• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyet yemekler

Ben de cok benzer bir tarifi yaparim sik sik. Kabagi soyup icine oyduktan sonra uzunlamasina ortadan ikiye boluyorum. Biraz yagsiz beyaz peyniri catalla ufalayip icine pul biber ve kiyilmis dereotu koyup karistiriyorum. Kabagin oyuk kismini peynir karisimiyla doldurup firinliyorum. Cok hafif, cok pratik :)

Görüntüsü de çok güzel olur böyle :) bi dahaki sefer bunu deneyeceğim :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Sağlıklı yaşamı benimsemeden önce kremalı köri soslu tavuğa bayılırdım. Sağlıklı beslenmeye başladıktan sonra köri zaten yararlı ama kremaya alternatif olacak ne yapabilirim diye düşünürken bulduğum tarifi de paylaşayım, bu akşamlık son olsun :)

Malzemeler:
- Yarım haşlanmış tavuk göğsü
- 1 çay bardağı yağsız süt
- 1 tatlı kaşığı köri
- Tercihen pulbiber, karabiber, sarımsak tozu...

Yapılışı:
- Tavuk eti irice parçalanarak tencereye alınır.
- Sütün içine köri konulup karıştırılır, tencereye eklenir, tavuk sütü çekene dek kısık ateşte pişirilir.
- Ocağı kapatmadan 5 dk. önce diğer baharatlar eklenir.

Afiyet olsun :))

Bir tanede benden; kabaklari rendeleyip suyunu sıkıyoruz.icine sogan sarimsak yumurta kabarma tozu nane dereotu 2 kasikdan az un koyup karistir ve firin tepsisine ince tabaka halinde döşe pisince uzerine yogurtla cok guzel ve hafif oluyor.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Mücver bu fırında :)

iPhone 'dan Kadınlar Kulübü aracığılı ile gönderildi.

Ben de cok benzer bir tarifi yaparim sik sik. Kabagi soyup icine oyduktan sonra uzunlamasina ortadan ikiye boluyorum. Biraz yagsiz beyaz peyniri catalla ufalayip icine pul biber ve kiyilmis dereotu koyup karistiriyorum. Kabagin oyuk kismini peynir karisimiyla doldurup firinliyorum. Cok hafif, cok pratik :)

Keşke bende maydanoz sevebilsem :(

Keşke bende maydanoz sevebilsem :(

Maydanoz çok sağlıklı elinden geldiğince yemeye çalış ☺️ her sabah kahvaltıda omletin içinde veya değil yemeye çalışıyorum :) hatta sistite de iyi geliyor kaynatıp içirdiğinde bunu da söylemiş olayım ☺️

Sağlıklı yaşamı benimsemeden önce kremalı köri soslu tavuğa bayılırdım. Sağlıklı beslenmeye başladıktan sonra köri zaten yararlı ama kremaya alternatif olacak ne yapabilirim diye düşünürken bulduğum tarifi de paylaşayım, bu akşamlık son olsun :)

Malzemeler:
- Yarım haşlanmış tavuk göğsü
- 1 çay bardağı yağsız süt
- 1 tatlı kaşığı köri
- Tercihen pulbiber, karabiber, sarımsak tozu...

Yapılışı:
- Tavuk eti irice parçalanarak tencereye alınır.
- Sütün içine köri konulup karıştırılır, tencereye eklenir, tavuk sütü çekene dek kısık ateşte pişirilir.
- Ocağı kapatmadan 5 dk. önce diğer baharatlar eklenir.

Afiyet olsun :))

Bu gerçekten tam diyet olmuş yalnız ya ☺️ köriyle aram yok başka baharatlar da kullanılabilir herhalde dimi

Maydanoz çok sağlıklı elinden geldiğince yemeye çalış ☺️ her sabah kahvaltıda omletin içinde veya değil yemeye çalışıyorum :) hatta sistite de iyi geliyor kaynatıp içirdiğinde bunu da söylemiş olayım ☺️

Hem çayını içiyorum hem de kaynatıp içiyorum :)

Ben yemek yerine çayını içiyorum

Ben de sadece bol limon suyuyla çiğ olarak yiyebiliyorum ya da salatalara karıştırarak. Çayı nasıl oluyor? Ben kaynatıp suyunu içmeyi denedim böbrek rahatsızlığı yaşadığım sırada ama en kötü tecrübelerimden biriydi :(

Ben de sadece bol limon suyuyla çiğ olarak yiyebiliyorum ya da salatalara karıştırarak. Çayı nasıl oluyor? Ben kaynatıp suyunu içmeyi denedim böbrek rahatsızlığı yaşadığım sırada ama en kötü tecrübelerimden biriydi :(

Dur bir çayın adına bakayım geleyim

Aslında ciddi ciddi her şeyin çayı demlenmiş hali çok faydalı. Mesela biz annemle yediğimiz kiraz çöplerini biriktiriyoruz hafta sonları demleyip içine biraz tarçın atıp demliyoruz 😄

Poşet çay canım marketlerde bulabilirsin doğuşun maydanoz-limon çayı ikisi bir

Aslında ciddi ciddi her şeyin çayı demlenmiş hali çok faydalı. Mesela biz annemle yediğimiz kiraz çöplerini biriktiriyoruz hafta sonları demleyip içine biraz tarçın atıp demliyoruz 😄

Tarçınlı denemedim bn içine yeşil çay koydum içtim

Tarçınlı denemedim bn içine yeşil çay koydum içtim

O da olur ilkini tarçınsız yaptık. Tadı ve kokusu gerçekten berbattı. Tarçın biraz aldı o kokuyu tadı. Bu haliyle daha lezzetli

Nasıl içtiğimi sorma berbat tat oluştu burnumu tıkadım da içtim

Kiraz sapı çayını çok duydum, ödem attırıyor diye biliyorum, başka ne yararları var? Denemek istiyorum ne zamandır :)

Back