Dışarıdan bakınca öyle görünüyor demek ki

bu çocuk konusu hassas ama insanlar anlamıyor

ben bu cümleyi annesinin kızı hakkında dediğini duydum

bir çocuk yapmayı da beceremedi diye

hayatımın şokudur ki hala da tüylerim diken diken olur

ben tedavi görüyorum
annem de bazen çok geç kaldın bu işler için deyip canımı sıkıyor
keyfine çok düşkündün hep istemedın cocuk bak sımdı de belkı ondan olmuyor dıyor
ben alınınca da , sen kızımsın rahat konusamayacak mıyım dıyor
annem cok düşünür bizi, ihtiyaclarımızı hala alır, yapar yollar yedirir ama bazen annem bile boyle ne hissedeceğimi düşünmeden konusuyor

Başka türlü hayat çekilmiyor ne yazık ki. Düşünme üstüne geçip gitsin..
Bu çocuk aç muhabbeti gerçekten cok can sıkıcı ama.
Benim kız evde ekmeğe dokunmaz kv lerde kuru ekmek yer.. vay aç çocuk ekmek kemiriyora gelir mevzu..
Her gören bu çocuklar bembeyaz hasta mı, kireç gibi geçmişler bunların kanları yok herhalde et yedir et diye sokakta muhabbet bile dönüyor tanımadığım kisilerle.

Anlatıyorum ten renkleri öyle bak tiyze bende bembeyazım çekim oyle cocuklarda falan ama he he der gibi bakıyor.
Baktim siyircak gibi oluyorum artik duymuyorum ustune düşünmüyorum aklıma gelince farkli işler yapıyorum :/

Bizim insanlarımız biraz uçlarda yaşamak isteyenleri veya yaşayanları görünce direkt "bundan hiç bir halt olmaz" kafasına giriyorlar...

Sende onların hafızalarında "uçlarda yaşayan kız "olarak kaldığın için şimdi yakıştıramıyorlar, konduramıyorlar, garipsiyorlar vs...

Yapman gereken tek şey "he" deyip geçmek, önemsememek, kafaya takmamak başka çözümü yok zira ağzı olan konuşuyor...

ya aslında gansta belki bana da kızacan da senin gibi bir kadının ne işi var cümbür cemaat düğün evinde

bence onların şaşırdıkları şeylerden biri de bu

yani seni o kendi ortamlarına da uygun bulmuyorlar

o saatte senin işte okulda yahut dışarıda olman lazım o nedenle şaşkın ve hadsizler

geçen bir cenazeye gittim

tabii ortamdaki kadınları tanımıyorum ve ben çoğuna göre gencim

ben çok eğlendim esasen muhabbetleri dinlerken ama oraya gitme sebebim olan kişi gel sıkılmışsındır modunda idi

zira o hep o ortama girdiği ve sıkıldığı için benim de sıkılacağımı düşünüyor oysa ben uzun zamandır öyle bir ortam görmemiştim

örneğin hocanın duada herkesin ticaretini kazançlı eyle yarabbi dileği ve tüm kadınların en yüksek "amin"i buna demesi bile sosyolojik araştırma konusu olabilirdi.

cahil cembelek işleri güçleri onu bunu çekiştiren insanları kafaya takmam herkes kendine baksın boydan yol alsın şurdan

dur bir bombada ben patlatayım..
sen bu lafları takmazdın eskiden hayırdır

Hı hım, o versiyonlarımız da var... Birinde oldu öyle, 3 kere 4 kere aynı şeyi dedi dedi, ben de güzelce söyledim ettim artık bir noktada tersledim, "Ay şakasına dedim, sen de yağni" ye döndü hemen. :/ Ayh ayh...

Çok güldüm
Cuk olmuş, o lafa öyle laf.
Bazen hak ediyorlar ne denebilir ki.

Vay müdürüm konu açmış ,yettiimm
Ben de sülalenin en kötü kızı idim.Şimdi de çevrenin öyleyim sanırım.
Küçücük yaşlarımdan beri kötü erkeğe hizmet etme çabasındaki kadınları yargıladığım ,
Ergenlikte ''Evlilik mii Allah korusun ,olacaksa da şöyle şöyle bir adamla olsun,yoksa cehennemin dibi'' dediğim
Az daha büyüyünce rahatça sigara,içki içebildiğim ve kimseyi de takmadan içtiğim,
Uzunca bir süre tek başıma yaşayabildiğim için,ki iç yüzünü kimse bilmez,
Evlenirken kimseyi işime karıştırmadığım ve hala da karıştırmıyor olduğum,
Evliliğimin hızlı olmasından mütevellit 'hamiledir kesin' yargısına ''hoştunuz oradan'' dediğim,
Enn fazzzla 6 ay sürer,ahanda buraya yazıyorum diyenleri o tükürüklerinde boğduğum için,4 yıl oldu hala daha e hadi bir yıl daha diyorlar Geçimsizim çünkü,boyun eğmiyorum çünkü,onlara göre geçimli olmak her denene he demek,yok yeaaaaa,başka emrin
Şimdi de çocuk olursa hayatta bakmaz diyorlar,evet çöp poşetiyle sokağa atarım nolacaamış yani :)
Kimilerinin görüntümle de derdi var,yaşımı göstermiyor olmam da dert onlara göre,ama bunların sebebi kendileri gibi olmamak,kıskançlıktır ya da değildir bilemem,
Karşıdakinde gördüklerini kötü olarak beyan eden herkes aslında kötü gördüğü için değil,fazla iyi gördüğü için de kötü olarak aktarıyor gibi sanki,umarım anlatabildim.
Hülasa; amaann zort.

Finali de böyle bitirmesem çatlardım ayol :)

Ekranı yukarı ittikçe yazının ardı arkası kesilmiyordu. Okumayı seviyordu. Olsundu.

Uzunluğu kısalığı konusuna hiç takılmayıp, önemli olan işlevi diyerekten anlattığın şeylere göre tek seferde yorumumu yapacağım.

Bana kalırsa onlar konusmak için konusuyorlar. Bazıları için söylediklerinin altında yatan anlam mühim değil, laf olsun torba dolsun. Boş tenekeden çok ses çıkar misali. Zaten sende ayarı vermişsin kafan rahat burayada içini dökmüşsün olmuş bitmiş.

Velhasıl; herkesin hayatına kimse karışamaz. O şu şekil giyinir, şu şekil giyinir.

Buda günün resmi olsun. :)

Cevrenizdeki insanlardan farklı oldugunuzdan bahsetmissiniz. E şimdiye kadar bu elestirilerin benzerlerini coktaannn duyup sindirmis olmaniz gerekiyordu. Ben bile sıradan bir insan (kendini kocişine adamis,tek amaci üremek olanlardan bahsetmiyorum elbette) olmadigim halde neler duyuyorum neler. Istisnasiz ilk tanıştığım herkesten ''çok soguk'' lafını duymusumdur. Ne yapıyorum ? Bi dahaki görüşmeye daha soğuk gidiyorum. İster kabullenir ister kabullenmez. Umrumda mi ? Asla.

Bende anlamıyorum böyle soru soranları.
evimden çocugumdan tutunda herseyi merak eden çevreye sahibim.
bazen daral geliyor.
ne yapsan batıyor millete.

Ayy bu resmi atmazsam olmazdı çok hoşuma gitti. Senin yazdığının özeti diyelim

Eki Görüntüle 2062272
Bu tarz sıkıntılara hepimiz karşılaşıyoruz zaman zaman. Sen onlara tarzın dolayısıyla marjinal geldigin için maruz kalmissin bunlara. Kimimiz fazla kilodan kimimiz aşırı zayifliktan kimimiz çocuk bakımından kimimiz iş hayatimizdan bir diğerinin soylemlerine konu oluyoruz işte. Ben mesela çok başarılı bir öğrencilik ve başarılı iş hayatı sonrası cocuklarimla kendim ilgilenmek istedim tüm sülale sen bu hirsla evde oturamazsin, sen düzenli yemek ev işleri ugrasamazsin vb cümlelerle sağolsunlar tespitlerde bulundular. Uzun lafin kisasi Kimse kimsenin herseyine karisamaz

İnsanlar kendilerinden farklı olanı tehlikeli ve kötü yorumlarlar boşverin hiç takılmayın hatta hepsine şakayla karışık aynı o kadına yapıştırdıgınız gibi cevabınızı yapıştırın ki farkınızı yine farkettirin bence ki bu ev çoluk çocuk işleri oldugunda bu tip kadınlar bi tek yorulur bi tek onlar çocugun evin hakkından gelir gibi bi havadalar ben yeni evlendim ögrenci oldugum için yapabiliyormusun ya neden evlendin diye imalara girene hemen yapıştırıyorum yoo dışarıda yiyoruz yapamıyorum eşim hep yardım ediyor diyorum bide ona özeniyorlar saçma salak ne yaptıkları belli degil hiç takmayın kesinlikle cevaplarını verin

Okudum sonuna kadar ve tek diyebileceğim şu,insanlar hep konuşacak birşey bulurlar,ağzınızla kuş tutsanız dahi kulp takarlar,dolayısıyla çok sorgulamamak lazım neden bana bunu dedi,ne demek istedi vs diye.
Boş,gereksiz ve çok konuşmak genlerimizde var. Özellikle belli yaşın üzerinde insanlar laf olsun diye konuşuyor.
Umursamamak gerek.

Okudum sonuna kadar ve tek diyebileceğim şu,insanlar hep konuşacak birşey bulurlar,ağzınızla kuş tutsanız dahi kulp takarlar,dolayısıyla çok sorgulamamak lazım neden bana bunu dedi,ne demek istedi vs diye.
Boş,gereksiz ve çok konuşmak genlerimizde var. Özellikle belli yaşın üzerinde insanlar laf olsun diye konuşuyor.
Umursamamak gerek.

Vallahi okudum hepsini, bu kadar parmaklarınızı yorduğunuza üzüldüm sadece. Çocuk yapmasanız da "Ayy herkes çocuk yaptı bir sen kaldın" derlerdi, evlenmeseniz "Seni bu kafayla kimsenin alacağı yok" derlerdi, çocuğunuz orada yemek yemese "Ay bir çocuğunla ilgilensene bak yemek yemiyor açtır bu" derlerdi. Derlerdi de derlerdi yani, insanların ağızları torba değil büzesiniz. Bir de herkesi memnun etmek cidden mümkün değil. İnsanları memnun etmek için yaşamıyorsunuz hayatınızı, kendiniz için yaşıyorsunuz, çocuğunuzu annesi olarak onlardan daha iyi siz biliyorsunuz.

"Ben çocuğumu senden daha çok düşünüyorum kardeşim. 70 kiloyum evet ben memnunum halimden, eşim de memnun, sarışın olmak istedim sarışın oldum. Herkes kendi hayatına, işine gücüne baksın."

Zevkle okudum ve meseleyi anladim.
Zamaninda dediğiniz gibi marjinal durduysaniz, pek icli disli da olmadiysaniz sizi hep oyle rahat, cool hatırlıyorlardir.
Bir de biraz cekememislerdir o donemler.
Simdi çocukla falan gorunce ataga gecmisler resmen. Vardir boyle olmaz olasica akrabalar, hic hazzetmem

Ayy bna da derlerdi hatta eşimin teyzesi ilk geldiğinde bna aaabukdr şeyi sen mi yaptın dedi evet dedim oldu ki hmmm dedi hani dışarıdan öyle gözükmüyor da dedim kavun karpuzda dışardan anlaşılmıyor zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…