Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Sürekli ilan edip duruyorum ama tellerimin çıkmasına şu anda iki hafta falan kaldı. Ama küçük bi sorun var. Üst damağım çok kötü yara oldu, kabardı. Yemek yerken bile çok zorlanıyorum. Aynada güzelce inceledim çok kötü bi görüntü.. :çok üzgünüm: Acaba bu yara ve kabarmaların tellerimle bir ilgisi varmıdır 6 aydır tel kullanıyorum hiç böyle bişey olmamıştı kafamçokkarıştı Bi korkum daha var, acaba tellerimin çıkmasının ertelenmesine sebep olurmuki? kafamçokkarıştı

burcak 15 merhabalar
Bende diş teli kullandım.
Senin gibi bir dönem benimde dişetlerim patlamıştı..
Tellerin çıkma dönemini etkilemiyor..
Bence en kısa zamanda corsodyle gibi bir gargara kullan eczanede seni yönlendirirler geçmiş olsun tekrar..

Telleri çıkan arkadaşlar dişlerinizin resmini eklesenize bizde görelim. delikafadulden

evet ya charming e katılıyorum ne güzel olur a.s hepinize hayırlı olsun arkadaşlar.. benim de bugün randevum vardı bir ay oldu bile zaman dediğiniz gibi çabuk geçiyo galiba ama tabi daha hiç bi gelişme yok gelişmeleri görsem bir an önce çok mutlu olucam yaa bu arada bana yüzük filan takmadı bugün de takmadı sormayı da unuttum normal midir acaba sizce :uhm:

teşekkürler, denicem a.s

Bende 2 veya 2.5 yıl kullanıcam tellerim yavaş yavaş takılıyor sadece yanlarda var şuanda şubat9 da alta komple takılcak bakalım hayırlısı çekilen dişlerimin yerleri kapanıyor gibi bu bile sevindiriyor beni rabbim kolaylık versin umarım sayılı gün çabuk geçer derler ya hemencik geçer inşallah kaydirigubbakcemile5

Arkadaşlar benimde tek dişim arkadan çıktı,yani üst köpek dişimin teki boşluk...diş vardı ama okadar arkadaydıki herkes orda diş yok sanıyodu:) bende tel taktırdım..yaşım 22...tel takılalı 3 ay oldu ve ufukta dişim görünüyor...okadar hızlı geldi ki yerine şaşırdım inan... boşlukla yaşamaya alışmışım,tuhaf geldi dişimi görünce:)2-3 ay sonra tamamen yerine gelir inş ama 1 sene kalması lazım,pekişmesi için.üstteki 2 dişimde hafif eğrilik vardı,onlarda düzelmiş oldu,güzel olacak inş.ilk bir ay alışmakta çok zorluk çektim..4 kilo verdim,iyide oldu aslında:)bazen pişman oldum,tellerimi söküp atasım geldi ama dayanmalıydım..çünkü sonuç güzel olacak inş..Ama görüntüye falan hiç takmayın kafanızı bence...ilk taktığımda iş yerindeki arkadaşlarım yadırgamışlardı...s harfinin teleffuzunda biraz problem yaşadım ama geçti:) şimdi ise herkesin gözü alıştı hatta tellerin çok yakıştığını,çok şirin gösterdiğini söylüyorlar:) yahu kızlar boşverin önemli olan sizsiniz ve sizin sağlığınız... Sonucu düşünün ve takmayın kafanıza kimsenin düşüncesini.... Bu arada ben 1000 ytl ye taktırdım.kredi kartına 5 taksit yaptılar.beylikdüzünde özelde taktırdım.şimdi dişçim Alibeyköy'e taşındı.Ama çok memnunum. bu senenin sonuna doğru inci gibi dişlerle gülücükler saçıcam herkese:)

Neden beklemeniz gerekiyormus? Bende 12 yasında gitmistim damaklarım gelismemisti o yuzden takmadı dr sonra da kaldı bi daha gitmedik zaten asırı bi bozukluk yoktu kucukken beni pek rahatsız etmiyodu ama simdi cok rahatsız oluyorum bende taktırmayı dusunuyorum

merhaba arkadaşlar...
benimde üst ön dişlerimden birinde sorun vardı diğerlerine göre daha yukarıda duruyordu tabi doktora gidene kadar benim için sorun sadece buydu ama doktorum arka dişlerimde de hafif bir çarpıklık olduğunu söyledi bende 7 aydır tel kullanıyorum.tedavim hızlı ilerliyo hatta okadar düz görünüyoki telli halimi gören arkadaşlar niye tel taktırdın ne sorun vardıki diyolar dişlerimin eski halini sanırım unutmuşlar :)))
ilk başlarda tel baya zorladı hele doktor her yemekten sonra dişlerini fırçalaman lazım dediğinde benim gibi sürekli bişeyler atıştıran biri üüfff yandım diye düşündüm ama zamanla onada alıştım...ama keşke ihmal etmeyip küçük yaşta bu tedaviye başlasaydım diye pişman olmuyoda değilim...
umarım hepimiz en kısa zamanda sağlıklı inci gibi güzel dişlerimize kavuşuruz....

7 şubatta tellerim çıkıyormuş.dünkü rendevumda doktor dişlerim düzeldiğini zımbaaa gibi olduğunu tedaviyi artık bitireceğini söyledi.taktıralı 13-14 ay olmuştu bana bu süre kısa geldi ama memnunnm bu durumdan.yeni taktıranlar hiç dert etmesin tellere alışınca zaman o kadar çabuk geçiyor ki.şimdi diyorum çıkarmasamda olur aslında :)
herkese inci gibi dişlerle mutlu gülüşlerrr :))

Aynen benimde ön disim digerlerinden daha yukarı da baska sorun yok sanırım ve cok yemek yiyorum gunde 5 kere dislerimi fırcaladıgım oluyo Dislerinin duzelmesine de sevindim canım :1hug:

Aynen benimde ön disim digerlerinden daha yukarı da baska sorun yok sanırım ve cok yemek yiyorum gunde 5 kere dislerimi fırcaladıgım oluyo Dislerinin duzelmesine de sevindim canım :1hug:

sağol canım...bende çok fazla atıştırırım ağzım boş durmuyo gündüz her yemekten sonra diş fırçalamak zor olmuyoda bazen gece bişeyler atıştırıyorum sonrada uyku bastırınca hemen uyumak istiyorum dişimi fırçalamam gerektiğim aklıma geliyo diş fırçalamak çin işkencesi gibi :) bikere inat edip fırçalamadım

dişlerim baya düzeldi ama tedavim hala devam ediyo... tellere alıştım ama sürekli bişeyleri küçük parçalara ayırarak yemekten nefret ediyorum yediğim yemeğin keyfini çıkaramıyorum ısırarak yemeyi özleyeceğim aklıma gelmezdi senağlama

Son düzenleme:
ah kızlar ah
bende 3 yıldır takıyorum
sadece 5-6 ayım kaldı benimkisi çok uzun sürdü gömülü dişlerimin yüzünden
bu diş fırçalama olayı beni resmen bitirdi
günde 3-4 kez fırçalamak zorunda kalıyorum
mesela fırçaladım,insanlar bisküvi abur cubur bişeyler yerken işyerinde,ben yiyemiyorum çünkü tekrar fırçalamak beni deli ediyo
okadar dikkat etmeme rağmen diş etlerim şişik gibi duruyo
resmen tellerimin üzerini kapatır gibi
ah bi çıksa da kurtulsam ya
yediklerimin braketlerin çevresine birikmesine sinir oluyorum
yemek yemekten soğudum resmen...

mirmirmirmir merhaba ben cumartesi ini üst tarafa tel takıldı.ağızım yaraoldu ve dişlerim ağrıyo ne zaman geçer acaba

mirmirmirmir merhaba ben cumartesi ini üst tarafa tel takıldı.ağızım yaraoldu ve dişlerim ağrıyo ne zaman geçer acaba

yeni takıldığı için yara olması normal.. dişlerinizin ağrımasıda normalde birkaç gün sürer sizin cumartesi takıldığına göre 2 gün içinde geçer...her kontrole gittiğinizde doktorunuz tellerinizi biraz sıkıyo her defasında bikaç gün diş ağrınız olur herkeste olurmu herseferinde bilmiyorum bende her seferinde oluyodu bu ağrı ama cuma günü kontrole gittiğimde busefer ağrım olmadı artık sorunlu dişim yerine yerleşti sanırım ondan....

Son düzenleme:

Evet ya benimde bi arkadasım var yaklasık 1 aydır tel kullanıyo kantinde oturuyoruz biz coktan bitiyoruz o daha yemege devam ediyo kucuk parcalara ayrırak tabi Simdi guluyorum falan ama benimde yakında takılıcak aynı sorunlar bendede olucak :S

Diyorum tel takılmadan once sıkılana kadar sakız cigniyim cunku 1-2 sene cigneyemiycem benim icin tek sorun yemek yemek de ve agrılar da olucak cunku kolaymıs falan asitli seylerden pek hoslanmam elma, erik gibi meyveleri de sevmem

Bu arada kac yasındasın yani ne zaman tel taktırdın? Ben 93 luyum yeni taktırıcam iste

Son düzenleme:

ben normalde de yavaş yerdim şimdi daha vahim durumdayım arkadaşlar sen yerken biz yoruluyoruz diyolar

valla doktor asitli şeyleri pek tüketme ama içeceksende pipetle falan iç dedi..hepten uzak durmadım bunlardan eskisi kadar olmasada kola falan içiyorum kola ve cips allahım bunlardan uzak duramıyorumki yav zaytini yerkende çekirdeğini bıcakla çıkarıyorum öyle yiyorum eriğide bu şekilde yani ben yasak tanımıyorum ama tabiki eskiden bunları daha rahat yerken şimdi biraz zorlanıyorum..

canım ben 21 yaşındayım 7 aydır tel kullanıyorum...dişçi korkumu bitürlü yenememiştim taki 3 gün boyunca aralıksız diş ağrısı çekene kadar o ağrıyla güç belada olsa doktora gittim kanal tedavisi gördüm tabi sonra dişçinin okadarda korkulacak bişey olmadığını anca bu yaşta öğrenebildim :))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…