• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

bence 6 ayda düzelmez ama her insanın diş yapısı faklı doktorların uyguladıkları tedavi yöntemleride farklı belki düzelir diycem ama ben tedaviye başlamadan önce internetten araştırmıştım en az 1.5 - 2 yıl tedavi süresi deniyo doktorunda çelişkili konuşmuş önce 6 ay sonra 1 yıl falan...

benimde sadece bir dişimde sorun olmasına rağmen şuan 10 ay oldu tedavim başlayalı doktorum 7 ay daha sürecek dedi ..

merak etme tellere alışılıyo hatta zamanla ağzında olduklarını bile unutur hale geliyosun :))
zaten sen en büyük sorunu halletmişsin tedaviye başlamayı düşünmüşsün bundan sonrası çabuk geçiyo sonunda istediğin dişlere kavuşacağını düşün .

teşekkür ederim cevabınız için artık süreyide geçtim tellere alışayım başka bir şey istemiyorum

takıldı 1 gün taktım geri çıkarmıştım bugün geri taktım.damaklı tel benimki.sizlerinde öylemi

seninki takılıp çıkarılabilenlerden mi ... aman ihmal etme... o zaman sana getireceği tek şey daha uzun süreli tedavi... braket yok galiba ?

mrb arkadaşlar yaklaşık 1.5 sene önce size yazmıştım bende dişlerime tel taktırmıştım. ve artık onlardan kurtuldum doktorum artık çıkartabiliriz tamamen düzeldi dedi. teller çıktıktan sonra sanki tüm dişleriniz yokmuş gibi hissediyosunuz, sertliğe alıştığınız için. tellerden sonra dişlerin geri eski haline dönmemesi için pekiştirme apareyi takıyo şeffaf öle çok belli olmuyo fakat dudaklarınız biraz şişikmiş gibi duruyo. darısı tüm tel takan arkadaşlarımızın başına hihoyyyt hihoyyyt

mrb arkadaşlar yaklaşık 1.5 sene önce size yazmıştım bende dişlerime tel taktırmıştım. ve artık onlardan kurtuldum doktorum artık çıkartabiliriz tamamen düzeldi dedi. teller çıktıktan sonra sanki tüm dişleriniz yokmuş gibi hissediyosunuz, sertliğe alıştığınız için. tellerden sonra dişlerin geri eski haline dönmemesi için pekiştirme apareyi takıyo şeffaf öle çok belli olmuyo fakat dudaklarınız biraz şişikmiş gibi duruyo. darısı tüm tel takan arkadaşlarımızın başına hihoyyyt hihoyyyt

onu sadece gece takmıyor musun ?
bir de hani zaten braketlerden dudaklar biraz şiş görünüyor...
bu daha mı fazla şiş gösteriyor ?

aminnnnnnn :Saruboceq: :Saruboceq:

onu sadece gece takmıyor musun ?
bir de hani zaten braketlerden dudaklar biraz şiş görünüyor...
bu daha mı fazla şiş gösteriyor ?

önce 1 ay gece gündüz takıyosun sadece yemek yerken çıkartıyosun. 1 ay dolduktan sonra 1 sene boyunca sadece gece takıyosun. benimki braketlerden biraz daha şiş duruyo, bide konuşurken bazı harfleri söylerken değişik çıkıyo. ya bu hani boksörler boks maçında dişlerine bişey olmasın diye kalıp takıyolarya onlar gibi

Arkadaslar bende biraz once disciden geldim 2 disimi cektirdim. İgneden cok korkarım disci vururken elini tutmamak icin kendimi zor tuttum ama eline degsem yine olan bana olucak benim canım yanıcak bende mecburen sabrettim :S Daha cektiricem ve dolgularım yapılcak nası korkuyorum su igneden bi Allah bi ben biliyoruz..

Kızlarr 5 ay olmuş benim tellerin takılalı ne kadar çabuk geçiyor zaman dün kontrolum vardı gittim kalın tele geçtik ama bide gelin bana sorun geberdim ağrıdan çekilen dişlerimin yerini doldurmak için arkaya doğru çekiyor dişlerimi tedavinin en zor aşaması dedi ve gerçekten de öylebenneyaptımki daha şimdiden düzeldi dişlerim ve ufacık bi gelişmede mutlu oluyorum ortodontistim süperr gelişmelerle geliyosun diyo mutlu oluyorum kaydirigubbakcemile2

arkadaşlar yeni tel taktırıcak olanlar için söylüyorum, maliyeti önemli değil diyosanız son çıkan tedaviyi uygulatın nedeni diş çektirmek zorunda kalmıyosunuz, normalde teller 2 sene takılı kalıyo fakat bu yöntemle yaklaşık 1,5 sene sonra telleri çıkarmış oluyosunuz. tellere alışamayanlar için 6 ay bence çok önemli bi süre. benden size tavsiye doktorunuzla iyi konuşun her yöntemi size anlatsın. ankarada olanlar için kendi doktorumu tavsiye edebilirim. ben çok memnun kaldım

bende tel tedavisi görüorum bir yılı iki ay geçti :) benim üst ön iki diş çarpıktı ve 20likler cıktıkca dahada carpılıyordu neyse telleri taktım tabi alışması zaman alıo ayrıca ben fiyatı önceden konustum ekstra seyler için para almıo 2500 tlye maloldu öncelikle benim üstten köpeğin arkasındaki dişi cekti çünkü çene darlıgı varmıs nese sonra baktı dişler o tarafa kayıyo aynı dişin öteki tarafta olanıda cekti ünkü erini doldurması gerekio ve alından gelen burundan agıza devam eden yüz çizgisini kaydırmaması gerekimus ve nitekim çene çizgisi hizasına geldi iki diş arası çizgim şimdi ilk çektiğinin yerine köpek dişini cekti lastiklerle takıp cıkarılanlar ayy cok sıkıcı bişey yaa baslarda cok düzenli yapıodum şimdi baya akdsattıım nese şimdi ötekininde az kaldı yana cekilmesi ee ortadakile ne olcak derseninz ööle ayrıkmı kalcak derseniz onlar öndeki dörtlüler olarak bitişikler vee geriye cekilecekler damaga dogru o boşlukların kapanması için çünkü yasım 23 ve alt cenem biraz geride old. için dr. cenemi öne cekmek yerine üst dişleri biraz geriye cekmeyi tavsiye etti dişlerim şimdilik ii göürüno bu arda alt cenemede tel taktı radada yamukluk vardı vee ip gibi oldu hepsi harika oldular inş. last,klleri düzenli takarsam üstlerde harika olack :)) biraz aksatıom aslında bi an önce çıkmasını istiom yaa bu arada ne yaparsanız yapın 1.5 yıldan önce cıkmıo vee dişleri ne kdar fırcalarsanız fırcalayın lekelenio onuda temizletecesiniz rtk ben öle yapmayı düşünüom haa bu arada yeme içme konusunda da gayet rahatım hiç kasmıom dr. çok sert yeme dedi oda kopabilir die bi gün erik yerken koptu allahtan o hafta sonu tedavi vardıda yaptı yine :)) yani su hamburger yesemmi die soran arkadasa diom rahat ol hçi bişey oolmaz güzelim çünkü ısırmaya ısırmaya dişler güçsüzleşio bunu hissettim teller yüzünen kullanamadaıgım bi kac dişim oldu 5 ay falan sonra onlar ile yemeye calıstım cok hassaslasmıslar hepsini kullanamya gayert et ki dişlerin güçsizleşmesin (bence)

merhaba kızalr benımde 1 ay 10 gundur falan tellerım var her gun 3 kere fırcalıyorum ama hafıf sararmayı ben de hıssettım bunun ıcın doktorunuz ozel bır sey onerdı mı yanı ne bılıyım macun vs gibi..benımde bu h onu kontrolum bende doktoruma soracam

kızlar peki tellerin takıldığı ilk hafta nasıl fırcaliosunuz dişlerime dokunmayınca problem yok da dokununca fırcalerken ağriyo:(

kızlar peki tellerin takıldığı ilk hafta nasıl fırcaliosunuz dişlerime dokunmayınca problem yok da dokununca fırcalerken ağriyo:(

ya maşallah dıım benım dıslerım benı zorlamadı hıc hatta agrı kesıcı bıle almadım hıc o dereece.dokununca acıodu tabı kii hala ole ama fırcalarkende cok acımadı cok sert mı fırcalıosun acaba mirmirmirmir

Ben dişlerimi ilk gün fırçalayamadım sadece çok bastırmadan hafif hafif dairesel olarak fırçalayın kızlar benim dişlerimin ön taraflarında sararma olmadı ama arka yüzlerinde sararma oldu düzenli olarak fırçaladığım halde mesela her yemekten sonra şekerli şeyler yedikten sonra özenle fırçalıyorum hemen.. Neden oluyor anlam veremiyorum:kızgın:

Ben dişlerimi ilk gün fırçalayamadım sadece çok bastırmadan hafif hafif dairesel olarak fırçalayın kızlar benim dişlerimin ön taraflarında sararma olmadı ama arka yüzlerinde sararma oldu düzenli olarak fırçaladığım halde mesela her yemekten sonra şekerli şeyler yedikten sonra özenle fırçalıyorum hemen.. Neden oluyor anlam veremiyorum:kızgın:

Ebru benım de ole ,doktoruma soracam h.sonu....karbonat + limon karısımı ıle fırcalamadan bahsetmıs burdakı arkadaslar beyazlatma ıcın aynı.onu uygulamak sıtıyorum ama acaba tellere zarar verırmı dıye dusunuyorum

Ebru benım de ole ,doktoruma soracam h.sonu....karbonat + limon karısımı ıle fırcalamadan bahsetmıs burdakı arkadaslar beyazlatma ıcın aynı.onu uygulamak sıtıyorum ama acaba tellere zarar verırmı dıye dusunuyorum

ay bende yapmak istiom ama breketlerim sefaf zarar verir mi die düsünüp yapamiom daha önceden denemis arkadaşlar var mı aramızadaaaa :uhm:

Karbonat zarar vermez ama limonda asit var zarar verirmiki -tatlicadiarzu-

Arkadaslar disi gomulu kalan var mı? Benim gomulu oldugu icin onceki msjlarımda da belirtmistim damagımı yarıcaklar dun disimi cektirdim haziran sonu gibi yarılcak acaba o zamana kadar disin cıkma ihtimali var mı ya? :çok üzgünüm: Cekim ve dolgular bittikten sonra disci 1 BUCUK AY DAMAKLARIMIN DİNLENMESİNİ soyledi. Tel taktıranlar cekim ve dolgulardan sonra ne kadar damaklarınız dinlendi?

arkadaşlar doktorum bana asit braketleri yapıştırmak için kullandığımız yapıştırıcıyı cozuo. kola gibi asitli içecekleri pipetle içmemi onerdi.bence asitten uzak duralım;)

ya aslında ilk gece fırçalayamadım.sonra hep yavaş yavaş forcaladım ama bnm ozellikle on dişlerime dokunulmuo.onlerde biraz acma ve içeriye gomme hareketi apılıo.acaba cok mu yuklenildi.zaten pazartesi oğle takıldı maşalah yemem içmem de duzeldi.tabi onleri hiç kullanmıyorum:)

arkadaşlar bugün diş hekimine gittim.ön üst dişlerimin arası açık olduğu için küçük bir operasyondan sonra tel takılması gerektiğini söyledi dişlerin birleşmesi için..bu durumu yaşayan varmı takılan tel acaba ne kadar kalır?

Back