Diyet yemekler

Persephone955

Iki büyük hedef!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2014
800
49
43
Hanımlar merhaba :)
Düşündüm ki mevsim yaz, sebzeler meyveler bol :)
Burda yemek yaparken neleri değiştirerek diyet yapabiliriz, tadından ödün vermeden nasıl menüleri güzelleştirebiliriz onları konuşalım :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bn geldim :) şuan hazırda tarif yok ama en yakın zamanda yazacağıma emin olabilirsin

iPhone 'dan gönderildi

Bn geldim :) şuan hazırda tarif yok ama en yakın zamanda yazacağıma emin olabilirsin

iPhone 'dan gönderildi

Ay canım benim hoş geldin :))

O zaman ilk tarif benden.
Biz egeli olmanın verdiği alışkanlıktan dolayı börülceyi önce haşlarız. Sonra bolll zeytin yağıyla sarımsağı azıcık Ocakta tutar borülcenin üzerine dökeriz. Yağına da ekmek banıp yeriz. Ama Malesef diyette olduğum için geçenlerde şöyle bir şey yaptım.

Börülceyi haşladım. Sarımsaklı yoğurtla bi güzel karıştırdım. Rendelediğim domatesi hiç yağsız biraz kavurup üzerine gezdirdim ve servis ettim. Hem diyet hem değil. Yani hem lezzetli hem sağlıklı oldu :)

Ay sen egeli misin :) beni yanlış yerde doğurmuş anam :) Adana kim bn kim :) et sevmem ağır yemek sevmem bana sebze ver başka şey istemem :) :) hele zeytinyağlılar var ya üff tam benlik :)

iPhone 'dan gönderildi

Ay sen egeli misin :) beni yanlış yerde doğurmuş anam :) Adana kim bn kim :) et sevmem ağır yemek sevmem bana sebze ver başka şey istemem :) :) hele zeytinyağlılar var ya üff tam benlik :)

iPhone 'dan gönderildi
Egeliyim :) hem iyi hem kötü. Zeytin yağımız kendi mahsülümüz ailecek. Bizde yemekler hiç ölçüyle yapılmaz direkt şişeyi tencereye deviririz

Abo o da kötü :) biz zeytinyağını Mersin'in köylüsünden alıyoruz :) doğal yani :) herşey doğal bizde :)

iPhone 'dan gönderildi

Milkshake :)
1 top çilekli dondurma,
100 gram çilek,
1 su bardağı soğuk süt,
tatlandırıcı

Çilekleri bilendırdan geçirin. Karıştırıcıya aktarın. Soğuk süt ve çilekli dondurmayı ekleyin.
Dilerseniz şeker de ilave edin. Eğer kilo almak istemiyorsanız tatlandırıcı kullanabilirsiniz, iyice çalkalayın. Büyük bir bardağa aktarın. Buz parçaları ilave ederek servis yapın, isterseniz çilek parçalarıyla süsleyebilirsiniz.

iPhone 'dan gönderildi

Son düzenleme:
Bir top dondurma yaklaşık 100 kcal
100 gr çilek 37 kcal
Bir bardak süt 100 kcal

Yani bir ara öğün oldu :)

Bir top dondurma yaklaşık 100 kcal
100 gr çilek 37 kcal
Bir bardak süt 100 kcal

Yani bir ara öğün oldu :)

Zaten bu öğle yemeği niyetine :) :) :) buralar çok sıcak napim böyle şeyler bulmak geliyor içimden 😁😁😁

iPhone 'dan gönderildi

Son düzenleme:
Zaten bu öğle yemeği niyetine :) :) :) buralar çok sıcak napim böyle şeyler bulmak geliyor içimden 😁😁😁

iPhone 'dan gönderildi

Güzel bence gayet ☺️☺️☺️

bir tarifte benden KÖZLENMİŞ PATLICAN YEMEĞİ patlıcanı közlüyorsunuz soğan biber domateside kavuruyorsunuz üzerine közleyip doğradığınız patlıcanları atıp çok az su koyuyorsunuz baharat tuz çok az pişirin hazırrrrrrr

üstelik 54 kalori

Kalorisi gerçekten azmış annem yapar bunu ama tabiki bol zeytinyağlı :) çok güzel görünüyor

Bir tanede benden; kabaklari rendeleyip suyunu sıkıyoruz.icine sogan sarimsak yumurta kabarma tozu nane dereotu 2 kasikdan az un koyup karistir ve firin tepsisine ince tabaka halinde döşe pisince uzerine yogurtla cok guzel ve hafif oluyor.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kabak deyince aklıma geldi. Ben de şöyle yaptım geçenlerde.
Kabakları yuvarlak yuvarlak kesip tepsiye dizdim. Üzerine halka kestiğim soğanları dizdim. Üzerine de ince ince maydanoz doğradım fırına verdim. Istese göre az kalorili bir peynirle de tatlandırılabilir

Merhabalar :)
Bir suredir saglikli beslenmeyi hedef edinmis, bunu yasam sekli haline getirmeye calisan, saglikli tatlar arayisinda, bildigi tatlari da saglikli hale getirmeyi deneyen biri olarak ben de aranizdayim :)

Daha az once yarin icin pisirdigim mantarli semizotu tarifini paylasayim o halde:

Malzemeler (3 porsiyon icin):
- Yarim demet semizotu
- 8-9 adet kultur mantari
- 1 kuru sogan
- 2 domates
- 3 dis sarimsak

Yapilisi:
- Sebzeler yikanir.
- Sogan kup kup dogranir, orta ateste yumusayana kadar kavrulur.
- Mantarlar yarim halka seklinde irice dogranir, soganlara eklenir. Tencerenin kapagi kapatilip mantarlar suyunu birakana kadar pisirilir.
- Domatesler kup kup dogranir. Semizotunun yapraklari ayrilir, saplari irice dogranir. Sarimsaklar rendelenir. Domates, sarimsak ve semizotunun saplari tencereye konulur, kapagi kapali sekilde saplar yumusayana kadar pisirilir.
- Semizotunun yapraklari ve tercihen karabiber, pulbiber tencereye eklenir, 5-10 dk. pisirilir.
Yaninda yogurtla afiyetle yenir :)

Seninkide cok guzel ama tabi peynir kasar olmasin.cok fazla kalorili:)

Gercekten güzel olacağa benziyor ağzım sulandı okurken :) annem semiz otu alsın hemen deneyeceğim üzerine bi de toz biber nefis olur :)

Seninkide cok guzel ama tabi peynir kasar olmasin.cok fazla kalorili:)

Evet tabi ben beyaz peynir koydum cok az :) mesela şöyle yani kabağı normalde mücver şeklinde çok severim boll yağda kızartılıp yapılan. Her şeyin böylesini sevdiğimiz için aldık zaten kiloları :) bakıyorum sağlıklı halleri de gayet lezzetli :)

4 orta boy kabak
2 havuç
1 orta boy soğan
Zeytinyağı
Dereotu

Kabaklar ve havuçlar küp küp doğranır.soğan julyen usulü doğranır ve zeytinyağında çevrilir pembelerine kadar daha sonra kabak ve havuçlar eklenir.pişmesine yakın dereotu eklenir. Hiç su eklenmeden yapılacak.

iPhone 'dan Kadınlar Kulübü aracığılı ile gönderildi.

Ben de cok benzer bir tarifi yaparim sik sik. Kabagi soyup icine oyduktan sonra uzunlamasina ortadan ikiye boluyorum. Biraz yagsiz beyaz peyniri catalla ufalayip icine pul biber ve kiyilmis dereotu koyup karistiriyorum. Kabagin oyuk kismini peynir karisimiyla doldurup firinliyorum. Cok hafif, cok pratik :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…