Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

çok güzel olmuşş benimde önden 2dişimin ihtiyacı var ekonomik durumumuzdan dolayı fiyatları öğrenmeye bile gidemiyoruz ne kadar ücret ödedin canım yazarsan sevinirim

çok güzel olmuşş benimde önden 2dişimin ihtiyacı var ekonomik durumumuzdan dolayı fiyatları öğrenmeye bile gidemiyoruz ne kadar ücret ödedin canım yazarsan sevinirim

slm mına oncelıkle bı kac dr gıt cunku hepsı farklı bı fıyat soyleyebılıyor ama ıyı bı dr gıt cunku bende bıtane ye gıttım adam pek bısey bılmıyordu ama sonunda ıyı bı dr buldum...benımde on dıslerım one dogru oldugu ıcın gıttım...ozlede yapınca fıyat yuksek oluyo benım kı 3 milyardı ama tabı degısıyor bazıları 2 mılyara yapabılıyor ben ayda 200 mılyon verdıgım ıcın 2 yıl boyunca fazla bı zorluk olmuyo...devlet odeyecekse ki baglı oldugun bı kurum uzerınden yapacaksan 6 ay yada 1-2 yıl arası sıra beklıyorsun..yınede sen bı kac dr gıt fıyatlar degısıyorsositososito

Herkese merhabakaydirigubbakcemile3.Cok uzun zaman oldu yazmayali.Bugün oturdum mesajlari bir bir okumaya calistim.Ne kadar cok yeni arkadas aramiza katilmis gercekten cok sevindim.Eski arkadaslar bilirlerde tanimayanlar icin yazayim.Ben 34 yasinda:1shok: ve bu yasima rahmen dis teli takan bir bayanim.Dis tellerim mayis ayinda takildi yani 7 ay bitti.Birtek üst dislerimde takili.Tek disim gerideydi su anda digerleriyle ayni hizada.Aslinda disler yerine oturdu ama yerlerinde saglamlasmalari icin bir kac ay daha takmam gerekiyormus.Artik randevu tarihlerini 6 haftada bir veriyor.Sonucun güzel oldugunu görmek insani mutlu ediyor:icecream:.Keske daha erken taktirsaymisim.Neyse ben herkese tedavisinde basari diliyorum.:Saruboceq:

ben iyice alıştım ama damagımda tel olmasa daha iyi olurdu konuşmakta azda olsa zorlanıyorum kafamçokkarıştı cevabın için teşekkür ederim hayatım Şeniz

telleri çıkan arkadaşları okudukça iç geçirdim... 8 aydır şeffaf diş teli kullanıyorum ve çıkacağı günü iple çekiyorum.Fakat bu ay sol alt azı dişimin çok fazla aktif olması sebebiyle moralim had safhada bozuk Yani tedavi süresi uzadı... Allah hepimizin yardımcısı olsun.

kızlar yine ben.şu gömüdeki diş aemliyatımı hala olamadım.yarın cerrahla görüşmeye gidicem ameliyat günü almak için.çok korkuyorum kızlar.. benim sorunum şu. ön sol dişimin hemen yanındaki diş gömüde kalmış.ben 25 yaşındayım ve bu dişi sürdürme yoluyla ortodontik tedavi görüyorum. 3 yıldır tedavim devam ediyor fakat dişim hala yerine inmedi..hatta ucu bile görünmüyor gömüde duruyormuş. doktorum sürdürmenin başarılı olmadığını ve çekmeleri gerektiğini söyledi. yarılıp alınacakmış. dişim yan yatmış bir şekilde ön dişime yakın duruyor röntgenden gördüğüm kadarıyla. sizlere sormak istediğim bu ameliyat zor olurmu? sanırım diş alındıktan sonra orda kemik kaybı olacağından diş etim basık olacakmış ve oraya bir şeyler koyacakmış doktor.. acaba bu ameliyat ortalama ne kadar sürer ve operasyon zor olurmu operasyon sonrası ne kadar sürede iyleşirim lütfen bana yardımcı olurmusunuz.. okadar çok korkuyorumki bu ameliyatı olmamak için erteleyip duruyorum fazla bilgim olmadığı için sizlere danışmak istedim. büyük ve zor bir ameliyatmı olur?
böyle bir ameliyat olan varmı kızlar aranızda..
ah ah benim kadar korkak biri yoktur şu hayatta

slmm:teytey:dün kontrole gıttım ve bana halka seklınde kucuk lastık verdı..bu lastıgın bı ucu kopek dısıme dıger ucu alt cenemde kı telın bıttıgı yerde yanı azı dısıme taktı bana 100 tane verdı ve hergun degıstırmemı ıstedı..yemek yemeden once cıkartıp yemek yedıkten sonra dısımı fırcalayıp tekrar takmamı soyledıfisfisfissadece sol tarafta kullanıyorum dger taraf ıcın vermedı..ıste bu sefer dr uyguladıgı uygulamayı paylasmak ıstedımsengözlerimebaksanabdunden beri brazcık agrıyor ama umrumda degıl yaptıgıma degıyor:lepi::dance::hooray:

arkadasim ayni yöntem banada uygulandi yaklasik 1,5 yil dis telleri taktim ve su senin dedigin lastiklerden taktim :) cok aciyodu ama yaa nefret ediyodum
senin gene iyi köpek disinden alttaki arka disine takmissin ben bide geceleri üstteki ön dislerimle alttaki ön dilerime takiyodum düsünebiliomusun görüntüyü :roflol::roflol:
ama cektigime deydi dogrusu 2 yildir cok güzel dislere sahibim bunlarin sayesinde :):1hug:

dıs tellerını cıkardınmı..evet benımkı sadece kopek dısım ve azı dısıme takılı ama belkı dıger ay senın gıbı olabılır bu dr ne yapacagı bellı olmuyoCADIARZUbenımde ınslh 2 yıl ıcınde tedavım bıtecek aminnnnn:Saruboceq::hooray:

evt cnm benimkiler cikali yaklasik 2 yil oluyo benimkide baya sürmüstü ama kurtuldum sonunda :teytey: senin tedavinde ins. tez zamanda biter yerimseniben

kızlar kimse bana yazmıyor ama nasıl korkuyorum bennnn

canim korkma yaa ne varki bunda fazla zorlu bi ameliyat olmaz merak etme dis yüzünden kimse ölmemistir simdiye kadar biraz sonrasinda acir ama kisa sürede gecer..bak ben 1 ay önce 20lik dislerimi ameliyat ile aldirdim tam 4 tane daha cikmamisti disleirm dis etlerimi kesip öyle aldilar heryeri dikis oldu agzimin ama 2 hafta sonra biseyim kalmadi ama seninki bukadar zor olmaz emin ol yerimseniben fazlada erteleyip durma yapsinlarda bitsin bir önce cnm:1hug:

merhaba ben geçen ay kemik kaybından dolayı bi ameliyat geçirmiştim yaklaşık 45 dakika falan sürdü benim de köpek dişim kırılmıştı çektirmek zorunda kalmıştım ve kemik kaybı oluşmuştu operasyon sırasında zaten uyuşturuyor ve hiçbir şey hissetmiyorsun sonrasında da buz kompleksi yaptım çok hafif şişti ama korktuğum kadar bi ağrım olmadı yani korkulucak bişi yok senin dişi alıcak öncelikle anladığım kadarıyla ama ondan da korkmana gerek yok bence zaten o an hiçbir şey hissetmiyorsun sonrasında da ilaçlarını alır biraz da dikkat edersen yemek yerken falan kısa sürede iyileşir ama dikkat et benim dikişim patlamiştı mesela ama allahtan sorun olmadı 1 haftada da toparlar zaten yani korkup erteleme bence bir an önce yaptır şimdiden geçmiş olsun

arkadaşlar hepinize meraba dişlerime tel takılması gerekiyo fakat metale alerjim var porselen braket takılabiliyormuş fakat onların arasından geçen telde metalmiş ne yapabileceğim konusunda bi fikri olan var mı bana yardımcı olursanz sevinirim:)

Arkadasim merhaba.Metale karsi problemi olanlari önceden duymustum.Porselen iyi bir cözüm, araya gecen tellere gelince onlarinda porselenlerle ayni renk olanini gördüm ama icerigininde metal olup olmadigini bilmiyorum.Internette gördügüm resimlerde metale hic benzemiyordu.Istersen doktoruna bu konuyu bir danis.

evet teflon kaplı teller var porselen braketlerle aynı renkte fakat onlarda da alerji riski varmış doktoruma sordum da ama illa ki başka bir yöntem vrdır diye dşünüyorum çünkü bi sürü metal alerjisi olan kişi var yinede yardımcı olduğun için çok sağol:)

benim braketlerim plastikti, geçen sene bu zamanlar çıktı tellerim. herkes dişlerimi çok beğeniyor. plastikler belli olmuyor zaten. ancak çok yakınınız da olmaları lazım. tellerim çıktıktan sonra da kimse çıktığını anlamadı zaten. herkes ' sen de bi değişiklik var ama çözemedim' dedi. darısı sizlerin başına..

kızlar iyiki varsınız gerçekten..
sizler sayesinde korkularımı yeniyorum
sonuçta korksamda korkmasamda olacağım bu ameliyatı
korkupta kendime eziyet etmektense takmamam lazım değilmi
ameliyat esnasında birşey hissetmem değilmi kızlar
ama hissetmem heralde-tatlicadiarzu-
hepiniz iyiki varsınız gerçekten
sizi çok seviyorumkaydirigubbakcemile5

korkman çok normal ama öyle zannettiğin gibi ne acı hissediyosun ne bişey kendini kasma yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…