Sanirim migren konusunda anlastik
Ben de migren hastasiyim. Genetik olmasi yaninda, stres de tetikliyor. Ayni belirtileri agir migren ataklarinda ben de yasiyorum. Tahammülü gercekten zor. Üzülmeyin migren diye, genc yasli dinlemiyor. Hastalik varsa, tedavisi de var. Ortaokul cagindan beri agir migren ceken insanlar taniyorum. Kac kere uzman doktora gidip, migren türüne uygun ilac kullanmam önerildi ama ihmal ediyorum. Siz ihmal etmeyin en iyisi.
Bana iyi gelen cözümler sunlar:
- Atak hafiften basladiginda ilac almak.
- Evde de günes gözlügü takmak. Evet, komik duruyor ama, isiktan korunmak kadar iyi gelen bir sey yok!
- Mümkünse (emin olun mümkündür) stres yapan, yoran isleri hemen birakmak, hareketi azaltmak, rahatlatan bir sey yapmak. Zor olsa da, hemen dus alip, karanlik odada uzanmak, telefon televizyon kesinlikle acmamak. Esinize, annenize bir mesaj atin ve telefondan kesinlikle uzak durun. Dus alirken dizlerinizin üzerinde oturup, suyun basiniza ve ensenize akmasini saglayin. bu pozisyonda vücut rahatliyor, su akisi da kafa ve enseyi rahatlatiyor. Bu öneri bana iyi geliyor.
- Doktorum basima ilik sicak su torbasi koymami önermisti. Bana iyi geldi. Kafamin üzerinde yavas hareketlerle heraket ettirip gergin olan bölgeleri rahatlatiyorum. Sicagin mi yoksa sogugun mu iyi geldigini uzmanina danismali ve denemeli.
- Sakaklari nane yagi ile hafifce ovmak.
- Alisveris merkezlerinden uzak durmak.
- Iyi gelmeyen insanlarla görüsmemek. Görüsmek istemediginiz insanlara migren atagim tuttu, karanlik odada dinlenecegim, cok hastayim, ya da doktorumun verdigi hareketleri yapip uzanacagim, temiz havaya hizlica cikip gelecegim ve uzanacagim deyip görüsmeyin. Aile, akraba bile olsa. Böylece dost, düsman da kendiliginden uzaklasir, elenir
Harika bir dogal seleksiyon
- Su an üzerinizde baski yapan ne varsa azaltmaya calisin. En stresli oldugum dönemlerde cekiyorum tarif ettiginiz sekilde olan ataklari.
Konuyu takip edecegim.. Ceken bilir..
Botoks, akupunktur, nörolog, ilac, olumlama, vs deneyimleri olanlar yazar umarim.
Gecmis olsun