• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyet yemekler

Biberiyeyi de çok duydum hem iştah kestiğini hem de yağ yakımına yardımcı olduğunu ama bir türlü denemedim, denenecek ne çok şey var :)) Sıkı bir aktar alışverişi şart oldu :)

Biberiyenin kabız yaptığını duymuştum :(

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızlar detoks çorbası buldumm

Malzemeler
2 adet kabak
2 su bardağı bezelye
1 demet maydanoz
1 litre su

Yapılışı
Bir tencerenin içerisine kabaklar küp şeklinde doğranır, bezelyeler eklenir, maydanoz da el ile iki yada üç parçaya bölünerek üzerine bir litres su eklenerek sebzeler iyice pişirilir.

Alıntı

Detoks varsa ben de varım :)) Kabak zaten sağlıklı yemeklerin baş tacı da bezelyeli tarif bulunmuyor genelde glisemik indeksi, karbonhidrat değeri nedeniyle, sonunda ona da 3. sınıf sebze muamelesi yapılmayan bir tarif vermişler :))

Detoks varsa ben de varım :)) Kabak zaten sağlıklı yemeklerin baş tacı da bezelyeli tarif bulunmuyor genelde glisemik indeksi, karbonhidrat değeri nedeniyle, sonunda ona da 3. sınıf sebze muamelesi yapılmayan bir tarif vermişler :))

Yeşil çorba dedikleri bu olsa gerek :) uzun süredir kilom sabit kaldı sıkı bi detoksa ihtiyacım var :(

Güzel fikir..belki inanmasi zor ama ben hic yağ kullanmiyorum ve çogu yemeklerimi yagsiz pisiriyorum özellikle etli yemekleri mesela bugun yesil mercimek yaptim sifir yağsiz nasl yapiorum şöyleki;soganlari dogadiktan sonra tencereye aliorum biraz kendi suyuyla kavuruyorum sonra 2-3 corba kaşigi sicak su ekliyorum devam ediyorum lezzetinde fark olucagini düşünenler denesinler òyle karar versinler,bazende en fazla 1 yk zeytinyagi ekliyorum zaten pilav makarna yapmadigim icin zorlanmiyorum hiç..tavuk yemeklerinde derilerini mutlaka aliyorum,kiymayi az yagli etten cektiriyorum,köftelere ektra yağ asla eklemiyorum,firini kullanmaya gayret ediyorum bòyle işte ve actifry kullaniorum inanin bir kasik yağ ile biber kabak patlican vs.kizarymasi bile yiyorum sadece pisirme suresi uzuyor okadar...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Güzel fikir..belki inanmasi zor ama ben hic yağ kullanmiyorum ve çogu yemeklerimi yagsiz pisiriyorum özellikle etli yemekleri mesela bugun yesil mercimek yaptim sifir yağsiz nasl yapiorum şöyleki;soganlari dogadiktan sonra tencereye aliorum biraz kendi suyuyla kavuruyorum sonra 2-3 corba kaşigi sicak su ekliyorum devam ediyorum lezzetinde fark olucagini düşünenler denesinler òyle karar versinler,bazende en fazla 1 yk zeytinyagi ekliyorum zaten pilav makarna yapmadigim icin zorlanmiyorum hiç..tavuk yemeklerinde derilerini mutlaka aliyorum,kiymayi az yagli etten cektiriyorum,köftelere ektra yağ asla eklemiyorum,firini kullanmaya gayret ediyorum bòyle işte ve actifry kullaniorum inanin bir kasik yağ ile biber kabak patlican vs.kizarymasi bile yiyorum sadece pisirme suresi uzuyor okadar...

Evet aslında küçük değişikliklerle bile bi bakıyoruz kilo vermişiZ

Günaydın fit bayanlar. :)
Size hafif omlet nasıl yapılır onu yazayım :)
Bu benim en sevdiğim kahvaltı menüsü. Normalde omleti kaşarlı ve bol yağda severim ama yapacak bir şey yok :)
$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1403082290.935099.jpg
Az domates az maydanoz. Hatta nane de olabilir. Hiçbir şey koymaya da bilirsiniz yeşillik olarak.
Peynirim de beyaz peynir. Diğerlerine göre az kalorili çünkü. $ImageUploadedByKadınlar Kulübü1403082343.133485.jpg
Bir yumurta ile iyice karıştırıyoruz.

Bir tatlı kaşığı yağda teflon tavada pişiriyoruz :)

Görüntüsü pek iyi olmuyor hem yağ az hem de içindeki peynir yağsız olduğu için :) ama olsun :)
$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1403082411.560168.jpg

Bu da kamelyamda kahvaltı keyfim :)))))

Mesela omlet yapmamış olsak da şöyle bir menü yapsak; kaynamış yumurta,domates,peynir,ekmek. Aralarında sadece 1 tatlı kaşığı zeytin yağı farkı var. E o da 20 kalori falan. Bence değer sizce :)

Günaydın fit bayanlar. :)
Size hafif omlet nasıl yapılır onu yazayım :)
Bu benim en sevdiğim kahvaltı menüsü. Normalde omleti kaşarlı ve bol yağda severim ama yapacak bir şey yok :)
Eki Görüntüle 1161018
Az domates az maydanoz. Hatta nane de olabilir. Hiçbir şey koymaya da bilirsiniz yeşillik olarak.
Peynirim de beyaz peynir. Diğerlerine göre az kalorili çünkü. Eki Görüntüle 1161019
Bir yumurta ile iyice karıştırıyoruz.

Bir tatlı kaşığı yağda teflon tavada pişiriyoruz :)

Görüntüsü pek iyi olmuyor hem yağ az hem de içindeki peynir yağsız olduğu için :) ama olsun :)
Eki Görüntüle 1161020

Bu da kamelyamda kahvaltı keyfim :)))))

Mesela omlet yapmamış olsak da şöyle bir menü yapsak; kaynamış yumurta,domates,peynir,ekmek. Aralarında sadece 1 tatlı kaşığı zeytin yağı farkı var. E o da 20 kalori falan. Bence değer sizce :)

Maydanoz olmasa daha iyi ben sabah kahvaltısı olarak sadece 1 meyveli yoğurt yedim

iPhone 'dan Kadınlar Kulübü aracığılı ile gönderildi.

Maydanoz olmasa daha iyi ben sabah kahvaltısı olarak sadece 1 meyveli yoğurt yedim

Dediğim gibi domatesli de olur :)
Kahvaltımı hafif geçmemeye çalışıyorum. Çünkü saat 4 gibi bir öğün daha yiyip günü kapatıyorum. Sabah az yersem akşam gözüm dönüyor o da bana iyi gelmiyor :(

Dediğim gibi domatesli de olur :)
Kahvaltımı hafif geçmemeye çalışıyorum. Çünkü saat 4 gibi bir öğün daha yiyip günü kapatıyorum. Sabah az yersem akşam gözüm dönüyor o da bana iyi gelmiyor :(

Ben şimdi ara olarak yeşil kahve içeceğim

Sabah 1 haslanmis yumurta domates salata 3 zeytin 2 bardak sekersiz cay ictim 1 saat 15 dk spor yaptim simdi yesil cayimi iccem ooooooh sefam olsun:) super gidiom

Sabah 1 haslanmis yumurta domates salata 3 zeytin 2 bardak sekersiz cay ictim 1 saat 15 dk spor yaptim simdi yesil cayimi iccem ooooooh sefam olsun:) super gidiom

Sabah sadece 1 adet meyveli yoğurt

Merhaba.
Buradaki herkes gibi ben de diyet yapıyorum ama buradaki çoğu kişinin yaptığı gibi ben yağsız yemek yemiyorum.
Yağsız yada az yağlı kıyma almıyorum.
Peynirleri yağsız, tuzsuz ve doğal olarak da tatsız yemiyorum.
Boool zeytin yiyorum.
Boool tereyağ ve zeytinyağ kullanıyorum.
Yağ yemeklere hem sağlık hem de lezzet veriyor.
2 ay içinde (ki aralarda gerçekten hamur işi ve şeker adına büyük kaçamaklar yapmış olsam da) yaklaşık 5 kg kadar verdim. Bu belki bazılarına göre az bir rakam ama benim hedefim 3 kg kadar daha vermek olduğu icin, bence gayet iyi gidiyorum.
Diyetimde dikkat etmeye çalıştığım şey bünyeme ilave hiç şeker, un ve nişastalı gıdalar almamak. Hiç ekmek yememeye çalışıyorum. Bunun yanında patates, pirinç, mısır ve unlu ve şekerli hiçbir şey yememeye çalışıyorum.
Paketli hiçbir ürün eve almıyorum.
Ara öğün yapmıyorum. Günde sadece 2 ana öğün yemeye çalışıyorum. Ama bazen acikirsam da diyet galeta ve meyve gibi bir şey yemektense doğal köy yoğurdu yiyorum ve limonlu su içiyorum.
Bu şekilde olunca da sağlıklı olmak kaçınılmaz oluyor, Allah'ın izniyle.

Ayrıca diyetlerimizde dikkat etmemiz gereken diğer bir husus da pişirme işlemleri.
Kesinlikle mikrodalga kullanmıyorum.
Kızartma yapmıyorum. Illa yapmak icap ederse zeytinyağında kısık ateşte kizartiyorum.
Yumurtayı da tavadayken bol tereyağında sarısı sulu olacak vaziyette pisiriyorum. Ya da rafadan olarak yine sarısı sulu yapıyorum. En fazla kayısı kıvamında.

Direkt bir tarif vermektense önce nasıl beslendiğimi anlatma gereği hissettim. Çünkü direkt anlattığım beslenme şekline uyun bir tarif versem yadirganabilirdi belki. Benim gibi beslenen ve beslenmeyi düşünen kimseler için çeşitli tarifler verebilirim ilerde.

Son düzenleme:
Canim ya sabah icin sadece meyveli yogurt cok az degilmi ilerleyen saatlerde gozun doner

Canım sabah bir şey yemek istemedi o yüzden

Back