Bu arada yeni gelen arkadaşlara da hoşgeldiniz demek istiyorum
bahired, canım sen de diyetisyene gidecekmişsin en iyisini yaparsın inşallah sen de sağlıkla zayıflayacaksın ama bizleri unutma olur mu?:34:
hasta olanlarımız varmış hepinize cümleten geçmiş olsun ben de geçen hafta hastaydım hala etkileri var ama doktorum olumsuz birşey demedi

Günaydın hanımlarrrrr :3:
Yeni bir haftaya merhaba derken yine ve yeniden kendimi sıfırlayıp artık istediğim forma girene kadar sizlerleyim inşallah...
Hafta sonu şehir dışındaydım 2 haftadır yemek düzenim alt üst olmuştu. Haftasonu da tatlı, hamur işi, aşure falan derken artık ben bile isyan ettimmmmmmmm:47: Kendi düzenimi özledim valla...
Neyse artık en az 6 ay boyunca kaçamak yapma şansım olmayacak hayırlısıyla... Tabii tatlı krizlerine girdiğim zamanları saymazsak:17:
Bugün tartıya çıktım ve ilk bildirim benden olsun:34:
Kilom: 82,0kg
İlk başlangıç kilom 83,4 idi. Tabii 1 ay önce falan... İlk bu topiğe yazmaya başladığım zamanki kilom 83lerdeydi.
Tüm olumsuzluklara rağmen 1 ay içinde az da olsa tartıda negatifleri görmek inanın harika birşey:16:

Bugünkü kahvaltım şu şekilde:
- 2 dl çavdar ekmeği
- 1-2 tatlı kaşığı kadar sürme beyaz peynir
- yarım domates
- 1 bardak açık çay (ben yıllardır çayı şekersiz içerim o yüzden şekersiz içtim diye belirtmeyeceğim bundan sonra:34:)

Ara öğün olarak meyve ya da süt getirmedim ama marketten ayran aldım yarısını içerim artık süt yerine:34:
Kalanını da öğle yemeğinde içerim.
Öğlen için de yine ekmek arası peynirli sandviç var - birini sürme peynirle birini de beyaz peynirle yaptım değişiklik olsun diyeeee:1:
Akşam da tavuk suyuna şehriye çorbası var yanına da brokoli haşlayacağım salatasını yaparım artık. Bir de meyve olarak cennet meyvesinden getirmişti komşum ondan bir tane yerim
Bugünlük plan bu şekilde...

canım marketdeki ayran çok tuzlu deyilmi?canım öyretmek gibi olmasın amma ayran sürme peynir ve beyaz peynir hepsi akraba deyilmi sence?mesela haşlanmış tavukdan azca ekmeyin arasına koysaydın yanına sebze ve ya domates salatalık :49:ve ya haşlanmış yumurta üzerine sebze koyub sendevic yapa bilirdin:49:hem farklı tadlar hem farklılık olurdu:49::49::49:

seva kilo 65.400-66.500-67.00-66.500.64.800
btyg kilo 64,8-64.0-63,5- 62,5.61,500
Bekleyenx kilo 58.4.56.6
candy5 kilo 67
bahired kilo 96
tekinberrin kilo 78-76.3
zehragrbzdrn kilo 84.82,760
prometheus kilo 72
aysultan17kilo 72,7.71.0
lily86 kilo 83,4.82,0

canım marketdeki ayran çok tuzlu deyilmi?canım öyretmek gibi olmasın amma ayran sürme peynir ve beyaz peynir hepsi akraba deyilmi sence?mesela haşlanmış tavukdan azca ekmeyin arasına koysaydın yanına sebze ve ya domates salatalık :49:ve ya haşlanmış yumurta üzerine sebze koyub sendevic yapa bilirdin:49:hem farklı tadlar hem farklılık olurdu:49::49::49:

canım ben normalde zaten hiç tuz yemeyen bir insanım, dr kontrolündeyim bu konuda ama dün şehir dışından geldim yani o kadar yorgundum ki bugüne hazırlık yapacak halim yoktu çok da uykusuzdum akşam 8de yattım. Yani tavuk-yumurta falan uğraşacak durumum olmadı:50: Mecburen ilk günümü böyle geçiştireceğim. Bol su içerek dengelerim artık...
Bu arada ayran ve peynir her ne kadar benzer şeyler gibi dursa da peynir et yerine geçer ayran süt yerine:34: Evde 1 kutu ton balığı vardı ama onun yanına salata yapmam lazımdı sabah geç kaldım zaten... Ama yarın onu hazırlarım artık

Son düzenleme:
Herkese merhaba:16: öğlen yemeğimi yazayım dedim; 4-5 kaşık ıspanak 3 kaşık yoğurt 2 dilim buğday ekmeği.
Siteyi takip edince insan daha da motive oluyor.Birbirimize destek olalım arakadaşlar.Bu arada ben sık sık sıcak su tüketiyorum bi arkadaşımdan duymuştum yağ yakımını kolaylaştırır diye ne kadar doğru bilemiyeceğim tabi:44:

Öğle yemeğim:
2 dl çavdar ekmeği arası 2 kk beyaz peynir + 1 pkt sütaş ayran (195ml)

Peynir geceden suda bekletildi ayranın da tuzu %0,7 imiş a101'in kendi markası yüzde 1miş ben de sütaş aldım daha az tuzu var diye:34:

Slm Hanımlar bende 1 hafta önce Ayça Kaya nın 5333 formülü ile sağlıklı beslenmeye başladım. Başlangıç kilom 88.8 şu an ise 86.7
motivasyon ve destek amaçlı olarak bende aranıza katılmak isterim :16:

Slm Hanımlar bende 1 hafta önce Ayça Kaya nın 5333 formülü ile sağlıklı beslenmeye başladım. Başlangıç kilom 88.8 şu an ise 86.7
motivasyon ve destek amaçlı olarak bende aranıza katılmak isterim :16:
canım" Fatma hanımın listesi" adı altında yayınlanan listeye mi başladın?

Hiçbir listeye dahil değilim. O liste daha uyumlu ise benim için oraya başlayabilirim cnm
anladım canım peki 5333 yöntemini ne şekilde uyguluyorsun? Yani bir örnek liste verebilir misin merak ettim:) Kitap bende de var ne anlama geldiklerini biliyorum sayıların sadece sen nasıl uyguladın onu merak ettim. Bu arada 80kg üstü için örnek olarak bahsettiğim listeyi vermiş zaten ilk örnek liste kitapta:34:

anladım canım peki 5333 yöntemini ne şekilde uyguluyorsun? Yani bir örnek liste verebilir misin merak ettim:) Kitap bende de var ne anlama geldiklerini biliyorum sayıların sadece sen nasıl uyguladın onu merak ettim. Bu arada 80kg üstü için örnek olarak bahsettiğim listeyi vermiş zaten ilk örnek liste kitapta:34:

Pardon cnm ben burdan bir listeden bahsediyorsun sandım :1: Evet benim yaptığım Fatma Hanım listesi gibi ama ben illa bunları yiyeceğim şeklinde yapmıyorum o gün içerisinde ne pişmişse onları 5333 formülüne uyduruyorum. Hemen bi örnek liste vereyim daha açık olması açısından. (Dünkü beslenme listem)
Sabah: 2 dlm çavdar ekmğ, 1 küçük dlm beyaz peynir, 1 haşlanmış yumurta, domates-salatalık (2 tahıl,2et)
Öğlen: Bol limonlu karışık salata, 1 porsiyon patatesli tavuk, 1 kase yoğurt, 2 y.k. pilav (2 tahıl,1 et,1süt)
Ara öğün: Elma ve Mandalina (2 meyve)
Akşam: Yarım su bardağı leblebi, 1 y.k. kuru üzüm, Şekersiz sütlü kahve (bu kısım inanılmaz doyurucu oluyor) (1 tahıl,1 süt, 1 meyve)

sonuç olarak günümü 5332 olarak tamamladım :34:

Pardon cnm ben burdan bir listeden bahsediyorsun sandım :1: Evet benim yaptığım Fatma Hanım listesi gibi ama ben illa bunları yiyeceğim şeklinde yapmıyorum o gün içerisinde ne pişmişse onları 5333 formülüne uyduruyorum. Hemen bi örnek liste vereyim daha açık olması açısından. (Dünkü beslenme listem)
Sabah: 2 dlm çavdar ekmğ, 1 küçük dlm beyaz peynir, 1 haşlanmış yumurta, domates-salatalık (2 tahıl,2et)
Öğlen: Bol limonlu karışık salata, 1 porsiyon patatesli tavuk, 1 kase yoğurt, 2 y.k. pilav (2 tahıl,1 et,1süt)
Ara öğün: Elma ve Mandalina (2 meyve)
Akşam: Yarım su bardağı leblebi, 1 y.k. kuru üzüm, Şekersiz sütlü kahve (bu kısım inanılmaz doyurucu oluyor) (1 tahıl,1 süt, 1 meyve)

sonuç olarak günümü 5332 olarak tamamladım :34:
Maşallah güzel dengelemişsin :nazar::nazar::nazar:
Ben de tekrardan başlamaya çalışıyorum işte diyet moduna... Zira neredeyse 2 haftadır şehir dışındaydım ve yemekleri ben hazırlamadım o yüzden de ne kadar dikkat etsem de bazı yerlerde istediğim gibi bir beslenme planı oluşturamadım- kitap bende de var uygulamaya geçemedim bir türlü:50:

Bu arada sabah 10da ara olarak 1 fincan latte içtim:50: Aslında şekerli ama malum iş yerindeyiz ve arkadaşlar da ikram etmiş bulundu ben de ara öğün olarak saydım ve başka birşey yiyip içmedim. Ayranı da öğlen içtim.

Saat 15:30-16:00 gibi de ara öğünü sütlü Türk kahvesi ya da yeşil çay + 2 etiform şeklinde yapmayı planlıyorum

selam kızlar bu gün yediklerim
sabah şekersiz çay 2 d cavdar ekmek beyaz penir ve sebzi
ara 1 bardak yeşil çay 1 bardak sütlü kahve şakersiz
öglen haşlanmış tavuk eti yogurt sebze domates 2 d ekmek
ara yeşil çay 10 badam
akşam yulaf çorbası yoğurt sebze felan belki 1 elma da yiyerim doymasam :1::49:

Son düzenleme:
Back