• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

arkadaşlar bugün diş hekimine gittim.ön üst dişlerimin arası açık olduğu için küçük bir operasyondan sonra tel takılması gerektiğini söyledi dişlerin birleşmesi için..bu durumu yaşayan varmı takılan tel acaba ne kadar kalır?

canım ben de bunun için üst dişlerime ay kadar önce tel taktırdım...
bir de 2 köpek dişim çok düzgün değildi...

ilk önce 2 dişi birleştirip diğerleirne yer açılınca düzeltecek diğerlerini...
aralarında şu an 1mm kadar boşluk kaldı...

ben mayıs sonu çıkaralım istiyorum... kuzenimin düğünü var da :)
yani 3 ay gibi konuştuk en başta...

tabii genelde bu süre uzuyor ama ... senin operasyon dediğin ne acaba ...

sadece ön ayrıklar için çok uzun süreceğini sanmam ... 5-6 ay sürer sanırım ...

benim de takılalı 15 gün oluyo ilk günler çok baskı oluyodu ön dişlerimde falan ama sonradan rahatladım ama ekmeği fln parçalayarak yiyorum asitli içmeyi de hiç düşünmüyorum :)

canım ben de bunun için üst dişlerime ay kadar önce tel taktırdım...
bir de 2 köpek dişim çok düzgün değildi...

ilk önce 2 dişi birleştirip diğerleirne yer açılınca düzeltecek diğerlerini...
aralarında şu an 1mm kadar boşluk kaldı...

ben mayıs sonu çıkaralım istiyorum... kuzenimin düğünü var da :)
yani 3 ay gibi konuştuk en başta...

tabii genelde bu süre uzuyor ama ... senin operasyon dediğin ne acaba ...

sadece ön ayrıklar için çok uzun süreceğini sanmam ... 5-6 ay sürer sanırım ...

cvp için teşekkür ederim canım.benim üst dudakla dişetimin birleştiği yer biraz aşağıdaymış orası kesilip dişler birleştirilmeye çalışılacak korkuyorum 1 hafta kaldı.umarım kolaydır.3 aysa iyi ozaman.

Ebru benım de ole ,doktoruma soracam h.sonu....karbonat + limon karısımı ıle fırcalamadan bahsetmıs burdakı arkadaslar beyazlatma ıcın aynı.onu uygulamak sıtıyorum ama acaba tellere zarar verırmı dıye dusunuyorum

Karbonat zarar vermez ama limonda asit var zarar verirmiki -tatlicadiarzu-
Karbonat zarar vermez mi ? -tatlicadiarzu-
Karbonat ve limonla diş fırçalanır mı yapmayın lütfen ! benneyaptımki
Diş minenize zarar verip iyice hassasiyeti arttırmak mı istiyorsunuz ?
Bu yöntemlerle dişler beyazlamaz arkadaşlar unutun bu şaçma sapan şeyleri,diş minenizi aşındırmaktan başka hiçbir işe yaramaz.
Telleriniz çıktıktan sonra ortodontistiniz iyice temizliyor zaten dişlerinizi,daha sonrada isterseniz diş hekimine beyazlatma işlemi yaptırabilirsiniz.
Siz düzenli fırçalayın yeter !
Bir diş hekimi dişlerinizi beyazlatabilir ancak,sizin uygulayacağınız yöntemler değil!!!

Merhaba kızlar

Bende tel taktırmak istiyorum ön dişlerimden memnun değilim:(

bikaç dolgum da var yapılması gereken acaba önce tüm diş tedavilerimi tamamlayıp sonra mı tel takarlar? Böyle bişeyi olan varmıydı yardımcı olabilirmisiniz?

cvp için teşekkür ederim canım.benim üst dudakla dişetimin birleştiği yer biraz aşağıdaymış orası kesilip dişler birleştirilmeye çalışılacak korkuyorum 1 hafta kaldı.umarım kolaydır.3 aysa iyi ozaman.

pek anlamadım ama fisfisfis inşallah kolaydır...
canım 3 ay diye konuştuk ama uzayacak sanırım... sen bence 6 ay olarak düşün...

ben dün kontrole gittim... lastiklerimi değiştirdi... önler tamamen kapanırsa haftaya çrş gittiğimde köpek dişlerimle ilgili çalışmaya başlayacak... ve değiştirdiği lastiklerle önler kapandı şimdi... tabii çrşya kadar lastikler esneyince açılırsa bilemem...

mayıs sonunu hatırlattım ; pazarlık yapma dedi kaydirigubbakcemile3
bakalım ...

Merhaba kızlar

Bende tel taktırmak istiyorum ön dişlerimden memnun değilim:(

bikaç dolgum da var yapılması gereken acaba önce tüm diş tedavilerimi tamamlayıp sonra mı tel takarlar? Böyle bişeyi olan varmıydı yardımcı olabilirmisiniz?

evet canım ... önce diş tedavilerini yapıyorlar... daha sonra tel takılıyor... teller takılıyken diğer tedavileri yapamıyorlar çünkü...

Karbonat zarar vermez mi ? -tatlicadiarzu-
Karbonat ve limonla diş fırçalanır mı yapmayın lütfen ! benneyaptımki
Diş minenize zarar verip iyice hassasiyeti arttırmak mı istiyorsunuz ?
Bu yöntemlerle dişler beyazlamaz arkadaşlar unutun bu şaçma sapan şeyleri,diş minenizi aşındırmaktan başka hiçbir işe yaramaz.
Telleriniz çıktıktan sonra ortodontistiniz iyice temizliyor zaten dişlerinizi,daha sonrada isterseniz diş hekimine beyazlatma işlemi yaptırabilirsiniz.
Siz düzenli fırçalayın yeter !
Bir diş hekimi dişlerinizi beyazlatabilir ancak,sizin uygulayacağınız yöntemler değil!!!

karbonatın zarar vermediğini biliyordum şutarafagitti karbonatlı diş macunları var sonuçta onlardamı zarar veriyor charming :uhm:

valla guzelim benden sana tavsiye akşama kadar guzel guzel yemek ye akşama cunku illa ağrır. bende oyle diodum hiçbişey yok ama akşama dururken ağrımasa bile yemek yiyemezsin dokunamazsın dişlerine ;)

karbonatın zarar vermediğini biliyordum şutarafagitti karbonatlı diş macunları var sonuçta onlardamı zarar veriyor charming :uhm:

bu yöntemlerle uğraşmak yerine ortodontik tedavi görenler için önerilen diş macunlarından kullanın. Dişlerin hassas olduğu dönemlerde diş fırçalarken ağrı da çekmemiş olursunuz

bu yöntemlerle uğraşmak yerine ortodontik tedavi görenler için önerilen diş macunlarından kullanın. Dişlerin hassas olduğu dönemlerde diş fırçalarken ağrı da çekmemiş olursunuz

ben zaten dişlerimi beyazlatmak için yöntem aramıorum sadece neden dişlerimin arka yüzü sararıyor dedim ortodontistin önerdiği macunuda diş fırçasınıda kullanıyorum zaten yerimseniben

Canım karbonatlı diş macunları zarar vermez(literatürde farklı görüşlerde var gerçi) dedim ya önemli olan düzenli fırçalamak.
Dişlere direkt karbonatı veya başka birşeyi uygulamanın yanlış olduğundan bahsetmiştim ben.
Dişlerindeki sarılığın nedenini bilmelisin önce.
Her insanın diş rengi farklıdır bembeyaz olacak diye birşey yok,birde antibiyotik,çay,kahve,sigara...gibi etkenler yüzünden oluşan sarılıklar var onlar ayrı.
Yani bu düşünceni bir diş hekimiyle paylaşırsan daha sağlıklı bilgi edinirsin,kendince uygulamalar aramak yerine sebebini öğrenmiş olursun.

Back