benim simdilik arka dişlerime takıldı onlere gecemedık bu aksam randevum var bakalım belkı takılır bu aksam yasım 31 canım bende gec kalanlardanımSizindemo telleriniz var.bu arada kac yasindasiniz.ben gec kaldigim icin soruyorum .
Kimileri mesela ağrı kesicisiz duramamştı ben sadece bi kere içmiştim. Yemek yerken ağrı oluyordu en cok. Benim alt üst bi anda hepsi takılmıştı
Yemekten yana.nasil skintiniz yok yaa:) ısırınca sanki sallaniyolar gibi sizliyoBenm de hala ağrım yok, yemek yiyemem belki zayıflarım diye düşünmüştüm ama şuan yemekten yana da sıkıntım yok
Yemekten yana.nasil skintiniz yok yaa:) ısırınca sanki sallaniyolar gibi sizliyo
Isirmak yokki ztn bolerek yiycekmisiz:) bnm.bgn biraz daha az sizlama ama cignerken baski oluyo yutuyorum bende yumusak seyleri.senin sorun ney ve yas kacEvet canım aynen öle dün aklam başladı sızlamalar zaten, ısırarak ve çiğneyerek hiçbişi yiyemiyorum, çiğnemeden yutabilirsem anca
Fırtına öncesi sessizlikmiş yani
Isirmak yokki ztn bolerek yiycekmisiz:) bnm.bgn biraz daha az sizlama ama cignerken baski oluyo yutuyorum bende yumusak seyleri.senin sorun ney ve yas kac
Himm benimde 29:) yani bzn dis bzn cene sorunu oluyor yaaa.onsan saaptim:) bende tek 1 dis icin cekiyorum yaaaa ama bayaa onemli bi dis köpek disi yukarılarda:))Benim yaş 30, sorun ne derken :))
Himm benimde 29:) yani bzn dis bzn cene sorunu oluyor yaaa.onsan saaptim:) bende tek 1 dis icin cekiyorum yaaaa ama bayaa onemli bi dis köpek disi yukarılarda:))
Anladim.hepimize kolay gelsin.uzun ve zor bi dönem bi alisabilseydik:)Hmm anladm canm, ne işi varmış o dişin yukarlarda :))) tek diş için de olsa her türlü aynı sıkıntılar( bende de çene sorunu yok ama dişler baya yamuk
Anladim.hepimize kolay gelsin.uzun ve zor bi dönem bi alisabilseydik:)
kızlar tedaviye yeni başladığım için diş fırçası, macunu, gargara vs gibi önerileri olanlar var mı?
Bugun 5 gun oldu . agri vs yok yaa sadece yemek yemeye alisamadim.ebrulimavi alışabildin mi ? nasıl gidiyor? kaç gün olmuştu senin?
Arkadaslar merhabalar, sanirim hepinizde tel var ne guzel baslanmis is bitmis istir.
Ben henuz arastirma surecindeyim ve cok icim daraldi artik.
Ben iki doktora gittim simdiye kadar muayeneye, ikisi de kaba taslak ayni tedaviyi onerdi (sadece dislerime bakarak rontgen filmleri olmadan yani).
Daha sonraki muayeneler icin cektirmem gereken filmleri soyleyip, dis ornekleri de alinacagini ve asil tedavi programini kesin olarak o zaman olusturabileceklerini soylediler.
Ikisinin de onerdigi sey ustten sagdan soldan 4. disleri cekmek ve acilan bosluga dogru yavas yavas dislerimi kaydirarak boslugun kapanmasini saglayip dislekligimi gidermek.
Cok zor ve cok spesifik bir problemin yok dedi ikisi de, duzelir yani cok tipik, sik rastlanan bir durum dediler (dislekligim var bu sebeple de dudaklarim tam kapanmiyor ve alttan ustten on dislerim kapali vaziyetteyken birbirine temas etmiyor).
Bugun de dis hekimine gittim dolgu yaptirmak icin ama iste kafa karisikligim ve poff ne yapsam ki diye oturup dusunmelerim basladi.
Ben 25 yasindayim, 20'lik dislerimin dordu de cikti ve bir kac yildir benimle birlikteler ama bu bir kac yil icerisinde bile hemen curuk olusturmaya meyil etmisler ki bir tanesine ozellikle dolgu yaptirmam gerektigi soylendi, digerlerinin ustunde de hafif hafif renklenmeler baslamis.
Onlari temizlemek cok zor ben sahsen cektirdim hepsini dedi dis hekimi.
Kafa karisikligim da sudur ki ilk gittigim ortodontistime 4. disler yerine 20'likleri cektirsek olur mu dedim.
20'lik dislerin cekilmesi baska vakkalarda soz konusu ama sende boyle bir gereklilik yok, bu sadece senin tedavi surecini uzatir dedi. 4.leri cekeriz acilan bosluga disleri kaydiririz 1,5-2 senede kurtulursun tellerden dedi, diger sekilde minimum 3 sene gider dedi.
Baya uzun oldu farkindayim ama aklima gelenleri ve kaygilarimi yazmak istedim.
Benim durumuma yakin olan arkadaslar varmidir acaba, size uygulanan tedavi nedir?
Bana Istanbul icin ortodontist onerisinde bulunabilir misiniz, muayene ucretleri nedir, tedavi programi ve ucreti nedir?
Bu arada bu cokme olayini simdi okudum, ciddi ciddi yuz hatlarinda degisiklikler yuzun cokmesi vs soz konusu mu, yani cok mu kotu oluyor? Bir cok oncesi ve sonrasi fotograflari gordum hic boyle bir sey gozume batmamisti.
selam,
benim de 4 tane 20lik dişim çekilerek başladık, üstüne 4 tane de sağlam dişim çekildi. 20liklerin çoğu düzgün çıkmamıştı hatta biri hiç çıkmamıştı onu keserek aldı. benim çenem küçük dişlerim büyükmüş öle dedi, ben de hiç itiraz etmedim, 20likler rahatsız ediyordu zaten. çürümesi vs de cabası. hatta bu işlemleri ilk doktorum yaptı daha sonra başka doktora gittim benimle başlasaydın bende çekerdim dedi.
ben sürenin uzamasını anlayamadım. çekimlerden sonra yaraların iyileşmesini beklemek için uzar dediyse okadar beklemiyorlarki. ben tek seferde 4 diş çektirdiğimi biliyorum. tek tek çekse bile 2 hafta arayla çekim yapabiliyor.
her ay 2 diş çekilse bile 3-4 ay sonra tellerini takar ama belki doktorun bildiği başka birşey vardır.
1 sene farkettirecek ne olabilir sormalısın bence.
Merhaba benimde diş etlerim kanıyor çok olmasada doktor normal dedi ama alt dişlerimde diş etlerim şiş ve kırmızı bi türlü düzelmiyor ara yüz fırçası kullan tam temizlenemedğinden dedi en sın halbuki 4 kez fırçalıyorum günde ama aralara giremiyorum demekki bide öyle denicem hemüz alamadımArkadaslar merhaba, 8 ay oldu teller takilali daha onceleri arada sirada dis eti problemleri olurdu suan uzun suredir var doktorumunda dikkatini cekti dis etlerin cok kotu durumda oldugunu soyledi bir tane dis macunu onerdi bir de tuzlu su ile gargara yap dedi. Bunlari uyguluyorum fakat hic bir ilerleme yok her sabah uyandigimda dis etlerim kanamis oluyor. Dis eti sismesi , kanamasi gibi durum yasayan oldu mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?