Herkese Selam!
Temelden düzenli ve sağlıklı bir şekilde beslenmeye niyet ettim dün. Bismillah dedim . Artık hayat tarzı edinmek istiyorum. Bugün dahiliye doktoru ile görüştüm kan tahlili yaptırdım. D vit düşük çıktı. Bu da kilo vermede negatif anlamda etkili. Takviye alacağım.
Diyetisyenle görüşmek istememiştim ancak bi öneri ile hem diyetisyen hem psikolog bir hanımla çalışmaya başladım dün. Dİyete bakışımı değiştirmeyi ve alışkanlık edinmeyi planladık. İlk gün çok iyiydi. Bugün ikinci gün gayet yolunda her şey . Mutlu ve ümitliyim.
Önce diyet kavramının ne olduğu, benim zihnimde ne ifade ettiği , benim rutin beslenme alışkanlıklarımın ne olduğu üzerine konuştuk. Ardından diyetisyenim bazı açıklamalar yaptı. Bu hafta çalışacağımız alışkanlık 'Yeme Davranışları ' kısmı'
Yeme Davranışları; -Öğün yapılan yer (masada, ayakta vb)
-Öğünü yaparken farkındalıkla tüketme durumu (sadece öğün ile mi ilgilenildiği)
-Çiğneme hızı (lokmaları lapa kıvamına gelene kadar çiğneme/çiğnememe durumu)
-O günkü toplam su tüketim miktarı (3lt)
Benim talebim üzerine iki öğün iki ara öğün şeklinde listemi hazırlamış. Gayet uygun. Dün akşam uyguladım gayet doyurucu idi.
Listede dikkatimi çeken iki şey var;
- öğünlerden 30dak önce sirkeli su içmek
- keten tohumlu kefir içmek
Bir de yeme alışkanlık takibi için çizelge var. Her öğünde onu dolduracağım. Yeme hızım, yeme yerim, Farkındalıkla tüketmem' bunları puanlayacağım ve haftalık olarak kendisine teslim edeceğim.
Ayrıca her öğünümün fotoğrafını gönderiyorum.
Beslenme düzenimle ilgil olarak; -Yeni salata tarifleri deneyeceğim, çeşitlendireceğim.
-Yemek yapıp , donduracağım.
-D vitamini-omega-magnezyum takviyelerimi düzenli kullanacağım.
Bir de günlük 30dak yürüyüş ya da leslie yapmamı söyledi :) Umarım başarırım. Bu sabah 15 dk egzersiz yaptım . Ama daha hareketli yağ yakıcı spor yapmam gerek.