• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Canım karbonatlı diş macunları zarar vermez(literatürde farklı görüşlerde var gerçi) dedim ya önemli olan düzenli fırçalamak.
Dişlere direkt karbonatı veya başka birşeyi uygulamanın yanlış olduğundan bahsetmiştim ben.
Dişlerindeki sarılığın nedenini bilmelisin önce.
Her insanın diş rengi farklıdır bembeyaz olacak diye birşey yok,birde antibiyotik,çay,kahve,sigara...gibi etkenler yüzünden oluşan sarılıklar var onlar ayrı.
Yani bu düşünceni bir diş hekimiyle paylaşırsan daha sağlıklı bilgi edinirsin,kendince uygulamalar aramak yerine sebebini öğrenmiş olursun.

Dişlerim normalde beyaz fakat arka yüzlerinde sararma olduu fırçaladığım halde benneyaptımki yani beyazlatmak için yöntem aramıyorumm!! sadece arkadaşlarla durumumun aynı olduğunu belirttim biride karbonat ve limonla beyazlıyor demiş bende karbonatın zarar vermediğini söyledim olay bu siz yanlış anladınız sanırım :1closedeyes:

Geceleri 1 cm çapındaki lastiği kullanıyorum,çekiştirme amaçlı..
Kanin dişim epey bir zorladı beni,yerine geçmiyor bir türlü,sanırım en zor hareket eden diş kanin dişleriymiş :S
Yaklaşık 8 aydır doktorumdan aldığım lastiklerle tellerin üzerindeki lastikleri değiştiriyorum haftada bir,randevum olduğu zaman da doktorum değiştiriyor..
Sanırım tedavimi biraz da kendim hızlandırdım..
Hayallerim haziran sonunda çıkması,doktorum bana bıraktı zaten,sen ne zaman tamam dersen o zaman çıkartıcam dedi.. İçime sindiği noktada kurtulacağım tellerden :)
:teytey:

Geceleri 1 cm çapındaki lastiği kullanıyorum,çekiştirme amaçlı..
Kanin dişim epey bir zorladı beni,yerine geçmiyor bir türlü,sanırım en zor hareket eden diş kanin dişleriymiş :S
Yaklaşık 8 aydır doktorumdan aldığım lastiklerle tellerin üzerindeki lastikleri değiştiriyorum haftada bir,randevum olduğu zaman da doktorum değiştiriyor..
Sanırım tedavimi biraz da kendim hızlandırdım..
Hayallerim haziran sonunda çıkması,doktorum bana bıraktı zaten,sen ne zaman tamam dersen o zaman çıkartıcam dedi.. İçime sindiği noktada kurtulacağım tellerden :)
:teytey:

güzelim benimde köpek dişleri lastikle yana doğru cekilo biri tamamlandı diğeri hala devam edio tabi ben lastikleri ihmal ediom biraz tedavini kendin nasl hızlandırdın ben onu merake ttim bende lastikleiri takıom ama sankli yeri değişmiomus gibi gelio yaa

üst dişlerinin arasının açık kalmasının nedeni büyük ihtimalle 2dişinin arasındaki ataşmanın aşagıda konumlanmasından kaynaklanıyodur. onun için açıklıgın kapatıldıktan sonra tekrardan nüks etmemesi için o ataşmanın bi operasyonla alınması gerekiyor. korkmanı gerektircek bişey degil için rahat olsun bu durumdaki hastalara yapılan bişey

sağol canım ya yarın gidicem bakalım ne yapacaklar çok merak ediyorum.korkmayım diyorum ama aklımdanda çıkmıyor.

güzelim benimde köpek dişleri lastikle yana doğru cekilo biri tamamlandı diğeri hala devam edio tabi ben lastikleri ihmal ediom biraz tedavini kendin nasl hızlandırdın ben onu merake ttim bende lastikleiri takıom ama sankli yeri değişmiomus gibi gelio yaa

Ben braketlerdeki lastiklerden bahsettim kendim değiştiriyorum diye..
Sol kaninde sorun yok benim sağ kanin bir türlü yerine oturmuyor,geceleri kalın lastiklerden takıp yatıyorum,sabaha dişlerim düzeliyor,lastiği çıkarınca yarım saatte dişler eski haline dönüyor :) Anlamadım bu işten birşey..
Dün randevum vardı doktorum kanin ve yanındaki iki azı dişimin arasını törpüledi,bu işlem diş etimi acıtıyor,can yakıyor. :S
Bakalım inşallah biraz daha hızlanır ve çarçabuk kurtulurum bu tellerden..
Ben her ay düzenli olarak fotoğraf çekip,arşivliyorum.. Yine ay içerisinde de her hafta sadece gözlem amaçlı fotoğraf çekiyorum değişimi öyle anlayabiliyorum :)
Aksi takdirde her gün aynaya baktığınızda hiç birşeyin değişmediğini zannediyorsunuz,halbuki ağzınızda fırtınalar kopuyor siz farketmeden :)

bugün kontrolüm vardı ve benim de aklıma takılan sorulardan biri olan tel sonrası leke kalma olayını sordum doktoruma sen düzenli olarak fırçala gerisini boşver dedi.onlar zaten telleri çıkardıktan sonra özel bir macunla tamamen çıkarıyorlarmış.ki zaten ben bunu diğer arkadaşlarım da da görmüştüm sigara içmelerine rağmen bile dişleri tertemiz olmuştu.

o yüzden çok fazla takmayın.düzenli olarak dişlerinizi fırçalayın yeter.

yarın kontrolüm var... ön ayrıklarım kapandı... kapanırsa köpek dişlerine lastik takacaktı... köpek dişimde de lastik olmadığı halde bir ağrı var anlamadım ama iyiye işarettir umarım...

yaaa acaba mayıs sonunda çıkar mı üsttekiler... ben çok umutluyum ama :)

Arkadaslar disi gomulu kalan var mı? Benim gomulu oldugu icin onceki msjlarımda da belirtmistim damagımı yarıcaklar dun disimi cektirdim haziran sonu gibi yarılcak acaba o zamana kadar disin cıkma ihtimali var mı ya? :çok üzgünüm: Cekim ve dolgular bittikten sonra disci 1 BUCUK AY DAMAKLARIMIN DİNLENMESİNİ soyledi. Tel taktıranlar cekim ve dolgulardan sonra ne kadar damaklarınız dinlendi?

Cevap veren yok mu ya :(

Ben braketlerdeki lastiklerden bahsettim kendim değiştiriyorum diye..
Sol kaninde sorun yok benim sağ kanin bir türlü yerine oturmuyor,geceleri kalın lastiklerden takıp yatıyorum,sabaha dişlerim düzeliyor,lastiği çıkarınca yarım saatte dişler eski haline dönüyor :) Anlamadım bu işten birşey..
Dün randevum vardı doktorum kanin ve yanındaki iki azı dişimin arasını törpüledi,bu işlem diş etimi acıtıyor,can yakıyor. :S
Bakalım inşallah biraz daha hızlanır ve çarçabuk kurtulurum bu tellerden..
Ben her ay düzenli olarak fotoğraf çekip,arşivliyorum.. Yine ay içerisinde de her hafta sadece gözlem amaçlı fotoğraf çekiyorum değişimi öyle anlayabiliyorum :)
Aksi takdirde her gün aynaya baktığınızda hiç birşeyin değişmediğini zannediyorsunuz,halbuki ağzınızda fırtınalar kopuyor siz farketmeden :)

saol güzelim bende ööle kayma yokta işte lastikleri biraz aksatıom benm teller arası lastikler hep duruo dr kendi yenilio su kaninde yerine yreleşşe öndekler otursa yerine bitecekte ooff sıkıldım artk yaa sanki düzelmicekmiş gibi gelio ne bleyim yaa

demek ki senle aynı sorunu yaşayan yokmuş canım...:teselli:
o kadar değişik sorunlar var ki...

bekle bakalım belki yeni gelen birileri filan yaşamıştır böyle bir şey...ara ara hatırlat sen yerimseniben

:) Haklısın.

canım sanırım senin dişine vida takılıcak yanılıyor muyum?

Yok hayır takılmıcak :)

Neyse kimsenin damagı yarılmıcak heralde, ne güzel :) Onu gectim de "Cekim ve dolgular bittikten sonra disci 1 BUCUK AY DAMAKLARIMIN DİNLENMESİNİ soyledi. Tel taktıranlar cekim ve dolgulardan sonra ne kadar damaklarınız dinlendi?" yazmıstım ona da cevap alamadım :/ Ve her tel takan buna cevap verebilir :)

:) Haklısın.

Yok hayır takılmıcak :)

Neyse kimsenin damagı yarılmıcak heralde, ne güzel :) Onu gectim de "Cekim ve dolgular bittikten sonra disci 1 BUCUK AY DAMAKLARIMIN DİNLENMESİNİ soyledi. Tel taktıranlar cekim ve dolgulardan sonra ne kadar damaklarınız dinlendi?" yazmıstım ona da cevap alamadım :/ Ve her tel takan buna cevap verebilir :)

benim damağımda sorun olmadı ama iki tane sağlam dişim çekildi ve 1 hafta sonra gittim tellerim takıldı.
Ben burada okuduğum ve kafama takılan herşeyi doktoruma soruyorum neden benim ki bu şekilde olmadı diye gerekli açıklamayı yapıyor.
Sen de bi sor istersen.

benim damağımda sorun olmadı ama iki tane sağlam dişim çekildi ve 1 hafta sonra gittim tellerim takıldı.
Ben burada okuduğum ve kafama takılan herşeyi doktoruma soruyorum neden benim ki bu şekilde olmadı diye gerekli açıklamayı yapıyor.
Sen de bi sor istersen.

Tesekkurler canım. Evet soruyorumda discimin bebisleri olcak bu yuzden izinde bende haziran gibi gidicem. Ama herkes 1 bucuk ay bekliyo dedi :S Senin 1 haftaymıs. Benim 4 disim cekiliyo ve damagımda yarılcak belki bu yuzden uzun beklicem ama bi arkim baska bi disciye gidiyo o da 1 bucuk ay beklemis :S Disindeki soruna gore degisiyo sanırım. kafamçokkarıştı

kaydirigubbakcemile3Kizlar cok mutluyum.11 aylik bir tedavi sonunda dis tellerim önümüzdeki sali cikiyorhihoyyyt.Ama nasil cikarilacagi konusunda hic bir fikrim yok:sm_confused:.Yani cok aci oluyormu,birde özellikle keramik braketlerin daha zor ciktiklari konusunda bir duyum aldim bu ne kadar dogru?Tecrübesi olan arkadaslar beni bu konuda bilgilendirirse cok sevinirima.s,cevaplarinizi bekliyorum.:içelim:

benim mayıs sonu hayal olmaya başlıyor sanırım... önler kapandı... ama lastikler hala gergin diye değiştirmedi lastiklerimi üstüste binmesin diye... haftaya çrş yine gideceğim... inşallah o zaman köpek dişlerimle ilgili birşeyler yapar... dün baya uzun bir liste yaptı...

3ü 2ye döndür ... 2ye şunu yap filan diye... çözeceğim yakında kadının defterini :)))
orta telimi değiştirecek... alttaki bir zamanlar gömük şu andaki yamuk dişime de birşeyler yapacak... vs.... inşallah yine bir hafta sonra yapalım demez...

kanin de evet köpek dişiymiş sordum... başkalarını da söyledi ama aklımda tutamadım valla... :)

Tesekkurler canım. Evet soruyorumda discimin bebisleri olcak bu yuzden izinde bende haziran gibi gidicem. Ama herkes 1 bucuk ay bekliyo dedi :S Senin 1 haftaymıs. Benim 4 disim cekiliyo ve damagımda yarılcak belki bu yuzden uzun beklicem ama bi arkim baska bi disciye gidiyo o da 1 bucuk ay beklemis :S Disindeki soruna gore degisiyo sanırım. kafamçokkarıştı

canım benim de gömük diş filan değil de köpek dişimi kaybedince orda kemik kaybı olmuş ve bi operasyon geçirdim diş etimden ve 1 ay bir buçuk ay beklemek gerekiyo demişti tel için benim de o kadar süre sonra takıldı ama diş çekiminden bikaç gün sonra takarız demişti ben ancak bir hafta sonra gidebilmiştim senin durumunda da 1 buçuk ay beklemek normal diye düşünüyorum çünkü bu bi operasyon neticede iyileşmesi gerek tel takmadan önce ki baskıya dayanabilsin

kaydirigubbakcemile3Kizlar cok mutluyum.11 aylik bir tedavi sonunda dis tellerim önümüzdeki sali cikiyorhihoyyyt.Ama nasil cikarilacagi konusunda hic bir fikrim yok:sm_confused:.Yani cok aci oluyormu,birde özellikle keramik braketlerin daha zor ciktiklari konusunda bir duyum aldim bu ne kadar dogru?Tecrübesi olan arkadaslar beni bu konuda bilgilendirirse cok sevinirima.s,cevaplarinizi bekliyorum.:içelim:

gözün aydın canım darısı başımıza :) çıktıktan sonra sen de bizi bilgilendir daha çoook var ama yine de öğrenelim tecrübelerinden yararlanalım :)

Back