• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Disari cikamaz oldum, bas agrisi!

Valla sanmıyorum falan demekle olmaz doktora gidip muayene olman lazım. Bu belirtiler basbaya migreni işaret ediyor.
3 ablam 1 kardeşim migren ağrısı yaşar. Bir tanesi aşırıdır. Onların durumunu hatırlattı bunlar bana. Tabi başka bir şey de olabilir ama muayene olmadan bilemezsin.
Bende migren yok başım ağrısa da nadir mideme vurur. Ben de hiç sevmem ağrı kesici içmeyi ama günlerce de ağrı çekmem.

Kac yasindasin puravida?
25 yasa konduramiyorum ben hastalik falan ya.
Annemin vardi biliyorum ataklarini, benim o derece olmuyor. Mesela telefona bakabiliyorum su an annem bakamazdi.

Yaş 36 ama migren 20 yaşımda başladı, kalıtsal.

Belirtiler migren gibi duruyor ama bi doktora gitmelisiniz tabiki. Bu tarz hastalıkların yaşı yok malesef. Bende 25 yaşına giricem 1 senedir var bu illet.

Birde migren varsa eğer herkeste tetikleyen şey farklıdır. Kahve için ağrıyı hafifletir derler mesela ama benim migren kahve tetikliyor direk. Ağrınız başladığında neler yaptığınızı nerede olduğunuzu ne yiyip ictiginizi not alın dikkat edin tetikleyiciyi bulursanız dikkat edersiniz ona göre.

Birde normal ağrı kesici kullanmayın mümkün olduğunca. Benimkini ağrı kesiciler kesmiyor çifter çifter yutmazsam kahveyi tamamen hayatımdan çıkardım bu yüzden :(

Sanirim migren konusunda anlastik :-) Ben de migren hastasiyim. Genetik olmasi yaninda, stres de tetikliyor. Ayni belirtileri agir migren ataklarinda ben de yasiyorum. Tahammülü gercekten zor. Üzülmeyin migren diye, genc yasli dinlemiyor. Hastalik varsa, tedavisi de var. Ortaokul cagindan beri agir migren ceken insanlar taniyorum. Kac kere uzman doktora gidip, migren türüne uygun ilac kullanmam önerildi ama ihmal ediyorum. Siz ihmal etmeyin en iyisi.
Bana iyi gelen cözümler sunlar:
- Atak hafiften basladiginda ilac almak.
- Evde de günes gözlügü takmak. Evet, komik duruyor ama, isiktan korunmak kadar iyi gelen bir sey yok!
- Mümkünse (emin olun mümkündür) stres yapan, yoran isleri hemen birakmak, hareketi azaltmak, rahatlatan bir sey yapmak. Zor olsa da, hemen dus alip, karanlik odada uzanmak, telefon televizyon kesinlikle acmamak. Esinize, annenize bir mesaj atin ve telefondan kesinlikle uzak durun. Dus alirken dizlerinizin üzerinde oturup, suyun basiniza ve ensenize akmasini saglayin. bu pozisyonda vücut rahatliyor, su akisi da kafa ve enseyi rahatlatiyor. Bu öneri bana iyi geliyor.
- Doktorum basima ilik sicak su torbasi koymami önermisti. Bana iyi geldi. Kafamin üzerinde yavas hareketlerle heraket ettirip gergin olan bölgeleri rahatlatiyorum. Sicagin mi yoksa sogugun mu iyi geldigini uzmanina danismali ve denemeli.
- Sakaklari nane yagi ile hafifce ovmak.
- Alisveris merkezlerinden uzak durmak.
- Iyi gelmeyen insanlarla görüsmemek. Görüsmek istemediginiz insanlara migren atagim tuttu, karanlik odada dinlenecegim, cok hastayim, ya da doktorumun verdigi hareketleri yapip uzanacagim, temiz havaya hizlica cikip gelecegim ve uzanacagim deyip görüsmeyin. Aile, akraba bile olsa. Böylece dost, düsman da kendiliginden uzaklasir, elenir :-) Harika bir dogal seleksiyon :-)
- Su an üzerinizde baski yapan ne varsa azaltmaya calisin. En stresli oldugum dönemlerde cekiyorum tarif ettiginiz sekilde olan ataklari.
Konuyu takip edecegim.. Ceken bilir..
Botoks, akupunktur, nörolog, ilac, olumlama, vs deneyimleri olanlar yazar umarim.
Gecmis olsun :nazar:

Geçmiş olsun .
Hastalıkla yaşın alakasıni çözemedim . Bu işler yaşa gence güzele bakmıyor malesef. .. Bende sizin gibi bana hiç bişey olmaz derdim . Pat diye kanser olduğumu öğrendim . Bende gencim ama olunca oluyor . İhmal etmeyin doktora gitmeniz de fayda var ama saydığiniz belirtiler büyük ihtimal migren çünkü 14 yaşımdan beri migren hastasıyım aynilarini yaşıyorum.

Kizlar merhaba.

Normalde bas agrisi ceken biri degilim. Genel olaral bir yerimin agridigini bilmem. Agri kesici de kullanmam oyle.

Son 2 3 aydir baslikta bahsettigim sorunum var.
Disari cikip eve geldigimde bas agrim basliyor, midem bulaniyor ama kusamiyorum, isiga ve sese hicbir sekilde tahammul edemiyorum. Sanki kafa benim degil, oyle bir agirlik. Resmen kafamin tepesinde basinc var gibi. (Her disari ciktigimda da olmuyor ama evdeyken katiyyen tutmuyor o agri)

Esim her seferinde kavga kiyamet soguk dusa sokuyor da kendime geliyorum.

Migrenim oldugunu sanmiyorum. Yani daha yasim genc bir hastaligimin olduğunu da sanmiyorum aslinda.
Bugune kadar "nazar degiyor nazar" dediler paso okuyup uflediler ama dun alt tarafi arkadasimin evine gittim, sonuc ayni.
Sinuzit desem, islak sacla cikmadigimda da oluyor.

Agri kesici alinca gecer mi bilmiyorum, denemedim. (Pihtilasma bozuklugum var nadir ilac kullanabiliyorum ve kullanabildiklerimin hepsi bobrekten atiliyor, bobreklerim de cok nane molla diye sessizce olumu bekliyorum. )

Normalde en olmadi uyuyunca gecerdi. Bu sefer uyumak da kar etmedi. Yaklasik 20 saattir ayniyim. Kafam sismis gibi bir his, zorlaniyor gibi bir agri, mide bogazda ama cikan bir sey yok, isiga ve sese tekme atma istegi... ha bu sefer kokulara da uyuzum. Kolonya sisesini gormek bile istemiyorum.

Benim neyim var Allah askina kizlar ya, doktora gideyim desem valla konduramiyorum bu yasimda basim agriyor diye gitmeye. 65ten sonra gitmeliyim sanki bu sikayetle. Gitsem norolojiye gitmem gerekir onu biliyorum da.

Ne yapicam ben benimle?
geçmiş olsun öncelikle ama migrenin yaşla alakası yok ben 18 19 yaşımdan beri çekiyorum şuan 29 yaşımdayım ve son iki yıldır dahada sıklaştı migren ataklarım raporlu ilaç kullanıyorum bence sende ihmal etme ve kısa zamanda nörolojiye git ihmal etme anlattıkların da genelde migren belirtileri çok illet birşey migren allah düşmanıma vermesin hep derim açlık susuzluk yorgunluk stres çikolata ışık ses çok tetikler migreni allah şifa versin

Bende dışarı çıkınca otobuse bitince çok ışık görünce eve girer girmez baş agrim başlıyordu ki halada öyle kusucam kusamiyorum oguruyordum sadece. Norolojiye gitnistim film falan çekti derdimi dinledi etti sonra migren teşhisi koydu.

Kizlar merhaba.

Normalde bas agrisi ceken biri degilim. Genel olaral bir yerimin agridigini bilmem. Agri kesici de kullanmam oyle.

Son 2 3 aydir baslikta bahsettigim sorunum var.
Disari cikip eve geldigimde bas agrim basliyor, midem bulaniyor ama kusamiyorum, isiga ve sese hicbir sekilde tahammul edemiyorum. Sanki kafa benim degil, oyle bir agirlik. Resmen kafamin tepesinde basinc var gibi. (Her disari ciktigimda da olmuyor ama evdeyken katiyyen tutmuyor o agri)

Esim her seferinde kavga kiyamet soguk dusa sokuyor da kendime geliyorum.

Migrenim oldugunu sanmiyorum. Yani daha yasim genc bir hastaligimin olduğunu da sanmiyorum aslinda.
Bugune kadar "nazar degiyor nazar" dediler paso okuyup uflediler ama dun alt tarafi arkadasimin evine gittim, sonuc ayni.
Sinuzit desem, islak sacla cikmadigimda da oluyor.

Agri kesici alinca gecer mi bilmiyorum, denemedim. (Pihtilasma bozuklugum var nadir ilac kullanabiliyorum ve kullanabildiklerimin hepsi bobrekten atiliyor, bobreklerim de cok nane molla diye sessizce olumu bekliyorum. )

Normalde en olmadi uyuyunca gecerdi. Bu sefer uyumak da kar etmedi. Yaklasik 20 saattir ayniyim. Kafam sismis gibi bir his, zorlaniyor gibi bir agri, mide bogazda ama cikan bir sey yok, isiga ve sese tekme atma istegi... ha bu sefer kokulara da uyuzum. Kolonya sisesini gormek bile istemiyorum.

Benim neyim var Allah askina kizlar ya, doktora gideyim desem valla konduramiyorum bu yasimda basim agriyor diye gitmeye. 65ten sonra gitmeliyim sanki bu sikayetle. Gitsem norolojiye gitmem gerekir onu biliyorum da.

Ne yapicam ben benimle?
Tansıyon olabılır.Veya damar tıkanıklıgı beynın sadece bır tarafımı agrıyor bır tanıdıgım bu yuzden yogun bakımda bır aydır.onda ds mıgde bulantısı bas agrısı oldu ve bır snda bılınc kaybı sonrası bu halde.

Migrense ve bebek düşünüyorsanız önce atakların arasını açın, yoksa hamileyken daha zor : (
5. gün bugün, öyle geçmesini bekliyorum, ne yapsam olmuyor.

Migreni ben de yıllardır yaşayan biri olarak sana en büyük tavsiyem hayatını düzene sokmak. Uyku, beslenme, stres faktörleri bunların hepsi migreni tetikliyor.
Ben bir de başım ağrıdığında şakaklarıma biraz vicks sürerim.

son 1 yıldır falan azalsa da çok çektim bende
En kısa zamanda nörologa görün, önemli birşey olduğunu düşünmüyorum bu anlattıklarım tipik bir migren...

off aynısını bende yaşıyorum 3 5 ayı geçti benimki asla ışık görmek istemiyorum yorganın altına kapatıyorum kendimi evdeysem böyle ama işte kabus gibi... ben bilgisayara bağlıyorum sürekli bilgisayar başındayım iş yerinde ama bir başladımı ağrı 3 gün sürdüğü bile oluyor. ağrı kesici içiyorum bi süre sonra kesiyor ve yeniden başlıyor. artık korkuyorum acaba bugünde başım ağrıyacak mı diye kabus gibi. duşa giriyorum hemen ama korkuyorum da babamın kuzeninin de başı ağrımış duşa girmiş beyin kanaması geçirdi adam öyle olucam diye her seferinde tedirgin oluyorum

Normal dus aldim.
24 saat sonunda gayet rahatım agrim sifir su an.

Evet eldeki o damarıda diyorlardı bende de o işe yaramadı

Calismiyor demek ki :D

Ben migren tedavisi görüyorum ve birebir migreni anlatıyorsunuz..mutlaka nöroloğa gidin, migren artık tedavi edilebilen bir rahatsızlık

Doktora gidecegim mutlaka. Bayagi sikintili gun geçirdim.

Migrende normal ağrı kesiciler kullanmamalısınız,o an için geçirse bile sizi bir kısır döngüye sokuyor ve bu sefer hergün her dk basınız agrımaya baslıyor.Tr nin en iyilerinden birine gidiyorum,kendisi ilk iş bana agrı kesici içmeyi bıraktırdı, migren için ayda maximum 3 tane alabilceğim bir agrı kesici verdi

Yine ilac almadim.
Iyi yapmisim o zaman.
Gecti su an iyiyim.

Migren genetik bir hastalık bende çocukluktan beri var mesela. Herkesin atakları da farklıdır anneminkiyle seninki aynı olacak diye bişey yok. Bence nörolojiye görün ailede varsa sende de çıkabilir, fakat migrenin kesin bir tedavisi de yok malesef.

Ailemde var evet.
Kalitsal oldugunu bile bilmiyordum.
Doktora gidecegim.

Valla sanmıyorum falan demekle olmaz doktora gidip muayene olman lazım. Bu belirtiler basbaya migreni işaret ediyor.
3 ablam 1 kardeşim migren ağrısı yaşar. Bir tanesi aşırıdır. Onların durumunu hatırlattı bunlar bana. Tabi başka bir şey de olabilir ama muayene olmadan bilemezsin.
Bende migren yok başım ağrısa da nadir mideme vurur. Ben de hiç sevmem ağrı kesici içmeyi ama günlerce de ağrı çekmem.

Annem tamamen iptal olurdu atak suresince.
Benim o derece degildi Allah icin.
Gidecegim doktora.
Agri kesici almadim ama gecti tamamen.

Yaş 36 ama migren 20 yaşımda başladı, kalıtsal.

Gecmis olsun. Ben kalitsal oldugunu bilmiyordum.

bence gözlern bozulmuş

Gozlerim zaten bozuk.
Astigmatim var ama gozluk takmiyorum.
Belki derecesi artmistir.

Belirtiler migren gibi duruyor ama bi doktora gitmelisiniz tabiki. Bu tarz hastalıkların yaşı yok malesef. Bende 25 yaşına giricem 1 senedir var bu illet.

Birde migren varsa eğer herkeste tetikleyen şey farklıdır. Kahve için ağrıyı hafifletir derler mesela ama benim migren kahve tetikliyor direk. Ağrınız başladığında neler yaptığınızı nerede olduğunuzu ne yiyip ictiginizi not alın dikkat edin tetikleyiciyi bulursanız dikkat edersiniz ona göre.

Birde normal ağrı kesici kullanmayın mümkün olduğunca. Benimkini ağrı kesiciler kesmiyor çifter çifter yutmazsam kahveyi tamamen hayatımdan çıkardım bu yüzden :KK43:

Cok gecmis olsun.
Ne kadar yaygınmis hayret ediyorum.
Ilac almadim ve tamamen gecti su an.

Sanirim migren konusunda anlastik :-) Ben de migren hastasiyim. Genetik olmasi yaninda, stres de tetikliyor. Ayni belirtileri agir migren ataklarinda ben de yasiyorum. Tahammülü gercekten zor. Üzülmeyin migren diye, genc yasli dinlemiyor. Hastalik varsa, tedavisi de var. Ortaokul cagindan beri agir migren ceken insanlar taniyorum. Kac kere uzman doktora gidip, migren türüne uygun ilac kullanmam önerildi ama ihmal ediyorum. Siz ihmal etmeyin en iyisi.
Bana iyi gelen cözümler sunlar:
- Atak hafiften basladiginda ilac almak.
- Evde de günes gözlügü takmak. Evet, komik duruyor ama, isiktan korunmak kadar iyi gelen bir sey yok!
- Mümkünse (emin olun mümkündür) stres yapan, yoran isleri hemen birakmak, hareketi azaltmak, rahatlatan bir sey yapmak. Zor olsa da, hemen dus alip, karanlik odada uzanmak, telefon televizyon kesinlikle acmamak. Esinize, annenize bir mesaj atin ve telefondan kesinlikle uzak durun. Dus alirken dizlerinizin üzerinde oturup, suyun basiniza ve ensenize akmasini saglayin. bu pozisyonda vücut rahatliyor, su akisi da kafa ve enseyi rahatlatiyor. Bu öneri bana iyi geliyor.
- Doktorum basima ilik sicak su torbasi koymami önermisti. Bana iyi geldi. Kafamin üzerinde yavas hareketlerle heraket ettirip gergin olan bölgeleri rahatlatiyorum. Sicagin mi yoksa sogugun mu iyi geldigini uzmanina danismali ve denemeli.
- Sakaklari nane yagi ile hafifce ovmak.
- Alisveris merkezlerinden uzak durmak.
- Iyi gelmeyen insanlarla görüsmemek. Görüsmek istemediginiz insanlara migren atagim tuttu, karanlik odada dinlenecegim, cok hastayim, ya da doktorumun verdigi hareketleri yapip uzanacagim, temiz havaya hizlica cikip gelecegim ve uzanacagim deyip görüsmeyin. Aile, akraba bile olsa. Böylece dost, düsman da kendiliginden uzaklasir, elenir :-) Harika bir dogal seleksiyon :-)
- Su an üzerinizde baski yapan ne varsa azaltmaya calisin. En stresli oldugum dönemlerde cekiyorum tarif ettiginiz sekilde olan ataklari.
Konuyu takip edecegim.. Ceken bilir..
Botoks, akupunktur, nörolog, ilac, olumlama, vs deneyimleri olanlar yazar umarim.
Gecmis olsun :nazar:

Geçmiş olsun .
Hastalıkla yaşın alakasıni çözemedim . Bu işler yaşa gence güzele bakmıyor malesef. .. Bende sizin gibi bana hiç bişey olmaz derdim . Pat diye kanser olduğumu öğrendim . Bende gencim ama olunca oluyor . İhmal etmeyin doktora gitmeniz de fayda var ama saydığiniz belirtiler büyük ihtimal migren çünkü 14 yaşımdan beri migren hastasıyım aynilarini yaşıyorum.

Ben dunyanin en stressiz en relax insaniyim sanirim ya.
Tetikleyici bir unsurum yok. Tamamen keyfime gore yasiyorum. Simarikliktan olduysa benimki :D mutlaka doktora gideceğim daha fazlasini istemiyorum cunku.

geçmiş olsun öncelikle ama migrenin yaşla alakası yok ben 18 19 yaşımdan beri çekiyorum şuan 29 yaşımdayım ve son iki yıldır dahada sıklaştı migren ataklarım raporlu ilaç kullanıyorum bence sende ihmal etme ve kısa zamanda nörolojiye git ihmal etme anlattıkların da genelde migren belirtileri çok illet birşey migren allah düşmanıma vermesin hep derim açlık susuzluk yorgunluk stres çikolata ışık ses çok tetikler migreni allah şifa versin

Size de cok gecmis olsun.
Doktora gidecegim insallah migren değildir.

Bende dışarı çıkınca otobuse bitince çok ışık görünce eve girer girmez baş agrim başlıyordu ki halada öyle kusucam kusamiyorum oguruyordum sadece. Norolojiye gitnistim film falan çekti derdimi dinledi etti sonra migren teşhisi koydu.

Gunduz cikip aksam geldim ama oyle bi kalabalık vs cekmedim. Abes hicbir sey yoktu.
Ben de gidicem.

Tansıyon olabılır.Veya damar tıkanıklıgı beynın sadece bır tarafımı agrıyor bır tanıdıgım bu yuzden yogun bakımda bır aydır.onda ds mıgde bulantısı bas agrısı oldu ve bır snda bılınc kaybı sonrası bu halde.

Gecmis olsun :/

Migrense ve bebek düşünüyorsanız önce atakların arasını açın, yoksa hamileyken daha zor : (
5. gün bugün, öyle geçmesini bekliyorum, ne yapsam olmuyor.

Bebek dusunmeye yeni basladik. 3 ay oldu. Agrilar da asagi yukari ayni donem iste. Bebek yok ama, doktoru ertelememem gerek...
Hamileyken ilac alinmiyor di mi.
Cok zor olmali.
Gecmis olsun.

valla canım benim anlattıkların genel olarak migren belirtisi ancak sen mümkünse hemen acile yada yarın sabah nörolojiye görün.

Migreni ben de yıllardır yaşayan biri olarak sana en büyük tavsiyem hayatını düzene sokmak. Uyku, beslenme, stres faktörleri bunların hepsi migreni tetikliyor.
Ben bir de başım ağrıdığında şakaklarıma biraz vicks sürerim.

son 1 yıldır falan azalsa da çok çektim bende
En kısa zamanda nörologa görün, önemli birşey olduğunu düşünmüyorum bu anlattıklarım tipik bir migren...

Benim kendimi incitme huyum hic yoktur ya.
9a dogru kalkarim, kahvaltimi ederim. Gun icinde de bunaldigim ettigim bir seyim yoktur. Kendimi zora sokmam, strese girmem. Tam keyif insaniyim.
Acaba disari cikmak beni geriyor mu diye dusundum. Eve cok aliskinlik durumu.
Size cok gecmis olsun.

Su an agrim falan gecti.
Pazartesiye randevu aldim.
Insallah bir daha tutmaz.
Gözde de bozukluk var diyorsunuz. Bence önce göze gidip onu halledin. Gözden dolayı da olabilir. Helede astigmat. Dışarda gormek için beyniniz zorlanıyor olabilir. Tabi sonrasında bas agriniz için de baktirin ihmal etmeyin.
Allah şifa versin.

Bebek dusunmeye yeni basladik. 3 ay oldu. Agrilar da asagi yukari ayni donem iste. Bebek yok ama, doktoru ertelememem gerek...
Hamileyken ilac alinmiyor di mi.
Cok zor olmali.
Gecmis olsun.
Tesekkür ederim, geciyor yavaş yavaş.
Parol, parol serum sadece, hiç de işe yaramıyorlar.
İlaç almaman çok iyi, ağrı kesici bi sonraki atağın gelişini hızlandırır.

Geçmiş olsun, daha kötü bir şey olmasın.

Lanet bas ağrısı.
Senin bu yazdığını ben aralıklarla yaşıyorum ya :(

Benim ki tam olarak migren de değil. Doğuştan gelen bir sey migrenle birebir aynı. 2 gün yataktan çıkmadığımi biliyorum. Geçmiyor.

Işık ve ses ikilisinden nefret ediyorsun.

Acilen doktor diyorum. Emar veya tomografi ceksinler bakalım ne çıkacak.
İnşallah migren değildir canım.
Ya da daha önemli bir sey değildir.

Migrene benziyor ve migrenin yaşı yok.benimki 13 yasinda başlamıştı ve hala daha çekiyorum. .siz yinede bir doktora gidin.baş ağrısı ciddiye alınması gereken bir şey allah korusun

Back