Slm arkadaşlar bişey sormak istiyorum,
dün telim takıldı yemek yerken doğal olarak zorlanıyorum .
ne zamandan sonra rahat rahat yemek yiyebilcem
zaten kilo almak için uğraşıyodum şimdi daha beter kilo vercem
bide konuşmamdada bozukluk oldu damağımdaki tel yüzünden sizinde ilk takıldığı zaman damağınızda tel varmıydı?
benim şuanda damağımda bişe yok ama şu ağrılar konusunda diyebilceğim sabırlı ol ağrılar geçene kadar çorba,dondurma v.s yumuşak şeyler ye canım en fazla 1 haftaya normale döner ama sakın tedavi boyunca sert seyler ısırma fazla zorlama ağzını yerimseniben
Tel takılırken hiçbir şekilde birşey hissetmiyorsun,en ufak bir acı olmuyor.bana tel takılacakta diş teliniz nasıl takıldı arkadaşlar?takarken acıyormu?:uhm:birde bantlama denen şey nasıl oluyor?ayrıca bi başka soru bnm 20lik dişlerm halen çımadı bi sorun olurmu ilerde onlarfisfisfis cewap bekliyorum ,teşekkürlerr..
Teller konuşmada hiçbir zorluk yaratmıyor,normal teller tabi,damaklı teller daha farklı.bilgileniz için çok teşekkürler,bantlama ne bende bilmiorum? umarım konuşmada zorluk yaratmazlar ağrı bi şekilde geçerde:Speki yüzük denen şeyi ilk takıldığı gün takıyorlarmı sanırım o ağrı yapıyormş diye duydum.?
selam bayanlar
7 aydır tel tedavisi görüyorum ama bi 7 ayım daha var gibi.çekimli tedavi olduğu için uzun sürücek tedavim üstten 2 dişim çekildi köpek dilerim geriye kaydı şimdi öndeki 4 dişim geriye kayıcak altlarda pek sorun yok sadece azı dişimden biri eksik onun geriisindede 20 lik dolgulu bir dişim var o boşluk nasıl kapanıcak bilmiyorum sizce çekimli bir tedavi ne kadar sürer???
arkadaslar sizi üzmek istemem ama benimde cekimli tedavi vede doktorum 2 sene yi gecmez tedavi demişti 3 seneye girdik lakin daha cıkacagı gün belli diil. insallah en kısa zamanda cıkarlar dişlerim öyle güsel oldu ki sabrın sonu selamet ah birde cıksalar cok merak ediyorum
Arkadaşlar moralinizi bozmayın benimde 4 dişim çekildi ortodontistim 1.5sene sürer diyordu başlamadan önce bugünde nisan ayında çıkartırsak tellerini hiç şaşırma dedi tedavinin durumuna bağlı söylüyorlar üzülmeyin geç olsun ama güç olmasın değilmi a.s
ezell89 canım günde 4 kere fırçalaman gerektiğini yazmışsın benim ortodontistim hiç diş fırçalama konusunda sayı belirtmedi ve bakımıma her gittiğimde teşekkür ediyor halbuki günde 1 kere dişimi fırçalıyorum (bazen 2 oluyor) kendini çok zorlama bence a.s
Ebru_18'ciğim ben ilk başladığım zaman tel takmadan önce pendulum denilen damaklık kullandım(ilk mesajlarımda[bu konudaki 70.mesaj] resmi var) 4ay boyu ilk günler beni çok rahatsız etti(2gün kadar) daha sonra fazlasıyla alıştım sanırım senin ara bağlantı azı diş açıklığını koruma amaçlı bu yüzden bence yakın zanada çıkmaz onun için alışmaya bak derim yerimseniben
Hepsi biryana ama bugün dişlerim gerçekten ağrıyor tedavi başından beri neredeyse hiç bukadar ağrım olmamıştı senağlama ön dişlerime(alt-üst) şeffaf özel bir tutucu taktı ortodontistim, birde eskiden sade alt azı dişimden üst köpek dişime lastik takıyordum şimdi alt köpek dişim de eklendi onlara üçüne birden takıyorum gerginlik hat safhada senağlama
Allah yardımcımız olsun a.s
agrıların gecer umarım bendede takıldı sefaf ttuculardan ama 1 gun tek agrıdı en zoru damaga takılan tel 3 gun bısey yıyemedımsenağlamaama yaptıgımıza degıyor arkadaslar tavsıye ederım guzel dısler ıcın:lepi:bende zaten 2 veya 1 kere fırcalıyom cola ıcme dedı ama colasız yapamamsırnaşık şey:içelim:
aynı şey bende de var bir dişim eksik olduğu için hafif bi kayma oldu:a015: sana ne kadar süreceğini söyledi belki ben de taktırabilirim:CüvCüv:merhaba arkadaşlar benim dişlerim aslında çok düzgündü ama eksik bir dişim vardı o dişin olduğu yerdeki süt dişim çekildi ve dişlerim kaydı doktor tel taktı bu gün 2. gün doktor ağrır dedi ama dişlerimi sanki yerinden çıkcak gibi hisediyorum ve geriliyolar yani nasıl diyim sıkışıyolarmış gibi bu normol mi? bide 13 yaşınndayım tedevai uzun sürmez demi bi daki ay okullar açılıyo o f ya dışarı bile çıkmak istemiyorum bişey daha sorcm dişleri fırçalarken normal fırça kullansak bişi olur mu
peki az diş fırçalıyonuz ya dişleriniz çürüyomu veya leke oluşuyomu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?