• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

arkadaşlar ben biraz geç kaldım galiba bu tel işine. ünv. 3. sınıfta takıldı 1 sene kaldı,4.sınıfın sonunda çıkarıldı, şeffaf sabitleyici verdiler.dişlerim çok düzgündü bu arada,bu şeffaf aparat kırıldı,ben de tekrar kontrollere gidemedim çünkü başka bi ilde çalışmaya başladım.Teller çıkalı 4 yıl oldu ve malesef dişlerim eskiye döndü:( ben de çektiğim acılarla ve tellerde geçirdiğim zamanlarla kaldım.. tabi bir de o zaman düzgün dişlerimle çekilmiş fotolar:) tedaviden sonrasını sakın gözardı etmeyin..

arkadaşlar ben biraz geç kaldım galiba bu tel işine. ünv. 3. sınıfta takıldı 1 sene kaldı,4.sınıfın sonunda çıkarıldı, şeffaf sabitleyici verdiler.dişlerim çok düzgündü bu arada,bu şeffaf aparat kırıldı,ben de tekrar kontrollere gidemedim çünkü başka bi ilde çalışmaya başladım.Teller çıkalı 4 yıl oldu ve malesef dişlerim eskiye döndü:( ben de çektiğim acılarla ve tellerde geçirdiğim zamanlarla kaldım.. tabi bir de o zaman düzgün dişlerimle çekilmiş fotolar:) tedaviden sonrasını sakın gözardı etmeyin..

ben 28 yaşındayım canım... hemen hemen aynı yaşta sayılırız... ya da benden küçüksün 1-2 yaş... ben de geçen sene başladım... üstlere de 1 ay oldu takılalı...

bence geç kalmış değilsin...

hatta geçenlerde 2 yabancı müşterim geldi... biri 40larında ; diğeri 50lerinde 2 hatun... ikisinde de tel vardı ... hep beraber gülüştük valla kaydirigubbakcemile3

bu arada uyarın için de sağol :)

çok üzüldüm canım...bende 27 yaşıma girdim...düzelme farkedilmeye başlandı..hemde dedim ya ben hiç konuyu açmıyorum....arkadaşlarım hemen söylüyor aa dişlerin düzelmeye başlamış die...onlar benden önce fart etti..demek ki gelişme var delikafadulden
canım kokuyu yendim şöyleki bi ömür boyu dişleirmin öyle olduğunu düşündüm bide düzgün olduğunu :))çabuk karar verio insan :))hihoyyyt

muhtemelen benimde dişlerime tel dicek doktor ama okadar korkuyorumki doktora gitmektensenağlama sürekli erteledim halada erteliyorum.

siz nası yendiniz korkunuzu
yoksa böle bi korkunuz yokmuydu :(

Canım korkunun ecele faydası yok :)kötükedihüso
Bence yaşın geç olmadan biran önce taktır derim..Yaş ilerledikçe dişlerin daha bir oturmuş oluyo tedavi daha zor olabilir sonra ..Sanırım senin acıcak diye bir korkun var ama hiçde öle olmuyo ilk başlarda oluyo sadece, ki oda çok normal zaten olması sonra zamanla geçiyo..Ve inan tellere çok alıştım önce hep gün sayardım çıkacağı zamanı ,şimdi dursun ya daha geçde çıkartabilirim die düşünüyorummirmirmirmir

korkunla dişlerine baktığındaki hoşnutsuzluğu yan yana koy hangisi daha ağır basıyorsa ona göre kararını ver..geçen sene bu zamanlarda ailemin bütün itirazlarına rağmen ortodontik tedaviye başladım şimdi ise dişlerim büyük ölçüde düzgün ben bişey sölemeden etrafımdakiler aa dişlerin ne kadar düzeldi diolar bu bence bütün korkuları bi yana bırakmaya değer..

ilk başlarda tedirginlik normal... hatta taktırdıktan sonra birkaç gün de içinde bir pişmanlık "ben ne yaptım" diye dolanıyor... ama zamanla alışıyorsun... tellerle konuşmaya korkarken bir bakıyorsun sırıtmaya başlıyorsun... ben tel takmaya başladığımdan beri bakıyorum da o kadar çok insan kullanıyor ki ; kendimi hiç garip hissetmiyorum...

hatta bazen sanki aksesuar gibi geliyor bana :)

Arkadaslar bende 1 senedir tel takiyorum, bu hayatimdaki 2 teli, cocukken taktigim tel pek birseye yaramadi , yada dislerim geri gitti falan,

Su anki tel tedavim biraz sorunlu,
gecen sene ocakda damak genisletici bir ameliyat gecirdim sonra mayisda tellerim takildi,
simdi de bu mayis da ameliyatim var, cenem amelyiat ediylecek oldukca zor bir ameliyat, alt cenem biraz arkada kaldiig icin önü öne cekecekler falan, baya birsey yapilacak:))))

Bu karari cok zor vermistim, verdim ve bugüne geldigim icin cok mutluyum.
Ama simdi korku basladi.
Bana lütfen dua edin.

ara sıra olan diş ağrıları sorun değil de tellerim zaman zaman diş etlerimi kesiyor bununla ilgili yapabiliceğim bişey var mı?

tellerin üzerine yapistirmak icin birsey vermedimi dr.?
iyi geliyor baya azaltiyor acisini ve batmasini önlüyor.

Arkadaslar bende 1 senedir tel takiyorum, bu hayatimdaki 2 teli, cocukken taktigim tel pek birseye yaramadi , yada dislerim geri gitti falan,

Su anki tel tedavim biraz sorunlu,
gecen sene ocakda damak genisletici bir ameliyat gecirdim sonra mayisda tellerim takildi,
simdi de bu mayis da ameliyatim var, cenem amelyiat ediylecek oldukca zor bir ameliyat, alt cenem biraz arkada kaldiig icin önü öne cekecekler falan, baya birsey yapilacak:))))

Bu karari cok zor vermistim, verdim ve bugüne geldigim icin cok mutluyum.
Ama simdi korku basladi.
Bana lütfen dua edin.
jeyloo'cum geçen yıl biz yazıyorduk buraya,birçok farklı kişi katılınca kimseden ses seda çıkmaz olmuştu senin mesajını görünce bende yazmak istedim. :)
Durumunu anlatmıştın daha önce canım,şimdi özetleyince hatırladım tekrar.
Korkma canım rahat olmaya çalış insan kendini kasınca panikliyor ister istemez.
Sonucu düşünmesek zaten katlanamazdık,dualarım seninle canım rahat ol huzursuz etme kendini ;)
Sonucu yine paylaş buradan. =)

Sag olun arkadaslar,
kesinlikle sizi haberdar edecegim, ameliyatim daha var, sonrasinda buraya gelismeleri yazcagim size, umarim hersey süper yolunda gider.

Cene ameliyatinda yüz de degisitigi icin, yeni yüzüme alisa bilecekmiyim falan endiseleride var tabii, hayirlisi artik , ben herseyin iyi yönde gececeginden eminim ama iste insan korkuyor.

Iremcigim, senin damaginimi genisletecekler, yani amelyiatsizmi nasil yapcaklarmis bana anlatirmisin bi?
Senin su an telin varmi?
Dis neden gömüldü? Aciklarsan belki yardimci ola bilirim.

Sag olun arkadaslar,
kesinlikle sizi haberdar edecegim, ameliyatim daha var, sonrasinda buraya gelismeleri yazcagim size, umarim hersey süper yolunda gider.

Cene ameliyatinda yüz de degisitigi icin, yeni yüzüme alisa bilecekmiyim falan endiseleride var tabii, hayirlisi artik , ben herseyin iyi yönde gececeginden eminim ama iste insan korkuyor.

Iremcigim, senin damaginimi genisletecekler, yani amelyiatsizmi nasil yapcaklarmis bana anlatirmisin bi?
Senin su an telin varmi?
Dis neden gömüldü? Aciklarsan belki yardimci ola bilirim.

Hayır hayır ameliyat degil damagı mı falan da genisletmicekler :)
Su anda telim yok dolgularım falan olsun 1 bucuk ay damaklarım dinlenicekmis sonra damagımı yarıcak sonra tel takck
Disin gomulme nedenini bilemiyorum bi süt disim cıkmadı sallanmıyo bile ama dis cıkmıs anlıcagınız suanda damagımda dis var :S O süt disimi cektircem sonra biraz yarıcak dis cıkınca da tek takıcak. Disci acımıcak dedi inss acımaz :çok üzgünüm:

tellerin üzerine yapistirmak icin birsey vermedimi dr.?
iyi geliyor baya azaltiyor acisini ve batmasini önlüyor.

hayır vermedi.tellerim ilk takıldığında tatildeydim takılır takılmaz şehir dışına çıkınca diş ağrısı daha baskın çıktı yaraları önemsemedim.kontrollerde diş etlerimde hiçbir sorun olmadığı için doktorum da gerek görmedi sanırım..

ama git ya dr.undan ak yada ezcaneden de ala bilirsin sanirim balmumu deniliyor öyle birsey, tam emin degim, ama cok zor durum da kaldiginda sakizda yapistira bilirsin.

ara sıra olan diş ağrıları sorun değil de tellerim zaman zaman diş etlerimi kesiyor bununla ilgili yapabiliceğim bişey var mı?

canım doktorunun sana mum gibi bişiler vermesi lazım batan yerin üstüne yapıştır diye bir de anestezik bi krem vermiş olması lazım onuda acıyan yere sürünce uyuşturuyo :kahve:

önerileriniz için teşekkür ederinm.bundan sonra sorun olduğunda ne yapsam diye düşünmeden sizin yöntemlerinizden birini yapıcam.dudağımın içinde çıkan uçuk için sürdüğüm merhemi tel yaralarımın olduğu yere de sürdüm sanırım sizin dediğiniz anestezik kremlerden işe yaradı yarayı çabucak iyileştirdi:)

kızlar ben geldim bugun tel taktırdım.ne iğrenç bir şey ya.midem kalkıyor takarken.konuşamıyorum valla şimdiden sanki pişman oldum.hem dişim düzgün olsun diyorum hem tel çok gıcık birşey yasenağlamasenağlama

kızlar ben geldim bugun tel taktırdım.ne iğrenç bir şey ya.midem kalkıyor takarken.konuşamıyorum valla şimdiden sanki pişman oldum.hem dişim düzgün olsun diyorum hem tel çok gıcık birşey yasenağlamasenağlama

ilk bikaç gün o pişmanlık oluyor canım... ama geçiyor sonra merak etme ... sonra çok güzel dişlerin olacak yerimseniben

Back