Teşekkür ederim, bakıcam söylediğiniz siteye. Mesela taze fasulye yemeği yaptım onun içine giren salçasından yağına domatesine her şeyini tartıp tartıp yemek yapıyordum işte böyle ölçmek artık imkansız oldu benim için, makrolara hiç girmedim bile, internette direkt taze fasülye yemeği kalorisi gibi bakmam lazım sanırımtek tek ölçtüğüm de oluyor, takribi hesapladığım da. çok basit bir site var( diyetarkadasım.com) onu kullanıyorum. yağını, proteinini tek tek hesaplamak çok yorucu, o işe hiç girmedim. o kadar detay takip etmek bezdirir. hatta bi ara uygulama kullandım, onu da bıraktım. en kolayı en iyisi.
evde diğerlerine farklı kendime farklı yemek yapmıyorum. ama makarna varsa birinde yersem diğerinde yemiyorum. pilav çok nadir yiyorum. bugün evde kuru fasülye pilav var mesela. eskiden olsa pilav üstü kuru fasülye yerdim. şimdi büyük tabak yemek ve yanında yoğurt yiycem sadece. aslında kalori hakkım da kalıyor ama pilav yemiycem. çünkü hiç özlemedim. eskiden canım istesin istemesin dolu bir tabak yerdim.
son olarak da evet, yapay zeka bu konuda benim de işimi çok kolaylaştırdı. sitede kalorisini bulamadığım ya da emin olamadığım her türlü gıdanın kalorisini ona soruyorum. zamandan tasarruf oluyor.
yani evet ben 5 aydır her gün kalori saydım. arada sıkıldığım oluyor ama bu konforu bana başka hiçbir diyet vermiyor. alacağın kaloriyi bildikten sonra gün içinde ne yiyeceğini de yönetebiliyorsun. bugüne kadar denediğim en iyi yöntem bu. size de kolaylıklar dilerimdaha önce yapmışsınız, mantık belli. çok detaylarda boğulmadan protein ağırlıklı. sağlıklı bir şekilde kalori sayarak beslenmek en iyisi
kesinlikle o kadar detaya girmeyin. o sizi bezdirir, bıktırır. Ben sadece genel kalorisine baktığım halde yoruluyorum bazen. sitede kalori aratın, içinize sinmezse yapay zekaya sorun. oldu bitti. maksat sınırı geçmemek.Teşekkür ederim, bakıcam söylediğiniz siteye. Mesela taze fasulye yemeği yaptım onun içine giren salçasından yağına domatesine her şeyini tartıp tartıp yemek yapıyordum işte böyle ölçmek artık imkansız oldu benim için, makrolara hiç girmedim bile, internette direkt taze fasülye yemeği kalorisi gibi bakmam lazım sanırımbenim hedefim de 50-51 arasına inmek 54 kilo civarında takıldım kaldım kalorimi azaltmam gerekiyor artık.
Ben de çok kısıtlama taraftarı değilim, binging tetikliyor bende yapamıyorum asla ama şöyle 200 kalori açık verirsem başarırım bu işi yavaş yavaş, aynen o aralıkta almam lazım. Yapabilirim umarımkesinlikle o kadar detaya girmeyin. o sizi bezdirir, bıktırır. Ben sadece genel kalorisine baktığım halde yoruluyorum bazen. sitede kalori aratın, içinize sinmezse yapay zekaya sorun. oldu bitti. maksat sınırı geçmemek.
benim 3-4 ay önceki halim gibisiniz. ben istesem aylar önce de bu kiloya gelebilirdim ama kas kaybetmemek için çok kasmadım. bir de podyuma mı çıkıcaz yani. acelemiz yok. hem ben çok kısıtlama yapabilecek türden biri değilim. sonra daha beter yerim.
işte tüm bu nedenlerden boyunuzu bilmiyorum ama 1200-1450 bandında kalori alsanız yeter
yaparsınızzz. 200 kalori açık tam ideal kesinlikle. yavaş gitsin, sizin olsunBen de çok kısıtlama taraftarı değilim, binging tetikliyor bende yapamıyorum asla ama şöyle 200 kalori açık verirsem başarırım bu işi yavaş yavaş, aynen o aralıkta almam lazım. Yapabilirim umarım
başlayın tekrar keskinlikle. ne kadar basit bir yolla sayarsanız sürdürmesi de o kadar kolay oluyor. o zaman saymaktan bıkmazsınız. bir de bir önceki gün ya da sabahtan günlük menünüzü hesaplarsanız daha kontrollü gidersiniz. kolaylıklar dilerimMerhaba. Bende kalori sayarak zayiflamaya calisanlardanim. Daha önce cok güzel kilo vermistim. Ama sanirim artik sabrimda kalmadi. Kalori saymak biraz yordu. Iki gün sayiyorum, sonra birakiyorum. Sizin günlügü görünce yeniden motive oldum. Diyet arkadasim sitesine üye oldum. Baska bir uygulama kullaniyordum. Birde bunu deneyeyim. Belki farkli uygulama olunca motivasyon artar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?