Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım
- Konu Sahibi CaRMiN
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?kızım 27 yaşında 2 senedir şeffaf tel kullanıyor.ortodontist razmik ramiz nahcivan diye girersen netten adresini bulabilirsin.2 sene önce 2.200 dolar peşin vermiştik.o da paragöz ama işinin tam ehli adam.2 senedir tedavi görüyor,dişleri altlar çene darlığından dişler çarpık ve en önemlisi damağında gömülü dişi vardı,inanırmısınız o diş damaktan yerine geliyor .
biraz zorlandı ama memnunuz 4 ay sonra çıkacak sanırım.
tabii herkesin olayı farklıdır bu kadar uzun sürmeyebilir.bence hiç düşünmeden taktır.
biraz zorlandı ama memnunuz 4 ay sonra çıkacak sanırım.
tabii herkesin olayı farklıdır bu kadar uzun sürmeyebilir.bence hiç düşünmeden taktır.
ben ortaokuldayken ortadonti tedavisine başlamıştık. bir üniversite hastanesine gidiyordum. çene yapım çok darmış vs. önce bir damak taktılar. 2 sene falan kullandım. korkunçtu. herkes soruyordu, bir de ne yesen rahatsız ediyordu, konuşmam değişti. o zamanlar dişlerimdeki probleme kafamı çok takıyordum. sonra damak kullanma artık dediler ama başka bir tedavi için de çağırmadılar, üniversite hastanesi işte... şimdi üniversite son sınıftayım. geçen sene kendi diş hekimime sordum, yararı ne zararı ne diye. benim dişlerim zayıftır, çürümeye de çok müsait. o yüzden doktorum bana yararından çok zararı olacağını söyledi. tel aralıklarının tam olarak temizlenmesi zor olur, dedi. dişlerin düzelir ama sonra kaybetmeye başlayabilirsin dedi. demem o ki, tel taktırmayı düşünüyorsanız önce dişlerinizin hassasiyetini göz önünde bulundurun. yeni gittiğiniz bir doktor bunu düşünmeyebilir. varsa kendi dişcinize gidin ya da ondan bir öneri isteyin.
şimdi kafamı hiç takmıyorum buna. ve inanın insanın kendisi takılmadıktan sonra kimse takılmıyor zaten. kimse "aaa bak dişleri eğri" demiyor. he bir de konuşma bozukluğunuz kalabiliyor. benim gibi yarı basak biri olabilirsiniz. aman iki kere düşünün...
şimdi kafamı hiç takmıyorum buna. ve inanın insanın kendisi takılmadıktan sonra kimse takılmıyor zaten. kimse "aaa bak dişleri eğri" demiyor. he bir de konuşma bozukluğunuz kalabiliyor. benim gibi yarı basak biri olabilirsiniz. aman iki kere düşünün...
arkadaşlar benim abimde bir sorun vardı abim 13 yaşındayken tedavisine başladı ben o zmnlar 10 yasındaydım ve doktor benim de bi sorunum oldugunu söyledi tedavi masflı biraz ama degiyor abime direk braket taktılar fakat ben bi cıkarılabilen damak taktım bir de degişik aparat taktım en sonunda da braket taktım su an 14 yasındayım2 yıldr takıyorum abimin tedavisi bitmiş durumda ve dişleri cok güzel oldu eskiden abimin cene yapısı dar oldugundan konusması bile acayip geliyordu simdi ise cok güzel duruyor ve cok güzel konusabiliyor hiç de konusma bozuklugu yaşamadı ben de tel taktıgımdan beri bi sorun yaşamadım ayrıca cevremde en az 10 arkadaşımda tel var dedigim gibi ben tedaviye 10 yaşında başladım bunun bi yaş sınırı yok bildigim kadarıyla su ana kadar 27 yaşına kadar taktıranları biliyorum bence faydalı ve olması gereken bişey (ben tel taktırdıgımdan beri indanların diş yapısına bakıyorum mesela) ayrıca ciddi sorunlar da yaşayabilirsiniz tel taktırmassanız mesela ben şu an lastik takıyorum tellerime cenem kayıyor diye eger o lastikleri takmassam ameliyat olup düzelicek o cene kaymam dedigim gibi bence avantajları çok ayrıca essra arkadasım dişlerinin arasının temizlenmedigi bi yanlış o telleri taktıktan sonra bana bir cok arac gerec verdiler örnegin bi tane mum gibi bi hamur verdiler onu braketin üstüne takabiliyorsun böylece dudaklarına batmamış oluyo (özellikle ilk dönem çok taktım) bir de küçücük bi fırca verdiler braketlerin arasını temizlemek için agız yaraları için kremler felan bence cene yapısı bozuk olan taktırmalı tedavi biraz masraflı ama değiyor inanın bana ben abimle birlikte özel bir doktorda yaptırdım annem babam memur ödeyene kadar ne haller cektik hala ödüyoruz dişlerimiz bize lazım ayrıca bi hatırlatma daha tel taktırmadan önce diş frcalamama önem vermiyordm cocuk aklı işte tellerden sonra bi sorumluluk geldi simmdi diş fırcalamadan hiçbişey yapamıyorum...
ben de 24 yaşında kullandım ve gayet düzgün oldu..üstelik taktırdıgımda evlıydım.goruntusu rahatsız etmesın diye şeffaf braketler var ben ondan kullandım.belli olmuyordu fazla..onlarda fıyat farkı oluyor bıraz..eger senın sorunun çene darlıgından kaynaklı eğrilikse işlemlerın daha uzun.önce cene genısletmeyle baslıyorlar..eger sadece diş egrılıgı varsa hemen başlanıyor ve kısa sürede cıkıyor teller.ben 7 ayda cıkarttım tellerimi..tek bı dişim yamuktu,ama gözüme batıyordu düzelttırdım kurtuldum.eger senıde aynada rahatsız edıyorsa tel taktırmanı tavsıye ederım.çünkü artık özgürce gülebılıyorum ben..
bak canım ben diş hekimi yardımcısıyım o konuda yapman gereken ortodontiste gitmen olucak büyük ihtimalle 7 8 ay sürecek bir tdv uygulanıcak ama bu tdv sırasında asitli içecekler kabuklu yiyicekler yemek yasak yoksa braketlerin dökülür ve onların bir yapışma sayısı var oyüzden çok dikkat ededeceksin vede ağız hijyenine çok dikkat edeceksin baay
E
EU1
Ziyaretçi
Dişlerdeki çapraşıklıkların nedenleri nelerdir?
Çocukluk döneminde süt dişlerin değişip, kalıcı dişlerin gelmeye başlamasıyla pek çok çocukta çapraşıklıklar gözlenir. ” Çocuğumun dişleri eğri geldi” sözleriyle anne babalar büyük bir endişeyle bize başvururlar. Bu durumun en büyük nedeni kalıtımdır. Ancak zamanında alınmayan bazı önlemler de çapraşıklara yol açmaktadır. Dişlerdeki çapraşıkların nedenleri ve alınması gereken önlemler kısaca şöyledir;
Genetik olarak çocukta çene boyutuyla dişlerin genişlikleri arasında uyumsuzluk olması ya da çenelerin gelişmesini olumsuz yönde etkileyen solunum yolu problemleri gibi faktörlerin bulunmasıdır. Çocuğunuzun burun yollarındaki solunumu engelleyen faktörler öncelikle üst çenenin daha sonrada alt çenenin normal büyümesini etkileyerek dişlerin düzgün sıralanmasına engel olurlar. Bu durumda mutlaka uzman bir dişhekiminin (Ortodontist) müdahalesi gerekir.
Dişlerdeki çapraşıklığın bir diğer nedeni de süt dişlerin normal değişme zamanı gelmeden çekilmesidir.” Nasıl olsa yerine yenisi gelecek”düşüncesiyle tedavi edilebilir düzeydeki süt dişlerinin çekimi son derece hatalıdır. Çünkü bu dişler altlarından gelecek kalıcı dişlerin yerini koruyarak çapraşıklıkları önlerler. Bir süt dişi zamanından önce çekilirse yandaki dişler çekilen dişin boşluğuna doğru kayar. Alttan gelecek kalıcı dişin süreceği yeri kapatır, kalıcı diş bulabildiği boşluktan sürmeye çalışır yada gömülü kalır. Her iki durumda da diş sisteminin dengesi bozulur ve çapraşıklıklar gözlenir.
Süt dişlerinin ara yüzlerinde görülen çürükler zamanında tedavi edilmezse yandaki dişler çürüyen, kayıp diş dokusu kadar boşluğa kayar. Çapraşıklıkların bir diğer nedeni de budur. İşte bu nedenlerden dolayı süt dişlerinde görülen çürüklerin tedavisi son derece önemlidir.
Bir diğer çapraşıklık yaratan etken bebeklik dönemi sırasında verilen yalancı memeler ve takip eden dönemde çocuğun parmağını emmesidir. Tam gelişim dönemine denk gelen bu tür alışkanlıklar, dişler sürerken dişlerin yön değiştirmesine ve çarpılmasına sebep olur.
Dişlerdeki çapraşıklıklar sadece estetik sorun mu yaratır?
Dişlerin düzgün sıralanması sadece estetik açıdan önemli değildir. Dişlerdeki çapraşıklıklar fırçalama esnasında fırçanın kıllarının bu bölgelerde iyi temizleme yapmasını engeller. Fırçanın ulaşamadığı yüzeylerde çürükler oluşmasına sebep olur. Dolayısıyla çürük oluşan bu bölgelerde zamanla diş eti rahatsızlıkları ve diş eti çekilmeleri oluşur. Aynı zamanda oluşan çapraşıklıklar sebebiyle çene eklemlerinde uzun zamanda rahatsızlıklara sebep vermektedir.
Dişlerdeki çapraşıklıkları tedavi ettirmenin yolu var mıdır?
Çapraşıklıklar Ortodontist olarak adlandırılan uzman dişhekimi tarafından tedavi edilir. Uzun zahmetli bir tedavi yöntemi vardır. Kalıcı bir tedavi iki ile üç sene kadar sürer. Bu tedavi boyunca çocuğun ve ailenin işbirliği çok önemlidir. Tedavi olmak istemeyen bir çocuğu tedavi etmek çok zor hatta imkansızdır. Sabırlı olmak gerekir. Aile de çocuğa destek olmalıdır.
Bu tür bir tedavide başlangıçta karar veren aile olmalıdır. Çünkü yapılması gereken tedavinin zorunlu olduğu konusunda küçük yaşta bir çocuğun karar vermesi zordur. İlk tedavi başlangıcı 8-10 yaşlarında olabilir. Öndeki kesici dişlerin değişiminden sonra oluşan bir çapraşıklık ufak bir damak aparey yardımıyla düzeltilir.
Aileden gelen kemiksel bir bozukluk olması durumunda (alt çenenin önde ve üst çene geride veya tam tersi) tedavinin uygun olan en kısa zamanda mümkünse 12 yaşından önce başlamasında yarar vardır. Çünkü bu yaştan sonra çene kemiklerinde ve dişlerdeki gelişim tamamlanacak ve apareyler ile yapılacak tedavi sonuç vermeyecektir. Bu tip geç kalınmış hastalarda 18 yaşından sonra cerrahi müdahale ile kemiksel bozukluklar düzeltilebilmektedir.
Çapraşıklık tedavisi çocuklarla da sınırlı değildir. Bugün 40 yaşındaki hastalar bile rahatlıkla ortodontik tedavi olabilmekte ve güzel sonuçlar alınmaktadır. Çocukların küçük yaşlarda tedavi edilmemesi ileriki yaşlarda çarpık dişler yüzünden sosyal açıdan içine kapanık olmalarına sebep olabilir. Büyüdüklerinde ise gene çevrelerinden tepki alma korkuları yüzünden yaptırmaktan kaçınabilirler. Yapılması gereken tek şey çocuk veya erişkin olun diş hekiminize danışmanız ve çapraşıklığınız ile ilgili tedavi istediğinde bulunmanızdır. (Not: Yazı hazırlanırken Türk Diş Hekimleri Birliği web sitesinden alıntılar yapılmıştır.)
Çocukluk döneminde süt dişlerin değişip, kalıcı dişlerin gelmeye başlamasıyla pek çok çocukta çapraşıklıklar gözlenir. ” Çocuğumun dişleri eğri geldi” sözleriyle anne babalar büyük bir endişeyle bize başvururlar. Bu durumun en büyük nedeni kalıtımdır. Ancak zamanında alınmayan bazı önlemler de çapraşıklara yol açmaktadır. Dişlerdeki çapraşıkların nedenleri ve alınması gereken önlemler kısaca şöyledir;
Genetik olarak çocukta çene boyutuyla dişlerin genişlikleri arasında uyumsuzluk olması ya da çenelerin gelişmesini olumsuz yönde etkileyen solunum yolu problemleri gibi faktörlerin bulunmasıdır. Çocuğunuzun burun yollarındaki solunumu engelleyen faktörler öncelikle üst çenenin daha sonrada alt çenenin normal büyümesini etkileyerek dişlerin düzgün sıralanmasına engel olurlar. Bu durumda mutlaka uzman bir dişhekiminin (Ortodontist) müdahalesi gerekir.
Dişlerdeki çapraşıklığın bir diğer nedeni de süt dişlerin normal değişme zamanı gelmeden çekilmesidir.” Nasıl olsa yerine yenisi gelecek”düşüncesiyle tedavi edilebilir düzeydeki süt dişlerinin çekimi son derece hatalıdır. Çünkü bu dişler altlarından gelecek kalıcı dişlerin yerini koruyarak çapraşıklıkları önlerler. Bir süt dişi zamanından önce çekilirse yandaki dişler çekilen dişin boşluğuna doğru kayar. Alttan gelecek kalıcı dişin süreceği yeri kapatır, kalıcı diş bulabildiği boşluktan sürmeye çalışır yada gömülü kalır. Her iki durumda da diş sisteminin dengesi bozulur ve çapraşıklıklar gözlenir.
Süt dişlerinin ara yüzlerinde görülen çürükler zamanında tedavi edilmezse yandaki dişler çürüyen, kayıp diş dokusu kadar boşluğa kayar. Çapraşıklıkların bir diğer nedeni de budur. İşte bu nedenlerden dolayı süt dişlerinde görülen çürüklerin tedavisi son derece önemlidir.
Bir diğer çapraşıklık yaratan etken bebeklik dönemi sırasında verilen yalancı memeler ve takip eden dönemde çocuğun parmağını emmesidir. Tam gelişim dönemine denk gelen bu tür alışkanlıklar, dişler sürerken dişlerin yön değiştirmesine ve çarpılmasına sebep olur.
Dişlerdeki çapraşıklıklar sadece estetik sorun mu yaratır?
Dişlerin düzgün sıralanması sadece estetik açıdan önemli değildir. Dişlerdeki çapraşıklıklar fırçalama esnasında fırçanın kıllarının bu bölgelerde iyi temizleme yapmasını engeller. Fırçanın ulaşamadığı yüzeylerde çürükler oluşmasına sebep olur. Dolayısıyla çürük oluşan bu bölgelerde zamanla diş eti rahatsızlıkları ve diş eti çekilmeleri oluşur. Aynı zamanda oluşan çapraşıklıklar sebebiyle çene eklemlerinde uzun zamanda rahatsızlıklara sebep vermektedir.
Dişlerdeki çapraşıklıkları tedavi ettirmenin yolu var mıdır?
Çapraşıklıklar Ortodontist olarak adlandırılan uzman dişhekimi tarafından tedavi edilir. Uzun zahmetli bir tedavi yöntemi vardır. Kalıcı bir tedavi iki ile üç sene kadar sürer. Bu tedavi boyunca çocuğun ve ailenin işbirliği çok önemlidir. Tedavi olmak istemeyen bir çocuğu tedavi etmek çok zor hatta imkansızdır. Sabırlı olmak gerekir. Aile de çocuğa destek olmalıdır.
Bu tür bir tedavide başlangıçta karar veren aile olmalıdır. Çünkü yapılması gereken tedavinin zorunlu olduğu konusunda küçük yaşta bir çocuğun karar vermesi zordur. İlk tedavi başlangıcı 8-10 yaşlarında olabilir. Öndeki kesici dişlerin değişiminden sonra oluşan bir çapraşıklık ufak bir damak aparey yardımıyla düzeltilir.
Aileden gelen kemiksel bir bozukluk olması durumunda (alt çenenin önde ve üst çene geride veya tam tersi) tedavinin uygun olan en kısa zamanda mümkünse 12 yaşından önce başlamasında yarar vardır. Çünkü bu yaştan sonra çene kemiklerinde ve dişlerdeki gelişim tamamlanacak ve apareyler ile yapılacak tedavi sonuç vermeyecektir. Bu tip geç kalınmış hastalarda 18 yaşından sonra cerrahi müdahale ile kemiksel bozukluklar düzeltilebilmektedir.
Çapraşıklık tedavisi çocuklarla da sınırlı değildir. Bugün 40 yaşındaki hastalar bile rahatlıkla ortodontik tedavi olabilmekte ve güzel sonuçlar alınmaktadır. Çocukların küçük yaşlarda tedavi edilmemesi ileriki yaşlarda çarpık dişler yüzünden sosyal açıdan içine kapanık olmalarına sebep olabilir. Büyüdüklerinde ise gene çevrelerinden tepki alma korkuları yüzünden yaptırmaktan kaçınabilirler. Yapılması gereken tek şey çocuk veya erişkin olun diş hekiminize danışmanız ve çapraşıklığınız ile ilgili tedavi istediğinde bulunmanızdır. (Not: Yazı hazırlanırken Türk Diş Hekimleri Birliği web sitesinden alıntılar yapılmıştır.)
E
EU1
Ziyaretçi
GECMIS OLSUN ONCELIKLE UCRET KONUSUNDA BILGI VERIRMISINIZ MESELA NE KADAR ODEDINIZ VE TAKSIT YAPILIYORMU ..
1740 Dolar ödedim.100 Dolar taksitle.Ayrıca ön dişlerimde şeffaf braket var.Arka dişlerimde metal braket var.Şeffaf braket metale göre adet başına 20 dolar fazla.
kılzar merhaba bende 1,5 yıldır ortodontik tedavi görüyorum
dün damağıma garip şekilli bir telden oluşan damaklık tarzı bişey taktı
damağıma yapışık bir vaziyette deil tam terzine damağımdan çok aşağıda duran bişey
konuşamıyorum sesim değişti ve sürekli ağzım tükmük dolu
böyle birşey takanınız oldumu
dilim yara oldu
ne zaman düzelir sesim konuşmam
dişçim 3 günde alışırsın dedi ama bana hiç öyle gelmiyo
ne yapıcam ben
:1ninca:
dün damağıma garip şekilli bir telden oluşan damaklık tarzı bişey taktı
damağıma yapışık bir vaziyette deil tam terzine damağımdan çok aşağıda duran bişey
konuşamıyorum sesim değişti ve sürekli ağzım tükmük dolu
böyle birşey takanınız oldumu
dilim yara oldu
ne zaman düzelir sesim konuşmam
dişçim 3 günde alışırsın dedi ama bana hiç öyle gelmiyo
ne yapıcam ben
:1ninca:
Benzer Konular
- Yorumlar
- 0
- Görüntüleme
- 2K
- Yorumlar
- 8
- Görüntüleme
- 4K
- Yorumlar
- 3
- Görüntüleme
- 28K
Bebek Beslenmesi Doğru Bilinen Yanlışlar!!!
- Yorumlar
- 28
- Görüntüleme
- 26K