• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyet yemekler

Günaydın fit bayanlar. :)
Size hafif omlet nasıl yapılır onu yazayım :)
Bu benim en sevdiğim kahvaltı menüsü. Normalde omleti kaşarlı ve bol yağda severim ama yapacak bir şey yok :)
Eki Görüntüle 1161018
Az domates az maydanoz. Hatta nane de olabilir. Hiçbir şey koymaya da bilirsiniz yeşillik olarak.
Peynirim de beyaz peynir. Diğerlerine göre az kalorili çünkü. Eki Görüntüle 1161019
Bir yumurta ile iyice karıştırıyoruz.

Bir tatlı kaşığı yağda teflon tavada pişiriyoruz :)

Görüntüsü pek iyi olmuyor hem yağ az hem de içindeki peynir yağsız olduğu için :) ama olsun :)
Eki Görüntüle 1161020

Bu da kamelyamda kahvaltı keyfim :)))))

Mesela omlet yapmamış olsak da şöyle bir menü yapsak; kaynamış yumurta,domates,peynir,ekmek. Aralarında sadece 1 tatlı kaşığı zeytin yağı farkı var. E o da 20 kalori falan. Bence değer sizce :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Lezzetli olacağa benziyor, ellerine sağlık :) Benden de bir omlet tarifi o halde:
- Dereotu (miktarı isteğe bağlı) ince ince kıyılır.
- 1 dilim az yağlı beyaz peynir ufalanır, dereotuyla karıştırılır.
- 1 tam yumurta + 1 yumurtanın akı çırpılır, ısıtılmış teflon tavaya yayılıp pişirilir.
- Pişmesine yakın dereotu-peynir karışımı eklenir, tercihen pulbiber, karabiber eklenip 1-2 dk. daha pişirdikten sonra servis yapılır, afiyet olsun :56: :))

Diyet etimek tatlısı
Malzemeler
1 litre light süt
2 su bardağı esmer şeker
2 yemek kaşığı tam buğday unu
1 paket tuzsuz etimek
2 bardak su
Birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı
Derince bir tencerede süt, 1 yemek kaşığı tam buğday unu ve 1 su bardağı esmer şekeri karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Daha sonra tatlının şerbetini hazırlamak için 1 su bardağı esmer şeker ve 2 su bardağı suyu tenceye alın. Şekerli karışımı 10-15 dakika kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Etimekleri servis kabına yerleştirip, üzerine şerbeti dökün. Şerbet çekildikten sonra önceden hazırladığınız muhallebiyi ekleyin.Oda sıcaklığına geldikten sonra mevsim meyveleriyle süsleyebilirsiniz.

iPhone 'dan gönderildi

Diyet etimek tatlısı
Malzemeler
1 litre light süt
2 su bardağı esmer şeker
2 yemek kaşığı tam buğday unu
1 paket tuzsuz etimek
2 bardak su
Birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı
Derince bir tencerede süt, 1 yemek kaşığı tam buğday unu ve 1 su bardağı esmer şekeri karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Daha sonra tatlının şerbetini hazırlamak için 1 su bardağı esmer şeker ve 2 su bardağı suyu tenceye alın. Şekerli karışımı 10-15 dakika kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Etimekleri servis kabına yerleştirip, üzerine şerbeti dökün. Şerbet çekildikten sonra önceden hazırladığınız muhallebiyi ekleyin.Oda sıcaklığına geldikten sonra mevsim meyveleriyle süsleyebilirsiniz.

iPhone 'dan gönderildi

Hoşuma gittiii ❤️❤️

iPhone5s Cihazın' den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bendende bi tarif öyleyse. .
Yagsiz türlü

2 veya 3 tavuk göğsü derisiz
2 kabak
1 sogan
1-2 diş sarimsak
2-3 yesil biber
1 kırmızı biber (paprika)
2-3 domates
2 havuç
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz
Salça
Isterseniz 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Ben şahsen yağsız yapiyorum

Önce tavugu ardindan sogan sarimsak guzelce kavuruyoruz
Ardindan havuclari biberleri ekliyoruz sonra kabak domates biraz daha kavurup baharatlari ve salcasini ekliyoruz hafif sulu oluyor.
Ben bunun üstüne bol sarimsakli yogurt döküyorum şahane oluyo bol acili bol sarımsakli offf canim cekti yarin yapip yiyeyim bari :))
Yanina 1-2 dilim ekmeklede yiyorum bazen tam tahilli..

Afiyet olsun

samsung galaxy note 3 den gönderildi

Yagsiz türlü

2 kabak
1 sogan
1-2 diş sarimsak
2-3 yesil biber
2-3 domates
2 havuç
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz
Salça

Ardindan havuclari biberleri ekliyoruz sonra kabak domates biraz daha kavurup baharatlari ve salcasini ekliyoruz hafif sulu oluyor.
Ben bunun üstüne bol sarimsakli yogurt döküyorum şahane oluyo bol acili bol sarımsakli offf canim cekti yarin yapip yiyeyim bari :))

Afiyet olsun

Bak bu gercekten tam diyetlik hosuma gitti hemvde saglikli

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yagsiz türlü

2 kabak
1 sogan
1-2 diş sarimsak
2-3 yesil biber
2-3 domates
2 havuç
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz
Salça

Afiyet olsun

Ya cahilliğime verin 🙊 tavuklar yağsız nasıl kavruluyor

iPhone5s Cihazın' den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Pişirdiğin tavuk göğüs eti ise;

Göğüs fletoyu teflon tavaya at orta derece olan ocakta pişir 1-2 dakika daha sonra diğer yüzünü çevir fletonun.Yine 1-2 dakika pişir.Daha sonra biraz daha kısık ateşe alıp üstüne kapağı kapatıp 2 yüzünüde sırayla 4 dakika civarı pişir.Sonlara doğru kekik ve pul biberle damak tadına göre kimyonla lezzetlendir.(Pişerken atma kekiği acı olur )
Alıntıdır..

iPhone 'dan gönderildi

Back