Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ve dün itibari ile diş teli maceram bitti.. darısı butün teldaşlarıma :) 3 yıl sımdı ne cok gıbı gelsede başlayınca bitiyor :)

buda 3 yıl sonundakı dişlerim :)
Çok güzel olmuş dişleriniz bleacing yapıldı mı dişlerinize ??epey durmuştu sizde braketler sararma olmuştur..güle güle kullanın retainer varmı dişlerinizin arkasında yoksa sadece şeffaf apareymi kullanıcaksınız??

valla sen otuuysun doktorun sökup temızlıyo ama ektra bişi yapmıoo..
arkadakı retaineri tel cıkmadan takıyor misal..
cıktıktan sonra üst dişler için ölcü alındı kalıp 1 gun sonra alınıor ve gecelerı takmak için hayat boyu yanımda artık :)

Gözünüz aydın, darısı başıma :) Aparat geceleri ne zamana kadar takılacak? Bir de neden 3 yıl sürdü çok mu bozukluk vardı?

nekadar takılıcağını sormadım baska yerde randevum vardı apar topar cıktım ama sanırım uzunca yıllar ..dişimde dğilde cenemde darlık vardı ..ilk ğörüşmemde de söylemişlerdi zaten 2,5-3 yıl sürer diye ..
sımdı yiğenımede başladık onada aynı süreyı verdı onunda cene darlıgı var dıye..ilk cok uzun gelsede başlayınca gercekten gecıormus :)

arkadaşlar diş teli hakkında çok bilgi kirliliği var. ben geçtiğimiz yıl hallettim şükürler olsun ki ama bu yıl ablam için araştırırken fark ettik ki her kafadan bir ses çıkıyor. benim size tavsiyem biraz araştırıp fastbraces hakkında bilgi toplamanız. malum, diş teli tedavisinin en büyük sıkıntısı neredeyse 2 yıl boyunca sürecin devam etmesi. Fastbraces tedavisindeyse süreç 5-6 ay gibi kısa bir dönemde hallediliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
selam arkadaşlar bugün itibari ile dişlerimdeki tellerden kurtuldum plağa merhaba dedim.
inanamadım çıktığına, sökene kadar da doktoruma ''gerçekten''mi diye sordum
bazı yorumları okudum geri dönüş yaşamışlar umarım ben yaşamam..

Hayırlı Olsun, Darısı Biz Diğer Tellilere Artık.. Bu Arada Senin Ne Kadar Süre Dişinde Kaldı Teller ☺

Hayırlı Olsun, Darısı Biz Diğer Tellilere Artık.. Bu Arada Senin Ne Kadar Süre Dişinde Kaldı Teller ☺
inşallah darısı size :)
2.5 sene kaldı, gömülü köpek dişim vardı, ona yer açıp sürdürme işlemi yaptı doktorum

inşallah darısı size :)
2.5 sene kaldı, gömülü köpek dişim vardı, ona yer açıp sürdürme işlemi yaptı doktorum

Günaydın canım aynı sorun bende de var üst daağımda gömülü diş vardı ama ucu çıkmaya başladı şimdi ameliyatla alınmıyor mu illa ki tel mi takmak gerekiyor .s

Günaydın canım aynı sorun bende de var üst daağımda gömülü diş vardı ama ucu çıkmaya başladı şimdi ameliyatla alınmıyor mu illa ki tel mi takmak gerekiyor .s
Alınabilir ama sağlamsa sürdürmekten yanalar. Ağzımızda en sağlam ve kalıcı dişimiz köpek dişimiz çünkü..
Ben ameliyat oldum oraya tel takıldı damak içine yani. Öyle sürdürüldü

Alınabilir ama sağlamsa sürdürmekten yanalar. Ağzımızda en sağlam ve kalıcı dişimiz köpek dişimiz çünkü..
Ben ameliyat oldum oraya tel takıldı damak içine yani. Öyle sürdürüldü
Sağlam canım benim kaç seneden beri vardı rda ama önemsemedim nedense. 15 gün içinde ucu çıkmaya başlayınca tedirgin oldum randevu aldım hemen yarın randevum var.
Süreç nasıl işliyor anlatır mısın biraz ?

Merhaba kızlar. Bir sorum olacaktı, belki daha önce de sorulmuş ya da paylaşılmıştır, çok fazla sayfa olunca okumak da zor oluyor...

Ben 32 yaşındayım ve diş teli taktırma ihtimalim var. Ama duyduğuma göre ben yaşlardakilere tel takılmadan önce 2 tane arka diş çekiliyormuş yani bu dişleri kaybediyormuşuz.

Bu konuda bilginiz var mı?

Damağında yeteri kadar boş yer varsa çekim olmaz. Şart değil

Merhaba arkadaşlar. Dişlerinin enini törpületen var mı bu tedavi süresince. Doktor diğer ay dişlerinin enini kısaltıcaz dedi ne demek istedi anlamadım.

Şöyle bi video buldum böyle bir şey yaptıran var mı?

Dişlerinin durumuna göre değişen bir durum. Benim 5 adet çekildi ama arkadaşımın hiç çekilmedi. Sadece şunu söyleyeyim asla pişman olmazsın. Dişlerim çok çok güzel oldu. Tavsiye ederim.

merhaba siz buraya yazalı çok olmuş ama merak ettim tedavi oldunuz mu? benim de alt çenem önde henüz ortadontiye muayene olmadım 28 yaşındayım bira geç kaldım galiba. İşin aslı görsellikle problemim yok ama bu aralar çenem ağrıyor bundan dolayıda endişelendim. bi kaç mesajınızda kırıkkaleden bahsetmişsiniz de merak ettim. Bende kırıkkale diş hek. fak. has. gitmeyi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…