• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Sizin yazdiklariniza baktimda ben herseyi yiyorum valla doktor birsey demedi bunu yeme diye.Zeytinide, elmayida, hatta ayva bile yiyorum ben, hic telim kopmadi 1 sene oldu yaklasik. Sakizda cigniyorum :D Bazen sakiz agzimda bölünüyor ama braketlere takilarak :D Elma disleri beyazlatiyor hem :)

Benim dislerim düzeliyor hizla, onlari hic dert etmiyorum kafami hic takmiyorum birgün bile. Gülerken eskisinden daha rahatim, onlara cok alistim cikinca eminim cok bosluk hissedicem :D
1 sene bitmek üzere benim ve senelik paramin kalaninida ödedim gecen gün, toplam 1 senede 1500 euro ödedim. Senelik aliyor doktorum ama istedigim zaman istedigim miktar ödüyorum sene icinde bitsin yeterki ödeme.

Herkese kolayliklar diliyorum tedavisinde :)
a.s.

doktorum bu şeyleri yani elma,kola,çerez ve diğer şeyleri çok fazla tüketme dedi kesinlikle yemeyeceksin yasak demedi ama illada yemek istersen dikkat edeceksin dedi yani ısırarak yemek yerine küçük parçalara ayırıp yememi söyledi zaten istesemde ısırarak yiyemiyorum şuan dişler yerlerinden hareket ettiği için ağrıyo ısırmaya çalışınca...

ooo ne güzel senin tedavin baya ilerlemiş inci gibi dişlere kavuşmaya az kaldı :)))

yaaa şu sakız işini tellere yapışır diye hiç denemedim biri karşımda sakız çiğneyince bende çiğnemek istiyorum ama kendimi frenliyorum sen denemişsin bölünme dışında başka sorun oluyormu tellere falan yapışıyomu bişey olmuyosa bende deniycem :))

Son düzenleme:
bunlarda benım tel takmadan önceki ve sonmra resmim...
n5507877516962282806ce9.jpg

http://img258.imageshack.

sağdaki benim ve ortodonti görmeden önceki halim ...

[IMG]http://img368.imageshack.us/img368/656/user64503pic11609121405hh5.jpg

bu da sonraki halim

maşallah çok güzel olmuş bayıldım dişlerinin yeni haline ingi gibiler bizimkilerde böyle olacakmı acaba :sm_confused:

ben de tel taktırmayı düşünüyorum,öndeki 2 dişimde azıcık bir çarpıklık var,fakat yazın sadece 3 ay zamanım var ve ben 3 ay taktırarak bu düzelmeyi sağlayabilir miyim?:1rolleyes:

selam..bende ortodonti tedavisine başlamak istiyorum.istanbul anadolu yakasında tavsiye edebileceginiz ortodontist var mı?

ben de tel taktırmayı düşünüyorum,öndeki 2 dişimde azıcık bir çarpıklık var,fakat yazın sadece 3 ay zamanım var ve ben 3 ay taktırarak bu düzelmeyi sağlayabilir miyim?:1rolleyes:
Bunun kararını ortodontist verebilir.
En erken tedavinin bile 3 ay'da biteceğini hiç hiç sanmıyorum ben.
Ayrıca size sadece öndeki iki dişinizin çapraşıklığı görünüyordur ama alt ve üst dişler,çene yapısı,düzenli kapanış vs. bunlar bir bütündür.
O yüzden 3 ay'a şartlandırmayın kendinizi,en sağlıklı cevabı bir ortodontiste muayene olarak alabilirsiniz.

Bu gün tellerim çıkcaktı ama bir sorunlar karşılaştık benneyaptımki Benim 12 yaş dişlerimden biri henüz çıkmamış ve yeni çıkmaya başlamış. Doktorum "1 ay daha bekleyelim öyle çıkaralım şimdi çıkarırsak 12 yaş dişin çıkarken dişlerin tekrar bozulur" dedi. O yüzden 1 ay erteledik, ama aklıma takıldı acaba 12 yaş dişi 1 ay içinde tamamen çıkarmı ki? :bbo: :uhm:

valla benimde 4 ayım kaldı en fazla bende herşeyi yiyorum doktor yeme dedi ama ben sakızda çiğniyorum zeyninde yiyorum çekirdeğini çıkarmadan sakız bazen yapısıyo ama arayüz fırçasıyla çıkarıyorum elma ayva falanda yiyorum ama ısırmadan çekirdekte yiyorum ve hiç telim kopmadı =)

kızlar ben bu ara diş fırçalamayı bayağı boşladım =) siz günde kaç kere fırcalıyosunuz ?doktorunuz kaç kere dedi ?bana doktor günde en az 3 kere demişti

hehehe:D
valla Koyu_mavi bende senin gibiyim istediğimi yiyorum sakızımı çiğniyorum =} insanlar şaşırıo ben günde 3 4 fırcalıorum bazende 2 yediğim şeylere göre deişio yani =)

dün tellerim 4 sularında çıktııı :)) ilk aynaya baktıımda çok kötü oldm hiç istediğim gibi gözükmüyodu ama bugün baktığımdaa dişlerim düzgün gözüküyoduu.doktorda öle dedi damakların şiş olduğundan daha neyin ne oldunu anlamazssın 1 hafta sonra daha düzgün gözükücekler emin ol deddi.14 ayın sonnda kurtuldum tellerden.herkese inci gibi dişlerr inş arkadaşlarr :)

dün tellerim 4 sularında çıktııı :)) ilk aynaya baktıımda çok kötü oldm hiç istediğim gibi gözükmüyodu ama bugün baktığımdaa dişlerim düzgün gözüküyoduu.doktorda öle dedi damakların şiş olduğundan daha neyin ne oldunu anlamazssın 1 hafta sonra daha düzgün gözükücekler emin ol deddi.14 ayın sonnda kurtuldum tellerden.herkese inci gibi dişlerr inş arkadaşlarr :)

geçmiş olsun kaydirigubbakcemile5

Benim 1 ay daha beklemem gerekiyo senağlama Acaba nasıl çıkardığını anlatabilirmisin, çok merak ediyorum.. :ecrin_bebek:

saol.1 ay çabucak geçicektir emin ol.
hiç acımıyo.yani bnmkisi acımadı.ama insanın biraz sinirleri bozuluyo tek tek söküyo.sonra tektek dişlerdeki o yapıştırıcı maddeyi temizliyo.sivri uçlu dönen bi makine varya işte onla:)en son kahverengi bişy sürdü dişlerime fırçalama işiyle bittii :))

----------

Son düzenleyen: Moderatör:
saol.1 ay çabucak geçicektir emin ol.
hiç acımıyo.yani bnmkisi acımadı.ama insanın biraz sinirleri bozuluyo tek tek söküyo.sonra tektek dişlerdeki o yapıştırıcı maddeyi temizliyo.sivri uçlu dönen bi makine varya işte onla:)en son kahverengi bişy sürdü dişlerime fırçalama işiyle bittii :))

----------

aaa ne kadar garip kahverengi bir şey sürüyo demek :1shok: Bana bi önceki kontrolde bi sonrakine yüzde yüz çıkarcaz demişti ama perşembe günü gittik çıkarmadı. Çok hayalini kurmuştum 2. döneme tellerim çıkmış olarak gitçektim, herkes aa ne güzel olmuş dişlerin dicekti, ama benim için büyük bir hayal kırıklığıoldu senağlama Neyse 3 hafta 5 gün kaldı. Ama umarım bu kez çıkar.

Acaba bileniniz yokmu, 12 yaş dişi 1 ay içinde tamamen çıkarmı? onun çıkmasını bekliyoruz tellerini çıkartmak için..

Ya ben 15 yaşındayım nerden çıktı bu diş senağlama

Hayırlısı olsun canım. :içelim:
Fotoğraf eklesene bizde görelim. hihoyyyt

Back