Disari cikamaz oldum, bas agrisi!

Migrene benziyor ama ya değilse? İhmal etmeyin acil şifalar dilerim

Mevsimsel mi ki, mevsim bahara döndü mü bende de baş ağrısı kaşıntı göz sulanması falan olur eklemmerim ağrır

Ben de ayniyim ilaveten,halsizlik var. Dr gittim migren tespiti yaptı. Ama ben kendimi takip ettim gittim ortamda güzel veya değil kökü varsa etkiliyor ve ağrıbasliyor. Deterjan kokusu bile yumos bille kullanılan miyorum. Eşim de parfüm kullanmaz tras sonrası JEL bile kokular beni mahveder 2 yıldan fazla oldu.Parfüm deodorant, kokulu aklınıza gelecek hersryi kullanmamaya çalışıyoruz.Biraz zor ama başka çarem yok.Saç spreyi dahil.eve misafir geli yor biz gidiyoruz sıkıntı deli oluyorum dışarı çıkmaya bilenler dikkat ediyor.

Zaten migreni araştırma yaparsanız yaşı yok. Koku ışık bulantı kusma çok etkili Dr a anlattım koku duyarlılığı oluyormuş.sizin anlattıklarıniza bakılırsa migren gibi.

Halk arasında her şiddetli baş ağrısına migrrn deyip geçiyoruz ama öyle değil. Uykudan sonra hala düzelmiyorsa diğer tip baş ağrılarına bakmak lazım. Teşhisi olan bir migrenli olarak önce şunu sorayım; omuzlarınızda ve boynunuzda ağrı, kasılma var mı? Eğer varsa kas gerilmesinden kaynaklı olabilir. Yürürken hafif terleyip, bir de ılık rüzgarla soğuduğunuz için kaslarınız gerilmiş olabilir. Başınızda ağrıyan bölgeye soğuk bir şey koyun, omuzlarınızı da ısıtın. Eğer yavaş yavaş ağrı geçiyorsa kaslardandır. Eğer bu yüzdense ağrı kesici alsanız da ağrınız geçmeyecektir, size gereken kas gevşeltici çünkü.

Yazıldımı bilmiyorum ama ilaç kullanma sıkıntınız varsa migren için botox ve akapuntur tedavileri var. Öncelikle nörolojiye gidip tehşis koyulması lazım tabi. Ama anlattıklarınız bir migren mağduru olarak bana hiç yabancı gelmedi.

Hemen migren demeyin. Baş ağrısı mide bulantısı duyarlılık bunlar başka hastalıklarında belirtisi olabiliyor. Uuzun süreli geçemeyen baş ağrıları için beklemeden hastaneye gitmek gerekiyor. Amacım sizi korkutmak vs değil ama 20 saattir aynı olması, uyanınca devam ediyor oluşu ihmal edilmemesi gerekiyor.
bu belirtilerinizin yanında görme bulanıklığı, sakarlık diye nitelendirilen denge kaybı var mı ? Yada fark etmediğiniz başka belirtiler? Aşırı stres ? kilo? Antidepresan, doğum kontrol hapı, sivilce ilacı kullanıyor musunuz?

Tavsiyem bence acile gidin. Her baş ağrısı migren değildir. Oldu ki migren çıktı en azından ne olduğunu bilirsiniz.

Agrim gecti.
Saka bir yana tam 1 gun surdu.
Pazartesiye randevu aldim doktora gidecegim. Sirf ne oldugunu ogrenmek icin.
Herhangi bir ilac kullanmıyorum.

en azından için rahatlar bi tomografi çekilsin. bide belki gözlerin de bozulmuş olabilir ona da baktır o da baş ağrısı yapar

Agrim gecti.
Saka bir yana tam 1 gun surdu.
Pazartesiye randevu aldim doktora gidecegim. Sirf ne oldugunu ogrenmek icin.
Herhangi bir ilac kullanmıyorum.

Ağrınızın geçtiğine sevindim. Yinede muayeneye gidin bencede.

Anlattığım konuyla sizinkinin alakası yok ama erken teşhis hayat kurtarır diyerek yaşadığımı anlatıyorum.
2,3 sene evvel mide bulantısı bağ ağırısı karın ağrısı şikayetiyle gittim. Doktor gazın var diyip bir poşet ilaçla beni yollamıştı. Göz doktorumun uyarısından sonra nörolojiye gittim. 4,5 ay da ancak teşhis kondu. Bu süre içerisinde belden sıvı alımı beyin anjiyosu çeşitli görme testleri vs yapıldı. Teşhis konmasaydı ne olurdu kısmını düşünmek istemiyorum.

Bu nedenle sadece siz değil herkes için söylüyorum daha evvel migren teşhisi koyulmadı ise migren diyip geçmemek gerekiyor.

Migren bu, yasa bakmaz slim
Ihmal etme sakin
Cok gecmis olsun

muhakkak doktora gidin. her ne kadar verdikleri ilaçları çok ağır bulsam ve yan etkilerinden dolayı kullanmasamda, bu kişisel tercihim ama siz en azından migren dışında ki ihtimalleri elemiş olursunuz. küçücük çocuklarda bile migren oluyor maalesef, yaşla ilgili yok pek. hemen antidepresan veriyorlar ama ben kullanmıyorum, aşağıda ki yöntemlerle bir hayli kontrol altında tutabiliyorum.

şayet migren olduğundan eminseniz veya emin olursanız, ataklarınız yeni yeni başladıysa aşağıdakilere dikkat edebilirsiniz.
*Mmevsim geçişleri migrenin en çok tuttuğu zamanlar, bu aralar artması normal yani.
*kesinlikle öğün atlamayın.
*uyku düzenininizi bozmayın.
*günlük tutun ve migreninizi tetikleyen gıdaları tespit edin. mesela bugün migreniniz tuttu, geriye dönük 3 gün ne yediniz içtiniz not alın. birkaç ay içinde listeniz olur elinizde. artık migren aynı zamanda bir besin intoleransı da kabul ediliyor.
*bulantınız çoksa naneli şeker, yeşil elma, soda limon, etimek faydalı olabiliyor.
*ben şakaklarıma ve burun kenarlarıma vicks sürüyorum, oldukça rahatlatıyor. buna benzer jeller ve migren bantları var nette. ayrıca vicks ile buhar uygulamasıda inanılmaz rahatlatıyor.
*çok fazla yatakta kalmayın, hareket edin, evin içinde yava yavaş yürüyün. migren aynı zamanda sindirim ve boşaltım sistemini de kilitliyor. yürümek bu anlamda iyi geliyor. hatta bir makalede okumuştum, geğirmek veya gaz çıkarmak bile kısmi rahatlama sağlıyor ağrıda.
*temiz hava, kısa bir yürüyüş.
*parlak ışıklara bakmayın, cafede falan mümkünse ışık kaynaklarına sırtınız dönük oturun.
*ılık bir duş.
*biberiye çayı çok faydalı.
*özellikle mevsim geçişlerinde magnezyum desteği. ( doktor tavsiyesi idi ). bu magvitaller var suya karıştırılıp içilen. mevsim geçişlerinde kullanabilirsiniz.
*kış aylarında melatonin desteği. (doktor tavsiyesi idi )
*solgar 5 htp, mevsim geçişlerinde 2'şer ay kullanabilirsin. migren ilaçlarının içinde olan triptan maddesi bu vitaminde de var.
*bilgisayarda çalışıyorsanız hem ekran hemde cep telefonu ekran parlaklıklarını en düşüğe getirin, uzun süre çalışacaksanız ekrana güneş gözlüğü ile bakarak çalışın, çok faydasını göreceksiniz.
*süt, çok keskin peynirler, mayalı ürünler, su böreği benzeri veya milföylü börekler, bira vesaire tüketmemeye çalış.

bunlar 15 yıllık bir migren hastası olarak kendi araştırmalarım sonucu edindiğim bilgiler, tecrübeler. herkeste aynı sonucu vermeme hakkını gizli tutmakla beraber, tavsiye ettiğim herkesten olumlu dönüşler aldım.

muhtemelen ışığa karşı duyarlısınız, migren atağı geçiriyorsunuz.. yatın kalkın dua edin auralı cinsi değil.. işin ucunda bir iki saat kör olmak var çünkü o atak geldiğinde.. gerçi hiçbir ilaç etki falan etmedi bende ama siz yine de bir doktora görünün.. geçmiş olsun..

astigmattan başın ağrıyo işte

bende de migren yok hayatımda agrı kesici içtiğimi bilmem ama son 2 ayda en son 3 gun boyunca başım agrıdı agrı kesici de fayda etmedi normalde miyoptum doktora gittim hem miyopun derecesi buyumuş hem de astigmatım olmuş

ayrıca astigmatın yaptığı başağrısı hep migrenle karıştırılır

mide bulantısı bile yapar

Şikayetleriniz tipik migren belirtisi olsada yine doktora gitmekte fayda var.
Bende de var migren ve ben kendimce şöyle bir çözüm buldum.Ağrıyı hafiften hissetmeye başladığım an hemen bir tane coraspirin içiyorum.Kanı sulandırdığı için daha hafif atlatıyorum
Geçmiş olsun...

Migrende olabilir ama göz doktorunada gidin derim.

Merhaba kızlar

Normalde cok bas ağrısı çekerim ama 2-3 gündür cok halsizlik olmaya basladi birden sıcak basıyor migdem bulaniyor bayilcakmisim gibi oluyorum bugunde bi bas agrisi basladi gecmek nedir bilmiyor bnm gibi olan varmi aranizda belki gecer diiye doktora gitmiyorum ama neden oldugunusa çözemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…