Merhaba canım aramıza hoşgeldin.Bende ortodonti tedavisine başladım.Alt çene yapım darmış,üst damak ve alt damak aynı hizada değilmiş,çekilmesi gerekende bir diş var.Ölçü alındı.1 Nisanda tel takılcak bana da.İzmirde 3,500 ytl dedi ortodontist ancak manisada 2,500 ytl ye yapıyorum dedi.Bende manisada yaşıyorum ve ortodontist izmirden geliyo zaten.Fiyatını da şöyle izah edeyim.'2,500 ytl nin 500 ytl sini ilk tel takıldığı zaman alıcak geri kalan 2000 ytl yide ayda 200 ytl taksitle.Aklına takılan başka bişey olursa bana ulaşabilirsin ...yerimseniben
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım
- Konu Sahibi CaRMiN
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 18 Mart 2008
- 3.138
- 1.634
- 698
Bende senin gibi düşünerek gittim zaten.Hiçbir problemim yoktu ama estetik açıdan güzel durmuyodu gerçekten.Gülümsemek çok güzel bişey...Bu arada tedavi en az 6 ay en fazla 1,5 sene sürüyomuş.Benimde en az 1 sene sürecekmiş zaten.Ama ortodontistin söylediği ne biliyomusun.1 sene sonra inci gibi dişlerin olucak dedi.Sevindim gerçekten.Sende elini ne kadar çabuk tutarsan o kadar iyi olur...yerimseniben
ewet canım öyle bişe var..estetik olarak çok güzel ama sağlık açısından pek yaralı olduğunu söyleyemem :çok üzgünüm: yani dilde yara yapma riski var, temizleme zorluğu var...işte ben de o yüzden bi arkadaş arıorm kendime, nası gelişmler var ne gibi zorluklar yaşıo die ama kimse taktırmadı heralde...aaa öyle bi şeyi ilk defa duydum bende kötü gözükür diye taktırmıyordum varsa hemen bende denicem
- 9 Şubat 2008
- 2.354
- 0
- 156
merhaba arkadaşlar..dişlerin arka kısmına tel taktıran varsa neler olduğunu bana anlatabilir mi? nisan ayı gibi ben de taktırıcam ama korkuyrm..neler yaşadınız zorlukları var mı?? benle paylaşırsanız sewinirim......
a.s.korkmana gerek oki biraz sabır göster herşey hallolur yemene içmenede dikkat etmen gerekiyo asitli içecekler sert meyve gibi kuru yemş gibi benm kızımda var halen kulanıyor her şey sağlık için geçmiş olsun canım
- 18 Mart 2008
- 3.138
- 1.634
- 698
peki kızınızın dişlerinin arkasına mı takıldı teller ve kızınızın kaç yaşında olduğunu öğrenebilir miyim?? a.s.a.s.korkmana gerek oki biraz sabır göster herşey hallolur yemene içmenede dikkat etmen gerekiyo asitli içecekler sert meyve gibi kuru yemş gibi benm kızımda var halen kulanıyor her şey sağlık için geçmiş olsun canım
Canim dar damaklara yani cenelere aslinda önce bir ameliyat gerekiyor,
bu ameliyatda önce damak genisletiliyor,
sonra 3 ay sonra teller takiliyor,
1 sene sonra disler baya düzlesmis oluyor,
benim cenemde daha sorun oldugu icin yani alt cenem üstekinden daha geride oldugu icin bi ikinci ameliyta gerekiyor.
Ilk Ameliyatim ocakda oldum cenem genisletildi, mayis tel takilacak insallah, sonra bakalim nekadar cabuk gelisecek.
bu ameliyatda önce damak genisletiliyor,
sonra 3 ay sonra teller takiliyor,
1 sene sonra disler baya düzlesmis oluyor,
benim cenemde daha sorun oldugu icin yani alt cenem üstekinden daha geride oldugu icin bi ikinci ameliyta gerekiyor.
Ilk Ameliyatim ocakda oldum cenem genisletildi, mayis tel takilacak insallah, sonra bakalim nekadar cabuk gelisecek.
- 9 Şubat 2008
- 2.354
- 0
- 156
a.s.
a.s.kızım 13 yaşında 7 senedir tedavi görüyor kökten küşürdü dişini üst çenede düzensizlik oluştu ve ön dişlerinden biri yok şu an yertutucu kulanıyo ve beli bile değil fark edlmiyo üst çenenin hepsine tel taakıldı sonuna kadar evt zor oluyoo başta yemene asitli içecekler sert yiyiecekler yemiyosun ayriyeten onun onun özel fırçası var temizlik için
peki kızınızın dişlerinin arkasına mı takıldı teller ve kızınızın kaç yaşında olduğunu öğrenebilir miyim?? a.s.
a.s.kızım 13 yaşında 7 senedir tedavi görüyor kökten küşürdü dişini üst çenede düzensizlik oluştu ve ön dişlerinden biri yok şu an yertutucu kulanıyo ve beli bile değil fark edlmiyo üst çenenin hepsine tel taakıldı sonuna kadar evt zor oluyoo başta yemene asitli içecekler sert yiyiecekler yemiyosun ayriyeten onun onun özel fırçası var temizlik için
merhaba benım cenemde de bi problem var dun doktora gıttım amelıyat dedi alt cenem ondeymıs sen nasıl bi ameliyat oldun rısklımı zormu tedavı surecın nasıl yardımcı olursan sevınırım canım
Evet benim iki cenemde hem darmis, hemde alt cenem üstekinden daha arkada,
benim tedavim,
3 ameliyat ve dis teli, zaman olarak 1-2 sene arasi heralde.
Su an ilk ameliyatimi gecirdim ocakda, ameliyatdan bir gün önce bir alet takiliyor agiza aci falan yok ama alismak gerek konusmasi falan zor,
sonra ameliyat oldum damagi ikiye yariyorlar bu ameliyatda, uzun bir ameliyat degil ama cok risk tasiyan bir ameliyat, 3 günde cktim hastaneden hersey iyi gecti ama tabi sislikler falan oluyor.
Ameliyatdan bir hafta sonra o agizinda takili olan aleti ceviriyorsun, günde bir kes bu da senin damagini ikiye ayiriyor , 2 ön disinin önünde bir bosluk olusuyor.
Sonra 3 ay bekliyorsun kemiklerin sabitlesmesi icin.
3 ay sonra alet cikiyor agizdan ve dis teli takiliyor, bu da disleri dogru yerlere yerlesidiryor.
Benim tellerim heralde 1-1,5 sene takili kalacak, sonra 2 inci ameliyat olacak, bu ameliyatda alt cenem öne cekilecek,
sonra bir kac ay daha dis teli takili kalacak, 6 ay sona falan 2 inci ameliyatdan kalan platinler vidalar alinacak, och ondan sonra bitecek hersey, ve güzel olacak insallah.
Baska sorularin olursa bana yaza bilirsin.
canım ust cene amelıyatı darlıgı ılk amelıyatın degılmı takılan aletle konuşabılıyomusun dışardan gözüküyormu sosyal yasantını etkıledımı amelıyatını nerde oldun yasın kac malıyetı ne kadar oldu iyi kı oldum mu keske olmasaydım mı dıyosun cok soru soruyorum canım ama amelıyat olmakta ve tedavıye baslamakta kararsızım
1 Evet üst cene ameliyatim ilk ameliyat, öylede yazdim ya buraya, ilk ameliyati ocakda oldum, aletle konusmakda ve yemek yemede baya bir zorlaniyorsun ama alisiyorsun, zorlugun 3 ay, disardan pek gözükmüyor damakda kaliyor cünkü.
Yasim 32 ve ben 3 senedir arastira arastira ancak karar verdim, yani buna hemen karar veremesende normaldir,
ama bence vaz gecme , bende simdi diyorumki keske daha önce baslasaydim.
Senin yasin kac?
Ben yurtdisinda oldugum icin ameliyati sigorta karsiliyor.
Riski cok olan bir ameliyat bu yüzden ici bir dr arastir, sen nerde yaptiracaksin?
Bilmiyorum trde kim uzman bu alanda hic de duymadim simdiye kadar bu konuyla ilgili.
Ameliyat sonrasi bi siskinlik haric pek sorun olmadi, tabii yemek yiyemiyorsun cigneyemiyorsun bir kac hafta 6 hafta en az.
Ve dislerinde hisslerin yok benim daha hala hislerim tam geldi diyemem, bazilarindada his hic birdaha gelmeye biliyormus, benim hisslerim yavas yavas gelmeye basladi, yani cok ama cok sabirli olman gerek.
Bak canim öncelikle seni birsey rahatsiz ediyorsa bunu degistirme imkanin varsa degistir derim, maddi gücün de varsa, ne kadar genc iken yaparsan okadar iyidir, yoksa benim gibi bu yasda ugrasirsin:)))
Ama cok cok iyi arastir Dr. cok önemli bir ameliyat ve degisik teknikler var bu ameliyatda herseyi cok iyi arastir, sonra karar ver.
Benim dislerimde de sorun var ama beni cok rahatsiz etmiyorsu, daha cok cenne bozuklugum beni rahatsiz ediyor.
Cocuk iken 5 sene tel takmisdim ama hersey geriledi.
Hatda daha kötü oldu.
Alt cenemin arkada olmasi beni bazen rahatsiz ediyor, saglik acisindan da cünkü isiramiyorum kopariyorum,
ve disler üst üste gelmez ise , yani normal de olmasi gerektigi gibi,
zamanla disler döküle bilirmis, dis etleri zarar göre biliyormus falan.
Benim ayrica cene kemiklerim 100% den 40% düsümüs kalinligi , yani, cene yapiminin yanlis posisyonundan dolayi kemikler yipranmis.
Falan iste yani bir sürü sebe var, bende bu yasda bunu yaptirmaya karar verdim:)))
Ama cok cok iyi arastir Dr. cok önemli bir ameliyat ve degisik teknikler var bu ameliyatda herseyi cok iyi arastir, sonra karar ver.
Benim dislerimde de sorun var ama beni cok rahatsiz etmiyorsu, daha cok cenne bozuklugum beni rahatsiz ediyor.
Cocuk iken 5 sene tel takmisdim ama hersey geriledi.
Hatda daha kötü oldu.
Alt cenemin arkada olmasi beni bazen rahatsiz ediyor, saglik acisindan da cünkü isiramiyorum kopariyorum,
ve disler üst üste gelmez ise , yani normal de olmasi gerektigi gibi,
zamanla disler döküle bilirmis, dis etleri zarar göre biliyormus falan.
Benim ayrica cene kemiklerim 100% den 40% düsümüs kalinligi , yani, cene yapiminin yanlis posisyonundan dolayi kemikler yipranmis.
Falan iste yani bir sürü sebe var, bende bu yasda bunu yaptirmaya karar verdim:)))
alt cenem uzun duruyor cok rahatsız oluyorum yapılacak amelıyatla cok guzel olacagıma ınanıyorum ya daha kotusu olursa yanlış amelıyat bu amelıyat hakkında hiç bilgim yok yanlış teknık var olan teknık nedir lıse donemınde gıttım doktora sorunun yok buyutme senden daha kotu olanlara amelıyat yapıyoruz dedi o zaman bı tedavı gorseydım cok farklı olurmuş kok dişlerım yok sadece azı dişlerım var o da gıderse ısırma yetım tamamen yok olucak kemık yapın fılmlemı ortaya cıktı yıpranma oldugu cok soru soruyorum kusura bakma bi de kendi doktorundan alt cene onde amelıyatı hakkında bilgi alabilrmısın canım eger senı zor durumda bırakmazsa tabı kı amelıyattan sonra sosyal yasantını etkılemedi demı gezebılıyosun calısabılıyomusun pekı
canim evet film cektirdim orda ögrendim kemiklerimin yiprandigini.
Simdi senin icin alabilecegim genel bilgidir bu genel bilgi hakkinda ben zaaten bir sürü bilgi edindim, yani simdi dr elinede film olmadikdan sonra falan birsey diyemez ki dr.
Senin cenenmi önde yoksa alt dis yapindami önde?
Disler tammamsa yani alt ve üst disyapisi olamsi gerektigi gibiysa , ozaman sirf ceneni aldirirsin, ama cene yapin yani dis yapin da uygun degilse ozaman alt ceneyi ya arkaya cekecekler yada üst ceneyi öne alacaklar, yada ikisiyle biraz oynayacaklar,
sirf bir ceneyle oynanirsa risk ve aci daha azdir.
iki ceneyle oynanirsa genelde sonuc daha güzel ve daha rahat bir pozisyona konuluyor ceneler, ama hep kisinin durumuna baglidir bu.
Benim ilk ameliyatimda ben kendim saadece konusmayla ilgili zorluk cektim, sosyal hayatim aynen devam ediyor, tabii herkes konusmami pek anlamiyor ama bende tekrarliyorum on kez ne yapim:))
Ilk günler daha zordu tabii sislik falan da varken,
3-5 hafta calisamasin, sonra hersey normale dönüyor.
Ben 6 hafta sonra sporumada basladim hersey normal,
dedigim gibi bi yemek yerken ve konusurken zorlaniyorum buda beni yoruyor zaman zaman.
Ama belki senin cennen cok dar degildir ve genisletmicekdir dr.
Bazi dr. lar dis cekerek ceneyi genisletiyorlar, daha kolayi bu ama daha iyisi degil, cünkü hem bir saglikli dis kayipediyorsun hem estetik görünümde cogu dr. bunu istemiyor, cünkü illerde dudaklar sarkitiginda cok cirkin görünüyormus.
Yani ben sana burayla ilgili, bilgiler vere bilirim ama sonucda sen orda iyi bir dr. bulman gerek.
Ha önceden ameliyati disdan yapiyorlarmis bazi kesimleri yani, su an yani burda herse agiz icinde oluyor buda önemli, yani benim icin önemli.
Ayrica ameliyat sonrasi agiz telle mi bagli olacak yoksa lastiklerlemi? BUda önemli?
Ameliyat kesimini nerden yapiyorlar, sinrilere yakinmi degilmi buda cok önemli.
Yani iste bunlari arastiracaksin güzelim, kolay degil ama ugrasirsan basarirsin.
canim sag ol,
tabii zor bir sürec,
kolay bir ameliyat ve kolay vere bilinecek bir karar degil,
yani bi burun ameliyati gibi degil,
bu ameliyat cok uzun bir sürec gerektiriyor ameliyat öncesi vede sonrasi.
Kolay gelsin sanda, beni gelismelerden haber dar edersen sevinirim, en azindan oradaki procedürden de bilgim olmus olur.
tabii zor bir sürec,
kolay bir ameliyat ve kolay vere bilinecek bir karar degil,
yani bi burun ameliyati gibi degil,
bu ameliyat cok uzun bir sürec gerektiriyor ameliyat öncesi vede sonrasi.
Kolay gelsin sanda, beni gelismelerden haber dar edersen sevinirim, en azindan oradaki procedürden de bilgim olmus olur.
Saol canım cevabın için bugün zaten bir braketimi çekip çıkardı fazla bi acı hissetmedim hafif bişeymiş öğrendim yani...Haziranda çıkacak tellerim benim de...sengözlerimebaksanab
hadi hayırlısı az kalmış sende kurtuluyorsun tellerden ve güzel gülümsemeler seni bekliyor sırnaşık şey 32 diş duygu olacaksın naniknanik
Canım anladım artık korkmuyorum zaten ... şakkıdı
Bu arada bana teller çıktıktan sonra arkaya tel takılıcak yani damaklık kullanmıcam ömür boyu takıcaksın dedi zaten bir zaman sonra orda olduğunu unutursun dedi doktorum ...lülülülülülü
Şimdi kafama takılan başka bi konu var...
Benim süt dişim dökülmeden üstten diş çıkmıştı ve üstten çıkan diş yerine oturmadığı için üstte kalmıştı o düzeldi gibi bişey yani arada 1-2 mm kaldı ama şöyle bi durum var şimdi de o diş diğerinin yanına geldiğinde dişlerini törpülicem dedi doktorum yani üstten gelen diş diğerine göre biraz uzun kaldığı için aynı hizaya getirecekmiş.Aranızda bunu yaptıran var mı? Kaplama olurken yapılan işlemi dişimin ucuna uygulayacakmış.Biraz kafam karıştı açıkçası?
ben anlamadım canım :1ninca: ama kötü bişey olsa doktorun yapmazdı kanımca eğer çok takıldıysan bu konuya bi dişciye danış yardımcı olacaktır a.s.
bizim de inşallah erken biter tubilik :)
inşallah canım. erkenden ziyade güzel ve düzgün bitsinde zaman elbet geçiyor :dance::teytey:
sanada merhaba mavi-kelebek.diyet dedinde ben teller takıldığından beri yani yarın 1 hafta olacak 2 kilo vermişim :icecream: napayım devamlı çorba içmekten sinir oldum açım valla şakkıdı teller sayesinde şu birkaç fazlalıkta gider kurtulurum bahaneyle :icecream: yine yaz tamam mı yalnız bırakma yerimsenibenArkadaslar hepinize merhabaa.s..Belki bu aralar fazla yazmiyorum ama yazilari hergün takip ediyorum(özellikle yeni disteli takmis arkadaslari).Yemek yiyememenize üzüldüm senağlamaama cok sürmez yakinda yine caninizin cektigini yemege baslarsiniz:icecream:.(bu arada diet yapmak isteyen varsa tam zamani).Görüsmek üzere...:teytey:
alışcaz güzelim ya zaten aramızda kısa bi süre var biliyosun a.s ya şu can çekme olayına hiç girme bende hiç istemediğim şeyleri yemek istiyorum.ekmek araya giriyo ne yazık ki ya bide benim çekilen dişin yeri boş ya ne yesem oraya gidiyo :1rolleyes: ilk günlerde sinir oluyodum bu duruma şimdi hemen diş fırçasına sarılıyorum :smiley-cool: bak şimdi 2.haftamız çok daha rahat geçicek :icecream:
evet canım ya bak benim bugun çok rahat geçti :) ama bugun çok mutluyum işe girdim yarın başlıyorum ondan olabilir artık iş yerine de taşıyacağız diş fırçasını :)