Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

benim şuanda damağımda bişe yok ama şu ağrılar konusunda diyebilceğim sabırlı ol ağrılar geçene kadar çorba,dondurma v.s yumuşak şeyler ye canım en fazla 1 haftaya normale döner ama sakın tedavi boyunca sert seyler ısırma fazla zorlama ağzını yerimseniben

Annem saolsun hergün farklı farklı çorba yapıyor hihoyyyt onları içiorum sürekli sert bişey yiyemiyorum zaten benneyaptımki ısırırken canım yanıyor o damağımdaki tel inşallah çıkar sonradan yoksa ben ölürüm :çok üzgünüm:

Tel takılırken hiçbir şekilde birşey hissetmiyorsun,en ufak bir acı olmuyor.
İlk 2-3 gün ağrı olabilir,baskıyı hissedeceksin normal olarak daha sonraki zamanlarda alıştığında problem kalmayacak.
Bantlama denilen olayı ilk defa duyuyorum yada başka bir tercümesi var mı bilmiyorum,bilgim yok bu konuda.
20'lik dişlerin çıkmadıysa şu an için bir problem yok.
Ama tellerin çıktıktan sonra 20'lik dişlerinde çıkmaya başlarsa onları aldırman gerekir.
Çünkü dişlerinin düzenini tekrar bozabileceği için,bunun hakkında ortodontistin gerekli bilgiyi verir.

bilgileniz için çok teşekkürler,bantlama ne bende bilmiorum? umarım konuşmada zorluk yaratmazlar ağrı bi şekilde geçerde:Speki yüzük denen şeyi ilk takıldığı gün takıyorlarmı sanırım o ağrı yapıyormş diye duydum.?

Teller konuşmada hiçbir zorluk yaratmıyor,normal teller tabi,damaklı teller daha farklı.
Yüzük benim sağ alt 2.büyük azı dişimde var.
Bana ilk gün takılmamıştı,22 gün sonra 2.randevumda takılmıştı.
O dişimdeki braket çıkmıştı ve braket yerine onu takmıştı.
Ağrı yaptımı hiç hatırlamıyorum.
Yani benim tellerim ilk takıldığındada ağrı yapmadı,her ay sıkıştırıldığındada ağrı yapmıyor.
Ama ağrı yapabilir tabi,sonuçta dişi sarıyor kelepçe gibi.
Ben tamamen bütünleştim artık tellerle diyebilirim,merak ettikleriniz olacak tabi ama kesinlikle şüpheye düşmeyin. yerimseniben

Benim yüzükler ilk gün takıldı ve damagıma bi tel taktılar yüzüklere bağlı o sanırım çıkıcak konuşmada dogal olarak zorlanıyodum ama yavaş yavaş alışıorum bende çok agrı olmadı ama dişlerimdeki baskıyı hissettim ilk 2 gün yemek yerken okadar çok zor değil ya insan herşeye alışıo :)

Son düzenleme:
slm sıtede yenıyım bende tel taktırdım 4 ay gıbı bı sure oldu heray kontrole gıdıyorum ozelde yaptıgım ıcın 3milyar verdık en fazla 2 yıl kalacakmıs gecen ayın 18 de gıttım damagımada tel taktı tel takılınca hıc acı hıssetmemıstım ama bu damaga takılan bıraz agrıdı bu ayın 22 sınde yanı onumuzde p.tesı gene gıdecem kontrole bakalım bu sefer bı ıslem yapacakmıfisfisfis
suana kadar cok memnunum teller cok yakısıyor on dıslerımde sorun vardı sımdı duzelmıs bende 4 tane dısı cektırdım sonra tellerı taktı bakalım ne olacak sonucu ama 4 defa dıslerını fırcala dedı ben anca 2 kere yapıyorum:-(

selam bayanlar
7 aydır tel tedavisi görüyorum ama bi 7 ayım daha var gibi.çekimli tedavi olduğu için uzun sürücek tedavim üstten 2 dişim çekildi köpek dilerim geriye kaydı şimdi öndeki 4 dişim geriye kayıcak altlarda pek sorun yok sadece azı dişimden biri eksik onun geriisindede 20 lik dolgulu bir dişim var o boşluk nasıl kapanıcak bilmiyorum sizce çekimli bir tedavi ne kadar sürer???

Arkadaşım Benimde çekimli tedavi doktorum 2 yıl dedi 4 tane diş çeikimi yapıldı(ayriyetten 4tanede 20'lik aldırttım) . Benimde 7 ay doldu telleri takalı ama en son randevumda bana yaza çıkarabilirz telleri dedi yanlışmı duydum bilmiorum şaşırdımkaydirigubbakcemile5

arkadaslar sizi üzmek istemem ama benimde cekimli tedavi vede doktorum 2 sene yi gecmez tedavi demişti 3 seneye girdik lakin daha cıkacagı gün belli diil. insallah en kısa zamanda cıkarlar dişlerim öyle güsel oldu ki sabrın sonu selamet ah birde cıksalar cok merak ediyorum

baksenağlama bana en fazla ıkı yıl dedı dıslerın cokmu bozuktu merak ettım benım ustlerde problem var altlar duzgun

Arkadaşlar moralinizi bozmayın benimde 4 dişim çekildi ortodontistim 1.5sene sürer diyordu başlamadan önce bugünde nisan ayında çıkartırsak tellerini hiç şaşırma dedi tedavinin durumuna bağlı söylüyorlar üzülmeyin geç olsun ama güç olmasın değilmi a.s

ezell89 canım günde 4 kere fırçalaman gerektiğini yazmışsın benim ortodontistim hiç diş fırçalama konusunda sayı belirtmedi ve bakımıma her gittiğimde teşekkür ediyor halbuki günde 1 kere dişimi fırçalıyorum (bazen 2 oluyor) kendini çok zorlama bence a.s

Ebru_18'ciğim ben ilk başladığım zaman tel takmadan önce pendulum denilen damaklık kullandım(ilk mesajlarımda[bu konudaki 70.mesaj] resmi var) 4ay boyu ilk günler beni çok rahatsız etti(2gün kadar) daha sonra fazlasıyla alıştım sanırım senin ara bağlantı azı diş açıklığını koruma amaçlı bu yüzden bence yakın zanada çıkmaz onun için alışmaya bak derim yerimseniben

Hepsi biryana ama bugün dişlerim gerçekten ağrıyor tedavi başından beri neredeyse hiç bukadar ağrım olmamıştı senağlama ön dişlerime(alt-üst) şeffaf özel bir tutucu taktı ortodontistim, birde eskiden sade alt azı dişimden üst köpek dişime lastik takıyordum şimdi alt köpek dişim de eklendi onlara üçüne birden takıyorum gerginlik hat safhada senağlama
Allah yardımcımız olsun a.s

Son düzenleme:

bilgilerin için teşekkürler canım yerimseniben umarım ağrılrın en kısa sürede geçer :ecrin_bebek: yerimseniben

agrıların gecer umarım bendede takıldı sefaf ttuculardan ama 1 gun tek agrıdı en zoru damaga takılan tel 3 gun bısey yıyemedımsenağlamaama yaptıgımıza degıyor arkadaslar tavsıye ederım guzel dısler ıcın:lepi:bende zaten 2 veya 1 kere fırcalıyom cola ıcme dedı ama colasız yapamamsırnaşık şey:içelim:

peki az diş fırçalıyonuz ya dişleriniz çürüyomu veya leke oluşuyomu

daha önce de yazmıstım arkadaslar fazla bozuk diildi tek bir dişim bozuktu ama uzadı da uzadı işte.

bende diş telleri kullanıyorum ve hayatımdan çok memnunum kim ne derse desin bazı insanlar diş teli taktırmak istio ama paraları yok biz çok sanşlıyız benimkide ilk günlerde çok ağrıdı hatta okula bile gitmedim 2 gün boyunca en az 5 tane ağrı kesici aldım şimdi benim sadece 5 ayım kaldı ondan sonra dümdüz dişlere sahip olucam .

aynı şey bende de var bir dişim eksik olduğu için hafif bi kayma oldu:a015: sana ne kadar süreceğini söyledi belki ben de taktırabilirim:CüvCüv:

peki az diş fırçalıyonuz ya dişleriniz çürüyomu veya leke oluşuyomu

yok curumuyor ama ama leke cola ıcınce oluyor...tabı herkesın dısının yapısı farklıdırCADIARZU..ayrıca gıttıgım dr guvenıyorum en fazla 2 yıl surer dedı cok super bı dr:lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…