- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.557
-
- Konu Sahibi Yokuspokus
Bebem dokuz aylık doğduğu günden beri susmadılar susmayacaklar. Ben bittim çocuğuma geldi eleştiri sırası. Aç bu çocuk şunu yedir bunu yap diyenleri tiiye alıyorumhahaha evet aç açlığa ne kadar dayanabilecek onu test ediyorum yemek vermiyorum diyorum
Daha da hadsizleşirlerse ben biliyorum merak etme diyip surat sallıyorum. Hak ediyorlar canını sıkma ver cevabı geç
Bosverin desem de veremeyeceksjniz kendimden biliyorum ust uste gelince biraz sklmissiniz bu konusmalardan
Benim iki cocuk var hickimseyle gorusmuyorum bunlari duymamak icin :)
Çok uzun yaa okuyamadım ama merak da etmedim değil özet geçer misinizAy hakikaten baya uzun olmuş
Özetleyeyim: Bol kalabalıklı akraba ziyaretleri esnasında, beni biraz yerden yere vurur gibi oldular çocuk vb. konularda. Hani ben beceremezmişim sanki o görünümde-yaşayışta biriymişim tarzında. Ben de buna bozuldum az.
Kendi özetimi de verdim yav
Çok uzun yaa okuyamadım ama merak da etmedim değil özet geçer misiniz
Belliki sana doğan güneş onlara pek bi batmış. bosverrrr salla gitsin boyleleri birak agzinla kus tutmayi k....nla timsah avlasan yaranamazsin...
Ben hepsini okudumgayette akıcı :) konuya gelince ben he he deyip geçmeyi öneririm. Cevap verince azıtıyorlar çünkü. Zaten çok zorunluluk dışında,sürekli görüştüğünüz insanlar değil nasılsa :) kendinizi ifade ediş şeklinize de gerçekten hayranım
Ben de sülalenin aykırı ve soğuk kara kuzusuydum hep,ters ters konuştuğum hanım hanım oturmadığım için sevilmezdim sanırım. Hep de böyle sürdü. En güzeli akrabalarla görüşmemek,ben görüşmüyorum yani
Laf olsun torba dolsun hesabı durmadan konuşurlar. "Bu çocuk aç mı, bir şey yemiyor mu, şunu şunu veriyor musun, şunu şuna kat ver, sen çocuğa bakabiliyor musun, çocuğu hasta mı ettin, bu çocuk zayıflamış, sen bu çocuğu yedirmiyorsun."
Bi bitmez.. Aslında çok iyi bilirler sinir olacağımızı. Bizden ne cevap alacaklarını her zaman bilirler. "Hayır, yiyor. Hayır, üşütmedim. Hayır, kilosu iyi. Hayır, karnı tok." Yine de bayılırlar şu cevapları verirken ki suratımızın şekline. Aman anlatma çabasına girsin, bizi tatmin etsin. Yav siz kimsiniz pardon da habire sizin merakınızı doyurmak zorundayız.. Aynı şeyi bıkmadan sürekli yapan bir insan kasıtlı yapıyordur, ben buna inanıyorum. 10 kere aynı cevabı duyup rahatsız olduğumuzu görüyorsa ya bilmiş teyzecilik yapmak istiyor popi teyze olacak çünkü :)) ya da laf olsun işte boş boş..
Kafaya takmıcaz işte.. Cevaba gelince, sorun sizde değil. Anormal biri değilsiniz. Hepimiz önceden relax, kendi havasında köşesinde sessiz takılan, akraba-komşu ziyaret sıkılan eden tiplerdik. Kulağımda müzik dünya umrumda olmazdı.. E biz anne olmayalım mı? Bizim olgunlaşma hakkımız bir geçişimiz yok mu..
"Destan" değil arkadaşlar. Gansta içini döküyor bizlere. Hem kendisi rahatlıyor, hem 3. Bir bakış arıyor. "Destan olmuş" yazıp bırakınca konu sahibine hiçbir faydası olmuyor..
RiÖzeti işte başta dediğim gibi; bir level daha açayım madem :))
Bizim sülale içinde onlara göre marjinal gibi kalıyorum, benim çocuk bakmam, evliliğim, yemek yapmam ev hanımlığım vs bazen laf oluyor "Senden de oluyorsa" tarzında ya da işte garipsiyorlar. Onun gibi laflar, bazı bazı şakayla karışık iğneler vs... Dün işte düğün ziyareti sırasında uzaktan akraba, tanıdık dıdısının dıdısına kadar, toptan yaklaşık bi 15 kişi ile maruz kaldım bu iğnelenmelere, onun sıkıntısıydı az isyana bağladım, birine de şakayla karışık cevap verdim denk geldi falan filan öyle :)
Öyle sanırım...
Hani cidden şakasına denenler belli oluyor, kendine de söylüyor bana da, zaten sevdiklerimin lafı sorun olmuyor. Ama beni dışarıdan bilip, evime bile belki 1 kez gelmiş insanlar da yapıyor ya. Aslında onları da zerre umursamam, çok yakınımda olanın ters lafı acıtır ama işte art arda söylenince, zaten hayatımdan bezmişim gibi bi yorgunluğun üstüne, anlık bi dolum gibi oldu, boşverdim gitti bile ^_^
Öyle zaten "He" diyorum çoğunluk. Hayatımı da pek anlatmadığımdan kafalarına göre yorumluyorlar, ya da işte denk gelirse annemin laf arasında birkaç dediğinden çıkarım filan yapıyorlardır. Artık birine gitti cevap napayım :)
Est. ya teşekkür ederim. Utanıyorum da inanın böyle denildiğinde, teşekkürler.
RÖzeti işte başta dediğim gibi; bir level daha açayım madem :))
Bizim sülale içinde onlara göre marjinal gibi kalıyorum, benim çocuk bakmam, evliliğim, yemek yapmam ev hanımlığım vs bazen laf oluyor "Senden de oluyorsa" tarzında ya da işte garipsiyorlar. Onun gibi laflar, bazı bazı şakayla karışık iğneler vs... Dün işte düğün ziyareti sırasında uzaktan akraba, tanıdık dıdısının dıdısına kadar, toptan yaklaşık bi 15 kişi ile maruz kaldım bu iğnelenmelere, onun sıkıntısıydı az isyana bağladım, birine de şakayla karışık cevap verdim denk geldi falan filan öyle :)
Öyle sanırım...
Hani cidden şakasına denenler belli oluyor, kendine de söylüyor bana da, zaten sevdiklerimin lafı sorun olmuyor. Ama beni dışarıdan bilip, evime bile belki 1 kez gelmiş insanlar da yapıyor ya. Aslında onları da zerre umursamam, çok yakınımda olanın ters lafı acıtır ama işte art arda söylenince, zaten hayatımdan bezmişim gibi bi yorgunluğun üstüne, anlık bi dolum gibi oldu, boşverdim gitti bile ^_^
Öyle zaten "He" diyorum çoğunluk. Hayatımı da pek anlatmadığımdan kafalarına göre yorumluyorlar, ya da işte denk gelirse annemin laf arasında birkaç dediğinden çıkarım filan yapıyorlardır. Artık birine gitti cevap napayım :)
RÖzeti işte başta dediğim gibi; bir level daha açayım madem :))
Öyle sanırım...
rica ederim :) tabii ki hak edene cevap vermek lazım ki sussunlar.Özeti işte başta dediğim gibi; bir level daha açayım madem :))
Öyle sanırım...
Hahaha kadına verdiğin cevaba bittimsen de sorun yok insanlar bir tuhaf illa konusacaklar işte senin benim hayatım olmasa konuşacak yapacak işleri yok
Ağzı olan konuşur misali olmuş bu durum.
Klasik ''teyzeler'' sorunu.
Kendinizi ifade diş biçiminize bakılırsa, değil kendini bir yerlere getirmek evladı büyütmek konusunda da pek ala oldukça yeteneklisiniz, siz her şeyden evel annesiniz. En doğruyu, en olması gerekeni siz bilirsiniz zaten.
Allahtan devamlı görüşmüyorsunuz.
Hiç sıkmayın canınızı, sizinle alakalı olmadığı aşikar :)
Şöyle diyeyim benim çogu arkadaşım okur sonra evde durup çeyiz yapar kısmet beklerdi.
Ben dershane felan gider meslek peşindeydim hiç el işi yapmazdım, hala da sevmiyorum.
Acik oldugum için çok laf söylerlermiş, olmadık imalarda bulunurlarmış anneme.
Bir keresinde saçımı tamamen kırmızıya boyatmıştım ,kafam estigi gibi davranırım ben de.
Evlendim tamamne değiştim, çok şükür iki çocuk derken yorgunluk kansızlık ve bakımdan uzak kaldım saçlarım zaten yıpranmış.
Geçen biri gördü aaa su alem abla çok değişmişsin tanıyamadım o eski güzel kız gitmiş yaşlanmıssın dedi bana yahu.
Hoş 12 sene geçti moral gitti bende tabi ki şimdi bakım yapmaya çalışıyorum
Görüntümüz ne olursa olsun ruh meselesi bu hala kafam estigini yapar hatta geçin gittim tarçın rengine boyadım saçımı şehirde yok o saç :)
Boşverin farklı olmak iyidir varsın öyle zanettsinler.
Onlara göre çocuk bakamayan sen çocuguna göre de çok iyi annesin.
Biz kadınız ki 15 cm topukla üzerimizde tüllü yerlerde sürünen abiye dahi varken çocukla koşturabilen varlıklarız.
Ruhumuzda annelik var zaten.
Bu çocuk mevzularini cidden hiic usutunuze alinmayin. Olayın sizin marjinal gecmisinizle ilgisi yok.
Çünkü bizim ülkemizde herkes çocuk gelişimi uzmanı ayrıca çocuk beslenmesi dalında master yapmış ve de çocuk doktoru adeta.
O nedenle insanlar bilir bilmez apir sapır konusuyorlar.
Burada bile bi bakici konusu açılsın mesela bebeğini o yaşta krese mi biraktin vay efendim evde otur bebege bak veya çalışmak istemeyene çalış diye baskı yapanlar gırla.
Hatta hihieved(instagramda) kod adlı biri kitap falan yazdi bu konularla ilgili tavsiye ederim.
Bu tarz insanlarla kafa bulmak dalga geçmek lazım ağızlarının payını da vermek lazım diye düşünüyorum.Sevgiler.