Diyeti Sürdürme ve Motivasyon

aklınıza acıkmak geldikçe su için ya da 1 elma yanına bir bardak süt tutacaktır siizi yemeyin lütfen pes etmek yokk tartıtaki sonuç daha uzun mutluluk verecektir bize anlık yedikleirmiz değil :)
Artık çok geç 😅
Şaka bir yana bayram sekeri olur ya hani sakız şeklinde 1 tane ondan yedim, 2-3 lokma da gül reçeli yedim. Yemegi fırına vermek için eşimden haber bekliyorum. Limon ve bazı salata malzemeleri yok diye cacık yaptım yemeğin yanına.

Günaydın herkese. Okul zamanı her gün 9-9.30da yatıp sabah 7'de zor bela uyanan kızım dün saat 10'da yatıp sabah 6.30da uyandi 😭 ben 8den önce uyanmaz diye umuyordum.
Sabah 4-5 gibi kalkmayi umuyordum ama ilk gün yapamadim. Yarından sonra daha erken kalkabilirim umarim.

Bu arada dün 2,5 litre su ictim.
Akşamki yemekte köfteler çok minikti,5 tane yedim. Patlican, domates, biber, soğan sarımsak vardı. Onlardan fazla fazla yedim. Sanirim 6-7 kaşık vardır. 2 dilim ekmekle, 2 kase de cacık yedim( cacığı fazla yeme sebebim bitirmeye calismakti.)
7.30da kalktik sofradan ama sonrasında çayla birlikte kuruyemiş de yedim 9-9.30 gibi. O yüzden dün biraz fazls kaçırmış sayıyorum kendimi. Akşamki yemek saati bizim için cok geç bir saat açıkçası. O kadar geç saate kaldığımız nadir sayılır aslında. O da beni zorladı. O yüzden eşime de söyledim, ben yemeği eşimden 2-3 saat kadar önce yemeyi planlıyorum.

Şimdi 400 ml'lik büyük bir bardakla su içiyorum 😊

Ben çok fazla açlık hissettiğimde bir bardak ılık su ve yanına bir dilim peynir yiyorum. Kardeşim de muzlu süt yapardı bir su bardağı kadar. Üstüne biraz tarçın eklerdi.
Beni ara öğün kesinlikle kesmiyor. Daha fazla yeme isteği oluyor bende. O yüzden eşimle de anlaştık, 6'da mesaisi bitiyor eve gelmesi 6.30u buluyor. Ben en geç 5te bitecek şekilde yiyeceğim akşam yemeğini. Hem kendime göre sağlıklı öğünler yapmak da daha kolay olur tek başıma yiyecegim icin 😅

Merhabalar. Nerde okudum hatırlamıyorum, burda da okumuş olabilirim. Biri, yabancı uyruklu bir arkadaşından bahsediyor. Akşam yemeklerinin yanında kahvaltılıklari koyarmis, kahvaltida da kahvaltiya ek aksamdan artanlari koyarmis. Sebebini sorunca da önce gözüm doysun ki fazla yemeyeyim demiş. Bunu duyunca etkilenmiştim. Uygulamaya çalışacağım.

Bu arada 1,5 litre su ictim. Kahvaltıda kıymalı, yumurta, domates, biber, 2 zeytin yedim. 1dilimden biraz fazla beyaz ekmek yedim. Bir lokma bal kaymak ve bir lokma da gül reçeli yedim. 13'e kadar açlık hissetmedim ama ileriki saatlerde acikacagimi bildiğim için akşamdan kalan patlıcan kebabini yedim 1 dilim ekmekle. 1 tane köfte vardı içinde, 4-5 tane de patlıcan vardı.
Akşama balık-salata var. Ekmek yemek istemiyorum.ama yemek 6dan sonraya kalacak sanırım. 1 saat önce eşime yapmasını rica ettim ama daha yeni başladı hazirliga 🙄

Tekrardan merhaba. Aslinda spora başlayacaktım ama bugün bütün evi silip süpürdüm, tuvaleti banyoyu yikadim, çamaşır vs yıkadım .

Yemekte eşim patates, domates, biber vs de koymuştu balığın yanına. Ekmek yemedim ama patatesten yedim bir miktar. 18.30'a doğru kalktım yemekten. Saat şu an 21.37 herhangi bir şey yemedim bu saate kadar. Yarin ve pazartesi günü eşim gün boyu yoğun şekilde çalışacak. Eve geleceği saat henüz netleşmedi. Ama dediğim gibi yarından sonra erken saatte yiyecegim yemeğimi 😊

Bende akşam az döner yanına salata yedim biraz et seviyorum sanırım sadece salata sebze yapsam doymam gbi hissediyorum ama bazen de sebze olursa ekmek ile yediğim için et salata tarzı daha iyi oluyor benim icin

Bende akşam az döner yanına salata yedim biraz et seviyorum sanırım sadece salata sebze yapsam doymam gbi hissediyorum ama bazen de sebze olursa ekmek ile yediğim için et salata tarzı daha iyi oluyor benim icin
Kuzenimin sözlüsü sporla beslenmeyle çok ilgili. O her öğünde mutlaka protein ve sebze olsun diyor. Et yoksa 1 kase yoğurt ye veya haşlanmış yumurta ye diyor mesela. Ben akşamları kahvaltılık yemeyi çok severim eşim de tam tersi hiç sevmez. O yüzden yumurta değil ama hic yoktan yogurt veya cacık veya ayran koymaya çalışıyorum yemeğin yanına.

Kuzenimin sözlüsü sporla beslenmeyle çok ilgili. O her öğünde mutlaka protein ve sebze olsun diyor. Et yoksa 1 kase yoğurt ye veya haşlanmış yumurta ye diyor mesela. Ben akşamları kahvaltılık yemeyi çok severim eşim de tam tersi hiç sevmez. O yüzden yumurta değil ama hic yoktan yogurt veya cacık veya ayran koymaya çalışıyorum yemeğin yanına.
Evet bende biraz kardeşimi örnek alıyorum aslında o diyetisyene gitmişti o da akşamları köfte salata yapar çoğunlukla bende akşamları aynı gidiyorum ama öğlen 12 de ise evdeysem kahvaltı isyerindeysem o gün yemekte ne varsa işte ama akşam mutlaka protein olacak yoksa böyle aç kalmam cokk zor olurdu demin eşim dondurma almış yemedim gözüm keserse Leslie yapicam bakalım buraya yazarım yaparsam

Evet bende biraz kardeşimi örnek alıyorum aslında o diyetisyene gitmişti o da akşamları köfte salata yapar çoğunlukla bende akşamları aynı gidiyorum ama öğlen 12 de ise evdeysem kahvaltı isyerindeysem o gün yemekte ne varsa işte ama akşam mutlaka protein olacak yoksa böyle aç kalmam cokk zor olurdu demin eşim dondurma almış yemedim gözüm keserse Leslie yapicam bakalım buraya yazarım yaparsam
Leslie de tmm☺️

Merhaba, iyi geceler. Bugün sabah 10 dan beri eşimle düzenleme, temizlik işlerini yaptık. Bitireli anca bir buçuk saat falan olmuştur. Gün içinde beslenmem çok zayıf oldu.
Sabah bir tane haşlanmış yumurta ve çeyrek sarımsaklı ekmek yedim.
Öğlen türk kahvesi içtim. Bir avuç kuruyemiş.
Akşam ise, bir kase tarhana çorbası ve dört kaşık sebzeli makarna, yanına da 3-4 kaşık yoğurt yedim.
Meyve yerim diyordum ama işlerden fırsat bulamadım.

Beni ara öğün kesinlikle kesmiyor. Daha fazla yeme isteği oluyor bende. O yüzden eşimle de anlaştık, 6'da mesaisi bitiyor eve gelmesi 6.30u buluyor. Ben en geç 5te bitecek şekilde yiyeceğim akşam yemeğini. Hem kendime göre sağlıklı öğünler yapmak da daha kolay olur tek başıma yiyecegim icin 😅
Genellikle gündüz yaptığım ara öğünde ton balıklı salata yiyorum ben. O bayağı tok tutuyor beni. Şu an karnım bayağı aç çünkü akşam yemeğini 4 te yemiştim. Bir işler yememek için uyuyacağım. 😂🙈

Merhaba, iyi geceler. Bugün sabah 10 dan beri eşimle düzenleme, temizlik işlerini yaptık. Bitireli anca bir buçuk saat falan olmuştur. Gün içinde beslenmem çok zayıf oldu.
Sabah bir tane haşlanmış yumurta ve çeyrek sarımsaklı ekmek yedim.
Öğlen türk kahvesi içtim. Bir avuç kuruyemiş.
Akşam ise, bir kase tarhana çorbası ve dört kaşık sebzeli makarna, yanına da 3-4 kaşık yoğurt yedim.
Meyve yerim diyordum ama işlerden fırsat bulamadım.
Yaaa kolay gelsin diyecegim ama bitmiş isler. Dün biz de o haldeydik. Ama taşınma işlerinden dolayı bütün dağınıklığı toplayamadik. O da zamsnls inşallah. Bugün şöyle dolu dolu bir kahvaltı yapin bence. Dünün acısını çıkarın 😅

Genellikle gündüz yaptığım ara öğünde ton balıklı salata yiyorum ben. O bayağı tok tutuyor beni. Şu an karnım bayağı aç çünkü akşam yemeğini 4 te yemiştim. Bir işler yememek için uyuyacağım. 😂🙈
Sanırım ara öğün değil de küçük bir ana öğün yapmak gerekiyor. Yemek yedim zaten moduna girebiliyor insan

Hepinize günaydın, hayırlı bayramlar dilerim ♥️
Bugün tartı günümüzdü. 73leri tekrar gördüm. 73.9 olmuşum. Çok mutlu oldum. Sabah 6.45te kalktım. Eşime kahvaltı vs hazırladım. Saat şu an 8.16 11'den önce kahvaltı yapmak istemiyorum. Akşamı da sanırım 4 gibi yerim. Menüm belli değil

X