• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

diyet günlüğüm

başlayın tekrar keskinlikle. ne kadar basit bir yolla sayarsanız sürdürmesi de o kadar kolay oluyor. o zaman saymaktan bıkmazsınız. bir de bir önceki gün ya da sabahtan günlük menünüzü hesaplarsanız daha kontrollü gidersiniz. kolaylıklar dilerim🌸
Teşekkür ederim. Sizi de takip ediyorum. Size de kolayliklar 😇

güncellemeden sonra son sayfalarım silinmiş. girdiğim eski kalorilerim gözükmüyor. shame on you kk

tek tek ölçtüğüm de oluyor, takribi hesapladığım da. çok basit bir site var( diyetarkadasım.com) onu kullanıyorum. yağını, proteinini tek tek hesaplamak çok yorucu, o işe hiç girmedim. o kadar detay takip etmek bezdirir. hatta bi ara uygulama kullandım, onu da bıraktım. en kolayı en iyisi.
evde diğerlerine farklı kendime farklı yemek yapmıyorum. ama makarna varsa birinde yersem diğerinde yemiyorum. pilav çok nadir yiyorum. bugün evde kuru fasülye pilav var mesela. eskiden olsa pilav üstü kuru fasülye yerdim. şimdi büyük tabak yemek ve yanında yoğurt yiycem sadece. aslında kalori hakkım da kalıyor ama pilav yemiycem. çünkü hiç özlemedim. eskiden canım istesin istemesin dolu bir tabak yerdim.
son olarak da evet, yapay zeka bu konuda benim de işimi çok kolaylaştırdı. sitede kalorisini bulamadığım ya da emin olamadığım her türlü gıdanın kalorisini ona soruyorum. zamandan tasarruf oluyor.
yani evet ben 5 aydır her gün kalori saydım. arada sıkıldığım oluyor ama bu konforu bana başka hiçbir diyet vermiyor. alacağın kaloriyi bildikten sonra gün içinde ne yiyeceğini de yönetebiliyorsun. bugüne kadar denediğim en iyi yöntem bu. size de kolaylıklar dilerim🌸 daha önce yapmışsınız, mantık belli. çok detaylarda boğulmadan protein ağırlıklı. sağlıklı bir şekilde kalori sayarak beslenmek en iyisi🙏
Merhaba bende kalori sayımına başladım da ortalama 1200 kcal besleniyorum acaba siz bu yöntemle ne kadar kilo verdiniz cevaplarsanız sevinirim🙏🏻💜

ocak ayı kalorilerimi toplayıp 31'e böldüm. sonuç günlük ortalama 1485 kalori almışım. yarın ayın 1'i yani tartı günüm. merakla bekliyorum😇

Azminize hayranim. Çok iyi gidiyorsunuz. Siz kalorinizi paylastikca bende kalorime dikkat ediyorum 🥰 bol eksileriniz olsun

kilom tam 50🎊🎊🎊 hedefime iki ay önce ulaşmış oldum. mutlu ve şaşkınım.
günlük ortalama 1490 kalori alarak ayda 1.1 kilo vermişim. ideal kiloma inmiş bulunuyorum💃💃💃. bundan sonrası kilo koruma😇😇😇🤓🤓🤓

Çok tebrik ederim 🥳🥳 darısı başıma inşallah. Siz spor yaptınız mı? Ben ayağımı kırdım. Hiç hareketim yok. Acaba böylede kilo verebilir miyim?

Çok tebrik ederim 🥳🥳 darısı başıma inşallah. Siz spor yaptınız mı? Ben ayağımı kırdım. Hiç hareketim yok. Acaba böylede kilo verebilir miyim?
teşekkür ederim🤗 aslında spor salonuna kayıtlıyım ama yaklaşık 2 aydır bazı sebeplerle gidemedim. yani bu kilolar spor ya da yürüyüş olmadan verildi. geçmiş olsun size de. merak etmeyin rahatlıkla verirsiniz.

Kilo korumada kaç kalori tüketmeyi düsünüyorsunuz?
koruma kalorim 1650. ama şimdi şeytan dürtüyor acaba 49'a inip öyle mi korumaya geçsem. çünkü arada ödem, regl vs. kilolar artı gözükünce mutsuz olmamak adına 1 kg daha verebilirim. ama onu da yayarım ben. yani ayda 500 g şeklinde. 1550 kalori üzerinden gidicem. ayda yarım kilo verdirir bana bu kalori.

koruma kalorim 1650. ama şimdi şeytan dürtüyor acaba 49'a inip öyle mi korumaya geçsem. çünkü arada ödem, regl vs. kilolar artı gözükünce mutsuz olmamak adına 1 kg daha verebilirim. ama onu da yayarım ben. yani ayda 500 g şeklinde. 1550 kalori üzerinden gidicem. ayda yarım kilo verdirir bana bu kalori.
Ne kadar sabirlisiniz maşallah. Ben ayda iki kilo veremeyince birakiyorum. Ama en güzeli sizinki. Şimdi bende öyle hedef koydum. Her ay iki kilo. Benim kilom fazla. 2 kilo rahat verebilirim ayda.

Hangi uygulamayi kullaniyorsunuz kalori saymak için?

Ne kadar sabirlisiniz maşallah. Ben ayda iki kilo veremeyince birakiyorum. Ama en güzeli sizinki. Şimdi bende öyle hedef koydum. Her ay iki kilo. Benim kilom fazla. 2 kilo rahat verebilirim ayda.

Hangi uygulamayi kullaniyorsunuz kalori saymak için?
kilonuz fazlaysa 2 kg normal tabii. yalnız 2 kg veremezsem bırakırım düşüncesi çok yanlış. şöyle düşünün bu yoldan dönüş yok, başka bir seçenek de yok. çünkü aksi taktirde çok mutsuz olucam, o yüzden az ya da çok hedefe kadar bırakmadan devam etmek lazım.
zamanla mide küçüldüğü için ilk zamanlar gibi zor olmuyor. bir de kalori saymak işleri çok kolaylaştırıyor. ben bu sabah kahvaltıda poğaça, akşama pişi ve üstüne profiterol yedim mesela. ha bunu 6 ayda bir yaparım o ayrı. ama kısıtlama olmaması fikri harika.
kalori sayma sayesinde yediklerim zaten kısıtlı diye sağlıklı beslenme konusunda daha titizim. bu da bir avantaj inanın. eskiden olsa bol bol abur cubur yerdim. mecburen çok azaldı ve bundan çok memnunum.
siz de 1200'le başlayın. her günü not edin. bir ay dolduğunda toplam kalorinizi gün sayısına bölün. Böylece ezbere değil kendi vücudunuzun aslında kaç kaloriyle kaç kilo verdiğini kesin olarak görmüş olursunuz.
Ben diyetarkadasım sitesini kullanıyorum. uygulama değil. bana pratik geliyor. detaylarla uğraşmak istemiyorum yoksa sürdüremem.

Back
X