• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ben normalde de yavaş yerdim şimdi daha vahim durumdayım arkadaşlar sen yerken biz yoruluyoruz diyolar :D

valla doktor asitli şeyleri pek tüketme ama içeceksende pipetle falan iç dedi..hepten uzak durmadım bunlardan eskisi kadar olmasada kola falan içiyorum kola ve cips allahım bunlardan uzak duramıyorumki yav zaytini yerkende çekirdeğini bıcakla çıkarıyorum öyle yiyorum eriğide bu şekilde yani ben yasak tanımıyorum :D ama tabiki eskiden bunları daha rahat yerken şimdi biraz zorlanıyorum..

canım ben 21 yaşındayım 7 aydır tel kullanıyorum...dişçi korkumu bitürlü yenememiştim taki 3 gün boyunca aralıksız diş ağrısı çekene kadar o ağrıyla güç belada olsa doktora gittim kanal tedavisi gördüm tabi sonra dişçinin okadarda korkulacak bişey olmadığını anca bu yaşta öğrenebildim :))))))

Hmm.. (: Aynen ya bende disciden cok korkuyorum ben 11-12 yasında 4 tane dolgu yaptırdım hatta iki tanesi kanal tedaviliydi disciye zorla gidiyodum resmen :( Hele igneden aşırı korkuyorum ilk once fıs fıs sonra igne yaptırıyodum :utangac: Hatta bazen fıs fısla yetiniyodum simdi yine gitmem lazım dolgu icin igne yapcak diye ödüm kopuyo :bbo:

Damaklarım gelismis olsaydı simdi inci gibi dislerim olurdu ah ah dr gelismemis simdi yapamayız diyince oyle kaldı bi daha gitmedik zaten aşırıda bozuk degil ama ben cok rahatsız oluyorum en yakın zamanda gitmeliyim umarım herkes istedigi dislere kavusur :)

Son düzenleme:
Hmm.. (: Aynen ya bende disciden cok korkuyorum ben 11-12 yasında 4 tane dolgu yaptırdım hatta iki tanesi kanal tedaviliydi disciye zorla gidiyodum resmen :( Hele igneden aşırı korkuyorum ilk once fıs fıs sonra igne yaptırıyodum :utangac: Hatta bazen fıs fısla yetiniyodum simdi yine gitmem lazım dolgu icin igne yapcak diye ödüm kopuyo :bbo:

Damaklarım gelismis olsaydı simdi inci gibi dislerim olurdu ah ah dr gelismemis simdi yapamayız diyince oyle kaldı bi daha gitmedik zaten aşırıda bozuk degil ama ben cok rahatsız oluyorum en yakın zamanda gitmeliyim umarım herkes istedigi dislere kavusur :)

canım bende iğneden korktuğum için hep erteledim tedaviyi ama iğneden okadarda korkulmayacağını geçte olsa anladım iğneden korkma ve dişlerinde tedavi edilmesi gereken problemler varsa asla ihmal etme ileride daha çok sorun çıkıyo...

birgün yemek yerken dişim kırıldı yediğim şeyde ser bişey değildi çorbaydı ...iğneden korktuğum için gitmedim dişçiye tabi 19 yaşına kadarda hiç diş ağrısı nedir bilmezdim hatta insanlar dişim ağrıyo diyip kıvrandığında ben acaba bi diş nekadar ağrıyabilirki abartıyolar diyodum tabiki başıma gelene kadar o kırılan dişim için doktora gitmedim 4 ay sonra dayanılmaz ağrılar çektim çünkü kırık olan yerden dişim çürümeye başladı ağrılarım varken dişçiye gitmeyi kabul ediyodum ama birsüre sonra ağrım geçince vazgeçiyodum en son 3 gün aralıksız diş ağrısı çektim doktora dişimi çektimek için gittim düşün iğneden korkan ben o ağrıyla dişimi çektirmeyi bile düşündüm ama doktorum kanal tedavisi uyguladı artı dolgu 1 sene sonra tekrar kenardan dişim kırıldı en son o dişimi çektirdim iş buraya kadar geldi yani...

bu yüzden sonradan keşke dememek için ihmal etme ....

canım bende iğneden korktuğum için hep erteledim tedaviyi ama iğneden okadarda korkulmayacağını geçte olsa anladım iğneden korkma ve dişlerinde tedavi edilmesi gereken problemler varsa asla ihmal etme ileride daha çok sorun çıkıyo...

birgün yemek yerken dişim kırıldı yediğim şeyde ser bişey değildi çorbaydı ...iğneden korktuğum için gitmedim dişçiye tabi 19 yaşına kadarda hiç diş ağrısı nedir bilmezdim hatta insanlar dişim ağrıyo diyip kıvrandığında ben acaba bi diş nekadar ağrıyabilirki abartıyolar diyodum tabiki başıma gelene kadar o kırılan dişim için doktora gitmedim 4 ay sonra dayanılmaz ağrılar çektim çünkü kırık olan yerden dişim çürümeye başladı ağrılarım varken dişçiye gitmeyi kabul ediyodum ama birsüre sonra ağrım geçince vazgeçiyodum en son 3 gün aralıksız diş ağrısı çektim doktora dişimi çektimek için gittim düşün iğneden korkan ben o ağrıyla dişimi çektirmeyi bile düşündüm ama doktorum kanal tedavisi uyguladı artı dolgu 1 sene sonra tekrar kenardan dişim kırıldı en son o dişimi çektirdim iş buraya kadar geldi yani...

bu yüzden sonradan keşke dememek için ihmal etme ....

Evet 1.si korkuyorum 2.si tedaviyi burda olmucam ben bursanın ilcesinde oturuyorum bursa da olucam burda olsam yarında gidebilirim ama degil o yuzden ne zaman gidicegim belli degil ama en yakın zamanda gitmem lazım (:

canm ben daha yeni okudum bu konuyu benimde senin gibi hafif ön dişimde ıkıntılık vardı ve bende üst cene darlıgından ileri geilodu sonra gittim tel taktırdım su anda 1 yıl oluyo dişim düzeldi ama benden 2 tane diş cekti çünkü yandan bi tane cekince orta cizgi yana kaymaya basladınve boslugun dolması gerekiodu şimdi onunla ugrasıoruz baya meşakkatli ama değecek inş. etrafimda bi co insan var sinir bozucu ne gerek vardı kapanmaz onlar ii olmaz nie dişini cektirdin gibi bi sürü can sıkıcı seyler dediler ama ben oalcagına inanıom ben biraz aksatıorum aslında dişlerin düzenlenmes, için lastik takmam gereio unutuom ondan gecikio benm belki şimdiye bitmeli olduydu yani eger ööle cook göze batmıosa taktırrma canm benmde askıjda milletin gözüne batmıodu ama benm batıodu ve 20likler cıktıkca iice belirginleşti ondan karar sein ama cok canın acıo ben ilk 1 hafta bilişi yiyemedim

Zamanzaman, kime dedin bunları alıntı yapmamıssın da (:

Aynen ya diyorum tel taktırmam lazım falan ama senin ihtiyacın yok ki diyolar bi kisi bile evet taktırman lazım demedi ama ben cok rahatsız oluyorum konusurken bozuklugu belli olmuyo dislerim beyaz da ama rahat gulemiyorum iste..

Zamanzaman, kime dedin bunları alıntı yapmamıssın da (:

Aynen ya diyorum tel taktırmam lazım falan ama senin ihtiyacın yok ki diyolar bi kisi bile evet taktırman lazım demedi ama ben cok rahatsız oluyorum konusurken bozuklugu belli olmuyo dislerim beyaz da ama rahat gulemiyorum iste..

canm ben onu bu konudan muzdarip olanlara kimin bu konuda yarası varsda gocunması için yazdım :))))) yani istetyen üstüne alsın aslında baslıgı acan kişiye yönelikti tüm yorumnları okuyamadım :) neyse ya eger cok abartılı deilse ve milletninde gözüne batmıosa hiç girşime cektiğine degmeyeblir ama psikolocik acıdan kendini ii hissetmiosan ve sürekli lierliosa o zaman yaptır ama karar senin tabi zor oluo coka cı cekiorsun cenen resmen kopuo gibi oluo

canm ben onu bu konudan muzdarip olanlara kimin bu konuda yarası varsda gocunması için yazdım :))))) yani istetyen üstüne alsın aslında baslıgı acan kişiye yönelikti tüm yorumnları okuyamadım :) neyse ya eger cok abartılı deilse ve milletninde gözüne batmıosa hiç girşime cektiğine degmeyeblir ama psikolocik acıdan kendini ii hissetmiosan ve sürekli lierliosa o zaman yaptır ama karar senin tabi zor oluo coka cı cekiorsun cenen resmen kopuo gibi oluo

Milletin dedigi cokta onemli degil aslında ama ben rahatsız oluyorum olsun ben acı cekmeye razıyım 1-2 sene cekerim inci gibi dislere kavusurum. Acelesi yok zaten ama ben taktırmak istiyorum (:

benimde cumartesi randevum vardı doktor 1 yıla biter demiştim ama 8-10 aya biter dedi zaten 6 ayım gitti çok sevindim lastikleride artık takmayacağım

benimde cumartesi randevum vardı doktor 1 yıla biter demiştim ama 8-10 aya biter dedi zaten 6 ayım gitti çok sevindim lastikleride artık takmayacağım

canım geçmiş olsun ne güzel darısı başıma daha 1 buçuk ay oldu en az 1 buçuk sene sürecek allah yardımcısı olsun hepimizin

amin aminnnnnnnnnnnnn şu üst dişim düzelemedi alt kısım takılamadı geçen hafta onun yüzünden adi diş :kızgın:

Merhaba arkadaşlar.
Bende ortodontik tedavi olmaya karar verdim. Braketlerim 18 gün sonra takılacak inşallah. :sm_cool:
Problemime gelince; üst çenede 2 diş eksik, doğuştan çıkmamış, seyreklik ve alt çene kayması. kafamçokkarıştı Alt çenedeki dişlerse çok güzel, inci gibi. :)

Ortodontistim eksik olan dişlerin yerine implant takarız dedi. Vidalı bir sistem. Hiçbirşey kendi dişim gibi olmaz elbette. Bu son sistemmiş ve bayağı da pahalı. :1no2:

İmpant takılırken çekilen videoları izledim, bir fena oldum. Miğdem bulandı. Banada aynısı olacak, çok korkuyorum. :1ninca: senağlama

2. randevuda dişlerimin kalıbı alındı ve azı dişlerin aralarına küçük lastikler yakıldı, yüzükler rahat takılsın diye... 2-3 gün içerisinde de ağzımda olduklarını unuttum. naniknanik

Bir an önce braketlerim takılsın istiyorum.

9-10 sene oluyor, bir üniversitenin fakültesine kayıt yaptırmıştım hala sıra gelmedi. Beklemekten sıkıldım, özele gittik artık :kızgın: Bu arada 18'imi de geçtim. Çene problemi de olduğundan 18 olmadan tedaviye başlansaydı çok daha iyi olurdu tabi. :kızgın:

Birde Headger(çenelik) takacakmışım.. :bbo:
Çene kayması olduğundan üst damak da pek gelişmemiş. Ortodontist demedi ama damaklık takabilirim. :bbo:

Neyse, benim hikayem böyle işte. Braketlerimin takılacağı günü iple çekiyorum delikafadulden

bedne takındım geçen hafta:)))bakalım ne kadar sürecek:)
2 yıl dedi doktorum..peki bilen arkadaşlar tam 2 yılmı kalır bu teller ..pekiştirme sırasında çıkartılırmı?aşamalar nasıl?okdukça biraz kafam karıştı galiba:)

bn 1,5 yıldır kullanıyorm. üstte eksik dişim olduğu için uzun süreceğini söyledi doktorum ;) normal bi tedavi 2 yılda bitiyormuş sabitlemesi için erken çıkarılırsa dişlerde kayma olup tekrar eski halini alıyormuş... Yani tedaviniz uzun sürüyo diye yakınmayın en yararlısı uzun olanı :)

Benim yaşla ilgili bir sorunum olmadı 17 yaşındayım tabiki gençlerde daha iyi sonuç alındığı doğru diyorlar ama yaşın problem olmadığını söylüyor doktorlar...Örnek vermem gerekirse bnm öğretmenim de tel taktırdı 38 yaşında gayet iyi gidiyo tedavisi ;) :D

arkadaşlar iyi ki varsınız beni çok rahatlattınız. ben de 22 yaşındayım ve öğrenciyim inşallah bu sene öğretmen olarak atanıp hemen uygulamaya başlayacağım .inşallah Allah yardımcımız olsun

ben normalde de yavaş yerdim şimdi daha vahim durumdayım arkadaşlar sen yerken biz yoruluyoruz diyolar :D

valla doktor asitli şeyleri pek tüketme ama içeceksende pipetle falan iç dedi..hepten uzak durmadım bunlardan eskisi kadar olmasada kola falan içiyorum kola ve cips allahım bunlardan uzak duramıyorumki yav zaytini yerkende çekirdeğini bıcakla çıkarıyorum öyle yiyorum eriğide bu şekilde yani ben yasak tanımıyorum :D ama tabiki eskiden bunları daha rahat yerken şimdi biraz zorlanıyorum..

canım ben 21 yaşındayım 7 aydır tel kullanıyorum...dişçi korkumu bitürlü yenememiştim taki 3 gün boyunca aralıksız diş ağrısı çekene kadar o ağrıyla güç belada olsa doktora gittim kanal tedavisi gördüm tabi sonra dişçinin okadarda korkulacak bişey olmadığını anca bu yaşta öğrenebildim :))))))

Sizin yazdiklariniza baktimda ben herseyi yiyorum valla doktor birsey demedi bunu yeme diye.Zeytinide, elmayida, hatta ayva bile yiyorum ben, hic telim kopmadi 1 sene oldu yaklasik. Sakizda cigniyorum :D Bazen sakiz agzimda bölünüyor ama braketlere takilarak :D Elma disleri beyazlatiyor hem :)

Benim dislerim düzeliyor hizla, onlari hic dert etmiyorum kafami hic takmiyorum birgün bile. Gülerken eskisinden daha rahatim, onlara cok alistim cikinca eminim cok bosluk hissedicem :D
1 sene bitmek üzere benim ve senelik paramin kalaninida ödedim gecen gün, toplam 1 senede 1500 euro ödedim. Senelik aliyor doktorum ama istedigim zaman istedigim miktar ödüyorum sene icinde bitsin yeterki ödeme.

Herkese kolayliklar diliyorum tedavisinde :)
a.s.

ayy kardişşş ne mutlu kaydirigubbakcemile5 benim daha varrr Çok üzgünüm çoook

Back