• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ya bende taktirmak istiyorum ama yazda taktiririm herhalde
okul baslayinca da cikartirim cunki biliyorum sinifta dalga gecicekler

3 ay tel neye yeter ki :/ Düzelmeye baslasa bile disler tam yerine oturmadıgı icin yine eski halini alır :) Ve dalga gecicek bisey yok eger oyle bisey olursa da dislerim telliyken bile sizinkinden guzelll de :lepi:

canım dalga geçecekler diye sakın düşünme yolda yürürken dikkat et birçok kişinin tel taktığını görürsün artık insanlar dalga geçmiyolar eskide kaldı onlar :))
kaç yaşındasın bilmiyorum ama ihmal etme erkenden yaptır tedavini..

ben 5inci siniftaydim taktirdimda, ailede baska hic kimseye takilmadi,
bir sene kulladim daha sonrasinda cikan teller varya ondan taktim günde toplam 8 saat
yani geceleri yatarken takiordum

benim 4 disim cekildi, dislerim arkaya kayma yapsin die,
simdi cok memnunum o disleri geri cikmadi ve geri öne kayma olmadi:) cok sükür

ama ilk bi hafta sadece sivi yiyecek yiye bildim geceleride cok zor uyudum
cok dikkatli kullanmak gerekior
ben kücüktüm bi kac kere teli cikmisti ve yanagama dogru batiordu icten:) korkulcak bisi degil hemen geri düzeltiorlar

cnmlarım benm acılarım geçti şimdi çok rahat yiyip içiyorum çok şükür.ama taktırmak istemiodm işte o pişmanlık var zorla taktılar annem babam karşı çıkma dedi doktor takıcaz dedi taktılar bnde katlanıyorum maalesef..

Yazın taktırıp okul başlayınca çıkartacağına sen karar veremezsin ki.
Hemen 3-4 ay'da düzelecek dişlerin,inci gibi dişlerle okula başlayacaksın. -tatlicadiarzu-
O kadar kolaydı da insanlar niye yıl veya yıllarca tel kullanıyorlar ? sengözlerimebaksanab

cnmlarım benm acılarım geçti şimdi çok rahat yiyip içiyorum çok şükür.ama taktırmak istemiodm işte o pişmanlık var zorla taktılar annem babam karşı çıkma dedi doktor takıcaz dedi taktılar bnde katlanıyorum maalesef..
Tabi zorla takılması doğru bir davranış değil ama katlanmak zorundaymışsın gibi hissetme kendini.
Bu tedavinin bir sonucu var değil mi ? sonuca odaklan en azından.
Dişlerinin son halini gördükten sonra iyiki taktırmışım diyeceksin.

canım ortodonti tedavisi 3-4 ay sürecek bir tedavi değildir... ama kimse de dalga geçmez... ben daha önce de söyledim yine söylüyorum... 28 yaşındayım ve hiç de utanmıyorum... kimse de dalga geçmiyor... üstelik 40-50 yaşında 2 müşterim var ve yabancılar... ikisinde de tel vardı :) kimsenin seninle dalga geçmesini istemiyorsan tel taktırmadan önce herkese söylersin kimse de aaa tel mi var sende gibi tepkiler de veremez...

benim de annem taktırmamı istemedi ama ben istedim kaydirigubbakcemile3

sorunum 2 tane dışa doğru dişim var.doktor biz muaneye gittiğimizde 6 ay demişti sonrada 1 yıl demezmi ben tedaviye başlayıp parayı verince:oklava:ben hani bir yıl demiştiniz dedim öyle deyince 6 ayda düzelir dedi hangisine inanayım

sorunum 2 tane dışa doğru dişim var.doktor biz muaneye gittiğimizde 6 ay demişti sonrada 1 yıl demezmi ben tedaviye başlayıp parayı verince:oklava:ben hani bir yıl demiştiniz dedim öyle deyince 6 ayda düzelir dedi hangisine inanayım

açıkçası 6 ayda biteceğini pek sanmıyorum... mesela benim altta bir gömük köpek dişim içinde 5-6 ay demişti ama 1 yıl 4 ay oldu ... daha da işimiz var ... ama artık pek umrumda değil...

üst ayrıklarım için de 3 ay diye konuştuk ... mayıs sonu kuzenimin düğünü var diye...
ama sanırım çıkmayacak ... onları da pek umursamıyorum artık ... :kahve:

ben de 6 ay falan sürer diye mutlu mutlu gitmiştim ama ''6 ay değil mi ?'' diye doktora sorduğumda sadece gülümsedi..

hiç umrumda değil 1,5 yıl sürsün.sonu iyi olacak ;)

ama bana 6 ay demeseydi ben bu işe hiç başlamazdım o tele alışabilirmiyim bilmiyorum.

bence 6 ayda düzelmez ama her insanın diş yapısı faklı doktorların uyguladıkları tedavi yöntemleride farklı belki düzelir diycem ama ben tedaviye başlamadan önce internetten araştırmıştım en az 1.5 - 2 yıl tedavi süresi deniyo doktorunda çelişkili konuşmuş önce 6 ay sonra 1 yıl falan...

benimde sadece bir dişimde sorun olmasına rağmen şuan 10 ay oldu tedavim başlayalı doktorum 7 ay daha sürecek dedi ..

merak etme tellere alışılıyo hatta zamanla ağzında olduklarını bile unutur hale geliyosun :))
zaten sen en büyük sorunu halletmişsin tedaviye başlamayı düşünmüşsün bundan sonrası çabuk geçiyo sonunda istediğin dişlere kavuşacağını düşün .

bugun oğle vakti bnmde tellerim takıldı kızlar.akşam 5 gibi bunlar hiç sızlamayacak heralde dedim ama şuan ağrıları arttı ama ole dayanılmayacak bişey değil.ani dokunmayınca onlara bişey hissetmiyorum ama dokunursam baya cnm yanıyor.zaten meyveli yoğurt corba tarzı şeylerle akşam yemeğimi geçiştirdim.onda da zor olmadı.takılırkende rahattı tek sorun ağzimin içinde garip bir teneke yığını olması:D

ben aslında şefaf teller sırıtmıo die niyetlendim bu işe ama bnm tedavime olmuomuş.dişa açma gomme bi kaç yonde hareket olunca şefaflar surtunme kuvvetine o kadar dayanıklı değilmiş..

ha buarada hiç ağız içinde yara yapacak bişeye benzemiyor.metal ama yuvarlak hatları doktorumdan ne olur olmaz mum aldım ama kullanacağimi pek sanmıyorum.zaten şu aralar tek istediğim fazla yemek yememek.yaza fit girelim yahuu.yoksa ben olsem şu 3-4 kiloyu veremicem 5 yıldır vermek istiyorum:)

Back